The Walking Dead

Leo Stenbuck

Active Member
Frank Darabontin The Walking Dead -sarjakuvaan perustuvan uutuussarjan Comic-Con traileri: YouTube - 'The Walking Dead' trailer (paikan päällä kuvattu). Sarjan ensimmäinen kausi pyörähtää Jenkeissä käyntiin lokakuussa AMC-kanavalla (kuusi jaksoa, jatkosta ei vielä tietoa).

Erinomaisen hyvältä näyttää! Laadukkaita zombie-leffoja/-sarjoja ei ole koskaan liikaa.
 

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: The Walking Dead

Sarjakuvahan on edelleen käynnissä (ns. never-ending story), ja ensimmäiset neljä kovakantista (viisi ilmestynyt) lukeneena voin kertoa, että kyseessä on äärimmäisen koukuttava zombie-strippi.

Valitettavasti odotuksista huolimatta Darabontin versio aiheesta ei ainakaan trailerin osalta säväyttänyt, vaikka olikin alkuun 1:1 sarjakuvan kanssa. Epäilisin huonoja musiikkivalintoja, sillä tuollainen kevyt rallatus ei sovi sarjiksen yleiseen tunnelmaan. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, kuinka tarinaa tiivistetään/muutetaan sarjakuvaan nähden ja ennen kaikkea kuinka pitkälle sarjaa aiotaan tehdä.

Joka tapauksessa kyllähän tämä on pakko katsoa.
 

Miklu

Active Member
Vastaus: The Walking Dead

Tätä odotellaan ja kovasti!
Sarjis on tietysti aivan huippua mutta kyllä mulle tv-sarjakin käy :D
 

arriibah

Member
Vastaus: The Walking Dead

Tulipa äsken kyttäiltyä aloitusjakso ja iski kyllä meikäläiseen kuin tuhat volttia.. Sarjakuvasta en ole koskaan kuullutkaan ( :( ) joten en sen tunnelmasta tiedä, mutta omasta mielestäni TV-sarjassa oli ainakin ihan ok tunnelma avausjaksoksi. Kyllä z-day fanaatikoille maistuu varmasti..!

Lisää odotellessa..
 

NoeinJ

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Nyt on itsekkin katsottu ensimmäinen jakso. Lyhyesti, loistava.

Nyt sitten vähän pitemmästi. Sarjan ulkonäkö on hyvä, sopivan harmaasävyinen, joka nostaa luennonvärien kauneutta. Musiikki on ambient ääniin menevää ja käytetään vain tehokeinoina. Näyttelijät on minulle ainakin enimmäkseen ennestään tuntemattomia ja hyvältä kuitenkin näyttää rooleihin paneutuminen, sekä tietysti Zombit on mukavan rujoja ja selvästi on panostettu tietynlaiseen realismiin väkivallasssa. Tässä jää kyllä odottamaan lisää ja että taso pysyisi yhtä korkealla.

Spoilerin alla sarjan vertailua alkuperäiseen lähteeseen ja puhun täällä suhteellisen avoimesti miten sarjakuvassa asiat jatkuvat:

Näyttää suhteellisen uskollisesti seuraavan sarjakuvaa, joitakin kohtauksia on hiottu toimimaan paremmin kameran edessä. Suurimpana huomiona on ehkä jotenkin optimistisempi ilmapiira. En tiedä johtuuko sitten pelkästään väreistä, mutta ei se vielä ainakaan haitannut. Hahmoihin on selvästi enimmäkseen haettu alkuperäisten hahmojen näköisiä ihmisiä. Montaa tosin ei vielä nähty. Eniten ärsytti Shanen näyttelijä(Jon Bertnhal), ei vain tunnu sopivalta siihen, ehkä vähän liian vihattavan näköinen, sarjakuvassa oli kuitenkin minusta sympaattinen hahmo, joka joutui vain inhottavaan tilanteeseen. Suurin pelko tässä vaiheessa vielä on se että miten sarja alkaa tappamaan hahmoja pois. Sarjakuvassa kuitenkin porukkaa kuolee erittäin paljon ja tasaiseen tahtiin. Tuleeko tästä sitten tv-sarjan luomisen vaikein osa, tehdä siitä parista hahmosta tarpeeksi pitämään ihmisten mielenkiinnon pidemmällä aikavälillä.
 

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: The Walking Dead

Täytyy perua aiempia puheitani. Pilotin katsottuna meno on juuri oikeanlainen. Sarjakuvalle uskollinen, mutta silti elokuvan ehdoilla tehty. Innolla odotan jatkoa.

Tuotannollisesti ajateltuna toki toivon, että katsojia riittää ja taso pysyy yhtä laadukkaana. Kaikin puolin laadukas setti, jolla on mahdollisuuksia nousta aligenren parhaimpien teoksien joukkoon. Tulevaisuus on oikeastaan vain yhdestä asiasta kiinni, ja se löytyykin jo NoeiJ'n spoiler-tagin alta.
 

Leo Stenbuck

Active Member
Vastaus: The Walking Dead

Erinomainen pilotti! Visuaalisesti yksi komeimmista tv-sarjoista, varsinkin efektiensä osalta. Ja zombien kohdalla "ryömivä zombie" on ehkäpä hienoin lajinsa edusta mitä olen nähnyt. Tarinassa on syvyyttä ja tapahtumat todella vaikuttavat roolihahmoihin. En malta odottaa jatkoa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

puujalka

Member
Vastaus: The Walking Dead

Oli kyllä loistava ensimmäinen jakso :cool: Toisella foorumilla tehtiin kiva huomio eräästä kohtauksesta :D

kun grimes lähtee autiolta poliisiasemalta pois ja ampuu kollegansa aidan välistä niin kuuluu selvä achievmentin kilahdus
 

TriplaJay

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Muistaaksni pj:lle tästä mainitsin ps3:n chatin puolella :) Taisin itse katsoa pilotin jo 30.10... Ja kyllä, pidin erittäin paljon! Odotan innolla seuraavaa jaksoa joka on nimettykin loistavasti: "Guts" :)
 

Hankkija

Active Member
Vastaus: The Walking Dead

Vaikutti kyl ihan tajuttoman hyvältä sarjalta. Taitaapi olla seuraava the sarja mitä tulee katsottua :)
 

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: The Walking Dead

Toisen jakson mietteitä.

Hieman harmittaa, että pilotin viipyilevästä tunnelmoinnista (mm. erinomainen tulitikkukohtaus) luovuttiin, mutta hyvältä vaikuttaa yhä. Toka jakso otti aimo harppauksen irti sarjakuvasta, ja itseään pitää vain nyt yrittää psyykata jatkossa, ettei juonta tulla noudattamaan orjallisesti, vaikka vaikeaa tekeekin. Sinänsä hyvä ratkaisu, niin on freesiä katsottavaa.

Hahmoja esiteltiin jo reilusti ja tässä jälleen koitti yhdistää sarjiksen naamoja sarjaan, mutta huonostihan tuo meni. Ihmissuhteitakin esiteltiin jo mukavasti kytemään taustalle. Toiveena on edelleen, että kirjan kanssa pysytään uskollisena mentaliteetin suhteen. Onneksi tästä annettiin jo ihan kivasti vihiä.

Yksi kärvisteltävä seikka: zombit. Perkelettäkö niistä pitää tehä ketteriä kirmaajia? Kaippa tähän nykytrendiin on vain sitten totuttava, mutta aidan yli kiipeävät creeperit alkavat olla jo hälyrajoilla. Noh, onneksi edelleen luotetaan massaan ja suurimmaksi osaksi ajasta sellaiseen sopivantahtiseen marssiin :)
 

NoeinJ

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Tulipa nyt itsekkin katsottua toinen jakso. Periaattessa vieläkin iski, mutta samalla tuli järkytyksenä hahmot joita ei ollut sarjakuvassa :D Ja tuli kiroiltua ja toivottua että kuolisi nopeasti pois... Olen vähän liian kiinni sarjakuvassa, mutta pitää yrittää ajatella itsenäisenä teoksena.

Jaksossa tuli jo mukavasti esille ihmisten riitaisuutta, kuitenkin zombi sarjoissa pahin vihollinen on aina tuntematon ihminen. Ja tämä on kyllä olennaista The Walking Dead sarjakuvalle ja tämä jakso näyttää että sitä kunnioitetaan. Pakko myös allekirjoittaa Pikkaraisen mietteet zombien nopeudesta ja varsinkin aidan kiipeilystä.... Tässä pitäisi zombien olla hitaita ja erittäin kömpelöitä. Hyvä että oli mukana "haju piiloutuminen".

Kokonaisuudessa sekalaiset tunteet toisen jakson jälkeen, oman linjan löytäminen on hyvä ja huono asia. Toivon vain että mentaliteetti tulee olemaan oikeanlainen, niin ei tässä mäntyyn mennä. Seuraavaa jaksoa taas odottamaan.
 

Mimmo

Member
Vastaus: The Walking Dead

Ai että, kyllä meikäläiseen kans kolisee tämä sarja vielä toisenkin jakson jälkeen! :)

Tuli kyllä täysin puuntakaa tämä. Vielä toissapäivänä en ollut koko sarjasta kuullutkaan ja nyt odotellaan kieli pitkällä uusia jaksoja.
 

Xolair

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Kummatkin jaksot tähän mennessä katsottuna ja onhan tämä todellakin aikamoista herkkua. Pitkästä aikaa zombeihin liittyvää tv-viihdettä joka on sangen synkkää tavaraa, ylihumoristisen meiningin sijasta. Pilottijakso varsinkin oli lähellä päräyttävää kokemusta alun maalailuineen. Tunnelma kyllä jonkin verran lässähti heti kun sairaalasta päästiin pois.

Kuten jo Leo S. aiemmin kehui mm. zombie-efektejä, niin tätä ei voi kuin kompata. Se jalaton zombie oli aika karmivan näköinen, nykyzombiet kun ovat olleet sellaisia tylsiä ilmestyksiä monissa leffoissa. Tällaista lisää. Sarjan juonikin on tähän mennessä vaikuttanut kiinnostavalta, joten innolla odottelen lisää. TWD -sarjakuvat eivät kylläkään ole tuttuja, mutta kaipa niitä voisi jostakin hommailla tämän sarjan innoittamana... ehkä.
 

NoeinJ

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Nyt on kolmas jakso jakso katottu, ja tämä nosti taas sarjan odotukset kattoon, kakkos jakson lievän notkahduksen jälkeen. Tunnelma oli kuin suoraan sarjakuvasta nyt, ei ahdistusta zombeista vaan ihmistä enemmän. Musiikki nousi jotenkin korville paljon laadukkaampana entä aikasemmin, täydellisiä biisejä oikeisiin tilanteisiin. Ja oli kyllä mukava nähdä Norman Reedus:ta. Ja kyllä nyt olen yleisesti iloisempi uutisesta että saa toisen kauden.
 

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: The Walking Dead

Yhdyn, yhdyn. Kolmas jakso oli sanalla sanoen loistava, tunnelmallinen ja juuri oikealla tavalla suuntaa näyttävä. Hahmoista paljastui niin pienin kuin suuremminkin elein omaa survivalistia pönkittävää luonnetta kuin myös puhtaasti tunnepohjaisia reaktioitakin. Miellyttävästi nämä vielä sekoittavat koko köörin pakkaa, millä viimeisteltiinkin tämä jakso erinomaisesti. Näin sitä survival-horroria tehdään.

Rookerin näyttelemästä hahmosta ja sarjakuvasta (Älä katso, jos et ole lukenut sarjakuvia!):
Minulla on jokin pieni epäilys, että hahmosta pohjustetaan Kuvernöörin kopiota sarjaan. Näyttelijä on siihen tarpeeksi suuri nimi, viha (ex-)kanssaihmisiä kohtaan löytyy ja olemus on muutenkin uhkaava. Tosin sadistinen luonne pitäisi "keksiä" jollain tapaa, joten ehkä(/toivottavasti?) kyse on vain yhdestä sarjaan lisätystä sivujuonteesta, ja Kuvernööri kaikessa vihattavuudessaan esitetään aikanaan kokonaan uuden hahmon voimin. Täytyy sanoa, että kyseistä hahmoa odotan "innolla" mahdollisena valkokangassovituksena, sillä kirjan sivuilla henkilö nousi yhdeksi mielenkiintoisimmista pahiksista koskaan. Täysi sekopää, jolla on kuitenkin sairaalla tapaa toimiva motivaatio touhuilleensa. Hahmo, jota rakasti vihaavansa.
 

NoeinJ

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Pitääpä itsekkin antaa mietteitäni tästä kuvernööristä.

Pikkaraisen esittämä tarinan kulku on kyllä ideana hauska ja joksekkiin uskottava tähän tv-sarjan universumiin, jota yritän mahdollisimman irrallisena ajatella nyt sarjakuvasta. Ja sillä tavalla uskottava että tämä eka kausi loppuisi johonkin teurastukseen jota tämä hahmo toteuttaisi, samalla kausi jäisi hirveän epätiedon valtaan. Ja ehkä tulevaisuudessa saamme kuitenkin sen kuvernöörin jota olemme oppineet vihaamaan ja pakko myöntään että tituspullon esittämän Michael Wincott olisi aika täydellinen!
 

NoeinJ

New Member
Vastaus: The Walking Dead

Nyt on neljäs jakso mennyt ohi. Hyvällä linjalla mennään vielä. Kaikkihan on taas vain laatua, erityisesti nautin nyt kun alkaa hahmot aueta paremmin. Plus uusi ryhmä mikä käväsee oli aivan hauska, vaikka odotin ihan eriä lopputulosta, tosin kuitenkin oli ihmisten epäluuloa toisiaan kohtaan. Tämän jakson oli käsikirjoittanut mestari Robert Kirkman itse, joka kyllä vähäsen tuntui hommassa mukana ja jäi toivoamaan että jatkaisi tasaisesti tulevaisuudessakin tässä. Mutta selvästi alettiin valmistautumaan ekan kauden loppuun pikku hiljaa ja itse kauden lopun arvailun jätän spoilerin alle:

Uskoisin että kuudennessa jaksossa Frank Grimes:n poika Carl ampaa Shanen ja Lori kertoo Frankille olevansa raskaana. Toisaalta riippuen miten nopeasti kaksi seuraavaa jaksoa etenee, niin voisin kuvitella myös jonkinlaista versiota sarjakuvan lähiölle, jonne alkaa majouttumaan ja loppuun vain kuva kyltistä "Dont Come In, Full of Dead"
 
Ylös Bottom