Tales of Arise

HideoMiyamoto

Well-Known Member
18h takana ja party vihdoin kasassa, kalastus oli ihan k mutta se hemmetin rokki musiikki joka alkaa soida kun kala käy kiinni pilaa aikalailla koko homman, kalastuksen pitäisi olla rentouttavaa puuhaa eikä tuntua boss fightilta jatkuvasti. Isot harvinaiset kalat on asia erikseen, voi soida vaikka minkälainen sinfonia orkesteri kun niitä yrittää napsia, mutta ei joka kalan kohdalla.
 

Kirai

Toimitus
Juu ja ilmeisesti aukesi myös new game+, en tiiä mitä se pitää sisällään.

Mitä luin, niin ilmeisesti ei lisää muuta ku saa pitää saavutetut levelit ja varusteet ym. Lisäksi vaikeustasoa tulee lisää yhden artefaktin myötä jos näin haluaa.
 

Kuollut

Active Member
Läpi meni ja muutenkin kauttaaltaan kaluttu. Peli oli hyvä, mutta omaan makuun ei ylttänyt parhaimpien Tales pelien joukkoon. Tuntui, että monia asioita aiemmista osista oli virtaviivaistettu ja peli oli todella helppo. Myöskään löytämisen riemua ei tässä päässyt tapahtumaan koska peli eteni tiukassa putkessa alusta loppuun, ja kaikki tarjottiin tarjottimella.

Kaikesta huolimatta peli oli hyvä, ja visuaalisesti miellytti silmää!
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Kaikille pelin läpi vetäneille kysymys.

Tuli nyt päästyä tuohon ensimmäiseen loppuun niin sanotusti ja homma vähän taas rauhottui. Mites paljon peliä on vielä jäljellä kun tuntuu että alkaa vähän ähky tulla? Toki jatkamaan pääsee vasta vkl joten varmasti taas vähän enemmän intoa silloin pelata. Sitä vaan alkaa pian ilmestymään paljon erittäin mielenkiintoisia pelejä ja haluaisin tämän hoitaa sitä ennen alta pois.
 

Huttu

Well-Known Member
Kaikille pelin läpi vetäneille kysymys.

Tuli nyt päästyä tuohon ensimmäiseen loppuun niin sanotusti ja homma vähän taas rauhottui. Mites paljon peliä on vielä jäljellä kun tuntuu että alkaa vähän ähky tulla? Toki jatkamaan pääsee vasta vkl joten varmasti taas vähän enemmän intoa silloin pelata. Sitä vaan alkaa pian ilmestymään paljon erittäin mielenkiintoisia pelejä ja haluaisin tämän hoitaa sitä ennen alta pois.
Tarinallisesti olet ihan vähän yli puolen välin. Toi loppupuolisko on aika keskustelupainoitteinen ja menee huomattavasti nopeammin kuin alkupuolisko, on siellä jokunen dunkkis mutta tuntui itselle että pelinkehittäjille tullu joko kiire tai mielikuvituksen puute, nimittäin ovat aika huonoja dunkkiksia. Itselle tuli myös tuossa kohden ja loppua kohden varsinkin ähky.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Menipäs se vihdoin läpi 37h 37min 41sek, skippailin lopussa ihan hemmetisti paikkoja missä olisi voinut käydä ja taisteluitakin välttelin parhaani mukaan joten kesto on varmasti monilla paljon pidempi. Välillä vihasin peliä ja meinasin ottaa digitaalisen disketin ulos koneesta ja halkaista sen kahtia, välillä pelin hahmot, tarina ja maailma oli niin upeaa katseltavaa että pelaaminen oli suorastaan nautintoa.

Dunkut vaihteli laadultaan paljon ja varsinkin loppupuolella tulee aika paljon kökköä sekä kierrätettyjä bosseja, vihut on samat koko pelin läpi vain väriskaala muuttuu, mutta onneks taistelut oli erittäin mieluista puuhaa. pelissä on ihan liikaa niitä skits pätkiä joiden laatu vaihtelee tarpeettomasta, hyvin hauskaan ja välillä tarpeellista tietoakin saa, kuitenkin liikaa kaikkea turhaa höttöä.

Pelin soundtrack ja enkku ääninäyttely ansaitsee erityismaininnan huikella laadulla, grafiikat oli satumaisen upeat lukuunottamatta kamalaa popuppia joka varsinkin kaupungeissa pistää pahasti silmään.

Muita miinuspuolia oli se kun joudut jatkuvasti seisomaan ja odottamaan mitä hahmot sanoo ennenkuin hyökkäät vihun kimppuun tai menet ovesta. Pelissä on lukuisia outoja cutscenejä missä ei ole mitään muita ääniä kuin hahmojen puheet sekä askeleet, joten jos he eivät liiku tai puhu ne tuntuu kuin mykkä filmiä katsoisi. Sivutehtävät on 80% sellaisia että kun menet puhumaan hahmolle joka antaa sinulle tehtävän niin sinulla on jo kaikki tarpeeliset kamat mukana joten ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa ne sille.

Lopussa peli pistää tarina vaihteen kunnolla päälle ja välillä se on sellaista kävele metri ja katsoo uusi pätkä menoa, mutta onneksi suurimmaksi osaksi se on mielenkiintoista kamaa joten ei itseä niin häirinnyt.

Onneksi kuitenkin taistelin tieni loppuun asti koska lopussa peli palkitsee pelaajan ja saatiin kiitettävä loppu tarinalle.

Siinä on kuitenkin liikaa ärsyttäviä ja todella tyhmästi tehtyjä asioita jotta sille voisi antaa enempää kuin 3.5/5, ainut Tales of sarjan peli jonka jaksanut loppuun asti pelata ja vain koska pelin kahden päähahmon tarinan päätös kiinnosti niin paljon.
 

Vesgu

Member
Onkos täällä ketään joka olis pelannu pelin easyllä läpi? Lähinnä mietin että pääseekö tarinan läpi ilman grindausta sikäli mikäli pukkaa vaikeustasoa vähä pienemmälle? 14h takana ja alkaa puuduttamaan niin paljo että jäänee pian pelaamatta läpi asti.Mietin vain että saisko tämän juostua tarinan osalta läpi jos vaan suosiolla pudottais vaikeusastetta..Normalilla pelannut tähän asti.
 
Ylös Bottom