TV/video-sovellukset taulutietokoneille ja älypuhelimille

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Sanoma julkaisi iPadille Ruutu-sovelluksen, eli version TV-kanava Nelosen ruutu.fi palvelusta, jonka kautta voi katsella Nelosen ohjelmia jälkikäteen.

Ennen ohjelman aloitusta sovellus näyttää pari TV-mainosta. Myös ohjelmien aikana näytetään mainoksia. Pikatestin perusteella sovellus toimi mainiosti ja käyttöliittymäänkin oli panostettu, eikä kyseessä ole pelkkä wrapper web-sivulle.

Itse olen näitä odotellutkin, sillä palvelu on mitä parhaiten soveltuva juuri taulutietokoneilla kuten iPadilla käytettäviksi, mutta normiversion Flash tai Windows media vaatimus on estänyt niiden käytön.

iPhone ja Android -versiot ovat luvassa myöhemmin.

Ruutu for iPad on the iTunes App Store

MTV3 ei tarjoa toistaiseksi mitään palveluita mobiilikäyttäjille tällä sektorilla, paitsi äskettäin julkaistun Juuri nyt-uutisovelluksen (iPhone, iPad), josta voi katso tuoreimman uutislähetyksen. YLEltäkin on vain vaatimaton YLE Areena sovellus pieniruutuisille iOS-laitteille, jolla ei iPadillä tee mitään.

Edelläkävijöitä tällä alueella ovat selvästi uudet tulokkaat eli BooxTV ja TVKaista, jotka molemmat tarjoavat kattavan talennuspalvelun ja tallenteiden katsomisen mobiililaitteella. BooxTV:n kautta on lisäksi mahdollista seurata live-lähetyksia YLEn kanavien osalta jopa 3G-yhteyden yli. TV-kaista puolestaan tarjoaa suuremman päätelaitevalikoiman (PS3, PSP, iOS, Android, Symbian) ja mahdollisuuden katsoa tallenteita myös tietokoneen kautta. BooxTV keskittyy vain mobiililaitteisiin (iOS, Symbian). Hinnaltaan BooxTV on edullisempi.

BooxTV:n ja TVkaistan kanavavalikoima:
 • YLE TV1
 • YLE TV2
 • Teema
 • FST5
 • MTV3
 • Nelonen
 • Sub
 • Jim
 • TV Viisi
 • Liv
 • SuomiTV
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: TV/video-sovellukset taulutiekoneille ja älypuhelimille

YLEltäkin on vain vaatimaton YLE Areena sovellus pieniruutuisille iOS-laitteille, jolla ei iPadillä tee mitään.
For real? iPod Touchin näytöltä katseltuna se 640x480-stream näyttää todella hyvälaatuiselta. Meneekö se muka katselukelvottomaksi iPadin isolla ruudulla?
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: TV/video-sovellukset taulutiekoneille ja älypuhelimille

Meneekö se muka katselukelvottomaksi iPadin isolla ruudulla?
Menee, kuva on kuin utuverhon takaa ja täynnä pakkausartefakteja jos sitä katsoo 2x tilassa iPadilla. YLEllä on muuten erikseen YLE Lapset-sovellus, jonka kautta voi katsoa vain Areenan lastenohjelmia.

YLE kyllä kertoi viime vuonna tuovansa Areenan iPadille samalla kuin ilmoitti yhteistyöstä Sonyn kanssa, mutta ainakaan vielä tämä ei ole tuottanut mitään tulosta.

Samalla heidän kyllä pitäisi parantaa videostreamin kuvanlaatua muutenkin, sillä nyt sieltä saa vain sen 640x360 laatuisen videon, joka ei väänny suuremmalle ruudulle mitenkään nätisti.

Videolaadussa MTV3 vetää kyllä pohjat. Uutislähetyksen kuvanlaatu on aivan järkyttävä ja sen kuvasuhdekin on jotain aivan ihmeellistä. Muutoin kyllä näppärä sovellus uutisten katsastamiseen, koska mukana on myös uutisartikkelit ja mainio säätiedotekin.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Booxtv:tä tullut käytettyä alusta saakka..etenkin vaunussa.

Kaipaisin vain kunnollista ulostulon tukea, kun kytkee hdmi:llä töllöön niin ei siirrä kuvaa sinne, vaan peilaa ruudun ja se ei ole hyvä. Airvideossa saa jopa kuvasuhteen määriteltyä kun koneelta katsoo videoita, sais muut ottaa mallia.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: TV/video-sovellukset taulutietokoneille ja älypuhelimille

Maksettujen sovellusten listan kärjessä on World TV Pro niminen softa, joka lupaa tarjota kymmeniä tv-kanavia.

Kyseessä näyttää olevan suoranainen huijaus, koska maksullinen sovellus ei toimi kenelläkään millään laitteella, ja ainoat hyvät arviot ovat selkeitä konekäännöksiä joistain peliarvioista. Lisäksi softasta on käsittämätön määrä 5 tähden arvosanoja.

Ihmeelistä, että tällainen on mennyt applelta läpi.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: TV/video-sovellukset taulutietokoneille ja älypuhelimille

Ilmainen versio toimii ja käsittääkseni päivitys rikkonut tuon maksullisen version.
Oman teoriani mukaan ilmainen versio on vain syötti maksulliseen versioon. Eniten epäilystä herätti nuo täysin asiaan liittymättömät arvostelutekstit. Kaikki selkeästi aidot arvostelut olivat negatiivisiä. Lisäksi softan tukilinkit ja kehittäjäsivut eivät johda mihinkään. Ohjelma on vasta julkaistu, joten kovin pitkää historiaa sillä ei ole ja versio on edelleen 1.0.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: TV/video-sovellukset taulutietokoneille ja älypuhelimille

Maksettujen sovellusten listan kärjessä on World TV Pro niminen softa, joka lupaa tarjota kymmeniä tv-kanavia.
Näemmä tämä huijaus on nyttemmin poistettu Storesta. Ilmainen versio edelleen löytyy, mutta ei maksullista.

Ilta-Sanomat on julkaissut oman TV-sovelluksen, jonka kautta voi katsoa IS:n videoita sekä Nelosen ruutu.fi:n sisältöä.

IS TV for iPad on the iTunes App Store
 

kepeli

New Member
BBC iPlayer ja TV4Play toimii ulkomaalaisista todella hyvin. Pelifoorumilla tohtii myös suositella ign:n sovellusta josta voi artikkeleiden lisäksi katsoa videot.
 
Ylös Bottom