Vuosikymmen vaihtuu. Mitä muistoja jäi käteen?

veltsu73

Active Member
No vr jäi mullistavana mieleen..kuluneesta vuosikymmenestä .
Kyllä se re 7 oli se eka kauhupeli mitä pelasin..ja osu ja upposi ..dirt rally..skyrim..
Samoilla viivoilla kahlaa aim kontroller pelit..niistä firewall selkeällä ykköspallilla.
Farpoint,doom,arizona sunrise..
tlous ykkösenä.normipeleistä,melkeipä laitan kakkoseksi days gonen..
Graafisesti upea red dead 2 jää myös mieleen..mut harmittavasti hidastempoisena "unilääkkeenä"
 

Omenanraato

Well-Known Member
Jaa-a..
Peleistä ehkä ne tärkeimmät on Mafia 2 ja RDR, sekä Switchin Zelda.
Sit ps4 julkaisu ja Switchin julkaisu. Kumpikin oli ennakkotilattuna ja oli hienoja kuukausia niitä odotellessa.
Toisaalta nyt 2010-luku päättyi tietokoneen ostoon ja nyt muutaman kuulauden jälkeen näyttää, että 2020-luku mennäänkin enemmän sen parissa, kuin konsoleiden.
 

janneus

Well-Known Member
- Rainbow Six Siege: 2015 syksyllä hain mukaan suljettuun alphaan ja yhä tulee pelattua. Ainoa peli myös joka on tullut hommattua kahdelle alustalle. (xbox ja pc) Kertoo myös jotain että peli on yhä voimissaan neljä vuotta myöhemmin. Kenties jopa paremmasssa kunnossa kuin koskaan. Äärettömän harvinaista tänä vuosipäivitysten kulta-aikana.

- Witcher 2 & 3: Pelit jotka saivat minut ostamaan elämäni ensimmäisen kirjan. Tai no, oikeastaan 7 kirjaa. Kertonee taas jotain siitä että on tehty jotain oikein jos se sai minut lukemaan kirjoja. Kohta voisi aloitella sen tv-sarjankin. Kakkosesta pidän kolmosta enemmän kompaktimman pituutensa ansiosta. Molemmat kuitenkin aivan timanttisen kovia pelejä.

- Evolve: Myös tämä harmittavan nopeasti kuihtunut mestariteos julkaistiin alkuvuodesta 2015. 14.2, jos härskiintyneet aivosoluni eivät täysin petä. Olihan pelillä omat ongelmansa sitä en kiellä, mutta kun se toimi niin se oli parasta moninpeli viihdettä mitä olen koskaan kokenut. There. I said it. Kyseisen vuoden henk. koht. paras peli heittämällä. Peli oli niin uniikki että se herätti vähän sellaisen lapsenomaisen viattoman innostuksen kipinän. Kipinän mitä harmikseni nykyään kovin harvoin enään tunnen minkään pelin kohdalla. Myös Evolven kehittäjien aikaisempi peli Left 4 Dead herätti itsessä samanlaisia tuntemuksia. Huomionarvoisena pidän myös sitä että tässä pelissä nähtiin ymmärtääkseni ensimmäinen luonnostelu tästä ubisoftin nykyään omimasta tunnusmerkistä että peliä tuetaan pitkään. Ei julkaista uutta peliä, vaan kausipasseja jo olemassaolevaan. Toki, tässä ei voinut in game rahalla ostaa sisältöä, mutta kentät ja pelimuodot olivat kaikille ilmaisia, vaikka uusia hahmoja tuotiinkin ostettavaksi.

- Splinter Cell: Black List: Yksinpeli. Kyllähän sen nyt läpi pelasi. Kerran. Mitään en siitä juuri edes muista. Taisi olla joku coop hommakin mukana? Mielestäni en ikinä edes kokeillut sitä. Hmph. Mitä tälläinen keskinkertainen kikkare tekee tällä listalla? Mitä ? Nettipeli ?? Sekö päälleliimattu lisähöttö, mikä oli mukana vain siksi, koska siihen aikaan kaikessa piti olla nettipeli? Sepä juuri ! Voi pojat miten hauskaa meininkiä siellä olikaan ! Taidettiin olla kaverin kanssa maailman listan top 100:ssa yhdessä pelimuodossa. Toki kuten Evolvessakin, pelillä oli ongelmansa. Ongelmat jotka paljastuivat mitä enemmän peliä pelasi ja oppi pelaamaan. Ei kuitenkaan mitään, mitä ei olisi voinut muutamalla päivityksellä korjata, jos uskoa/rahaa/halua/xxx peliä kohtaan olisi ollut. Ikäväkseni on pakko todeta ettei ollut. Niin ja se Evolven kohdallani jo mainitsemani kipinä. Jep. Täältä löytyi kanssa.

- XCOM: Enemy unknown ja Enemy Within: Olin aikaisemmin pelannut vuoropohjaisia roolipelejä tietokoneella vuosia sitten. Heroes of Might and Magicia, jos ihan tarkkoja ollaan. Muistan kun odotin tämän floppaavan ihan täysin. Pelaajalehden nettisivulta sain muistaakseni selville että lokakuun numerossa olisi arvostelu. Poljin lähikaupan lehtipisteellä tarkastamaan numeron. 9! Herranen aika. Poljin välittömästi takaisin kotiin ja laitoin tilaukseen. Julkaisupäivää seuraavana yönä havaihduin siihen etten ollut syönyt, juonut tai ylipäätään edes noussut tuolista... mahdollisesti 14 tuntiin. Ei haitannut. Piti pelastaa maailma alien-invaasiolta. Tämä peli todisti että strategiapelit voi saada toimimaan myös konsolilla !

- MTG: Kaveri houkutteli ostamaan 360:llä Duels of the Planeswalkers 2013. Oli kuulemma vähän kuin duel masters, jota olimme molemmat siis aikoinaan pelanneet. Noh, kokeillaan. Ensimmäiset päivät halusin pelata yksin, ettei kaveri pääse ilkkumaan taidottomuuttani ja saa ilmaisia voittoja. Sain toki sitten vasta kuulla että tässä ei tarvinut pelata kaveria vastaan, ellei halunnut. Two Headed Giant oli olemassa. Tähän ja Duels 2014 tuli varmasti upotettua satoja tunteja. Viime yökin meni tulevan setin spoilereita tutkien... Hauskana muistona oma fanaattinen MTG hörhöily sai yläasteella hyvin erilaisia tyyppejä myös kokeilemaan ja jopa innostumaan Magicista. Erään liikuntatunnin jälkeen pari kovemman tason futaajaa alkoi huutelemaan nimeäni ja olin vähän että mikäköhän juttu tää nyt. Saanko kuulla miten surkea olin juuri loppuneessa futispelissä. Ehei. Piti selittää miten stackit toimii...
 
Viimeksi muokattu:

Kain

Well-Known Member
Todella vaikea alkaa poimimaan peliä sieltä ja peliä täältä joten vedän hieman helpomman lähestymistavan ja laitan 3 parasta hankintaa jotka liittyvät pelaamiseen. Järjestys ei ole suosion mukaan vaan ihan muuten vaan.

1. Uusi 65" televisio. Onhan se kiva pelata isolta näytöltä!

2. Nintendo Switch. Onhan se kiva pelata pieneltä näytöltä :D Äärimmäisen hyvä hankinta niin pelien kuin käytettävyyden kannalta.

3 PS4 & PSVR. Mitä tähän pitää lisätä. PS4 on henkilökohtainen suosikkikone ja PSVR on vuosikymmenen hauskin laite. En malta odottaa mitä herkkuja seuraava konegeneraatio tuo tullessaan. Mahtavaa aikaa olla geimeri.

Bonuksena mainittakoon sana Retro. Se on herännyt itselläni eloon vahvempana kuin koskaan ja nautin retropelien pelaamisesta nykyään lähes yhtä suurella ilolla kuin silloin aikanaan kun ne olivat uusinta uutta :)
 

pelle

Well-Known Member
Tuli taas päivitettyä omaa listaa sillä nyt tuli mieleen Malukah ja sen tekemät skyrim, mass effect ja halo biisit joita linkitin myös spoiler tagin taakse.
Muutenkin viimeisen vuosikymmenen aikana on tubesta löytynyt paljon fanien tekemää pelimusaa joko ihan omina versioinaan tai sitten ihan vaan remix muodossa.
 

Miika_-

Well-Known Member
Tuli taas päivitettyä omaa listaa sillä nyt tuli mieleen Malukah ja sen tekemät skyrim, mass effect ja halo biisit joita linkitin myös spoiler tagin taakse.
Muutenkin viimeisen vuosikymmenen aikana on tubesta löytynyt paljon fanien tekemää pelimusaa joko ihan omina versioinaan tai sitten ihan vaan remix muodossa.

Itekki päivittelin omaani. Jatka vaan samaan malliin!
 

Renebauman

Well-Known Member
Piti itekin päivittää vielä Kingdom come deliverance listalle..En ymmärrä miten yksi omista vuosikymmenen peleistä unohtui aiemmin.. Omaan makuun oli täydellinen peli..
 

Bugiranne90

Active Member
Etenkin urheilupelien osalta merkittävimmät muutokset koskevat online-pelaamista. Kymmenen vuotta sitten Hut ja MyTeam olivat alkutekijöissään, eikä mikromaksuja harrasteltu. Nyt pelien avulla kaivataan pelaajilta lompakot lähes tyhjiksi.
Verkkopelaamisen myötä offline-puoli on miltei sukupuutossa yhtiöiden keskittäessä kehitysvaransa ym. moodeihin. Jopa gameplay on joutunut kärsimään tästä, suurten uudistusten poissaolemisella.
Myös NBA Liven ja NHL 2k:n loppu on merkille pantavaa. Kilpailua tarvitaan, kuten on FIFA:n ja Pes:n kesken. Mehut taidettiin imetä jo 2015, tämän jälkeen moni pelisarja on vain ollut vuosittainen rosteripäivitys. Paukkuja on ladattu Next Genille.
 

kurwaslobo

Member
Football managerit, Arma 3 + DLC:t ja modit, DayZ, GoW, RDR2 ja toinen tunnelmaltaan erinomainen peli oli BF1. Lisäksi vielä BF3 ja tämän uuden CoD:in HC-puoli.

Kingdom Come: Deliverance unohtui listasta, tällaisia pelejä toivoisin lisää.
 
Ylös Bottom