Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Valve suunnittelee "konsolia"?

Kabanossi

Active Member
Hiljattain on nettiin ilmestynyt huhuja Valven suunnittelemasta "konsolista". Oikeastihan tuo olisi pieneen pakettiin puristettu kohtuu tehokas PC TV-tasoon sijoitettavaksi. Laitteen ei kuitenkaan tarvitsisi pyöriä Windowsilla tai millään muulla olemassa olevalla käyttiksellä vaan se käynnistyisi suoraan Steamiin. Paketin mukana tulisi peliohjain mutta näppis ja hiiri ja muut USB-laitteet olisivat toki tuettuna. Jonkinlaisia speksejäkin on jo heitelty ilmaan. Core i7 prossu, 8GB keskusmuistia ja NVidian näyttis.

Nämä ovat kaikki vain huhuja mutta kun alkaa miettimään ei tämä olisi ollenkaan hassumpi idea. Minua on kauan kiehtonut PC:n hankkiminen mutta en haluisi maksaa Windowsista kun muu tietokoneen käyttö tapahtuu Macilla. Steamin saa toki Macille mutta kaikki pelit eivät silti toimi sillä. Ja tuo konsolimaisuus kiehtoo. Laitteen voisi sijoittaa TV-tasoon ja pelailla mukavasti sohvalta käsin ohjaimella, minä kun en ole ikinä tottunut näppikseen ja hiireen. PC:n kasaamista vieroksuvat saisivat valmiiksi kootun laitteen joka ei vaatisi mitään alkusäätöjä. Steam-tunnuksien luonti tai sisäänkirjautuminen ja pelaaminen voi alkaa.

Näettekö tälle markkinoita? Paskaa vai parhautta?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Hmmm...

Eihän tuo ole käytönnässä muuta kuin PC ilman windowsia. Tai no, ehkä jopa PC "pelaajan käyttiksellä".

Windowsista pääsee eroon linuxeilla ja muilla ihan perus tason viritelmillä. Pelaaminen ja yhteensopivuudet soutavat sitten siellä epämääräisyyden rajamailla ja vaikeimmat peliohjaimet yhdistetään omituisimpiin peleihin raa'alla koodaamisella, joka on peruskäyttäjän saavuttamattomissa. Tulipa tässä esimerkkinä mieleen Dualshockin käyttäminen PC:n Battlefieldissä. Se kuullosti helpolta, mutta viiden tunnin testailun jälkeen kopu meni yhä vääriin suuntiin. Ja tämä siis windowsissa, joka on käsittääkseni PC pelaamisen elinehto.

Ensimmäinen peli-pc:ni toimi ihan hyvin ilman Windosia. En muista DOS:sin versiota, mutta kaikki pelitti kunhan osasi laittaa oikean äänikortin asetukset kuntoon. Ja välistähän en osannut.

Kyllähän tuossa on ideanpoikasta kerrakseen, jos se mahdollistaa "Levy sisään ja ohjain käteen" -periaatteen. Nykyisin se alkaa olemaan jo konsoleiltakin liikaa vaadittu, joten hyvin tiedämme sen olevan PC-maailmassa täyttä utopiaa. Vaadittaisiin vähintäänkin Windowsin kaltainen levikki ja silloinkin oltaisiin päästy vasta kukkulan huipulle, jolta katsottuna horisontissa siintää "Levy sisään ja ohjain käteen".

Epämääräistä on myös se, miten rauta upgradet sovitettaisiin tällaiseen tuotemalliin? Kieltämättä PC-maailmalla ei ole mitään etua konsoliin nähden, jos tätä asiaa ei saada kuntoon. Toisaalta sekorauta masiinoiden kesken on yksi yhteensopivuusongelmien meri.

Summasummarum: Itse näen ajatuksessa jotain mitä pitäisi ehdottomasti tavoitella, mutta myös sen, että siitä ei tule alkuunkaan yhtään mitään.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Kyllähän tuossa on ideanpoikasta kerrakseen, jos se mahdollistaa "Levy sisään ja ohjain käteen" -periaatteen. Nykyisin se alkaa olemaan jo konsoleiltakin liikaa vaadittu, joten hyvin tiedämme sen olevan PC-maailmassa täyttä utopiaa.

Nyt puhutaan Steamista... Tuskin siinä mitään levyjä siis käytettäisiin vaan kaikki pelit tulisi digitaalisina latauksina. Steam muuten toimii lähestulkoon "lataus käyntiin ja sen jälkeen peli pyörimään"-periaatteella, jotain vanhempia pelejä on poikkeuksina joissa joutuu jotain tekemään kun ei ole tukea Win 7 64-bit muutakuin kikkailemalla. Valehtelematta 98% peleistä joita olen ostanut on lähtenyt toimimaan suoraan latauksen valmistuttua. Päivityksethän latautuu automaagisesti taustalla joten niistäkään ei tarvitse itse huolehtia ja ainakin AMD:n korteille käsittääkseni myös ajuripäivitykset tulee automaattisesti nykyään. Aika helppoa tuo Steam-pelaaminen on mielestäni, jopa konsoleihin verrattavissa. Erityisesti plussaa siitä että ostokset voi maksaa normaalisti ilman mitään pisteiden ostamista tai rahan siirtämistä PSN-lompakkoon.

Eikä tässä varmasti olla Windowsista luopumassa, se tulee pyörimään taustalla 100% varmasti, eri asia pääseekö peruskäyttäjä siihen käsiksi ollenkaan. Ei olisi mitään järkeä jos jo olemassa oleva Steam-kirjasto ei toimisi suoraan Steam Boxissa. Eli joku karsittu versio Windowsista tulisi varmasti olemaan pohjana ja kone boottaisi vaan suoraan Steamiin. Esimerkiksi Dreamcast aikoinaan taisi pyöriä Windows CE:n päällä mutta ei sitä peruskäyttäjä tiennyt.

Mun mielestä tän mahdollisen laitteen suurin ongelma tuleekin olemaan hinta. Jos noi olisi ihan pöytäkoneen osia niin aika kallista olisi, esimerkiksi pelkkä Core i7 maksaa jotain 300 euron pintaan pelkästään. Hintaa toki saadaan alaspäin eri tavoin, voihan toi i7 olla vaikka joku läppärin prossu, jotka nekin on melko tehokkaita mutta halvempia. Näyttis varmaan tulisi olemaan ihan normaali näyttis, ehkä passiivijäähyllä. Muisti on halpaa, 8 gigaa maksaa jotain 40 euroo, kovalevyn pitäisi olla vähintään terainen ja se olisi noin 100€. Siihen päälle kotelo, emolevy, poweri, jäähdytys... Valve joutuisi ottamaan aika pirusti tappiota laitteen hinnassa, toki he saisivat tappioita takaisin pelimyynneissä josta ottavat 30% siivun, mut silti... Itse en näe laitteelle kovin valoisaa tulevaisuutta jos hinta nousee kovin paljon yli 500 euron ja hinnan takia epäilen koko huhua.

Näitten huhujen mukaanhan laitteen julkistus olisi ehkä jo GDC:ssä joka kait on tällä viikolla, joten kohtahan tuo jo nähdään ehkä. Idea on kyllä pirun mielenkiintoinen mutta saapahan nähdä.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Nyt puhutaan Steamista... Tuskin siinä mitään levyjä siis käytettäisiin vaan kaikki pelit tulisi digitaalisina latauksina. Steam muuten toimii lähestulkoon "lataus käyntiin ja sen jälkeen peli pyörimään"-periaatteella,

Ihan kelpo tarkennus. Itse epämääräisesti koitin hakea tuota helppokäyttöisyyden ajatusta. Sinänsä itsekkin olen steamia käyttänyt ja ihan tyytyväinen siihen. Silti mielestäni taustalla on pelko yhteensopivuus ongelmista niin pelien kuin peliohjainten suhteen. Tässä asiassa Windows on kaiketi pisimmällä, joten hyvin todennäköistä ettei touhua saa alkuun ilman pohjalla pyörivää Windowsia. Jos Valven pitäisi itse rakentaa käyttis alusta alkaen, veikkaisin että huonosti kävisi.

Lisähuomiona sellaista, että onhan se steam aika määräävä tekijä PC-pelipuolella, mutta eipä siellä vielä kaikkia pelejä ole. Kiinnostavaa olisikin tietää, että olisivatko kilpailevat palvelut (joita tosin on vähän) valmiita näkemään Valve-konsolin alustana, vai kilpailijana?
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Lisähuomiona sellaista, että onhan se steam aika määräävä tekijä PC-pelipuolella, mutta eipä siellä vielä kaikkia pelejä ole. Kiinnostavaa olisikin tietää, että olisivatko kilpailevat palvelut (joita tosin on vähän) valmiita näkemään Valve-konsolin alustana, vai kilpailijana?

Huhuissa oli mainittu muistaakseni, että myös kilpailevia latauspalveluita olisi mahdollista asentaa Steam Boxiin.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Jos Valve alkaa myymään mini-pc:tä olohuoneeseen, niin voin suorilta sanoa kiitos ei. Jos taas Valve hyppää rehellisesti konsolikelkaan, niin ajatus on kiinnostava. Ongelmia siinä kuitenkin riittää. Kuten sanottua jos nykyinen Steam pelivarasto halutaan pohjaksi, vaatii se Windowsin. Miten Windowsin lisensointi onnistuisi tällaisessa tapauksessa? Mikkis ei varmaan mielellään varustaisi Xboxin kilpailijaa. Ja kuinka hyödynnettävää tuo nykyinen Steamin pelikanta ylipäätänsä olisi? Nykyinen oletus varustus on kuitenkin hiiri ja näppäimistö.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Miten Windowsin lisensointi onnistuisi tällaisessa tapauksessa? Mikkis ei varmaan mielellään varustaisi Xboxin kilpailijaa.

Tuskinpa MS voi sanoa ei jos Valve haluaa Windowsin lisenssejä ostaa. Varmaan joku kilpailuviranomainen tuostakin riemastuisi. Sitäpaitsi käyttisbisnes taitaa olla MS:lle aika paljon tärkeämpi kuin viihdeosasto, joten tuskinpa se haittaisi jos uusi iso ostaja lisensseille tulisi. Rahaahan se on MS:lle silti, tulipa se sitten Windowsin lisensseistä peli-PC:hen tai Steamboxiin.

Ja kuinka hyödynnettävää tuo nykyinen Steamin pelikanta ylipäätänsä olisi? Nykyinen oletus varustus on kuitenkin hiiri ja näppäimistö.

No tuskinpa Valve olisi niin typerä ettei antaisi mahdollisuutta kytkeä mitä tahansa näppistä ja hiirtä pelaajan niin halutessaan.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Hmmm...

Tulipa tässä esimerkkinä mieleen Dualshockin käyttäminen PC:n Battlefieldissä. Se kuullosti helpolta, mutta viiden tunnin testailun jälkeen kopu meni yhä vääriin suuntiin. Ja tämä siis windowsissa, joka on käsittääkseni PC pelaamisen elinehto.

Tämä nyt ei varmaan kuulu ihan aiheeseen, mutta kokeilitko ohjelmaa nimeltä Motion Joy MotioninJoy | Playstation 3|Xbox 360|Dualshock 3|Sixaxis|Game|Driver|. Kyllä ainakin kaikki pelit joita itse olen testannut toimiiihan hyvin ja vaivattomasti Dualshockilla, esim. Shift 2 ja Batman: AA, kaikenlisäksi vielä bluetooth yhdeydellä jos haluaa.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Tuskinpa MS voi sanoa ei jos Valve haluaa Windowsin lisenssejä ostaa. Varmaan joku kilpailuviranomainen tuostakin riemastuisi. Sitäpaitsi käyttisbisnes taitaa olla MS:lle aika paljon tärkeämpi kuin viihdeosasto, joten tuskinpa se haittaisi jos uusi iso ostaja lisensseille tulisi. Rahaahan se on MS:lle silti, tulipa se sitten Windowsin lisensseistä peli-PC:hen tai Steamboxiin.

Myönnän ei minulla ole tässä asiassa mitään vahvaa tietopohjaa. Tottakai MS rahat ottaa sieltä mistä saa. Se nyt on MS:sän arvioitavissa tuollaisen lisensoinnin haitat/hyödyt. Äkkiseltään maalaisjärjellä ajatellen Valven ei kuitenkaan ole niin helppoa hankkia Windowsia pyörimään koneensa taustalle kuin annat ymmärtää, lienee kuitenkin eri asia hankkia lisenssi yksityiskäyttöön kuin eteenpäin myytäväksi.

No tuskinpa Valve olisi niin typerä ettei antaisi mahdollisuutta kytkeä mitä tahansa näppistä ja hiirtä pelaajan niin halutessaan.

Ei tietenkään, ajatukseni oli enemmänkin että kuinka moni haluaa tuoda hiiren ja näppäimistön olohuoneeseen. Sohvalta pelatessa nuo eivät kuitenkaan ole välttämättä se ensimmäinen vaihtoehto pelaajalle, tai eivät olisi ainakaan minulle.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

^Eihän tuota olisi pakko olohuoneessa pitää?
Itselleni kelpaisi kohtuuhintainen ja kokoinen valmispaketti, jolla pääsisi pelaamaan (steam) PC-pelit menneiltä vuosilta. Tärkeää olisi tietysti se, kuinka pitkälle tulevaisuuteen masiinalla pärjäisi ilman vaihtamista uuteen.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

^Eihän tuota olisi pakko olohuoneessa pitää?
Itselleni kelpaisi kohtuuhintainen ja kokoinen valmispaketti, jolla pääsisi pelaamaan (steam) PC-pelit menneiltä vuosilta. Tärkeää olisi tietysti se, kuinka pitkälle tulevaisuuteen masiinalla pärjäisi ilman vaihtamista uuteen.

Voisihan sitä pitää vaikka kuusen alla lehtikasassa jos se hyvältä tuntuu. Kuitenkin varmaan ymmärsit mitä ajoin takaa. Jos Valve tässä hypää kunnolla konsolikelkaan niin silloin olohuone on monella varmaan aika todennäköinen laitteen sijoituskohde. Joka tapauksessa pelitila ei olisi PC:mäinen työpöytä.

Yhtä hyvin tuo laite voi olla jonkinlainen PC for dummies, puolisuljettu ympäristö Steam pelien ja vastaavien pelaamiseen. Silloin se luonnollisin sijoituspaikka saattaisi ollakkin siellä tietokoneen vieressä. Aika vähillä tiedoilla tässä toistaiseksi spekuloidaan ja se lopullinen koneen sijoituspaikka selviää sitten koneen lopullisten ominaisuuksien mukana.

Aika todennäköiseltähän tämä alkaa vaikuttamaan. Jännä vain nähdä mitä sieltä on tulossa, onko se uusi tekijä konsolimarkkinoille vai helpottava tekijä PC pelaamiselle.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Mitähän järkeä tässä olis? Tuskin tällä pystyisi käyttämään vaikka Microsoft Word -ohjelmistoja tai surffaamaan haluamallaan selaimella vapaasti netissä. Samalla hintaa saa yhtä tehokkaan (ellei tehokkaammankin) PC:n, jossa onnistuu vähintään kaikki, mitä tuollakin "SteamBoxilla". Sen lisäksi PC:llä voi pelata muitakin kuin Steamin pelejä. Näppis- ja hiirituki on myös PC:llä taattu, tässä ei niinkään, vai?
 
Itse ainakin uskon poikien kasaavan jonkinlaisen konsoli ja pc for dummies hypridin. Käyttäjille jää valittavaksi laittavatko telkkuun vai monitoriin kiinni ja mitä ohjaustapaa käyttävät.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Mitähän järkeä tässä olis? Tuskin tällä pystyisi käyttämään vaikka Microsoft Word -ohjelmistoja tai surffaamaan haluamallaan selaimella vapaasti netissä. Samalla hintaa saa yhtä tehokkaan (ellei tehokkaammankin) PC:n, jossa onnistuu vähintään kaikki, mitä tuollakin "SteamBoxilla". Sen lisäksi PC:llä voi pelata muitakin kuin Steamin pelejä.

Niin, ei se olisikaan PC sellaisena minä me sen tunnemme. Tässä tavoitellaan konsolimaisempaa käyttökokemusta. Laite päälle ja laaja pelikirjasto on edessäsi. Ei asennuksia, ajurisotkuja tai mitään PC-maailman ongelmia. Ne jotka ovat kuin kotonaan PC:n säätämisessä eivät näe tässä mitään järkeä mutta maailmassa on paljon ihmisiä jotka vieroksuvat moista säätöä. Valvella on lisäksi jo valmis suosittu jakelukanava, ei tässä olla rakentamassa mitään täysin ontolle pohjalle. Tämä olisi vain yksi keino lisää vankistaa Steamin asemaa markkinoilla. Minä ainakin olisin heti julkaisupäivänä kaupassa jos laite vaan on oikeasti kompakti ja sopivan hintainen. Skyrim pyörii tuollaisella huhutulla kokoonpanollakin roimasti paremmin kuin konsoleilla + modit ofkoos.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Kyllä taitaa olla hypeä ilmassa pikkasen liikaa. Luultavasti tässä ollaan hakemassa enemmän Applemaisia katteita kuin myymässä laitteita massoille tappiolla.

Puhutaan moninkertaisesta hinnasta nykyisiin konsoleihin nähden.. Jos ja kun taustalla tulee kuitenkin pyörimään Windows Direct3D:n takia niin ei se silti yhtä huoleton kuin konsoli ole.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Puhutaan moninkertaisesta hinnasta nykyisiin konsoleihin nähden.

Juu no en kyllä odotakaan mitään 300€:n laitetta. Menisihän sen PC:n kasaamiseenkin satoja euroja. Sellaisen hommaaminen kiinnostaisi muutenkin mutta jos tässä saadaan säätäminen minimoitua ja muutenkin jotenkin fiksun oloinen paketti kasaan niin totta kai kiinnostaa. Vaikea sanoa oikein mitään varmasti kun ei tiedä tuleeko ollenkaan ja jos tulee niin mitä maksaa jne.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Skyrim pyörii tuollaisella huhutulla kokoonpanollakin roimasti paremmin kuin konsoleilla + modit ofkoos.
En nyt menisi varmaksi sanomaan että tuohon saa modeja, jos on kumminkin tälläinen suljettu "only-Steam"-PC.
 
Vastaus: Valve suunnittelee "konsolia"?

Minua on kauan kiehtonut PC:n hankkiminen mutta en haluisi maksaa Windowsista kun muu tietokoneen käyttö tapahtuu Macilla. Steamin saa toki Macille mutta kaikki pelit eivät silti toimi sillä. Ja tuo konsomaisuus kiehtoo. Laitteen voisi sijoittaa TV-tasoon ja pelailla mukavasti sohvalta käsin ohjaimella, minä kun en ole ikinä tottunut näppikseen ja hiireen. PC:n kasaamista vieroksuvat saisivat valmiiksi kootun laitteen joka ei vaatisi mitään alkusäätöjä. Steam-tunnuksien luonti tai sisäänkirjautuminen ja pelaaminen voi alkaa.

Noh sinähän ne tärkeimmät pointit sanoit. Nimenomaan kyllä tuo kiinnostaa, JOS laite on:

-Kompakti (mahtuu tv-tasoon tai tv:n viereen)
-Sitä EI tarvitse viritellä "tietokonemaisesti" (firmispäivitykset ym ovat toki normaalia nykyään sekä laitteelle että peleille).
-Siihen saa kunnon langattoman ohjaimen ("konsolimaisuus ja kotisoffa").
-Lähes kaikkia Steamin pelejä voi pelata tuon "boksin" kautta => Itseä kiinnostavat lähinnä ne Steamin pelit joita ei saa konsoleilla, esim. Amnesia: The Dark Descent, ym.
-Kovalevyn koko?
-Mitään nettiselaimia, Skypejä tai muita en laitteeseen kaipaisi (=> tietysti itse Steamin kauppapaikka täytyy olla mukana jne). Pelaaminen & Steam edellä, ja muut sitten muiden laitteiden asiaksi.
-Sopiva hinta, eli ei mitään high-end laitetta pc-hifisteille. Ylettömiä (lisä)tehoja ei tarvita - lähinnä että pelit linjassa konsoleiden kanssa.
 
Ylös Bottom