The Long Dark – synkkä ja lumimyrskyinen seikkailu

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Ulukai, 26.08.2017.

 1. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Nimi: The Long Dark
  Kehittäjä: Hinterland Studio
  Julkaisija: Hinterland Studio
  Genre: Eloonjäämiskuolinkamppailuseikkailu
  Alustat: PlayStation 4, Microsoft Windows, Linux, Mac OS, Xbox One

  Tuoreen Wintermute-tarinamoodin traileri:
  [video=youtube;syoDWIt9yZY]https://www.youtube.com/watch?v=syoDWIt9yZY[/video]

  Ajattelin tehdä tälle pelille ketjun, koska olisi mukava kuulla muiden selviytymisestä juttua. Pelihän on ollut vaikkapa Steamissa iät ja ajat, mutta PS4:llä tätä päästiin testaamaan vasta äskettäin. Samanaikaisesti tarjolle tuli tuo trailerilla näkyvä Wintermute-tarinamoodi.

  Arvostelu on tulossa, kun on tarpeeksi tuota saatu pelattua, mutta jo nyt voi jotain arviota sanoa. Jos tarjolla olisi pelkkä Wintermute, niin tällä hetkellä arvio olisi ehkä jossain 2 tähden kohdilla. Tuo ei tunnu millään muotoa mielekkäältä pelailulta, enemmänkin ylipitkältä tuskaiselta tutoriaalilta. Toki on pakko myöntää, että kovin pitkälle ei ole vielä tullut kärsittyä. Onneksi on tuo avoimen alueen selviytyminen mukana.

  PS4-julkaisu oli alussa myös kovin buginen. Ihan jo peliä käynnistäessä näkyneet tekstit värisivät ja alkunäytön logoista ei saanut selvää samasta syystä. Päivityksiä on onneksi saatu ja nyt meno on ihan kelvollista, mitä nyt tekstitkysessä on sekaisin suomea ja lontoota.

  Mitenkäs muilla on mennyt? Onko joku vaikkapa tarttunut PS4-versioon?
   
 2. JVSmoke

  JVSmoke Member

  XBL:
  SADDAM78
  PSN:
  JVSmoke
  Vastaus: The Long Dark – synkkä ja lumimyrskyinen seikkailu

  Moi
  Onkos porukka pelaillut tätä ja mites käyttöliittymä onko suomeksi?

  -JVSmoke
   
 3. P33RO

  P33RO Artikkeli- ja arvostelutoimituksen päätoimittaja Ylläpidon jäsen

  XBL:
  P33RO
  PSN:
  PuuhaPeero
 4. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  Tuli hommattua tämä ku on nyt storessa alennuksessa 21,95€. Yksinpeli kampanjaa pelaillu ja onhan tämä ihan perkeleen koukuttava peli, ei oo mitään zombeja, vaan todella iso kartta ja vastuksena talvinen luonto ja villieläimet.

  Viime kuussa tuli Rugged Sentinel päivitys, mikä parantaa peliä entisestään.
   
 5. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Näyttääpä hyvältä päivitykseltä! The Long Dark on niitä pelejä Don't Starven lisäksi, joita ei ole koskaan aikaa pelata, mutta joiden pariin haluaisi palata jatkuvasti. Itse en tarinamoodista pitänyt kovinkaan paljoa, mutta ehkä nuo päivitykset tekevät siitäkin siedettävän.

  Edit. Olin näemmä kirjoittanut yksinpeli, kun tarkoitin tarinamoodi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 6. kurwaslobo

  kurwaslobo New Member

  Steam ID:
  kurwaslobo
  PSN:
  kurwaslobo
  Onko tässä muuten minkäänlaista moninpeliä tai cooppia?
   
 7. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Ei valitettavasti ole. Tarjolla on vain yksinäistä selviytymistä kylmässä.
   
 8. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  Onhan tämä ihan huikea peli, jos tämän tyylisistä peleistä sattuu tykkäämään. Vieläkin tarinamoodi itellä kesken, ihan loppusuoralla.


  Eilenkin pelasin varmaan 5 tuntia ja jossain hypotermian ja väsymyksen kourissa vaelsin hakemaan NPC:lle jotain perkeleen kaloja :)

  Tuli monta muuttujaa matkalla, ja piti poiketa ties mihin mökkiin, että saa edes vähän unta palloon(hukkasin vahingossa makuupussin), ruoka vähissä ja perkeleen kylmää, selviytymistä parhaimmillaan!

  Ymmärrän kyllä sen että jos julkaisussa pelasi, ja siinä ei voinut itse tallettaa tarinamoodissa, niin käy todella turhauttavaksi. Nykyään kun tarinassa voi tallettaa milloin tahansa, niin pystyy helposti palaamaan aikaisempaan tallennukseen, jos hommat menee liian perseelleen.

  Jos vähääkään tämän tyyppinen peli kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti hankkia, varsinkin nyt kun on storessa tarjouksessa 21,95€

  https://store.playstation.com/fi-fi/product/EP2845-CUSA09690_00-TLDRKFULLGAMEPS4
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2018
  Cyrus1 tykkää tästä.
 9. Salme

  Salme Member

  PSN:
  Machinisti
  Saisi jo pikkuhiljaa tulla episode 3 ulos. Muutaman kuukauden saanut jo venata.

  Oli kyllä melko eeppinen taistelu karhun kanssa, kun juoksin tämän perässä ilman että olisin käynyt välillä korjaamassa kuteita. Viimeisen raatelun jälkeen taisi olla jäljellä enää vain aluspaidat ja toinen sukka, mutta kelin salliessa laahustin vielä yhdelle havaintopaikalle ja onnekseni karvaturri viimein putosi toisen laukauksen jälkeen. Hieman oli äijä paskana tuon metsästysreissun jälkeen, mutta kyllähän kunnon erämies tuollaisesta selviää. :D
   
 10. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Mikäli mielitte käsissä hypisteltävää The Long Darkia, niin kohta onnistuu! Etusivun uutinen lupailee näet fyysistä painosta.
   

Jaa tämä sivu