Suomalainen jalkapallo

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Kautta-aikain menestynein suomalainen jalkapalloseura HJK, eli kavereiden kesken Klubi, aloitti megayllätyksen valmistelun viime viikon kotiottelussa, jossa viime kauden Mestarien Liigan välieräjoukkue Schalke-04 kaatui puhtaasti 2-0.

Tulevana torstaina pelataan vieraissa Veltins-Arena auf Schalke -stadionilla Gelsenkirchenissä ja kyseessä on luonnollisesti Schalken kohtalonottelu. Jollei tule vähintään 2-0 voittoa, marsii Klubi Europa Leagueen. YLE näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kuluva kausi on sujunut Klubilta erinomaisesti ja kotoisessa liigassa sarjakärkeä pidetään turvallisen 11 pisteen eron turvin. Mestarien Liigan karsinta päättyi ennenaikojaan, kun peli ei kulkenut Dinamo Zagrebia vastaan.

Klubi pelasi Mestarien Liigan lohkovaiheessa kaudella 98-99, joka on suomalaisen eurojalkapallon suurin saavutus tähän mennessä. Ainoastaan Kuusysin kaudella 1985-1986 Eurooppa Cupissa saavuttama lohkopaikka vertautuu Klubin saavutukseen. Kuusysi selvityi kahdeksan parhaan joukkoon ja tippui täpärästi (0-0, 0-1) lopulta koko cupin voittaneelle Steaua Bukarestille.
 

Sir Shankley

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Olisithan tuota voinu jonku aiheeseen johdattavan kysymyksen laittaa tohon, että keskustelu saadaan käyntiin.

Mutta joo. Onhan tää Suomen jalkapallo ihan nappulaliiga tasoa. Yksi HJK:n voitto ei meitä nosta vielä mihinkään edes pieneksi jalkapallomaaksi. Ottaen huomioon, että Shcalke pelasi käytännössä 3 kokoonpanolla ton ensimmäisen HJK - Shcalke matsin, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Jos jalat ei pysy torstaina maassa, niin voi tulla kylmää kyytiä.

Suomen maajoukkueesta en halua edes keskustella. Onpahan "potkupallo" joukkue kasassa.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Ottaen huomioon, että Shcalke pelasi käytännössä 3 kokoonpanolla ton ensimmäisen HJK - Shcalke matsin, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.
Torstaina Schalken kokoonpanossa on kolme miestä, jotka eivät Helsingissä pelanneet, erityisesti Raul, joten ei Klubi mitään reservijoukkuetta todellakaan kaatanut.

Jos jalat ei pysy torstaina maassa, niin voi tulla kylmää kyytiä.
Klubilla on jalat pysyneet maassa koko kauden, joten miksi ne irtoasi nyt? Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja ennakkoluulotonta nuoruutta.

Suomen maajoukkueesta en halua edes keskustella. Onpahan "potkupallo" joukkue kasassa.
Niinpä, maajoukkueella on pelkkiä välivuosia peräkkäin ja seuroissa hyviä esityksiä tarjonneet vajoavat kamaliksi söheltäjiksi, kuten vaikkapa Hyypiä.

Itse syytän suomalaisen jalkapallon alennustilasta huonon juniorityön lisäksi 70-luvulta asti jatkunutta brittifutiksen pakkosyöttöä. Kammottavaa mutaliigaa ja sen alasarjoja saatiin seurata telkkarista vuosikymmenet ja monet sukupolvet oppivat, että "pitkä päätyyn, perään ja sukille" on se ainoa tapa pelata. Ei puhettakaan, että täällä oltaisiin nähty Saksan tai Hollannin sarjoja. Surullisin esimerkki viime vuosilta lienee Forssell, joka pilasi uransa tunkemalla väkisin Chelsean varamiehistöön, jossa Miklun kehitys loppui kuin seinään.
 

NviperO

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

HJK:n voitto Schalkesta oli kerrassaan mainio piristysruiske koko jalkapallovuodelle. Tuo 90-luvun lopun taival Mestarien liigassa on vielä hyvin mielessä, ja kyllä näissä europeleissä vaan on jotain suurempaa viehätystä. Kaikki kunnia kaikille maailman maajoukkueille, mutta cupit kiinnostaa itseäni jostain syystä enemmän, pelasi omat suosikit tai ei.

Torstaina tehdään toivottavasti suomalaista jalkapallohistoriaa. Viime viikolla HJK oli kentällä olleista joukkueista parempi. Sillä on täydet mahdollisuudet olla paremmin pelaava joukkue myös torstaina, kun Schalkella ei ole mitään varaa jättää ketään penkille juomaan mehua. Vaikka ei yhdellä Raulilla vielä välttämättä kesää tehdä. Ei edes edellisessä pelissä ollut penkillä mitään maailmantähtiä odottamassa ja yhden Huntelaarin tuntui pitävän aika hyvin pimennossa.

Tästä huolimatta Schalkella on vielä hyvin ovi auki europeleihin. 2 maalin saaminen aikaiseksi on kuitenkin vasta lähtökohta, sittenkin Schalken täytyisi voittaa myös jatkoaika tai rankkarit. HJK voi lähteä pelaamaan tasuria ja koittaa taas nopeilla vastahyökkäyksillä tehdä kotijoukkueen urakasta lähes mahdottoman. Pelikello on tällä kertaa Klubille edullisessa asemassa. Tasurilla puoliajalle niin alkaa varmaan hermostumaan muutkin kuin kotiyleisö. 0-1 HJK:lle niin homma alkaa olla paketissa, vaikka Schalke viime Bundesliiga-kierroksella tekikin neljä maalia yhdessä pelissä. Nyt on kuitenkin paineet mukana, sillä onhan se nyt selvää että Schalkelle putoaminen cupista olisi järkytys siinä missä HJK:lle odotettu lopputulos.

Ja sitä yhden illan maagista esitystä ei edes putoaminen enää vie pois.
 

Aipou

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Oli tarkoitus kaverin kanssa mennä katsomaan tuo ottelu paikanpäälle Soneralle, mutta ei saatu halvimpia (30 €) lippuja, joten se sitten jäi. Harmi sinänsä, koska jo Dinamoa vastaan täydellä stadionilla oli kyllä hieno tunnelma. Kotona tuli sitten matsi seurattua ja kyllähän se monttu loksahti auki Pukin ensimmäisen maalin takia. Todella hienoa futista Klubilta ja on se Muurinen ihmemies, kun on saanu joukkueen tommoseen vireeseen. Toivottavasti pojat ei lähde liikaa peruuttelemaan ja anna Schalken pyörittää, koska silloin nahkakuula löytyy melko varmasti Vallenin selän takaa. Peukut kuitenkin pystyyn Klubin puolesta!
 

-WaLuigi-

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

On se tasoero vain hurja. Melko turhaan Muurinen pilkkujakaan valitteli, sillä ainakaan ensimmäisestä ei voida kiistellä hetkeäkään. Jälkimmäinen oli rajatapaus, mutta nyt kolikonheitto kääntyi Schalkelle.

Valitettava totuus oli, että mikäli HJK olisi jatkoon mennyt, niin kiitos olisi kuulunut vain Schalken puolustukselle. Ensimmäinen puolisko oli niin hirvittävää katseltavaa, että luultavasti Arsenalin puolustuskuviotkin alkavat näyttämään järkeviltä viikonlopun pelissä. Hyökkäyspäässä Pukki oli hyvä, mutta silti ero esimerkiksi Huntelaariin oli valtaisa. Pukillakin kuitenkin muutama sauma oli, samoin kuin muillakin hyökkääjillä. Vain kerran maistui, vaikka jatkoon meno olisi vaatinut vain sen toisen onnistumisen. Huntelaar taas sai paikkoja vain muutaman, mutta viimeistelyprosentti oli sata. Kunpa vain saisi Suomi joskus vielä vastaavan tasoisen kliinisen viimeistelijän. Forssel oli aika lähellä, mutta loukkaantumiset söivät parhaimman terän juuri niistä vuosista jolloin se viimeinen askel otetaan.

Papukaijamerkki menee Raulille, jonka jaloissa taitaa jo ikä painaa. Uskomattomalla nopeudella sai ekan puoliskon lopun 3-0 hyökkäyksen tyrehtymään 3-3:ksi.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Kova oli yritys HJK:lla. Se ei vaan tällä kertaa riittänyt, kun vastassa oli ihan eri ilmeellä pelaava Schalke. Toki ensimmäisellä puoliskolla saksalaisseuran puolustus oli vähän unessa, ja varsinkin Pukki aikamoisella menopäällä. Ei vaan jaksanut täyytä ottelua tuollaista pyöritystä, mikä on ihan ymmärrettävää.

Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta HJK kavereille. Muun muassa Pukki, Sorsa, Sadik, Ring ja jopa omista ennakkoluuloista huolimatta Bah pelasivat hyvää futista. Nuorten tähtien Pukin ja Ringin maaliin johtanut komea seinä tarjosi kahvit koko Schalken puolustukselle. Hieno maali!

Toivottavasti HJK (kuin myös koko Suomen jalkapallo) saisi tällaisista otteluista kunnolla nostetta, ja jatkossa kamppailtaisiin aina vain useammin Euroopan isoilla kentillä.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Harmittavasti ensimmäisen puoliajan avopaikat tuhlattiin huolella, ja toisaalta lahjoitettiin kaksi maalia kotijoukkueelle. Jos tilalle olisikin ollut 0-2 tai 0-3 puoliajalla, ei samanlaista romahtamista olisi välttämättä koettu, koska pelin kuva olisi ollut hyvin erilainen. Avopaikkoja ei näissä otteluissa altavastaaja saa tuhlata yhtään.

Tuomarilta molemmat pilkut olivat hyvin kyseenalaisia, eikä joku toinen tuomari olisi viheltänyt kummastakaan, mutta tilanteet tulivat kun Klubin puolustus ei toiminut alkuunkaan, ja Kansikas ja etenkin Lindström olivat täysin hukassa.

Kolme puoliakaa hyvää peliä Klubilta, mutta se viimeinen neljännes meni totaalisesti penkin alle. Tiedä sitten oliko Muurinen käskenyt peruutella toisen puoliajan, koska hyökkäyksiin ei oikein yritettykään lähteä.

Pukilta taas erinomainen esitys, samoin Sorsalta ja Ringiltä. Toivottavasti kaverit pysyvät joukkueessa vielä ensi kaudellakin, mutta Pukkia viedään melkoisen varmasti pian takaisin Euroopan kentille. Jos ja kun Pukki lähtee, niin toivottavasti ei tyydy mihinkään neppailuun Ruotsin tai Norjan sarjoissa. Espanjasta Sevillasta hänellä on jo hieman kokemusta, joten La Liga tai Bundesliga olisivat hyviä osoitteita, joskin siellä kilpailu pelipaikoista on tietysti kova.

Schalken uusista miehistä Raul ei ihmeitä esitellyt, mutta laitalinkki Farfán tuotti suuria vaikeuksia laitapuolustukselle.

No, samalla kierroksella Eurooppa Liigasta putosi mm. AS Roma, Moskovan Spartak, Rangers ja Celtic. Lisäksi Norjan ylpeys Rosenborg putosi Kyproksen AEK Larnakalle.
 

Cobretti

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Katsottiin illalla duunissa matsin eka erä ja sitten jossain vaiheessa lähdin ajelemaan himaan 2-1 tilanteessa. Avaan tv:n kotona ja peli 4-1. :eek: Se siitä, Fallout 3 sisään ja futismatsi unholaan. Jälleen yksi pettymys suomalaisessa urheilussa..

Mutta juu, olihan tämä pieni askel taas eteenpäin suomalaisessa futiksessa. HJK:n parhaat pelaajat siirtyvät kuitenkin varmasti muihin seuroihin ensi kaudelle (jos ei jo sitä ennen) ja joukkuetta joudutaan varmaan taas rakentamaan uusiksi..
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Eremenkot Kazaniin: Jalkapallo: Roman ja Alexei Eremenko jr samaan seuraan - Ilta-Sanomat

Hieno juttu molemmille, varsinkin tuo Romanin siirtosumma ilahdutti.
Siirto ei ole viimeisten tietojen mukaan vielä varma. Kiova pelaa tällä kaudella Mestarien Liigaa ja on muutenkin tasokkaampi kuin Kazan. Harmi, ettei siirtosummasta taida valua yhtään ruplaa Suomeen.

En myöskään usko että miehelle itselleen olisi hyväksi istuskella penkillä ja katsella, kun Huntelaar ja Raul iskevät häkkejä kerta toisensa jälkeen.
Raul on jo vahvassa laskukiidossa ja sopimus katkolla tämän kauden jälkeen. Pukki vei Raulia 3-0 keskinäisissä kohtaamisissa, vaikkei Madrid-ikoni Helsingissä pelannutkaan ;) Pukin ei missään nimessä kannata lähteä huonoihin liigoihin, sillä niissä ei kehitystä enää tapahdu. Kovia otteluita saa alle vain kovassa sarjassa, joten Saksa, Italia tai Espanja olisivat hyökkääjätähdelle hyviä osoitteita. Itse kyllä toivoisin Pukin pysyvän Klubissa vielä ensi kaudelle asti, Klubista on kupattu jo niin monta pelaajaa, että ensi kauden joukkueen kokoaminen on entistä hankalampaa jos Pukkikin häipyy.
 

tsinivuo

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Nyt se pitää pistää ns.lihoiksi jos pistää, siirtosumma voi olla paljon pienempi, jos jatkaa Klubissa. Sillä rahalla kummiskin saa pari pelimannea, jotka ehkä uran ehtoopuolella, mutta silti vielä tekijämiehiä kotimaan liigaan. Köh... litti... riihilahti... :D
 

vvvili

Active Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Siirto ei ole viimeisten tietojen mukaan vielä varma. Kiova pelaa tällä kaudella Mestarien Liigaa ja on muutenkin tasokkaampi kuin Kazan. Harmi, ettei siirtosummasta taida valua yhtään ruplaa Suomeen.
Tämä ei pidä paikkaansa. Kiova pelaa Rubin Kazanin tavoin Europa Liigaa alkavalla kaudella. Ja joukkueiden välinen tasoerokaan kyllä ei mikään selkeä ole. Mutta Roman Eremenkosta ollaan maksamassa aika järkyttävää summaa ja hiukan tuossa hinnassa on liikaakin. Saa nähdä tapahtuuko siirto, Kazanissa tulee kiire lisätä 13 miljuunaa Kiovan tilille seuraavan reilun 24 tunnin aikana.

Niin ja kyllähän Venäjän sarja olisi Romanille askel eteenpäin uralla, nykyisin kun sarjassa pelaa todellisia huippupelaajia. Esimerkkeinä Obafemi Martins, Samuel Eto'o, Yuri Zhirkov, Bruno Alves, Danny, Keisuke Honda, Vagnar Love, Zoran Tosic ynnä muut. Ja kun rahaa tuntuu olevan käytössä, sarjan tason pitäisi vain koventua tulevina vuosina. Ukrainassa tällaista kehityskäyrää ei ole näköpiirissä.

Ja kai se tilipussikin olisi isompi..

Raul on jo vahvassa laskukiidossa ja sopimus katkolla tämän kauden jälkeen. Pukki vei Raulia 3-0 keskinäisissä kohtaamisissa, vaikkei Madrid-ikoni Helsingissä pelannutkaan ;) Pukin ei missään nimessä kannata lähteä huonoihin liigoihin, sillä niissä ei kehitystä enää tapahdu. Kovia otteluita saa alle vain kovassa sarjassa, joten Saksa, Italia tai Espanja olisivat hyökkääjätähdelle hyviä osoitteita. Itse kyllä toivoisin Pukin pysyvän Klubissa vielä ensi kaudelle asti, Klubista on kupattu jo niin monta pelaajaa, että ensi kauden joukkueen kokoaminen on entistä hankalampaa jos Pukkikin häipyy.
Raul ei ole laskukiidossa. Toki ei tietenkään ole sillä tasolla mitä oli 3-5 vuotta sitten Real Madridissa, mutta jos olisi niin tuskin paljoa Schalkessa pelailisi. Klubimatsissakin huomasi moneen otteeseen, miten kylmän viileästi hallitsi välillä kenttätapahtumia. Pukille Schalke voisi olla todellinen noste uralla tai sen uran "pilaaja". Huntelaar ja Raul vaan ovat sen verran kovaa kaliiberia, että pelkään Pukin jäävän penkkimiehen/reserviläisen rooliin, mistä ei ole minkäänlaista etua 21-vuotiaalle. Näin toivoisin mielummin siirtoa sellaiseen joukkueeseen, jossa hyökkäysosasto ei ole se joukkueen vahvin osasto (mitä se Schalkella on).

Ja mitä tarkoitat "huonoilla liigoilla"? Suomeen verrattuna pääosa Euroopan jalkapallosarjoista ovat huommattavasti kovatasoisempia eikä huono vaihtoehto Pukille olisi valita vaikka Sveitsin taikka Ruotsin pääsarjaa. Ihannetilanteessahan tosin Pukki pääsisi pelaamaan jossain Saksan/Englannin pääsarjajoukkueen avauksessa, mutta aikamoisia urotekoja tämä vaatisi nuorelta pojalta.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Tämä ei pidä paikkaansa. Kiova pelaa Rubin Kazanin tavoin Europa Liigaa alkavalla kaudella
No niinpä olikin. Muistin varmaksi, että Kiova olisi päässyt CL:ään tänäkin vuonna.

Raul ei ole laskukiidossa.
Raulin tähti on laskussa, ei hän ihmeitä esittänyt Realissa viime vuosinaan, ja tuskin saa uutta sopimusta Schalkeen, jollei tämä kausi mene jotenkin erinomaisen hyvin.

Pukille Schalke voisi olla todellinen noste uralla tai sen uran "pilaaja". Huntelaar ja Raul vaan ovat sen verran kovaa kaliiberia, että pelkään Pukin jäävän penkkimiehen/reserviläisen rooliin, mistä ei ole minkäänlaista etua 21-vuotiaalle. Näin toivoisin mielummin siirtoa sellaiseen joukkueeseen, jossa hyökkäysosasto ei ole se joukkueen vahvin osasto (mitä se Schalkella on).
Schalken materiaali ei ole niin leveää, etteikö sinne yksi hyvä hyökkääjä mahtuisi kasvamaan. Otteluita tulee kuitenkin niin paljon, että peliaikaa löytyisi, jos esitykset jatkuvat hyvinä.

Ja mitä tarkoitat "huonoilla liigoilla"?
Vaikkapa kaikki pohjoismaiden sarjat. Norjaan, Tanskaan tai Ruotsiin siirtyminen olisi suorastaan typerää. Pukki on niistä jo kasvanut ulos, eikä niissä varmastikaan kehittyisi yhtä hyvin, kuin astetta kovemmassa sarjassa. Lisäksi joukkueen olisi hyvä olla mukana Euro-kentillä, että pääsee niihinkin mukaan ja saa kovempia pelejä alle.

Ihannetilanteessahan tosin Pukki pääsisi pelaamaan jossain Saksan/Englannin pääsarjajoukkueen avauksessa, mutta aikamoisia urotekoja tämä vaatisi nuorelta pojalta.
Bundesliga on suht tasainen, joten sieltä luulisi löytyvän Pukille hyvä joukkue. Englannissa taas pelin taso on TOP-4 joukkueiden jälkeen selkeästi huonompaa. Ei Pukki edes ole mitenkään erityisen nuori enää, samanikäisiä ja nuorempiakin kirmailee jo kutakuinkin kaikkien huippujoukkueiden avauksessa. Jos itseluottamus ja pää on kunnossa, niin kannattaa tähdätä hieman korkeammalle, kuin omalle mukavuustasolleen.

EDIT: Schalke on tehnyt tarjouksen Pukista, mutta Klubi ei sitä hyväksynyt. Hienoa, ettei ihan penneillä joukkueen nousevaa tähteä myydä. Klubi hylkäsi muutaman muunkin joukkueen tarjoukset riittämättöminä. Nekin olisivat tehneet uuden siirtoennätyksen Suomessa, mutta se ei paljoa vaadi :)

http://www.hs.fi/urheilu/jalkapallo...arjous+Pukista+ei+kelpaa+HJKlle/1135268967620
 

vvvili

Active Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Schalken materiaali ei ole niin leveää, etteikö sinne yksi hyvä hyökkääjä mahtuisi kasvamaan. Otteluita tulee kuitenkin niin paljon, että peliaikaa löytyisi, jos esitykset jatkuvat hyvinä.
Toki mahdollisesti peliaikaa saattaisi olla luvassa, mutta onko se varmaa, että Pukki tulee, onnistuu ja pääsee pelaamaan? Schalkessa on muitakin hyökkääjiä Huntelaarin ja Raulin jälkeen ja jos Pukki ei onnistuisi hyvin alusta lähtien saadessaan tilaisuuden, tuloksena saattaisi olla reservimiehen rooli. Omasta mielestä siirtoon liittyisi liikaa riskitekijöitä ja muutenkaan en ole varma, saisiko Pukki riittävästi peliaikaa. Muutamat hajaminuutit ja heikommissa peleissä mahdolliset avauksen paikat voivat olla mahdollisia, mutta tällä hetkellä Pukilla pitäisi olla mahdollisen siirron 1.prioriteettina se, että pääsee uudessakin seurassa säännöllisesti pelaamaan paljon. Se on kumminkin kehittyvälle pelaajalle tärkeintä.

Vaikkapa kaikki pohjoismaiden sarjat. Norjaan, Tanskaan tai Ruotsiin siirtyminen olisi suorastaan typerää. Pukki on niistä jo kasvanut ulos, eikä niissä varmastikaan kehittyisi yhtä hyvin, kuin astetta kovemmassa sarjassa. Lisäksi joukkueen olisi hyvä olla mukana Euro-kentillä, että pääsee niihinkin mukaan ja saa kovempia pelejä alle.
En nyt oikein näinkään sanoisi. Kaikki mainitsemasi sarjat ovat varsin kovatasoisia ja ei Pukki ole vielä todellakaan mikään sellainen hyökkääjä, joka pääsee pelaamaan Bundesligassa/La Ligassa/Valioliigassa säännöllisesti. Pohjoismaiden sarjoissa peliaika olisi taattu ja esimerkiksi Norjasta tai Tanskasta mahdollisuudet isompiin ympyröihin olisivat huomattavasti paremmat. Tällä kaudella kyseisistä liigoista yksikään joukkue ei ole mukana Mestarien Liigassa, mikä on tosin sinällään outoa, koska normaalisti varsinkin FC Kööpenhamina on varsin tuttu seura Mestarien Liigassa. Viime vuonnahan Köpiksen joukkue pääsi lohkovaiheesta vielä jatkoonkin voittaen alkulohkon otteluista 3, pelaten tasan kerran ja häviten kahdesti.


Bundesliga on suht tasainen, joten sieltä luulisi löytyvän Pukille hyvä joukkue. Englannissa taas pelin taso on TOP-4 joukkueiden jälkeen selkeästi huonompaa. Ei Pukki edes ole mitenkään erityisen nuori enää, samanikäisiä ja nuorempiakin kirmailee jo kutakuinkin kaikkien huippujoukkueiden avauksessa. Jos itseluottamus ja pää on kunnossa, niin kannattaa tähdätä hieman korkeammalle, kuin omalle mukavuustasolleen.

Tämä on totta. Bundesligahan näistä kyseisistä liigoista olisi Pukille paras. Tosin ei Englannissa todellakaan taso TOP4-joukkueiden jälkeen huono ole, päinvastoin. Useimmiten vaan kärkijoukkueet ovat niin ylivoimaisia, että saavat muut joukkueet näyttämään heikommilta. Pääosin Valioliigan taso on kumminkin Bundesligaa kovempi.
Ja siis tottakai tähtäin pitää olla korkealla, mutta se ei saa olla liian korkealla. Tämä nähtiin Pukin siirtyessä Sevillaan. Peliaikaa ei tullut kuin reservissä ja on itsekin sanonut Sevillan olleen huono valinta jälkeenpäin katsottuna. Jokaisella pelaajallahan se on haavena nousta isojen liigojen avauskokoonpanoon, mutta todella harvalle se osuu oikeasti kohdalle.
Ja kyllä 21-vuotiaan voi vielä nuoreksi ja kehittyväksi pelaajaksi laskea, jolla on tärkeintä saada peliaikaa. Ja tottakai on myös Pukin ikäisiä ja nuorempia isojen joukkueiden avauksessa, mutta on aika mustavalkoista verrata suoraan näin. Nämä kaverit ovat useimmiten olleet jo 15-vuotiaana lupauksia, Pukki oli sitä korkeintaan Suomen tasolla silloin. 17-vuotiaana oli sellainen potentiaalinen lupaus, mutta heikensi omia mahdollisuuksiaan Sevilla-siirrolla silloin aikanaan.
 

vvvili

Active Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

No nyt Pukin siirto näyttää jo paljon todennäköisemmältä taas. Jalkapallo: Teemu Pukin siirto Schalkeen todella lähellä - Ilta-Sanomat

IS tuossa uutisessa jo huhuileekin, olisiko Schalke luopumassa Huntelaarista. Raulhan kertoi pelaavansa mitä todennäköisemmin sopimuksensa loppuun. Silloin Pukin siirto saksalaisseuraan olisi huomattavasti loogisempi ja loistava siirto Pukin kannalta. 2.hyökkääjänä olisi loistava paikka, pääsisi mitä luultavammin kunnolla pelaamaan. 3.hyökkääjänä ollessa tämä olisi huomattavasti epävarmempaa.

Mielenkiintoinen viimeinen vuorokausi siirtoikkunasta on suomalaisten kannalta tulossa.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

No nyt Pukin siirto näyttää jo paljon todennäköisemmältä taas. Jalkapallo: Teemu Pukin siirto Schalkeen todella lähellä - Ilta-Sanomat
Ehkä Schalkelta tuli rahakkaampi tarjous kuin tuo aiemmin hylätty. Jos siirtosumma on euronkin alle miljoonan, niin olen pettynyt.

Schalkelta olisi peliliike rahastaa Huntelaarilla nyt, kun kaveri on ns. kuuma pelaaja. Raulilla on tosiaan tämä kausi sopparia jäljellä, ja sen jälkeen ei Espanjalaisesta rahaa saa, joten Raulin nyt olisi sekin mahdollista.
 

Sir Shankley

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Enpä usko, että huntte kerkee menemään mihinkään enää. Pukki tulee varmasti olemaan vaihtopenkillä. Ei avauskokoonpano paikkaa ihan noin vaan viedä.
 

Leija_Spede

New Member
Vastaus: Suomalainen jalkapallo

Enpä usko, että huntte kerkee menemään mihinkään enää. Pukki tulee varmasti olemaan vaihtopenkillä. Ei avauskokoonpano paikkaa ihan noin vaan viedä.
Tämän siirtoikkunan aikana ei varmasti lähde. Jos sieltä joku lähtee, niin se on Raul, mutta sekin on epätodennäköistä.

Kyllähän sen Schalke-peleissä huomasi, että Pukilla on tekniikka ja viimeistely (viimeistely ei kuitenkaan aivan jäätävä vielä) kohdillaan, joten taitojen puolesta Veikkausliiga on aivan liian helppo, ja kehityksen kannalta väärä vaihtoehto. Varmastihan se on Pukista kiva olla Schalken kaltaisessa joukkueessa, mutta lähtisin sanomaan että Sevillan aikainen vaihtomiehen rooli on melko varmaa, ainakin ensimmäisenä vuotena. Raulin ja Huntelaarin lisäksi joukkueessa on kuitenkin Edu ja Marica, jotka varmasti vastaavat Pukin tasoa.

Muuan Mikael Forsselistakin piti tulla kova stara, mutta keskikastiin Miklukin sitten jäi parhaina Chelsea vuosinakin, puhumattakaan nykypäivästä... Kaikkea hyvää kuitenkin toivon Teemulle!
 
Ylös Bottom