The Forest

Pirate fin

Well-Known Member


Julkaisupäivä: 6.11.2018
Alustat: PS4, PC
Kehittäjä: Endnight Games
Julkaisija: Endnight Games
Genre: Selviytymiskauhu
Moninpeli: Co-op 2-4 pelaajaa
Hinta: 16,95€

Olet maahan syöksyneen matkustajalentokoneen ainoa eloonjäänyt. Löydät itsesi oudosta metsästä, jossa selviytyminen edellyttää taistelemista kannibaalimutantteja vastaan.

Astu elämää täynnä olevaan maailmaan, jossa puita voi kaataa ja kasveja kerätä. Maan alla on suuria luolastoja ja maanalaisia järviä, joita voit tutkia.

Rakenna leiri kaatamalla ensin puita. Pidä itsesi lämpimänä sytyttämällä nuotio. Kerää ruokaa, jotta et näänny nälkään.

Rakenna pieni suoja tai iso merenrantalinnoitus. Aseta ansoja ja rakenna puolustusrakenteita, jotta kutsumattomat vieraat eivät pääse yllättämään.

Tutki ja rakenna päivällä. Puolusta tukikohtaasi yöllä. Rakenna aseita ja työkaluja. Mene nukkumaan illalla tai vie taistelu vihollisten maille.

Puolustaudu mutanttivihollisia vastaan. Mutanteilla on omat uskomuksensa, perheensä ja moraalinsa, ja ne näyttävät melkein ihmisiltä.

Hiiviskele ja välttele vihollisia tai hyökkää suoraan vihollisia päin kepeistä ja kivistä valmistettujen aseiden avulla.

 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Joko jollain on kokemuksia? Siis juurikin ps4 versiosta?
Tekninen toteutus, kontrollit, bugit, coopin toimivuus?

Kiinnostaa tosi lujaa ja kaveriakin kai, joten haluisin kovasti ostaa, mut ei jaksais taas laittaa rahoja johonkin mikä ei toimi yhtään (verdun, friday 13 jne..)
 

Pirate fin

Well-Known Member
Mitä nyt nopeasti testasin yksinpeliä, niin hyvin toimii ja pari päivitystäkin on jo tullut peliin. Yöt on tässä kyllä ihan liian pimeitä, kun ei näe yhtään mitään ja noi perkuleen mutantit/alkuasukkaat on hemmetin ahdistavia, kun tulevat vastaan yöllä metsässä :eek:
 

Omenanraato

Well-Known Member
Mitä nyt nopeasti testasin yksinpeliä, niin hyvin toimii ja pari päivitystäkin on jo tullut peliin. Yöt on tässä kyllä ihan liian pimeitä, kun ei näe yhtään mitään ja noi perkuleen mutantit/alkuasukkaat on hemmetin ahdistavia, kun tulevat vastaan yöllä metsässä :eek:
Ja oliko se tietty pleikkarilla sama mistä pc:llä oltiin valitettu, ettei mitään kirkkauden säätöä kuvalle?
 

Pirate fin

Well-Known Member
Ja oliko se tietty pleikkarilla sama mistä pc:llä oltiin valitettu, ettei mitään kirkkauden säätöä kuvalle?
Löytyy kirkkauden säätö, mutta en siihen viitsinyt koskea, kun sitten taas päivällä olisi liian kirkas.

Aika paljon opeteltavaa tässä on, mutta vaikuttaa hyvältä ja nyt pitäisi vain löytää hyvä paikka johon rakentaa mökki.
 
Viimeksi muokattu:

Bandicoot

Well-Known Member
Tämä tuli ihan puskista ja ostin tämän hetken mielijohteesta sekä edullisen hinnan takia.

HUOM alla oleva teksti voi sisältää spoilereita tai ainakin alun puuhastelua.

Todella positiivinen yllätys on ollut. Aluksi tietty ihan kuutamolla kaikesta, mutta aika hyvin ne perusrutiinit oppii. Lentokoneen putoamispaikka osui tapauksessani lähelle rantaa ja aloinkin pystyttämään leiriä lentokoneen raadon ympärille. Tukeista vahvat seinät, jotka vahvistin vielä kivillä ja piikeillä. Pari ansaa, leirinuotio ja makuupaikka. Niin ja vedenkerääjä sekä ansa kaneille. Eniten aikaa vievä homma oli rakentaa jättimäiset portaat kalliolta rannalle, josta pääsin hakemaan kilpikonnan panssarin vedenkerääjää varten.

Kun kaikki oli "valmista", lähdin tutkimaan lähimestoja. Läheltä löytyikin kannibaalien kylä, mistä sai hyviä resursseja. Päivänä 10 kannibaalit aloittivat raivokkaan hyökkäyksen leiriini ja jäin vangiksi. Luoslastossa aikani samoiltuani näin jo valoa tunnelin päästä, mutta yksi sisukas örrimörri niittas mut lopullisesti.

Ei kai muuta kuin uutta matoa koukkuun :)
 

Kirai

Toimitus
Onkos tämä niinkuin 1 elämä per pelikerta vai miten toimii? Onko kuolema lopullinen ja sitten uusi yritys? Peliä joskus aiemmin kiinnostuneena odottelin ja nyt vähän yllätti tämä julkaisu.. ehkä vielä maltan kun on RDR 2 ym muuta pelattavaa, mutta kivaltahan toi näyttää muutoin.

Pelottaa että jos hankin pelin, niin jää lyhyeen peli-ilo jos kartta onkin tosi pieni tai toistaa nopeesti itteään.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Juu vain yksi elämä, mutta tallennuksia on 5 kpl. Tallennuksen voi suorittaa missä kohtaa vain, kunhan on saanut lerin pystyyn. Eli itsekin lataan edellisen tallennuksen ja jatkan siitä.

Mapin koosta ei mistään tietoa, kun ei ole karttaa (ainakaan vielä), mutta kyllä tässä tekemistä riittää. Survival bookissa on iso määrä rakennuksia joita voi tehdä ja jopa sisustuksia niille :)
 

Omenanraato

Well-Known Member
Ja eikös joka pelikerralla vaihdu se paikka mihin lentokone laskeutuu, eli ympäristö on aina hiukan eri.

Jossain kyllä sanottiin et ”muihin nähden” mappi ei ole kovin iso, mutta en ole kuullut sen olevan kenelläkään kuitenkaan ongelma.
 

Eliminaattori

Kielinatsimode
Ylläpitäjä
The Forestissa on paljon lainalaisuuksia esimerkiksi 7 days to die -peliin verraten. Taistelussa on suurin ero, sillä kannibaalit ovat todella nopeita ja niihin on vaikea osua hitailla aseilla. Tähtääminen ritsalla tai jousella ei ole niin helppoa, sillä minkäänlaista tähtäintä ei ole tarjolla. Marjojen tunnistaminen on tärkeää, koska niistä saa ruokaa ja vettä samassa paketissa. Pääosumat kellistävät viholliset paljon nopeammin ja onneksi vihujen osumatarkkuus etenkin hyppyhyökkäyksissä on kehnohko.
 

Eliminaattori

Kielinatsimode
Ylläpitäjä
No niin, ensimmäinen päivä takana ja kolmen äijän voimin tuli pelattua tuntikausia. Myös yksinpeli käynnissä toisessa save-slotissa, mutta onhan se kivempaa porukalla. Aloitetaan vaikkapa bugilistauksella ja muutamalla mainitsemisen arvoisella jutulla, koska eihän bugeilta koskaan voi välttyä. Yritän kirjoittaa mahdollisimman minimaalisilla spoilereilla tai mieluummin kokonaan ilman niitä. Klikkaa spoilereita omalla vastuulla.

- Pelin kaatuminen, sitä tapahtuu väkisinkin aina joskus. Hostin pudotessa pois serveri kaatuu, mutta vasta noin minuutin viiveellä ja ruudun yläosaan tulee varoitusviesti tästä. Minuutti antaa hyvin aikaa tehdä tallennus. Mikäli pudonnut pelaaja on joku muu kuin hosti, niin hän voi liittyä takaisin serverille - varusteet ovat tällöin hänen edellisen tekemänsä tallennuksen mukaisia.

- Jokaisen pelaajan tavarat tallentuvat erikseen ja automaattisavea ei ole, joten muista tallentaa henkilökohtainen edistymisesi säännöllisesti, vaikka olisitkin kimppaserverillä. Vain rakennelmat (ja niiden sisällöt) tallentuvat automaattisesti.

- Suosittelen pitämään aina mukana tarpeeksi keppejä (stick) ja lehtiä (leaf), joita tarvitaan 14 + 26, että saat pienen suojan (shelter) rakennettua. Pelin tallennus onnistuu siis vain jossakin suojassa. Hankaluutena yksin et voi kantaa kuin max. 10 keppiä mukana, mutta lehtiä voi olla sadoittain. Keppejä kuitenkin löytyy silloin tällöin vaikeistakin paikoista, joissa ei ole puita tai kasvillisuutta.

- Jos kuolet kimppaserverillä, niin lähdet uudestaan liikkeelle aloituspaikasta ilman varusteita. Voit pelastaa oman henkilökohtaisen varustepussukkasi palaamalla kuolinpaikkaan. Muut pelaajat eivät näe varustepussiasi, mutta vaatteet he voivat napata itselleen. Varustepussin sijainti näkyy merkittynä sen hukanneelle pelaajalle.

- Yksinpeli ei ole kaatunut vielä kertaakaan ja silloin lagi loistaa poissaolollaan. 1-3 sekunnin mittaisia pieniä lagipiikkejä esiintyy toisinaan kimppaservuilla.

- Kimppapelin käynnistäneen hostin pitää olla paikalla, että aloitettua peliä voi pelata. Hostin pitää ensin ladata hahmonsa serverille, että muut pääsevät liittymään.

- Joskus rakentaminen bugittaa, tämä on yleensä tilapäistä.

- Partyyn liityttäessä eräällä (kolmesta pelaajastamme) peli kaatui kahdesti, kun hän koetti liittyä samaan ryhmään ennen pelin aloittamista. Muilla tätä ei tapahtunut. Kerran party hajosi ja se piti luoda uudestaan. Tämä tapahtui tilanteessa, jossa kaksi muuta odottelivat kolmatta saapuvaksi.

- Myös omia voi vahingoittaa, joten varovaisuutta! Myös down-tilassa (josta voitaisiin vielä elvyttää) olevan pelaajan voi tappaa, jolloin hän joutuu lähtemään varusteettomana aloituspaikasta.

- Moninpelitilassa ei ole taukomahdollisuutta (yksinpelissä on).

- Pelissä ei ole minkäänlaisia (henkilökohtaisia) kehitettäviä taitoja. Vain varusteet merkitsevät.

- Veden kerääminen on joskus hankalaa, kun oikeaa kohtaa ei meinaa millään löytyä.

-
Mikäli kannibaalit tappavat sinut, joudut heidän luolaansa ja peli jatkuu sieltä. Vasta toinen kuolema on lopullinen ja tällöin voit jatkaa edellisestä tallennuksesta.

-
Laita jokin esine rakennustilassa keskelle combine-toiminnolla ja mene rattaan kohdalle. Näet, mihin esineisiin kyseistä tavaraa käytetään ja reseptien vaatimat määrät. Tosin vaadittavien tarvikkeiden kuvat ovat aavistuksen epäselviä ja ihan aina ei selvinnyt, mitä kaikkea tarvitaan. Selviytymisoppaasta saat joidenkin tavaroiden ja rakennelmien reseptit.

Kerääminen, selviytyminen, oman tukikohdan rakennus ja tuntemattoman maailman tutkiminen, aina niin kiehtovia asioita. Pelissä on peaceful-vaikeustaso, jossa vihollisia ei ole ja sen lisäksi kolme eri tasoa. Näistä helpoin, eli normaalitaso on jo melkoisen haastava. Taistelu ei tosiaankaan ole helppoa, vaikka aseita löytyy mukavan monessa eri muodossa. Porukalla pelatessa etuna on mahdollisuus elvyttää pelikaveri ennen kuin tämä vuotaa kuiviin. Pimeys on välillä häiritsevää, sillä ennen
taskulampun
löytämistä soihtu ja loputtomalla kaasulla/bensalla varustettu sytkäri hädin tuskin valaisevat omaa nenää pitemmälle.

Kontrolleista oli ylempänä kysymys, joten muokkaanpa vielä siitä jotain mukaan. 50%/50% suuruiset senssit vaikuttivat liian nopeilta, mutta 10% pienemmät arvot tuntuivat jo hyviltä. Pikavalinta voisi olla järkevämpi, sillä niille on varattu vain neljä slottia ja niistäkin sytkäri (tai muu valonlähde) ja selviytyjän pikaopas (alusta asti mukana) vievät kaksi paikkaa. Jonkinlainen tavarakiekko yhden napin alle toimisi paremmin. Jousipyssyn tähtäyspuolta ei voi valita, vaan hahmo tähtää automaattisesti vasurin puolelta.

Hinta/laatu -suhteeseen nähden todella maukkaan oloinen tekele ja näyttää hyvältä myös ulkoisesti. Mainio vastine 7 Days to Die -pelille, jota tuli tahkottua eri pelimuodot yhteenlaskettuna lähes 200 (pelin sisäisen) päivän verran. Mainitaan jotain juonestakin, eli pelattavan hahmon mukana oli pieni poika, jonka pelastaminen on "ultimaattinen tavoite" selviytymisen ohella.

Alla kuva inventaariosta päivän päätteeksi, löytyy jo aika mukavia aseita.

Forestin esineet.jpg
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tuli nyt ostettua, lähinnä kaverin kanssa pelailuun, mutta testinä testasin yhden päivän yksin. Yllätti todella positiivisesti ja täytyy tutustua paremmin tässä jokupäivä kaverin kanssa.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Kiiitos Eliminaattori kattavasta kirjoituksestasi. Monipeliä en ole itse vielä kokeillut kun haluan yksin ja itsekseni tehdä kaikki löydöt vielä tässä vaiheessa.

Eliminaattorin kuvan aseista puuttui helposti valmistettava
kivikirves. Oliskos ollut keppi, kivi ja köysi. Perusjannut taintuu yhdestä, mutta sen jälkeen pitää iskeä maassa makaavaa vielä kerran tai kaksi.
 

Kirai

Toimitus
Kiitos kattavasta selostuksesta. Hyvältä kuitenkin kuulostaa ja näyttää. Ehkä tässä ostohousut pitää pian jalkaan asetella. Kyllähän nämä vastaavat rakentelu/selviämispelit on kovasti itseä kiinnostanut (ARK ja 7 Days to Die mm.) Ja hyvä tieto että voi myös ilman vihuja pelata, ehkä siitä sais sitten myös lapsiystävällisemmän seikkailupelin mitä vois pojankin kanssa yhdessä värkkäillä puumajoja? :D
 

Eliminaattori

Kielinatsimode
Ylläpitäjä
Bandicootille kiitokset vinkistä. Tuollaiselle aseelle onkin ollut tarvetta.

Rakentamisesta en kirjoittanut, joten muutama sana siitäkin. En ole sitä itse kokeillut, paitsi tietysti raahannut tukkeja isompien hökkeleiden valmiisiin muotteihin, mutta kaverin sanojen mukaan portaiden laittaminen ei ole siitä helpoimmasta päästä. Kaikkia elementtejä voi käännellä sivusuunnassa pikselin tarkkuudella, mutta niiden asettaminen esimerkiksi ison mökin eteen menee liiaksi arpapelin puolelle. Näyttää jokseenkin hölmöltä, jos portaat ovat mökin lattiatason yli tai jäävät ilmaan roikkumaan. Portaiden lukittuminen valmiiseen rakennelmaan olisi todella mukava päivitys.
 

Barca11910

Well-Known Member
Mikä/Mitä tässä on vihollisina? Pelin nimi on vaan yksinkertasesti metsä niin onko ne jotain eläimiä vai alkuasukkaita?
 

Omenanraato

Well-Known Member
Mikä/Mitä tässä on vihollisina? Pelin nimi on vaan yksinkertasesti metsä niin onko ne jotain eläimiä vai alkuasukkaita?
Mammutti nimellä oli kuvauksessa. Ihmisen näköisiä, oloisia ja kuuloisia kannibaaleja mitkä liikkuu todella nopeasti ja kuumottavasti.
Kirjoitan kohta pidemmin pelistä.


Edit: juu siis mähän päätin etten pelaa tätä ennen kuin kaverin kans ehditään yhdessä. Kehujen jälkeen yöllä oli pakko koittaa ja nyt ku oli aikaa ni päätin et teen yksinpelistä tunnin videon ja jatkossa videoita jos tulee niin cooppi pelistä.
Teen aina ensin 30-40sek testipätkällä et ääni kuuluu.
Tän jälkeen nauhoitus päälle (kuvake tuli) ja 50min kohdalla share. Meni suoraan youtube valintaan, eli en valinnut klippiä ja ilmoitti et video tallennettu myös. Mut konsolilla oli vain tuo 30sek testipätkä, joten videota ei ole ja puhuin tunnin yksin.. :D

Mut joo. Nyt laskeuduin eri paikkaan ja heti kun suoja oli rakennettu, oli vihut kimpussa ja ne ei jätä rauhaan vaikka kyykin suojassa. Kaiken lisäksi ne vahingoitti suojaa ja mua ikkunasta. Eli ei siitä turvaa ollu.

Muistelin et niiden osista voi tehdä pelättejä, joten yritin rakennella jotain mut ei ne niitä pelännyt. Päästä ei saanu myöskään kalloa??? Mitä niillä ruumiinosilla tehdään?
Eikö ruokaa saa kerättyä mihinkään? On vain syönti. Nuotiolla läjä lihaa ja ei yhtään nälkä :D marjat kaukana suojasta jne.

Vihut on jäätävän nopeita ja kylmät väreet meni ihan kokoajan. Herkkyys ohjauksessa on tosi raju oletuksena ja laskin 35, joka on edelleen mulle liian epätarkka, mutta liian hidas noille vihuille.
Hetken rauhaa ne ei nyt antanut ja lopulta selvisin vain yhden päivän.

Tykkäsin ARK:sta, mutta pakko käydä servulla et omat kamat säilyy, muut tunkee kylkeen kiinni. Ja teknisesti ihan kamala ja lopulta mulla meni pelikelvottomaksi. Lisäksi vielä todella huonot valikot.

Tässä on kaikki se mikä ARK:ssa viehätti, poislukien dinot, mutta kaikki toimii. Valikot selkeät, teknisesti pyörii hyvin, kaikki rakentelu toimii hienosti jne.
Tämä on kyllä mulle yksin pelatessa suoraansanottuna liian kuumottava. :D mutta cooppina kyllä varmasti maistuu ja ehkä isoimpia positiivisia yllätyksiä koko vuonna. Maistuu, iso peukku!
 
Viimeksi muokattu:

Bandicoot

Well-Known Member
Huomio kaikki metsässä samoilijat. Asetuksista kannattaa vaihtaa eräs asetus siten, etteivät vihut voi tehdä vahinkoa rakennuksille.
 
Ylös Bottom