The Artful Escape

JTahti

Well-Known Member
The_Artful_Escape.jpeg


Nimi: The Artful Escape
Kehittäjä: Beethoven & Dinosaur
Julkaisija: Annapurna Interactive
Lajityyppi: Musiikkitasohyppely
Julkaisu: Steam (Win), Xbox 1 & Series: 9.9.2021, Switch: PS4, PS5: 25.1.2022
KonsoliFIN Pelisivu

Julkaisutraileri:


Konsolifin arvostelu: https://www.konsolifin.net/arvostel...ouden-sisimpiin-syovereihin-the-artful-escape

Haulla löytyneitä kommentteja:
Artful Escape oli pitkään "pitää kokea"-listalla ja nyt päivitetyn PS Plus -tilauksen kautta pääsi pelaamaan ilman lisämaksuja, niin pitihän se laittaa lataukseen.
Oikein hieno pläjäyshän tämä oli, vaikka itse "peliä" olisi saanut olla enemmänkin. Eritoten äänipuoli just niin upeaa kuin tällaisessa kitarointiin pureutuvassa teoksessa pitääkin. Hienoa että tämä ja Stray muistuttavat, että (myös?) äänipuolella pienemmät studiot voivat laittaa ihan kunnolla kampoihin isommille teoksille.
Tarinassa pidin siitä, että kerrankin annettiin palaa kunnolla, eikä vain synkistelty vaikean taiteilijuuden syövereissä. Kyllä tämä antoi taas pienen potkun persuuksille omien musajuttujenkin suhteen. Kannatti pelata kerran läpi, jos nyt ei sen suuremmin omiin suosikkeihin noussutkaan.

The Artful Escapessa visuaalisuus ja äänimaailma olivat toden totta kovaa tavaraa, mutta eivät niin kovaa, että olisivat kantaneet peliä yksin harteillaan. Ei niihin "laskettelukohtauksiin" olisi tarvinnut lisätä edes kovin paljon tai mitenkään monimutkaisia pelimekaniikkoja, jotta kokemus olisi ollut jo selvästi vähemmän lässähtävä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Minäkin tästä Indiepelit yleisesti -ketjuun viime vuonna kirjoittelin tunnelmia pelin läpäisyn jälkeen. On hyvä peli.

The Artful Escape

Tämä oli erilainen kokemus - hyvällä tavalla. Tämä oli värien ja kitarariffien ilotulitusta. Peli sekoitti aika näppärästi tasohyppelyä ja kevyttä rytmipelaamista. Taiteellinen pakomatka oli enemmän musiikkifiilistely kuin hampaat irvessä suorittamista. Se oli sisäisen rockstaran löytämistä ja folklaulajan unohtamista. Se oli matka läpi kosmoksen, jossa mielikuvituksella ei ole rajaa.

Tällainen peli on mitä mainioin välipala isompien ja/tai haastavampien pelien väliin. Noin 4-5 tunnin kestollaan tämän pelaa muutamassa illassa, eikä ohjainta todellakaan tarvitse puristaa päästäkseen pelin läpi. Kentät ovat yltiöpäisen värikkäitä ja teemoiltaan kekseliäitä. Ääninäyttely toimii kiitos Hollywood tason näyttelijöiden. Tässä myös ripotellaan hyvää huumoria pitkin pelin.

Vaikka olin katsonut pelin trailereita, niin silti hieman yllätyin millainen peli The Artful Escape oli. Todella positiivinen yllätys nimenomaan.

Annapurna Interactivesta on hiljalleen tulossa oma lempijulkaisija. Todella erilaisia ja kekseliäitä pelejä puskee ulos, kuten tämä ja 12 Minutes.
 
Ylös Bottom