Tiukka sensuuri iski JVG:n Tarkenee-biisiin NHL 19:ssä – hullu ja limanuljaska olivat liikaa

  • Viestiketjun aloittaja Isaarou
  • Aloituspäivämäärä
I

Isaarou

Guest


Electronic Arts kertoi aiemmin tällä viikolla, että rap-duo JVG:n hittibiisi Tarkenee soi ensi perjantaina ilmestyvän NHL 19:n soundtrackillä. Kuukausimaksullisen EA Access -palvelun kautta julkaistu ennakkoversio paljasti sittemmin, että valikoiden taustalla pauhaa todellisuudessa huomattavasti erilainen kappale kuin mihin ihmiset ovat ravintoloissa ja radion äärellä tottuneet.

Suomalaiskaksikon rallatus on nimittäin joutunut urheilupeleille ominaisen sensuurin kohteeksi. Kappaleen päihde- ja sukuelinviittaukset on normaalin käytännön mukaisesti poistettu kokonaan, jotta pelin ikäsuositus ei nousisi julkaisijan kannalta epäedullisen korkeaksi.

Ymmärrettävän siistimisen lisäksi leikkauspöydälle ovat kuitenkin jääneet myös verrattain viattomat haukkumasanat "limanuljaska" ja "hullu", joista jälkimmäisen uupuminen luo jo yksistään useita töksähtäviä taukoja lyriikoihin.

Muita sensuroituja termejä ovat muun muassa "selätys" ja alennusta tarkoittava lainasana "rabatti".

NHL 19:n ikäsuositus on yleiseurooppalaisen PEGI-järjestelmän mukaan 12 vuotta. Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimiva ESRB on puolestaan arvioinut nimikkeen sopivaksi 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kummatkin luokitukset sallivat lievät voima- ja haukkumasanat.

Tarkenee on kautta aikain ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka on päätynyt EA Sportsin NHL-pelisarjan soittolistalle.

Lue sivustolla...
 
Ylös Bottom