Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Kalibroinnista on hyötyä, jos tekee kuvankäsittelyä tai jotain vastaavaa. Tavallisessa viihdekäytössä pystyy varmaan aika hyvin silmämääräisesti kalibroimaan näytön sellaiseksi, että se miellyttää. Kuvan ei tarvitse olla "oikein" säädetty, koska se on tarkoitettu vain katseltavaksi omaksi iloksi. Eri ihmiset myös arvostavat eri asioita kuvassa, joten varsinaisesti oikeaa tapaa säätää ei ole olemassa. Yleensä vaatii vähintään pari kertaa, että onnistuu kunnolla ja kannattaa aika varovaisesti säätää eri arvoja ja tarvittaessa palauttaa alkuperäiset. Yksi hyvä tapa säätää telkkaria on, jos käytössä on tietokone, jossa on kalibroitu näyttö ja sen saa kiinni televisioon. Kun katsoo kuvia vierekkäin, näkee aika selkeästi karkeimmat erot. Telkkareissa on onneksi aika hyvät säätöominaisuudet yleensä. Vähän täytyy aina opetella valikoita, mutta kai se satasen säästön arvoista on tehdä itse, jos löytyy aikaa ja kiinnostusta.
 
Nyt yhden päivän käytön jälkeen olen ihan tyytyväinen tähän Sony 55XH9096 malliin, vaikka joskus sanoinkin, että Sonyn telkkaria en enää koskaan hommaa.

Asetuksia ei oikeastaan pitänyt säätää ollenkaan, mikä on hieman outoa, kun tottunut siihen että kaikki on päin persettä näissä tehtaalta lähtiessä.

Parit videot katsoin, kun joku HDTVtestin tyyppi Vincent säätää ja eipä sekään tehnyt, kuin pientä hienosäätöä pariin kohtaan ja sillä selvä :)

HDR ja Dolby Vision ei ole mitään "vau" efektiä saanut aikaan mutta ihan kiva lisä. Auto HDR piti kyllä ottaa boksilla pois, kun teki joistakin peleistä aivan kamalan näköiset, mutta tuokaan ei ole telkkarin vika vaan boksin, kun on sen oma ominaisuus.
Tätä yritin sanoa, että asetukset valmiiksi jo hyvät, mutta vähän voi lisää säätää omaan makuun telkkarin ja konsolin kanssa. Eli siis lähinnä valmis pakkaus, mutta säätää vähän oman mielen mukaan mikä ei vie aikaa
kuin muutaman minuutin.
 
Mitä asetuksia ootte käyttäny LG CX ku soundbaarin kanssa? Ilmeisesti riittää et lyö hdmi2.1 piuhan arc portteihin...
 
Nyt ottaa pattiin kunnolla. Telkkuna on Samsung Q70R ja nyt juuri asken yritti joku asunnon ulkopuolelta päästä puhelimella kyseiseen telkkuun. Mistä hemmetistä tuosta saa bluetoothin pois päältä?
 
Nyt ottaa pattiin kunnolla. Telkkuna on Samsung Q70R ja nyt juuri asken yritti joku asunnon ulkopuolelta päästä puhelimella kyseiseen telkkuun. Mistä hemmetistä tuosta saa bluetoothin pois päältä?
En muista onko factory menussa... Muuten ei saa.
 
Tämä nyt kuuluu sarjaan ketä kiinnostaa, mutta huomasin pienen, mutta mielenkiintoisen uudistuksen CX töllössäni viimeisimmän järjestelmäpäivityksen jälkeen.

Mulla on varattuna HDMI paikka 3 erilaisille retrokoneille esimerkiksi PS classic ja PSTV ja joka kerta kun olen vaihtanut koneen toiseen olen joutunut nimeämään HDMi paikan uudelleen kun se katoaa töllön muistista kun irrotan laitteen HDMI piuhan. Aikansa tätä jaksoin kunnes en enää jaksanut välittää ja annoin nimen olla vain se tuntematon tai mikä vastaava nyt olikaan.

Tänään kuiteskin huomasin kun iskin PSTV:n tulille, että HDMI paikassa lukee PSTV. Töllö on siis laittanut tämän automaattisesti. Pieni juttu, mutta silti oikein mukava. Peukku!
Ja ennen kuin joku ehtii kysyä niin PSTV = televisioon kytkettävä PS Vita. :D
 
Viellä tv hankkimatta, mutta tällä viikolla varmaan joutuu kaupoille menee.
LG oled A1 ollut tähän saakka mielessä, mutta nyt lueskellut että Qled voisi toimia paremmin pelaamiseen kun paremmat värit ja Hdr paljon parempi?
Sampalla olisi kohtuu edullisia Qled malleja, joten kumpaan tässä sitten kääntyisi. Tuon Oledin ja Qledin välillä mietin.
 
LG A1:ssä ja halvoissa QLED-malleissa on huonot HDR:t. Se on valitettavasti sellainen asia, josta joutuu yleensä jonkun verran maksamaan. Ja itse sanoisin, että hyvä HDR lienee se näyttävin asia pelaamiseen liittyen TV:n koon lisäksi.

Noin yleisesti OLED HDR on loistava, koska se pystyy luomaan pixelin tarkkuudella kirkkautta ja hyvän kontrastin avulla HDR on näyttävä. Toki HDR kirkkaudessa häviävät sitten huippuluokan LCD-televisiolle selvästi.

Vähän riippuu, että mikä QLED malli on harkinnassa? Q70A todennäköisesti parempi valinta kuin LG A1 (joka on aika kehno pelaamiseen sekä kirkkaus siinä on heikko).
 
Okei. Kiitti infosta.
Mietin viellä että sijoittaisiko sen sata tai kaksi lisää niin alkaisi saamaan hdmi 2.1 malleja. Ainakin Sonylla oli joku kehuttu Android 4K Hdmi 2.1 malli hintaan 799e ja 55 koossa. Tuohan ei ole qled tai Oled, mutta kovin kehuttu malli oli. Hinta alkaa oleen vain aika kipurajoilla .
 
Nyt alkaa olla tilanne kääntynyt siihen suuntaan, että on oikeastaan aika huono idea olla ostamatta pelikäyttöön telkkua, josta puuttuu HDMI 2.1. Vaikka se nyt ei ole vielä läheskään välttämätön ominaisuus, parin vuoden päästä voi alkaa harmittaa.
 
Nyt alkaa olla tilanne kääntynyt siihen suuntaan, että on oikeastaan aika huono idea olla ostamatta pelikäyttöön telkkua, josta puuttuu HDMI 2.1. Vaikka se nyt ei ole vielä läheskään välttämätön ominaisuus, parin vuoden päästä voi alkaa harmittaa.
Onkohan minulla luetunymmärtämisessä joku ongelma, vai onko tuo lihavoitu oikeasti jotenkin nurinkurisesti? :oops:
Ennemminkin "hyvä idea olla ostamatta" tai "huono idea ostaa"?
 
Viimeksi muokattu:
Nyt alkaa olla tilanne kääntynyt siihen suuntaan, että on oikeastaan aika huono idea olla ostamatta pelikäyttöön telkkua, josta puuttuu HDMI 2.1. Vaikka se nyt ei ole vielä läheskään välttämätön ominaisuus, parin vuoden päästä voi alkaa harmittaa.

Miten se on kääntynyt? Tietty tässä nyt vähäsen vaikuttaa tuleeko telkka PS5 kaveriksi (ei osaa 1440p resoa) vaiko Xbox Series S/X (osaa 1440p reson)

Varsinkin Samsung QLED Freesync telkat 120 paneelilla on jokatapauksessa todella soivia ja varsinkin nopeita telkkoja pelikäyttöön oli niissä HDMI 2.1 tai ei. Mitkään vaativammat pelit ei pyöri nyt, eikä kahden vuoden päästä natiivi 4K@120 joten se on nyt sitten aika sama katseleeko sitä matalampaa resoa HDMI 2.1 vai HDMI 2.0b liittimen kautta. 4K@60 tilassa asialla ei myöskään mitään merkitystä. Mutta joo, tilanne nyt taitaa olla pikkuhiljaa se, että kaikissa malleissa on vähintään yksi 2.1. Xboxin kaveriksi uskallan ainakin suositella Samsung QLED Freesync telkkoja oikein lämpimästi, siltikin vaikka yksi onkin tällä hetkellä rikki. Huoltoprosessi on ihanan helppo.
 
Vielä vuosi sitten HDMI 2.1 oli vain joissain malleissa, nyt sitä alkaa olla aika monissa ja jopa melko edullisissa malleissa. Nyt myös edellisen vuoden malleja saa edullisemmin, samaa optiota ei ollut juuri aiemmin HDMI 2.1:n suhteen. Yleensä television kaltainen pitkäikäiseksi tarkoitettu tuote kannattaa järkevyyden rajoissa yrittää future proofata niin, että jos on mahdollista, huomioi kaikki uudet ja tulevat muutokset tarpeissa. Tällä hetkellä ei tosiaan ole juuri eroa muiden 120 fps telkkujen ja HDMI 2.1 telkkujen välillä konkreettisessa pelikäytössä, varsinkaan Samsungin mallien kohdalla, joissa oli VRR sun muut jo aiemmissa malleissa.
 
Tv pohtinta ratkaistu. Verkkiksestä tarttui mukaan Samsung QE55Q80A
Qled tv ja yksi Hdmi 2.1 portti löytyy.
Free synkka on myös tässä.
Ovh. Jotain 1200e nyt tarjouksella 799e.
Saapi nähdä kummoinen on. Ehkä pienempikin olisi tuohon pelihuoneeseen riittänyt kun pieni huone . Katsotaan kummoinen on.
 
Ylös Bottom