Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tietokoneen liittäminen Xboxiin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Matias.
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Tietokoneen liittäminen Xboxiin

Ei se vanha jouda mihinkään. Itselläni on yksiporttinen modeeni, mutta sen lisäksi reititin jonka olen yhdistänyt tähän modeemiin. Tämä reitin toimii langattomana tukiasemana(ps3,wii&pc) ja sisältää neljä porttiakin joissa yhdessä on XO. Tällöin kaikki laitteet ovat samassa verkossa ja menevät samaa reittiä, sitä modeemia, poitkin internettiin. Buffalon AirStation näyttäisi olevan tuo. Modeemi on joku Thompsonin malli.

Eli jonkin pari porttisen reitittimen, ei tarvitse olla edes langaton, tarvitset siihen modeemin kylkeen kiinni. Tai jos et halua kahta laitetta vaan säästää tilaa niin ostat suoraan moniporttisen modeemin.
 
Vastaus: Tietokoneen liittäminen Xboxiin

No laitan kytkimen sitten tuohon vanhan ADSL-modeemini perään, koska modeemi on toiminut moitteettomasti tähänkin asti. Ei tarvitse olla mitään erikoisempia hifistelyjä tuossa laitteessa. Ja ihan RJ-45:sta ajattelin käyttää. En langatonta. Onko suosituksia? Varmaan riittää pelkkä kytkin, ettei tarvii olla reititin? Onko jotain perusmallia mikä varmasti toimii ja helppo asentaa?¨

Ajattelin käydä Verkkokaupassa, niin miten ois sieltä esim tällanen: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=7834
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tietokoneen liittäminen Xboxiin

Ihan pelkkä kytkin riittää. Tässä hintaluokassa laitteiden välillä ei ole eroja. Sen verran tarkistat, että kytkin on vähintään satamegainen (10/100).

Ota se merkki mikä tuntuu suussa hyvältä ja halvin minkä löydät.
 
Vastaus: Tietokoneen liittäminen Xboxiin

Ostin kytkimen ja metrin tuota UTP CAT5 piuhaa, että sain PC:n ja XBOXin kiinni toisiinsa. Laitoin kytkimen tuohon modeemin perään. Molemmillä pääsee nyt kyllä nettiin samanaikaisesti, mutta toisiaan laitteet eivät löydä. Tuo nettiyhteys kyllä avautui ihan mitään tekemättä tuon kytkimen läpi.

Modeemina SpeedStream 5100 ja Kytkimenä XyXEL ES-105A. Tarkastin palomuurista että kaikki portit olivat auki mitkä pitääkin ohjeen mukaan olla (UDP/TCP). Laitoin Media Playerilta kirjastosta tiedostojen jaon, mutta ei sieltä XBOXia näkynyt eikä XBOXiltakaan löydy PCtä.

Pitääkö noita verkko-osoitteita manuaalisesti syötellä vai tehdä jotain asetuksia kytkimelle/modeemille? Ja miten?

XBOXssa
IP 88.192.104.115
subnet 255.255.224.0
gateway 88.192.96.1

PCssä
IP 80.223.162.166
subnet 255.255.240.0
gateway 80.223.160.1

EDIT: näyttää siltä pienen googlailun jälkeen että tuota modeemia ei pääse konfailemaan. Että mitä vaihtoehtoja tuohon PC:n ja XBOXin kytkemiseen löytyy. (Muita kuin irrottamallla kaapelit kytkimestä ja yhditämään suoraan koneet toisiinsa)

Eli pitäisikö ostaa sittenkin reititin vai vanhan modeemin tilalle uusi konffattava modeemi , jos haluaisi koneet yhteen? Hakeeko se IP:t nyt soneralta asti?

EDIT2: Sain kaverilta ADSLmodeemi-reitittimen. Aikamoinen säätö tälläkin,mutta nyt toimii.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tietokoneen liittäminen Xboxiin

Nojoo itellä on semmonen ongelma ku yritän tolla nettipiuhalla liittää xboxin ja tietokoneen jakamalla nettiä sieltä verkkoyhteyden asetuksista nii sanoo, että "Virhe otettaessa internet-yhteyden jakamista. Lähiverkkoyhteys on jo määritetty käyttämään IP-osoitetta, jota tarvitaan automaattisessa IP-osoitetoiminnassa" En kyllä paljoa ymmärrä näitten koneitten päälle. Tuo on tuo uus xboxi360, pc pyörii XP:llä ja nettinä on DNA:n mf60 morkula. Pitääkö tehä jotaki toimintoja, että saa pelittämää tuon boxin ja mokkulanetin tietokoneen kautta? Tiiän, että on mahollista vaa entiiä edes mitä käytännössä tuolla virhe ilmotuksella tarkotetaan.
 
Ylös Bottom