Vigor - Ilmaista selviytymiskamppailua sodanjälkeisessä Norjassa

Gimble

Well-Known Member
Julkaisupäivä: ??.??.2019 (Xbox One Game Preview 31.07.2018)
Kehittäjä: Bohemia Interactice
Moottori: Unreal Engine 4
Lajityyppi: Survival PvP
Alustat: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One
Hinta: F2P julkaisussa. Game Preview 19.99 €
Kotisivu: https://vigorgame.com/

Aika tehdä jälleen ketju yhdelle Battle Royal -pelille. Bohemian E3-messuilla julkistama Vigor on nyt Closed Beta -vaiheessa, joten Previkan julkaisu ei välttämättä ole enää kaukana.

Mitenkäs, onko joku päässyt kokeilemaan? Jos on, niin ei muuta kuin fiilareita jakoon. Se, että peli tulee suoraan konsolille eikä ole PC:n kautta kierrätetty, saattaa auttaa mm. siihen, että käyttöliittymä ei olisi niin hirveä kuin mm. PUBGissa sekä ehkä mm. frame ratejen optimointi on helpompaa jos ja kun kehityksessä on konsoli pääkehitysalustana.

Itsellä tulee nämä Battle Royalit jo vähän korvista ulos ja näistä, mitä tähän mennessä on nähty, niin selvä oma suosikki on Darwin Project pienemmän pelaajamäärän sekä järkevämmän pelin kestoajan takia.

Kaikki tietenkin tarkistetaan huolellisesti jos aihetta ilmenee. En tiedä tästä vielä tarkemmin pitääkö vaivautua?

https://www.bohemia.net/blog/vigor-announced-at-e3

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
Sain koodin tuohon closed previewiin ja tämä ei ole Battle Royale vaan matseissa on tarkoitus etsiä resursseja joilla voi päivitellä omaa tukikohtaa, aseita jne. Yhtään vihollista ei myöskään ole pakko tappaa matsien aikana jos ei halua, reppu täyteen loottia ja pakoon.

Omaan tukikohtaan ei voi tällä hetkellä kutsua muita pelaajia, mutta ominaisuus on kuulemma tulossa myöhemmin ja loottia voi etsiä tietyn aikaa (olisiko ollut max 15 minsaa), jonka jälkeen säteily alkaa vaikuttamaan pelaajaan.

Tässä videossa on tietoa, että minkälainen peli on kyseessä ja taisivat tuon videon aikana itsekkin todeta, ettei tämä ole Battle Royale.

 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Gimble

Well-Known Member
Sain koodin tuohon closed previewiin ja tämä ei ole Battle Royale vaan matseissa on tarkoitus etsiä resursseja joilla voi päivitellä omaa tukikohtaa, aseita jne. Yhtään vihollista ei myöskään ole pakko tappaa matsien aikana jos ei halua, reppu täyteen loottia ja pakoon.

No sehän on hyvä juttu jos ei ole BR niitä kuin alkaa jo olemaan enemmän kuin lääkräi määrää! Varsinkin Xboxille. No joku survival mikälienee sitten onkaan. Mutta onko se PvP only ilmeisesti?

Jos nyt puikkoihin olet päässyt niin laita nyt pari sanaa että miltä näyttää ja tuntuu näppiin? UI? Kontrollit? Ympäristöt? Ampumistuntuma? Äänet? Tunnelma? Ainakin Solo peli lienee, mutta pääseekö kaverin kanssa tiiminä hengailemaan?

Se on ainakin ihan parasta että pelissä pääsee kerrankin ampumaan legendaarisella M31 Suomi konepistoolilla! En muista sitä koskaan ennen nähneeni missään 1st person/3rd person räiskintäpelissä. Myös 80-luvun hienoista Saab, Volvo ja muista vanhoista autonromuista tulee plussaa. Vuoteen 1991 siis perustuu tämä tekele.
 
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
Mutta onko se PvP only ilmeisesti?

Jos nyt puikkoihin olet päässyt niin laita nyt pari sanaa että miltä näyttää ja tuntuu näppiin? UI? Kontrollit? Ympäristöt? Ampumistuntuma?

Äänet? Tunnelma? Ainakin Solo peli lienee, mutta pääseekö kaverin kanssa tiiminä hengailemaan?

Näyttää hyvältä vaikka pelaan One S:llä ja kontrolleista sekä UI:sta huomaa, että tätä tehdään konsolille, kun toimivat todella hyvin. Ympäristöinä on aurinkoista, sateista ja lumista maisemaa. Ampuminen on vaikeaa, mikä on vain hyvä juttu tämmöisessä pelissä ja äänimaailma on perkuleen hyvin tehty.

Tällä hetkellä pelkkä solo, mutta tutkivat mahdollisuuksia tiimipelaamisen lisäämiseen myöhemmin.

Pääsi myös tämmöinen "hauska" juttu sattumaan eilen :oops:

 

Tuulis

Well-Known Member
Näyttää ihan kivalta, ite unelmoin State of DecayArkista, mut ei taida ihan sitäkään olla
 

Gimble

Well-Known Member
Mulla on nyt vaikeuksia nähdä että mikä se "koukku" tässä on? Harmi kyllä kun en huomannut Closed Alpha ilmoa. Vaikuttaa sellaiselta jota pitäisi vain kokeilla jotta näkee mistä on kyse. Näköjään Alphaan voi vieläkin regata täällä, mutta voipi olla että juna meni jo. Reggasin nyt piruuttaan kuitenkin.

Noh, Previkkaa pääsee koittamaan ilmeisesti aika pian mikäli Closed Alpha on teknisesti toiminut suurinpiirtein "täyspäisesti"
 

Gimble

Well-Known Member
Positiivinen ongelma että nyt on ihan liian hienot ilmat pelata yleensäkään mitään videopelejä ja ajatus nytkin on tästä suunnata Fresbeegolf radalle paremmille peleille! Mutta sen vähän mitä kerkesin viime yönä laittaan tulille teknisesti oli aika hyvä jo, framet ehkä pikkasen yskii mutta ei haittaa isosti, aika hidastempoinen peli framet tottakai tuosta varmaankin paranee merkittävästi. Tuli hyvällä tavalla mieleen TLOU Factions moninpeli mitä tulee liikkumiseen ja yleensäkin. 1. pelissä kuolin samantein kun synnyin ja ehdin käveleen varmaan 20 metriä -> Onko respat ihan sattumanvaraiset? Siinä oli kolmaskin ihan tappituntumalla joka kaiketi tappoi sen joka ampui minut. Toisessa pelissä sinnittelin vähän pidempään ja pääsin haulikolla yllättämään jonkun, mutta unohdin sitten tosiaan tulitaistelussa ladata sen 2 piippuisen. No noutajahan siinäkin tuli. Jotain tavaraa toisessa pelissä kai löysin, mutta koska tuli noutaja en kai sitten saanut mitään hyödyllistä vietyä kotiin. Täytyy katsoa lisää myöhemmin, minusta kuitenkin peli pitkällä tähtäimellä vaatisi Duo moodin. Onhan se ihanan kuumottavaa yksin, mielummin kaverin kanssa kuitenkin pelaisi porukalla?
 
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
@Gimble Sulla on käynyt tosi huono säkä noiden respojen kanssa, kun itse en ikinä näe ketään matsin alussa. Jonkilainen tiimipeli on tulossa, mutta eivät siitä vielä halunneet puhua tässä vaiheessa.
 

Gimble

Well-Known Member
No pari kertaa pääsin pyörähtään Norjan uljaisssa maisemissa ja pelasin safea, tyhjin käsin alueelle vähän kamaa kantoon ja äkkiä POIS. Tässähän sisäinen hamstraaja pääsee ihan elementtiin. Ja pääsee riskinottokykyä koeponnistamaan, ihan mielenkiintoinen sekotelma survival ja toisaalta sitä BR tyyppistä "saalista ja tapa kaikki" on myöskin tarjolla jos niin päättää. Enemmän testiä vaan, kaikki tavaroiden kehittelyjutut on toistaiseksi ihan hepreaa ehkä Youtubesta löytyisi jotain apuja.
 

Gimble

Well-Known Member
No nyt olen päässyt eilen ja tänään kunnolla testaamiseen makuun ja me like! Erityisesti siitä että ampuminen ei ole todellakaan mitään liimatähtäin hippaa speden spelit reaktiopeliä, vaan niihin laukauksiin täytyy keskittyä kunnolla ja kertatuleakin tarvitaan. Tulee vähän TLOU mieleen tässäkin suhteessa, mutta tässä pelissä on vieläkin vaikeampaa ampua. Hienosti on mallinnettu oikeaa ampumista pelissä.

Oli muuten totta että oli vähän huono tsägäri respan kanssa 1. pelissä, ei ole kertaakaan käynyt vastaavaa sen jälkeen. Peli vaikuttaa mun mielestä ihan valmiilta Preview kamalta sen voisi laittaa tulille vaikka heti ensi viikolla kun tämä Beta päättyy. Sen verran hyvin jo toimii että Preview statusta ei tarvisi hävetä.

Pari juttua kuitenkin pitäisi tapahtua mielellään aika pian:

1) Virallinen Duo mode, jotenkin tyyliin että resurssit mitä molemmat kerää jaetaan puoliksi tms. joku järki systee,mi. Jos pelaajamäärää vähän pitää nostaa tämän takia vaikka 10 tai 12 niin so be it!
2) Epävirallisen "Duo mode" estäminen jota on joka pelissä tällä hetkellä, hakee vain samaan aikaan peliä ja pääsee 9/10 samaan peliin kaverin kanssa ja voi pelata tiiminä. Pikkasen on vaikeaa tässä pelissä haastaa 2 Tangoa samanaikaisesti! Tai vaikka neljää. Joku lottokone algoritmi tähän pitää rakentaa että Solo pelit on oikeasti Solo pelejä.
 

Gimble

Well-Known Member
Yhtään vihollista ei myöskään ole pakko tappaa matsien aikana jos ei halua, reppu täyteen loottia ja pakoon.

Peli sopii näköjään hyvin myös aseistakieltäytyjille kun voi saada nollan tapon voiton :)

Kyllä tässä omaan silmään paljon potentiaalia on ja tuo että pelaaja saa päättää itse ottaako kamojensa kanssa ritolat vai jääkö kahinoimaan on mielenkiintoinen lisämauste. Kun BR-peleissä on aina vääjäämättä edessä ne end game kähinät ja hyvin tod näk kuolemahan siinä tulee, on se hieman turhauttavaa_tulee niin usein puolen tunnin jälkeen se perus "voi että kun oli hyvät kamat, eikä päässyt edes kunnolla taistelemaan kun tapahtui sitä ja tätä. Kaikki on nyt mennyttä" No Darwin Project sitä ei onneksi tule, mutta mm. PUBG osaa olla tällä saralla aika hapokas välillä.

Vigor sen sijaan on vähän leppoisampi tunnelma kun voi lähteä milloin vain, ja viedä kerätyt kamat jemma nimiseen paikkaan ja ottaa niistä iloa irti vaikkapa seur. matsissa. Muutenkin tuosta tulee isohko plussa että matsit on tuollaisia nopeita kymppi minan rykäisyjä joihin kuitenkin mahtuu usein yllättävän paljon kuumotusta. Sleeper hitin ainesta, F2P muodossa tulee olemaan kova juttu. Täytyy toivoa ettei vaan pilata Pay to Win jutuilla sitten.

3bca2172-6fbe-4f37-b884-10bde88ee192.PNG
 

Tuulis

Well-Known Member
Prkl ei toimi se liittyminen, sanoo insideris et liittynyt mut sit vigor-sivulla lukee odottaa ja tulee hetken päästä ihmekirjaimilla et rekkaus kestää poikkeuksellisen kauan...
 

Gimble

Well-Known Member
Prkl ei toimi se liittyminen, sanoo insideris et liittynyt mut sit vigor-sivulla lukee odottaa ja tulee hetken päästä ihmekirjaimilla et rekkaus kestää poikkeuksellisen kauan...

Siellä Insider Hubissa se suoraan köllötti mulla ainakin ladattavana parin jonkun muun Betan tai muun vastaavan seurana. Ei kai pitäisi vaatia mitään muuta toimenpiteitä kun löytää se sieltä ja alkaa asentamaan. Eikö näkynyt? Kyllä ainakin olin siinä uskossa että ihan kaikki voi ladata. Jos ei näy kannattaa käynnistellä konsolia ja appia uudestaan tms. jos siinä on joku pieni viive? Tämä siis varsinkin siinä tapauksessa että liityit Insider ohjelmaan vasta nyt, itse olin valmiina.
 

Tuulis

Well-Known Member
Siellä Insider Hubissa se suoraan köllötti mulla ainakin ladattavana parin jonkun muun Betan tai muun vastaavan seurana. Ei kai pitäisi vaatia mitään muuta toimenpiteitä kun löytää se sieltä ja alkaa asentamaan. Eikö näkynyt? Kyllä ainakin olin siinä uskossa että ihan kaikki voi ladata. Jos ei näy kannattaa käynnistellä konsolia ja appia uudestaan tms. jos siinä on joku pieni viive? Tämä siis varsinkin siinä tapauksessa että liityit Insider ohjelmaan vasta nyt, itse olin valmiina.

No nyt alko toimia, latauksessa :)
 

Tuulis

Well-Known Member
Vähän epäselvää et mitä noilla basen upgradeilla tekee?

Aika paljon vielä bugeja, välillä en saa siirrettyä ammuksia jemmaan ja kertaalleen kaikki panokset katos ku matsi alko. Ja raatojahan ei pysty loottimaan kai lainkaan bugin takia.

Mut kyl tästä kiva varmaan tulee
 

Gimble

Well-Known Member
Tänään siis viimeinen mahdollisuus testata tätä uutukaisen Betaa! Kyllä mulle jäi tosi positiiviset vibat kaikenkaikkiaan Betasta vaikka selvästikin on vielä keskeneräinen projekti. Pitkän tähtäimen keräily ja mökin parantelu ihan mielenkiintoinen lisä. Parasta on järkevän mittaiset rundit eli noin kymppi minan rykäisyjä. Jotain keräilyviettiä tyydyttää myös tuo tavaran hamstraaminen ja toisaalta riskin ottamistakin pääsee kokeilemaan lähtemällä kentälle ilman mitään aseita jne. Teknisesti jo ihan ok, joskin vielä on mm. ampumistuntumassa jne. paljon varaa parantaa.

Ehdottomasti jatkoon! Jos ei Previkka versiota jollain ihan törky hinnalla heitetä niin varmastikin menee add to basket Day 1!
 

Gimble

Well-Known Member
Keskiviikkona loppuu vasta :)

Täh? Piti loppua 22. mutta hyvä jos jatkuukin vielä. Keskiviikkona tulee myös seur. Live stream jossa toivottavasti saadaan jotain vihia jatkoista.

Tähän videoon on muuten aika hyvin kerätty perus infot sellaiselle joka haluaa nopeasti teitää mistä on kyse.

 
Ylös Bottom