The Callisto Protocol

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Nyt on reilu 5h takana ja ihan hyvin on maistunut. Easy tasolla kun pelaa niin alun jälkeen peli on muuttunut aika ammunta painotteiseksi, panoksia ja healthia riittää niin paljon ettei kaikkea pysty edes kantamaan mukana.

Pelissä on aika paljon samaa kuin Dead Spacessä mutta joitain asioita puuttuu. Pelin putkimaisuus on yksi asia joka on heikompi kuin DS joka sekään ei ole mikään avoin peli niin sanotusti mutta se antaa pelaajan vapaasti tutkia aluetta ja voi käydä keräämässä jääneitä asioita. Tässä jos jotain jää taakse niin se myös jää koska suurimmaksi osaksi mennään kokoajan eteenpäin ja vanhoilla paikoille ei ole asiaa.

Toinen asia on pelin aseet. DS tarjoaa jos minkälaisia ammuskelu välineitä ja muita vempaimia millä tappaa vihuja. Tässä on ollut tähän mennessä pistooli ja kaksi haulikkoa joten aika köyhää "edeltäjään" verrattuna.

Silti olen kyllä pitänyt pelistä ja vaikka ei tämä DS pärjää niin ei kyseessä huono peli ole, arvostelut oli tämänkin kohdalla aika alakanttiin ja jos nyt pelin loppuosassa ei mene jotain täysin pieleen niin 68 metapisteet ei kuvasta pelin laatua.

Enemmän kannattaa kuitenkin odottaa sellaista action spektaakkelia missä ammuskellaan hirviöitä kuin puhdasta kauhua niin ei pety. En tiedä miten paljon pelin gameplay parantui viime päivityksen jälkeen mutta ongelmia ei kyllä ole ollut juurikaan, toki vaikeemmilla tasoilla varmaan korostuu enemmän.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Noniin läpihän tuo meni. Koukuttava peli vaikka ei täydellinen olekaan. 8h 30 min

Hyvät puolet.

Grafiikat tietenkin. Ei DF tätä turhaan nostanut omalle listalleen yhtenä vuoden hienoimpana pelinä, varmaan aika korkealle menisi myös alltime hienoimmat pelit. Vaikka pelasin 60 fps modissa peli tarjosi silti upeaa silmäkarkkia ja yhtä kohtaa lukuunottamatta suht sulavan kokemuksen. Itseasiassa peli tuntui jostain syystä perus 60 fps peliä paljon sulavemmalta.

Äänipuoli on aivan yhtä huikea. Hyytävä ääniraita joka kyllä muistuttaa paljon Dead Spacea. Ääninäyttely myös loistavaa, varsinkin Josh Dumahel päähahmona tekee erinomaista työtä.

Gameplay oli aluksi meeleepainotteinen mutta kun alat saamaan aseita se alkaa muistuttamaan enemmän ja enemmän Dead Spacea.

Hyytävä tunnelma, peli ei ollut järin peloittava mutta tunnelmaa piisaa. Tarina on kokonaisuutena mielenkiintoinen, sitä on vähän mutta se toimii mielestäni.

Mikä ei toiminut

Kuten aikasemmin mainitsin niin aseet on aika köyhiä ja mielikuvituksettomia ja tietenkin tuo putkimaisuus. Alun jälkeen vielä tuntui että kaikki sivukäytävät mitä voi käydä tutkimassa katosi kokonaan ja pelistä tuli täysin putkessa etenevä tarina.

Tietenkin tuo jo monessa arvostelussakin mainittu 2 päinänen mörkö joita on muutama kappale pelissä, jos on tilaa liikkua ei se ole niin paha mutta joskus sen tapaa niin ahtaissa paikoissa että menee vaan ihan säheltämiseksi.

Hiilaus on edelleen niin hidasta että saa kyllä etsiä sopivan raon missä käyttää, varmaan ihan mahdotonta ennen sitä nerffausta.

Ei manual tallennusta. Checpoint systeemi ei itselle koitunu ongelmaksi kun kuolemia tuli kourallinen mutta se silti ärsytti varsinkin kun oli lopettamassa pelaamista niin piti vaan odottaa että sai checkpointin sopivan kohtaan.

Sniikkailu kohtaukset oli myös aika hölmöjä kun ei ne möröt kuullu mitään vaikka teurastit kamun vieressä.

Aseiden päivitys oli kökömpää kuin DS ja armoria ei päivitetä ollenkaan mikä oli hukattu tilaisuus. Puhumattakaan panosten ostamisesta yksitellen joka oli aika kökköä.

Tunnelmallinen scifi monsteri pläjäys jossa on hyviä hahmoja ja kiva tarina.

Peli on saamassa tarina DLC:n joten tuo cliffhangeri loppu varmaan petaa sitä.

Ei pärjää esikuvalleen mutta silti ihan pätevä tekele genren ystäville. 4/5

Dead Space Remake sitten seuraavaksi ja sitä kohtaan odotukset on todella korkealla.
 

Remeded

Well-Known Member
Tuo pelin lyhyys on kyllä se mikä pistää nyt jotenkin vastaan ostamasta tätä vaikka on tästäki jo jotain aleja menossa. 8h? Monet simppelit indiepelitki tarjoaa enemmän. Tosin en edelleenkää mittaa pelejä niinkään tunneissa vaan laadussa mutta siinäkin taitaa olla vielä parantamisen varaa, jospa oottais jotain "ultimate edissöniä" jossa tulee mahdollisesti dlc.t mukana.
 

Darks

Member
Tuo pelin lyhyys on kyllä se mikä pistää nyt jotenkin vastaan ostamasta tätä vaikka on tästäki jo jotain aleja menossa. 8h? Monet simppelit indiepelitki tarjoaa enemmän. Tosin en edelleenkää mittaa pelejä niinkään tunneissa vaan laadussa mutta siinäkin taitaa olla vielä parantamisen varaa, jospa oottais jotain "ultimate edissöniä" jossa tulee mahdollisesti dlc.t mukana.
Tää on kyllä ihan totta. Itselle olisi maistunut helposti ainakin puolet pidempikin peli. Kuitenkin hyvä merkki on se, että pelistä jäi semmoinen kuva, että "hitsit ku saisi lisää tätä" eikä semmoinen "onneksi tämä jo loppui". Vähän reipas 10h taisi itsellä mennä läpipeluussa, kolusin kaikki paikat todella tarkkaa.
 

Kurpitza

Active Member
Läpi meni!
Mistä aloittaisi..itselle vuoden peli 9/10.
Tää vain osui omaan peli hermoon täydellisesti.

Mahtava tunnelma, oikean lailla scifi meininki alusta loppuun ja vaikka peli olikin lyhyt, niin se oli juuri sopivan pituinen, että paketti pysyi kasassa ja minkäänlaista puutumisen merkkejä ei tullut pelin aikana. Päin vastoin, jäin janoamaan lisää. 11 tuntia näytti pelikello.

Peli ei ollut mitenkään erityisesti kauhu ja se sopi meikälle. Sopivan jännittävä omalle herkälle mielelle.

Varsinaisia vakavia miinus puolia en keksi, ukko ei juoksut aina silloin kuin piti ja kerran joutui lataamaan aikaisemman tallennuksen, kun paukut oli vähissä kaksi päätä vastaan.

Pelin ääni maailma oli mahtava, niinkuin aiemmin olikin mainittu.
Kuulokkeiden kanssa pelaaminen on vähintäänkin suositeltavaa.

Päivitellään lisää, kunhan peli huurut laskeutuu.

Mullahan oli vain pistooli ja haulikko aseista käytössä, niin jää toiseenkin pelikertaan jotain:)

"I belong Black Iron"
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Onhan tämä peli lyhyt ja ymmärrön jos jollekkin se on syy odottaa aleja. Itsekkin mietin tätä pitkään ja arvostelutkin puolsi sitä että odotetaan aleja. Suurena scifi kauhu ystävänä kuitenkaan en malttanut olla ostamatta ja vaikka peli ei tarjoa hyvää €/h suhdetta niin sanoisin silti ettei tunnu siltä että rahat meni "hukkaan". Joskus on kiva vaan pelata tällaisia n.10h putki pelejä missä saa upota tunnelman ja tarinan vietäväksi. NG+ ehkä vielä saa pelaamaan toisen kierroksen sitten joskus. Toivotaan että peli myy ja seuraava osa sitten osuu nappiin kun nyt on pohja valmiina. Ehkä tarina DLC antaa jotain viitteitä tulevasta.
 

timpe

Active Member
Täällä myös peli läpi ja itse tykkäsin tosi paljon. Peli ei ollut mikään läpihuutojuttu helpoimmalla vaikeusasteella ainakaan itselleni. Arvosanan annan 9/10
 

Kurpitza

Active Member
Täällä myös peli läpi ja itse tykkäsin tosi paljon. Peli ei ollut mikään läpihuutojuttu helpoimmalla vaikeusasteella ainakaan itselleni. Arvosanan annan 9/10
Itse pelasin kanssa helpoimmalla ja ei tuntunut niin helpolta.
Nyt kun on katsellut tuubbi videoita, niin tulee aika usein "ai, ton olisi voinut tehdä noinkin". Gravity lapasen käyttö oli vähän hakusessa meikällä :⁠-⁠).
 

Eliminaattori

Kielinatsimoderaattori
Ylläpitäjä
No niin, vihdoin maltoin palata The Callisto Protocolin pariin ja sain sen maaliin asti. Alkuperäinen suunnitelma high security -tason läpäisystä jäi haaveeksi, kuolema korjasi liian usein. Joten parin ensimmäisen chapterin jälkeen aloitin alusta medium-tasolla.

Plussat:

+ Tunnelma ja äänimaailma
+ Kohtalaisen runsas nippu hyviä säikytyksiä
+ Kivan erilaista taistelua perinteisen räiskinnän ohella, meleetä, ammuskelua ja kykyjä yhdisteltiin tilannekohtaisesti erittäin onnistuneesti
+ Sopivasti haastavuutta, kuolema korjasi läpäisyn aikana arviolta noin 15 kertaa
+ Onnistuneita lainauksia Dead Space -pelien parista
+ Nouseva vaikeustaso pelin edetessä varustetason kasvaessa

Miinukset:

– Turhauttavat toistot tietyissä tilanteissa, vaikka pelintekijöiden tarkoitus onkin ollut hyvä (saa esim. valita ostokset uudestaan)
– Pääreitistä ei ole useinkaan tietoa, jää liikaa alueita tutkimatta ellei lataa aikaisempaa tallennusta
– Hieman liikaa video-osuuksia, vaikka ne tarjoavatkin pienen lepohetken kauhun keskellä
– Ei mahdollisuutta ohittaa videoita (paitsi kuolinanimaatiot, joka lisättiin patchissa)
– Ehkä hieman liian lyhyt (pelikellossa 11 h 56 min tehokasta peliaikaa, kun meni läpi)
– Tallomisen kohdistaminen joskus vaikeaa jos Jacob kohdistaa sen väärään suuntaan, esim. toiseen ruumiiseen
– Ärsyttävät tilanteet, joissa vahinkoa tulee pakosti
– Hidas ostaminen kaupassa, printtausanimaatio pitäisi olla skipattavissa
– Tavattujen henkilöiden persoona/tarina on kovin köykäinen: (spoileri) yleensä sen vuoksi, että elinkaari on lyhyt ja keskusteluhetkiä vähän
– Hiiviskelyä odotin hieman enemmän, raaka toiminta oli pelissä useimmiten etusijalla

Virheistä huolimatta odotukset täyttyivät oikein hyvin, mieluusti palaan Callistolle vielä uudemmankin kerran ainakin New Game+:n osalta tai ehkä Maximum Security -tasolla.
 

rap

Well-Known Member
Miettinyt tämän ostamista mutta onko tämä liian vaikea? Mikään ei ärsytä peleissä niin paljoa kun se jos joudut nussimaan jotain kohtaa ikuisuuden että sen pääsee läpi. Pelaaja antoi tälle murskaavan 4/10. Tälle pelille tuskin jatkoa saadaan. Ehkä kun saa muutamalla kympillä niin vois ostaa ja kokeilla. Tämän perusteella siihen ei mene kauaa kun hinta putoaa:

 

Renebauman

Well-Known Member
Miettinyt tämän ostamista mutta onko tämä liian vaikea? Mikään ei ärsytä peleissä niin paljoa kun se jos joudut nussimaan jotain kohtaa ikuisuuden että sen pääsee läpi. Pelaaja antoi tälle murskaavan 4/10. Tälle pelille tuskin jatkoa saadaan. Ehkä kun saa muutamalla kympillä niin vois ostaa ja kokeilla. Tämän perusteella siihen ei mene kauaa kun hinta putoaa:

Tuo Pelaajan arvio on kyllä alakanttiin. Itse antaisin 7/10 tai jopa 8/10. Kovat on myyntiodotukset, kun uusi IP ja aina vaikea kauhujännäri gengrenä. Ja yli 2miljoonan myyntejä pidetään floppina.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Miettinyt tämän ostamista mutta onko tämä liian vaikea? Mikään ei ärsytä peleissä niin paljoa kun se jos joudut nussimaan jotain kohtaa ikuisuuden että sen pääsee läpi. Pelaaja antoi tälle murskaavan 4/10. Tälle pelille tuskin jatkoa saadaan. Ehkä kun saa muutamalla kympillä niin vois ostaa ja kokeilla. Tämän perusteella siihen ei mene kauaa kun hinta putoaa:


Pistä helpoimmalle tasolle niin ei tässä ole mitään vaikeaa. Taisin alle yhden käden sormien verran kuolla vihollisille. Kyllä tämä itselle oli hyvä peli, ellei jopa erinomainen. Vaikka ongelmia on niin ei ne mitenkään häiritseviksi noussut. Ainoastaan pelin lyhyehkö kesto on iso miinus koska tässä on aika vähän uudelleenpeluu arvoa. Toisin kuin esikuvassaan. Tosin tuleva new game plussa voi vähän parantaa sitä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Ja yli 2miljoonan myyntejä pidetään floppina.
Tämä riippunee siitä paljon pelin kehitykseen meni rahaa. Jos 2 miljoonan kappaleen myynneillä ollaan edelleen pakkasella, niin on se julkaisijalle varmaan ainakin floppi. Toisaalta uusi IP, uusi studio ja isot tuotantoarvot ei ehkä ole se paras tai riskittömin yhtälö.

Tällaiselle pelille toki toivoisi jotain muuta kuin flopin statusta. Ison tuotantoarvon kauhupelejä ei ole liikaa, joten tässäkin uusi studio voisi jatko-osalla parantaa tämän ensimmäisen pelin "epäkohtia".
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tämä riippunee siitä paljon pelin kehitykseen meni rahaa. Jos 2 miljoonan kappaleen myynneillä ollaan edelleen pakkasella, niin on se julkaisijalle varmaan ainakin floppi. Toisaalta uusi IP, uusi studio ja isot tuotantoarvot ei ehkä ole se paras tai riskittömin yhtälö.

Tällaiselle pelille toki toivoisi jotain muuta kuin flopin statusta. Ison tuotantoarvon kauhupelejä ei ole liikaa, joten tässäkin uusi studio voisi jatko-osalla parantaa tämän ensimmäisen pelin "epäkohtia".

160 miljoonaa dollaria.

 

Mimmo

Well-Known Member
Pistä helpoimmalle tasolle niin ei tässä ole mitään vaikeaa. Taisin alle yhden käden sormien verran kuolla vihollisille. Kyllä tämä itselle oli hyvä peli, ellei jopa erinomainen. Vaikka ongelmia on niin ei ne mitenkään häiritseviksi noussut. Ainoastaan pelin lyhyehkö kesto on iso miinus koska tässä on aika vähän uudelleenpeluu arvoa. Toisin kuin esikuvassaan. Tosin tuleva new game plussa voi vähän parantaa sitä.
Lyhyyskin voi olla miinus tai plussa. Itselleni ehdottomasti jälkimmäinen. Ihan pelattava mutta aika keskinkertainen peli lopulta. Viihdytti juuri ja juuri kestonsa ajan, enempää ei olisi jaksanutkaan ja lisäriin ei kyllä itsellä tarvetta koskea. Läpi ja myyntiin.
 

Kurpitza

Active Member
Piti vähän kokeilla päivityksen jälkeen ja kuustuntia vierähtänyt ohjaimen varressa :). Vähän yrittänyt luovemmin käyttää tota gravity lapasta ja onhan sillä kiva nakella örvelöitä ympäriinsä.
 

Powerslider

Well-Known Member
Noin 4h olen nyt PS5 pelannut ja todella hyvin on maistunut. Lähdin heti kättelyssä helpoimmalla pelaamaan niin ei ole ainakaan vielä tullut turhautumista sen takia että olisi joutunut hinkkaamaan samaa kohtaa uudestaan. Peli ei ole ainakaan tämmöiselle kauhupeli veteraanille kovinkaan pelottava, mutta kyllä tässä koko ajan semmoinen "kiva" painostava tunnelma on.

Paljonhan tämä on jakanut mielipiteitä varsinkin kontrollien osalta, itselle uppoaa kyllä nuo kontrollit ja väistely systeemikin tuo mukavaa vaihtelua ainaiseen nappi väistöön, tulee hieman Fight Night mieleen.

Tämä on mielestäni aika osuva arvostelu
 
Ylös Bottom