Train Sim World

Omenanraato

Well-Known Member
Ensimmäinen uusi rataosuus konsoleille tulee yllättävän nopeasti, eli 11 syyskuuta.
Briteistä West Somerset Railway

Tämä on jo Pc:llä ja Pc:llä julkaistiin juuri jo seuraava osuus saksastakin.
Sen jälkeen seuraavat pitäisi tulla tasatahdissa konsoleiden kanssa. Mut kyllä kelpaa!
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tuli puoli vahingossa huomattua, että konsolilla toimii myös näppis..lähes kokonaan.
Pc puolen manuaaleilla löytyy kontrollit ja kaikki muut toimii, mutta junat missä on erillinen jarru, ei voi ajaa, koska jarrun saa pois päältä Ä näppäimestä, mutta päälle ei saa mistään. En tiedä johtuuko vain Scandinaavian näppiksestä.

Isoin etu näppiksestä on pädin rinnalla kamerakulmien kanssa ja siinä että saa kaikki turvalaitteet heti matkan alussa nopeasti päälle sift+enter yhdistelmällä.
Ja ehjä vielä parempi on säätö mahdollisuus. Toki asetuksista saa hudia päälle/pois, mutta näppiksellä löytyy komentoja joilla säätää ensinnäkin lennosta, mutta myös asetuksia mitä ei löydy valikoista.
Nyt olenkin opetellut ilman hudia ajelemaan. Tai no siirsin seuraavan aseman merkin/etäisyyden sieltä ruudulta/raiteilta vasempaan yläkulmaan ja muuten ilman hudia.
Jos epäilyttää nopeusrajoitus, voi nopeasti lennosta pistää nopeusmittarin päälle ja varmistaa. Myös keskellä ruutua olevan pisteen saa vihdoin pois ja screenshotteja varten ruudun kokonaan tyhjäksi jne.

Lisäksi F3:lla saa ruudulle fps:n. Aika yllättävää oli se, että luulin pelin pyörivän 30fps ja siitä droppailevan alaspäin.
Todellisuus on hyvällä kesäsäällä 55-60fps, junan tullessa vastaan noin 50fps ja joissain pahimmissa paikoissa 45-50fps.
Huonolla kelillä mennään siellä 50fps, josta droppaa noin 42:een. Jännä myös se miten piirtoetäisyys kasvaa pilvisellä säällä, mutta samalla myös fps tippuu ilman sadettakin, kunhan taivas on pilvessä.

Jalan mennessä tippuu sinne 30 luokkaan. Eli todennäköisesti kiinteä 30fps olisi täysin vakaa. Nyt parhaimmillaan ero voi olla ohjaamosta ulos hypätessä 60->30fps, joten peli tuntuu tökkivän rajusti.

Tiedä sit miten paljon ps4 pro on parempi kuin muut, sillä eilisessä konsoli dlc streamissa mainitsivat, että pleikalla (normaalillakin) on Xbox Onea/x:ää parempi fps.

Noh, nyt alkaa taas maistumaan uudelta peliltä kun ilman hudia menee. Ei tosin oikein onnistu kuin brittien pätkällä, sillä muiden junista on vaikea nähdä nopeutta ja muiden maiden radoilta nopeuksia.
Eikä se briteissäkään onnistu kuin hyvällä säällä. Edes tihkusateella ei ole toivoakaan onnettoman resoluution ja piirtoetäisyyden vuoksi nähdä rajoituksia.

Ei malttaisi millään odottaa tuota museorautatietä joka 11 päivä julkaistaan.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Eilen selvisi myös se, että tiistain DLC yhteydessä tulee konsoleille toinen pätsi. Päivityksen sisällöstä ei hiiskuttu mitään.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Noniin, iltapäivällä tuli jo pätsi (5gb) jakoon joka toi tuon dlc:n mukanaan. Puolenyön jälkeen piti storesta vain ostaa 1megan aktivointi tiedosto.

Peli on tällä hetkellä tarjouksessa noin 35e ja dlc maksaa 25e. Deluxe versio on 39e ja sisältää yhden veturin extraa.

Train sim 2018 ja sitä vanhemmat on täynnä näitä lisäosia ja niihin palaisi yli tuhat euroa et kaikki ostais. Joten yllätyksenä tämä ei mulle tullut, mutta Dovetailin foorumia lueskellessa monelle muulle on tullut.
Konsoleilla on totuttu season passeihin ja SIMS4 taitaa olla ainut poikkeus, jossa ostellaan todella kalliita lisäosia erikseen.

Näissä siis sisältyy aina yksi rataosuus ja siihen kuuluvat muutamat veturit.
Ensimmäisenä konsoleilla julkaistiin nyt West Somerset Railway joka on siis Briteissä oleva 36,6km pitkä museorautatie.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/West_Somerset_Railway

Tässä on kaksi matkustajajunan veturia ja aikakautensa opasteet, tarkka mallinnus rataosuudella upeissa maisemissa aidoissa asemissa jne.
Sikäli ymmärrän kun lisenssit ja tuo yksityiskohtaisuus mitä näissä on, niin kyllä itseasiassa meikäläinen maksaa ihan mieluusti näistä erikseen ja tuen firmaa.

Seuraava dlc tulee olemaan jo pc:lle hetki sitten julkaistu Saksan rataosuus, mutta sen julkaisusta ei tietysti vielä ole tarkempaa tietoa kun nyt saatiin vasta tämä ensimmäinen.

Noh, tutoriaalit nyt yöllä jaksoin pelata ja aloin pelaamaan ekaa skenaariota joka tyssäsi siihen että jäin veturin ja vaunujen väliin niitä yhdistäessä. Bugihan se oli, mutta olis tuossa oikeastikin henki mennyt. :D :D
Lopetin videon siihen, mutta save ja load auttoi ongelmaan ja jatkoin videon ulkopuolella ja yhdistelin pari matkustajavaunua perään. Piti tehdä skenaario loppuun, mutta menin opasteet ohi kun ei olisi saanut mennä ja failed. En vain tiedä noista opasteista mitään, niin vähän vaikeaa edetä. Huomenna uusiksi. :)

Mutta juu, pätsin piti korjata lähinnä bugeja, mutta joko tämä lisuri on itsessään tehty paremmin, että optimoitu paremmin, sillä mittaristosta saa todella hyvin selvää, piirtoetäisyys on selvästi parempi ja ennenkaikkea ruudunpäivitys pysyy paljon paljon tasaisemmin siellä lähelläkään 60fps.
Se ero toimivuudessa on niin valtava, että huomasin sen välittömästi ja pistin fps lukemat ruudulle et johtuuko se siitä ja johtuihan se. Täytyy vielä huomenna testata muilla osuuksilla missä ennen ainakin tahmasi pahasti.

Kaiken kaikkiaan sinällään tämä dlc saattaa tuntua hintaansa nähden monen silmissä köyhältä, mutta tuo opettelun määrä mitä kaksi täysin aikaisemmista poikkeavaa veturia tuo tullessaan ja opastejärjestelmä ja tuo mieletön yksityiskohtaisuus niin on siinä rahoilleen vastinetta.
Olen foorumeilta lukenut, kun esim Briteissä monet eläkkeellä olevat veturinkuljettajat pelaavat näitä reittejä ja muistelevat menneitä. Ja mitä ilmeisemmin ratojen tarkkuus on hämmentävän hyvä.

Olisi hienoa mennä tämä pätkä oikeasti ja lentää kotiin pelaamaan kuljettajana sama reitti. :)
Mutta huomenna tosiaan lisää materiaalia:


 

Omenanraato

Well-Known Member
Tässä vielä päivityksen muutokset. Xboxilla muutoin sama, paitsi alin kohta.

Update: Train Sim World Patch Notes 11/09/2018
Here's the patch notes for the update to TSW on the PS4:

CORE

  • On-going optimisation improvements including an update to the asset streaming logic to prevent various objects, such as stations not appearing in the world occasionally

  • Fixed an issue with the Ambience Audio Level setting, where setting it to 0% and entering a game mode would result in no change to the ambient audio

  • Fixed an issue that would result in losing the name of internal cameras whilst moving the camera far from the player

  • Various translation fixes across all supported languages

UI

  • Added loading image for West Somerset Railway when in offline mode

  • Fixed an issue that resulted in losing the ability to interact with controls in the 3D cab after accessing the 2D map via the pause menu. The controls often became stuck on the Reverser, regardless of which control you attempt to use

  • Updated credits list

PS4 Only:

  • Fixed an issue with missing assets on the section of track between Southall and Hanwell whilst running a service in the Class 166
Lisäksi vielä muutama kuva yöltä ensimmäisestä testistä:
DA4323F0-4760-4EA4-9085-FD1B4361A7EC.jpeg 8AC5B397-295E-49FC-9D7D-25D8541DC5C4.jpeg 69732599-8D84-4D5A-AE5B-663CFC690934.jpeg 74779C0F-A59C-47D0-806E-153730E617C8.jpeg 86AB8D6F-C443-4D72-B3EC-4935CF1FC8B8.jpeg B9B13041-85D7-4560-91AF-9895FBBBE38E.jpeg
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Jahas, en uskallakaan muokata tuota edellistä postausta kun jotenkin sekoaa täysin ulkoasu tuosta lainauksesta.

Noh, yksinpuhelua tää on ollut tähänkin asti.
Tutoriaaleja seuraava skenaario näytti olevan hassusti sieltä skenaarioiden keskeltä.
Yöllä jäin jumiin siinä skenaariossa ja onneksi tajusin tallentaa, sillä tänään pääsin siitä jatkamaan. Ilmeisesti tuo jumitus sekoitti skenaarion kuitenkin ja siellä matkalla tuli punainen valo vastaan. En ihan täysillä pelannut, vaan katselin iPadillä ohjelmaa samalla ja kolmesti taisin mennä punaisia päin ja aloitin saven kohdalta uusiksi. :D
Lopulta pysähdyin, mutta valo ei koskaan vaihtunut.

Päätin tehdä uuden videon youtubeen ja otin sitten mielekkään näköisen skenaarion sieltä jostain keskeltä. Puolivälissä tajusin et se on jostain syystä se sama skenaario, jonka tutoriaalin jälkeen tarjoaa ekana.
No ajattelin et tehdään silti loppuun. Nyt valo oli vihreä, mutta ihan loppupuolella peli kaatui, joten se video meni siinä sit.
Itseasiassa koitin sitä samaa aamupäivällä ja silloin kaatui melkein heti, joten tuossa skenaariossa on jokin ongelma.

Otin sit vielä uuden videon ja toisen skenaarion ja se oli ehkä koko peruspeli huomioidenkin paras tälläinen ”ratapihatehtävä”. Nimittäin ajeltiin molemmilla vetureilla, siirrettiin vaunut ja haetaan pari lisävaunua erikseen vielä siihen letkaan.

Ja se kaikkein siistein systeemi. Veturin kääntöpöytä! Brion puisissa junaradan osissa poikakin ottaa sen ensin ja sit murehditaan loppuradan sijoittelua.
Itellekin pikkupojasta asti ollut se ”the juttu” juuri kääntöpöydät junissa, kun ei mun eliniän aikana sellaisia ole nähnyt missään. :DPS. nyt koko setin saa tosiaan 60-65 euroon riippuen ottaako deluxen+dlc:n, eli yhden ”normaali” pelik verran ja jos yhtään junat kiinnostaa niin ostakaa ihmeessä. Tää on aivan huikea peli myös simulaattoreista kiinnostuneille.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Peli on vähän jäänyt nyt, johtuen West Somerset lisärin kastuilusta. Ärsytti pelata yli tunti, peli kaatui ja mitään ei jää talteen. Meni aikalailla maku, vaikka viikossa sen pätsäsivät kuntoon. Aina välillä yhden setin ajelen.

Hämmentävästi jo nyt saadaan seuraava lisäri julki ja päästään Pc puolen kanssa samaan sykliin.
Ruhr Sieg Nord osuus julkaistaan 9 lokakuuta ja hintaa varmaan taas se sama 20-25e. Täytyy taas sit palailla enemmän pelin pariin.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Hämmentävästi jo nyt saadaan seuraava lisäri julki ja päästään Pc puolen kanssa samaan sykliin.
Ruhr Sieg Nord osuus julkaistaan 9 lokakuuta ja hintaa varmaan taas se sama 20-25e. Täytyy taas sit palailla enemmän pelin pariin.
Hinta oli 29,90e, mutta nyt on ihan täyspitkä rataosuus useammalla raiteella, kolmella veturilla ja sekä rahti, että matkustajaliikennettä.

Tutoriaalit oli tuttuun tyyliin vain junan liikkeelle lähtöön ja pysäyttämiseen. Hassusti kolmatta veturia ei tutoriaalissa ollut laisinkaan.
Skenaarioissa oli puolet kovalla sateella, joten en lähtenyt edes sitä koittamaan.

Otin sieltä aikataululistauksesta jonkun perusreitin päästä päähän ja kuivan kesäkelin, jotta näkee radan ja tutustuu.
Mut, se ilo jäi lyhyeksi...

Jos joku muistaa mun tuskastelut Saksan radalta, siis siltä pämikä perus pelin mukana jo tulee. Minähän siis haluan ajaa tätä simuna, joten kaikki turvasysteemit täytyy olla päällä.
Muualla maailmassa riittää kun tietää minkä valon kohdalla painetaan check nappia, tai seurataan isolta näytöltä nopeutta.
Saksassa ei. Saksassa on mitä magneetteja ja eri taajuuden magneetteja.
Täytyy tietää minkä kohdalla painaa check nappia, minkä ajan sisällä jarrutetaan tiettyyn nopeuteen ja kun on jarrutettu niin mikä sen jälkeen on rajoitus. Ja eti magneettien alueilla eri nopeusrajoitukset. Myös jos pysähdyt/ajat liian hiljaa niin taas on omat rajoitukset. Näytössä kaikki lukee saksaksi.

No nyt mulle on selvinnyt, että se Saksan rata ei toimi tuon osalta kunnolla. Siinä on bugeja ja epäloogisuuksia joten en sitä ole enää ajanut ja olen kaikki nuo säännöt unohtanut.
Kehittäjät tietää ongelman, mutta se vaatii koko rataosuuden signaalijärjestelmän rakentamista uusiksi ja siihen ei vielä ole resursseja. Korjaavat kyllä tulevaisuudessa. Tässö uudessa radassa se toimii oikein.

Noh, nyt päästän uuteen lisäriin. Kaiken tämän uskomattoman vaikean systeemin lisäksi tämä kyseinen rataosuus käyttää kahta eri signaalijärjestelmää, joten joutuu opettelemaan ne.
Ja jotta vielä se ei riittäisi, niin nyt kun ei ole pelkkää matkustajaliikennettä, niin tämä magneetti järjestelmä ei ole niin yksinkertainen.
Matkustajaliikenteeseen, rahtijunaan ja raskaaseen rahtiin on jokaiseen omat nopeusrajoituksensa näihin magneetteihin. Ja tietysti omat sekuntimäärät missä ajassa jarrutellaan jne.
Nämä kun opettelee niin taas nostan sille tyypille hattua.
Lähes sata sivua taas jo lukenut ohjeita. :D

Näissä vetureissa on myös mulle uusi juttu, eli afb. En tiedä mitä tarkoittaa, mutta sen kanssa nopeus nousee/hidastuu automaattisesti haluttuun nopeuteen. Ne joutuu vain käyttämään kursorilla ruudulta. Tämä on kuitenkin erittäin kätevä systeemi ja hyvä ominaisuus veturissa.
Nyt myös tämän lisäosan myötä HUD:iin lisättiin palkki joka näyttää kiihtyvyyden/hidastumisen.

Tässä vielä matkustaja/rahti/raskas rahtijunien nopeusrajoitukset niin näette vähän mitä täytyy opetella.

90AB2ABC-07E0-45CC-BB46-168105E66F80.jpeg
 

Omenanraato

Well-Known Member
Peli saanut taas päivityksen, sekä lähes samaan aikaan PC kanssa uuden rataosuuden. Long Island Rail Road 30euron hintaan.
Sisältöä New Yorkin osuuden mikä on jenkkien vilkkain rataosuus.
Osuuden mukana tuli vain yksi veturi ja viisi skenaariota, joten tuntuu aika hurjalta hinnalta.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Ei oo kovin paljoa tätä ehtinyt pelaamaan.
Tänään tuli siihen West Somerset Railway lisäosaan veturillsäosa.
Ei riitä et saa maksaa 30e lisäosasta, vaan yksittäisen veturin lisäys lisäosaan maksaa 14e. :D
Kohtuu suolaista menoa.
https://store.playstation.com/fi-fi/product/EP2866-CUSA10019_00-TSWORLDBRCLASS33

Viikon päästä ilmestyy myös britteihin uusi lisuri jossa mennään vanhemmalla kalustolla sekä tavara, että matkustajaliikenteessä.
Se on sentään muutaman euron ennakkotilaustarjouksessa.

https://store.playstation.com/fi-fi/product/EP2866-CUSA10019_00-TRANSPENNINEPREO

Itsehän nämäkin kaksi ostin, kuten kaikki aikaisemmat. Peli on vain jotain niin siistiä aina kun siihen uppoutuu, mutta kyllä ottaa pattiin nämä hinnat. Perus lisurin hinta on ok, jos se sisältäis esim 3 veturia, mut noi samaan hintaan myytävät yhden veturin lisurit ja sit nämä lisäosan veturilisäosat on kyllä huiman hintaisia.

Toki pieni firma, eri maiden ja eri merkkien lisenssit ei varmasti ole halpoja myyntimääriin nähden ja tuo simuloinnin taso on myös kovaa luokkaa..mut silti..
 

Omenanraato

Well-Known Member
Trans Pennine lisuria tuli testattua. Leeds-Manchester rataosuus 60-80 luvun kalustolla.

Etenkin tuo class 101 on huikea dieselveturi, kun siinä on ihan vaihteet, kuten autossa. Sitä on todella kiva ajaa.
Harmi vain, kun storessa oli virhe ja puhuttiin rahdista, mutta vain matkustajaliikenne tässä mukana oikeasti on.

Ajelin ”lauantai spesiaalin”, jossa pysähdyttiin välillä vain parilla asemalla. Meni kahteen videoon;
 

Omenanraato

Well-Known Member
Ja jostain luin, että TSW omistajat sais päivitettyä tuohon ja vanhat ostetut lisärit jää voimaan.
 

fader

Member
Tämä näytti nyt olleen storessa taas alennuksessa. Onko tämä täysverinen simulaatio vai pystyykö tätä pelaamaan halutessa myös kevyemmällä lähestymistavalla? Eli tarviiko junan liikkeelle saamiseksi painella kymmeniä eri nappeja vai onnistuuko tarvittaessa myös muutamalla painalluksella? PS4:lle harkitsen tätä hommaavani.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tämä näytti nyt olleen storessa taas alennuksessa. Onko tämä täysverinen simulaatio vai pystyykö tätä pelaamaan halutessa myös kevyemmällä lähestymistavalla? Eli tarviiko junan liikkeelle saamiseksi painella kymmeniä eri nappeja vai onnistuuko tarvittaessa myös muutamalla painalluksella? PS4:lle harkitsen tätä hommaavani.
Jos et kytke sieltä miljoonaa turvalaitetta päälle ja pidät ruudulla kaikki avut, niin käytännössä voit painella täysillä ilman huolta mistään. Eli voi kyllä pelata hyvin rennosti halutessaan.
mutta jos just tulee uusi versio, niin osta se.
 

fader

Member
mutta jos just tulee uusi versio, niin osta se.
Hmm, mutta tosiaan pelin kehittäjän sivuilla sanotaan seuraavaa:

ALREADY OWN TRAIN SIM WORLD?
FREE UPDATE
You’ll get the Train Sim World update for free on August 15th - featuring Journeys, new Action Point scoring system, debriefing screens, progress tracker intuitive tutorials and more.

..eli jos tuon nyt poimii alehintaan niin "2020"-päivityksen saanee tuon mukaan ilmaiseksi. Tai niin mä tuon ymmärrän :)
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Ainakin vanha train simulator päivittyy PCllä aina ilmaiseksi uusimpaan versioon. Voi olla että sama tämän kanssa.
 
Ylös Bottom