The Last Of Us

Ajatusliekki

New Member
The Last Of Us
Konsoli: PlayStation 3
Julkaisija: Sony
Kehittäjä: Naughty Dog
Julkaisuaika: 14.6.2013

Traileri paljastettiin viime yönä suomen aikaa VGA-gaalassa.

[video=youtube;qLGxubfC1Ik]http://www.youtube.com/watch?v=qLGxubfC1Ik[/video]

Sijoittuu näköjään post-apokalyptiseen Amerikkaan. Päähenilöt ovat keski-ikäinen Joel, ja ikäistään paljon fiksumpi teinityttö Ellie. Ensitietojen mukaan peli kertoo heidän matkastaan Yhdysvaltojen läpi. Maa on joutunu jotenkin Zombien yms valtaan.

Itelel tuli aika puun takaa että Naughty Dog on kehittäjänä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: The Last Of Us [PS3 HYPE]

Traileri näyttää aivan mahtavalta ja Naughty Dogs kun on kyseessä ei voi kun odottaa täydellisyyttä. Ainut toive nyt on, että pelistä saadaan huomattavasti synkempi mitä Unchartedeista, koska tälläinen selviämis-kauhu-seikkailu vaatii sitä ehdottomasti. Toiseksi, että tarinan voisi pelata co-oppina läpi kaverin kanssa olisi todella huikeaa. Pelin vaikeusaste tappiin, headsetit laulamaan ja kakat housussa kurkkimaan nurkan takaa, että uskaltaakos sitä mennä eteen päin vai ei :D

Palataan asiaa, kun jotain uutta infoa ilmestyy.

Edit:
The Last of Us is a genre-defining experience that blends survival and action elements to tell a character driven tale about a modern plague decimating mankind. Nature encroaches upon civilization, forcing remaining survivors to kill for food, weapons and whatever they can find. Joel, a ruthless survivor, and Ellie, a brave young teenage girl who is wise beyond her years, must work together to survive their journey across what remains of the United States

Lähde: http://www.naughtydog.com/site/post/834h472kmfs8/
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 HYPE]

Nyt heräsi kyllä suuri kiinnostus kyseistä peliä kohtaan. Aina on itseäni zombi pelit kiinostaneet ja kavereilla pelannut zombi pelejä, mutta en itse omista mitään zombi peliä paitsi Red Dead Redemptionin Undead Nightmare DLCn. Joten josko sitten tämän hankkisi kun on vielä Naughty Dogin tekemä. :D
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 HYPE]

Vaikuttava traileri tosiaan! Ensivaikutelman perusteella tuntuisi olevan sekoitus I Am Legend-leffan painostavaa zombiselviytymistä yhdistettynä Enslaved-pelin tarinaan kaksikon matkasta halki viherkasvuston valtaaman Yhdysvaltojen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, cgi-trailerin ollessa kyseessä pitää toki odotukset kalibroida maltillisesti.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Sellainen tarkennus, että virallisesti nuo viholliset eivät ole zombeja vaan kyseessä on jonkin sienieliön aiheuttama (kulku)tauti. Ihan hyvä, että ovat keksineet jonkin erillaisen syyn tälläisiin vihollisiin kuin perus-zombivitsaus jutut.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Mitenköhän pitkällä mahtaa olla Naughty Dog tän pelin kanssa, et saadaanko se 2012 vai meneekö vuodelle 2013. Oli kyl oikein hyvän näköinen toi traileri ja viel kun saataisiin gameplayta.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Joo herätti kyllä mielenkiinnon. Yöllä ajattelin, kun livenä sen katsoin, että taas yksi zombimättö, mutta uudelleen katseltuna se vaikutti melko kiinnostavalta.

Tuli kyllä puskista tuo Naughty Dog, joten ei kai se voi pettää.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Kun näki jo trailerin alussa viimeyönä Naughty Dogin logon, oli lupa odottaa parhautta.

Kuten joku kommentoikin PS.Blogissa: todella koskettavaa ja hienoa nähdä millainen tiivis suhde kahden hyvin erilaisen ihmisen välille on syntynyt vaikkeivat olekkaan mitään sukua toisilleen. Ovat varmaan vain tavanneet jossakin ja päättäneet pysytellä yhdessä ihan selviytymisenkin vuoksi. Noiden hahmojen välille voi täten kyllä kehitellä vaikka mitä. Nettipeliä tällaseen tuskin voi tehdä, tai ei ainakaan kyllä varmaan kannattais (ellei se oo jotain zombiet vs. ihmiset -tyylistä... tai ehkä ihmisselviytyjien välillä tapahtuvaa "deathmatchia" ja pelimuodoissa taistellaan vaikka joistain vähiin käyvistä tarvikkeista tms.), mutta co-op kyllä sopii tähän ja aivan varmasti on myös sellainen tulossa.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Sieltähän se tuli mitä itse salaisesti toivoin - ison luokan uusi IP. Ja vielä Naughty Dogilta. Ei voi kuin myhäillä, sillä aihepiiri on ainakin lähellä omaa sydäntä.

Mutta miksi kaikki taas hokevat sanaa "zombi"? Vai ilmeisesti kaikki viruksen muuttamat ihmiset, mutantit, örkit ym ovat nykyään peleissä "zombeja" - eli nimi on saanut laajemman merkityksen? Meinaan jos sivilisaatio on tavallaan tuhoutunut tai joutunut jonkin modernin ruton tms uhriksi, niin viholliset voivat olla lopulta ihan mitä tahansa.

Joku jo spekuloi miten esim. eläintarhasta olisi karannut eläimiä jotka ovat mutaatioituneet, puhumattakaan erilaisista ihmisistä ja vaikkapa kasveista. Ja ehkä jossain on ihmispesäkkeitä jotka eivät ole - syystä tai toisesta - mutaatioituneet. Mutta ehkä ovat silti vihamielisiä mielipuolia tms. Mehukas konsepti kaiken kaikkiaan.

Mieleen tulee kyllä mm. I Am Legend, joka oli elokuvana loistava siihen asti kun
CGI-örkit esiteltiin. Leffa pilattiin osin lopulta tietokonetehosteilla.
. Mutta en minä I Am Legendin
örkkejä koskaan varsinaisesti "zombeina" pitänyt
. Tavallaan ideasta tulee vähän mieleen myös Earth No More, jossa suomalainen Recoil oli jossain vaiheessa mukana (ei tosin enää - ja projekti lienee kuollut), vaikka eipä pelin ideasta paljon kerrottu.

Hieno uutinen, eipä muuta voi sanoa.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Kyllä mietteet on hyvin pitkälti samat kuin Exectalla eli kun sen ND:n logon sieltä bongas heti alkuun ni ei voinu muuta kun riemastua. Sitten kun kehiin hyppäs vielä tää tyttö joka on selvästi Ellen Page niin peli meni odotuslistan kärkeen. Toivoisin avointamaailmaa mutta ND:n tietäen osaa odottaa enemmän lineaarisempaa seikkailua. Onhan ND:llä kyllä takataskussa Jak and Daxterit joissa oli sitä avointamaailmaa, mutta vaikea mennä sanomaan mihinkä suuntaan peliä vievät. Hemmetin siisti traileri kyllä oli taas huomaa että on panostettu tarinaan ja erityisesti hahmoihin. Jo trailerin perusteella vois sanoo että tulee yhtä rakastettavat hahmot kuin tähänki mennessä Nauhgtydogilta. Kovasti odotellaan tarkempia tietoja.

niin ja näytti muuten hemmetin hyvälle se kaupunki johonka oli kasvanu niitä kasveja tuli tosiaan I am Legen mieleen!

Mitenköhän pitkällä mahtaa olla Naughty Dog tän pelin kanssa, et saadaanko se 2012 vai meneekö vuodelle 2013. Oli kyl oikein hyvän näköinen toi traileri ja viel kun saataisiin gameplayta.
Naughtydog tekee pelinsä yleensä huolella eikä yritä pistää jotain tusinapeliä joka vuosi markkinoille joten realistisemmin ajateltuna voisin sanoa että 2013 loppuvuonna tulee eli hyvin todennäköistä että Pleikka kolmosen viimeisiä hyviä pelejä, jos 2014 saatas uus konsoli. Näin ainakin ite veikkaan. Ne kyllä on viimesimmät pelinsä, eli UC2 ja 3, julkistanu molemmat VGA:ssa ja about vuoden päästä siitä pelit julkastiin. Ei siis 2012 loppuvuosikaan ole mahdottomuus. Toisaalta kyseessä on uusi IP joten 2013 ehkä? nii in...sitä kun ei osaa oikeen sanoo :D
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Toivoisin avointamaailmaa mutta ND:n tietäen osaa odottaa enemmän lineaarisempaa seikkailua.

Juu, open world -konsepti olisi mieletöntä, mutta veikkaan itsekin että mennään enemmän lineaarisella meiningillä (minkä ND tekee niin hyvin). Ehkä trailerin loppukuvastakin saattoi jotenkin päätellä, että reitit on osin "tukittu" autoilla, taloilla, romuilla, kasveilla ym. Ja open world -pelien kehitysaika on muutenkin sen verran pitkä (jos tätä ei sitten olla tehty jo pidempää "salassa" medialta).

Mutta tässähän voi ajatella, että tämän saa (luultavasti) sopivasti ennen Fallout 4:sta. :)
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Huomatkaa että thelastofus-niminen YouTube-käyttäjä (josta tuo ensimmäinen teaser'kin löytyi) on luotu jo vuonna 2006. Naughty Dog on siis varmasti kehitellyt tätä koko ajan siinä sivussa, kun ovat UC2:ta ja UC3:a tehneet. Ihme, että ovat saaneet tällaisen kokonaan uuden IP:n luotua siinä taustalla, samalla kun ovat luoneet kaksi GOTY-tasoista peliä. Ehkä UC3:n hieman heikompi laatu johtui osaksi myös tämän The Last of Usin kehityksestä, ovathan he varmasti UC2:n jälkeen alkaneet paljon enemmän keskittymään tämän kehittämiseen.

EDIT: Tuolla The Last of Usin kotisivuilla kysytään nyt muuten syntymäaikaa ja testin perusteella alle 18-vuotiaat eivät pääse sisälle --> peli on siis luultavasti K18. Tosin mitäpä zombiepeli olisikaan, jos se ei K18 olisi.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

"We are excited to finally unveil The Last of Us, a project the team has been working hard on for some time." eli ovat jo jonkin aikaa olleet kovasti pelin parissa. Toisin sanoen ihan ***** kauan :D JK JK. “Naughty Dog’s mission is to change the way people experience videogames. We are confident The Last of Us will take a leap forward in cinematic gaming and storytelling, providing gamers with an experience unlike anything else in the industry.” tuon lainauksen perusteella voikin jo odottaa sitä lineaarisempaa pelaamista, kuten sanoin. Ei se mikään huono asia ole, sillä kuten Cobretti sanoi niin ND tekee ne pelit ihan älyttömän hyvin. Lainaukset on PSBlogista Evan Wellsin lainauksia. Toi että ne olis työstäny peliä vuodesta 2006 kuulostaa kaukaahaetulta imo mutta hyvin mahdollista että siitä asti on ollut ideoinnit käynnissä.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

EDIT: Tuolla The Last of Usin kotisivuilla kysytään nyt muuten syntymäaikaa ja testin perusteella alle 18-vuotiaat eivät pääse sisälle --> peli on siis luultavasti K18. Tosin mitäpä zombiepeli olisikaan, jos se ei K18 olisi.

Ja kyseessähän ei ole edelleenkään zombiepeli vaikka siltä vaikuttaakin, vaan kuten rioichi sanoi, jokin tauti on tehnyt ihmisistä tuollaisia.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Kyllä appelsiini on appelsiini vaikka sille sen lippiksen sovittaisikin. Voi tietysti huudella että ihan orginelli idea eikä kyseessä ole virus vaan sieni, mutta jos lopputuloksena on (trailerin perusteella) verenhimoiset ja epämuodostuneet ihmishahmot vailla inhimillisiä ominaisuuksia, lienee zombi nykyskenessä ihan pätevä termi kuvaamaan pelin monstereita.
Nyt joku tietysti kaivaa wikipedian esille, mutta tän ihmeellisen semantiikan voisi oikeasti jättää pois.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Minuun ei ole kyllä nuo zombiörkkikauhuviritykset koskaan iskeneet enkä niitä ole sitten pelannutkaan, joten siinä mielessä olen uusi asiakas tälle pelityypille. En tiedä johtuuko sitten kovasta fanituksesta Naughty Dogia ja sen tuotoksia kohtaan vai mistä, mutta tämä hyppäsi ilman muuta odotetuimpien pelien listalla korkealle.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Zombiet ovat ihmisiä/otuksia joilta on riistetty tavalla tai toisella (voodoo, nykyajan infection hömpät jne) itsetuntemus/tietoisuus. Moni ei nähtävästi tiedä mistä tuo Zombie termi on alkujaan peräisin.
Kerrankin vähän värikkäämpää ympäristöä luvassa josta suuri plussa. Onko tietoa mistä kuvakulmasta pelataan? Toivottavasti ei FPS.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Todella mielenkiintoinen tekele tulossa. Jos laatu on samaa, kuin Uncharted sarjan peleissä, niin on tämä pakkohankinta!
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Zombiet ovat ihmisiä/otuksia joilta on riistetty tavalla tai toisella (voodoo, nykyajan infection hömpät jne) itsetuntemus/tietoisuus. Moni ei nähtävästi tiedä mistä tuo Zombie termi on alkujaan peräisin.
Kerrankin vähän värikkäämpää ympäristöä luvassa josta suuri plussa. Onko tietoa mistä kuvakulmasta pelataan? Toivottavasti ei FPS.

Eikait Naughty dog ole koskaan tehnyt FPS-pelejä(?), joten odotettavissa on 3rd person.
 
Vastaus: The Last Of Us [PS3 Hype]

Eikait Naughty dog ole koskaan tehnyt FPS-pelejä(?), joten odotettavissa on 3rd person.

Ei ole tehnyt ei. Hahmon takaa kuvaaminen sopii myös tuohon "elokuvamaisuuteen" ja hahmovetoiseen kerrontaan, kun hahmo on koko ajan ruudulla häsläämässä. Ja se on ihan sama mitä ne viholliset (olettaen, että lähinnä noita taudin riivaamia otuksia vastaan tässä taistellaan) ovat, jos niiden vaikutus tarinaan ja pelimekaniikkaan on sama kuin epäkuolleilla tai zombeilla tai T-viruksen uhreilla.
 
Ylös Bottom