Wii-komponenttikaapelikysymys

Tinkee

Member
Kaupassa näkynyt 480p ja 720p kaapelia.
Kuinka suuri ero on kuvanlaadussa? (Käytössä 40" FULL-HD töllö)
Wii-pelit eivät grafiikallisesti kovinkaan eliittiä ole.. mutta väliäköhällä :)
 

devoraid

New Member
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

huoh kun ei 50 viestiä löytynyt en uutta topiccia pystynyt tekemään niin nostetaan sitten tämä kun vähän asiaan liittyykin.
Elikkäs millä kaapelilla saa parhaimman kuvan laadun? Ja mitenköhän toi Wii kannattaisi kytkeä kun näytössa on vain SCART, DVI,VGA ja HDMI inputit - Tuohon scarttiinhan sen saisi mutta kannattaako esim hankkia nintedon komponentti kaapeli pistää se tämmöiseen kiinni jos tuo nyt on siis tarkoitettu komponentille(?), ja sittten scarttiin - nouseeko kuvan laatu yhtään? Vai pistänkö suoraan vaan scartilla kiinni?
 

suurimies

New Member
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

Luulis et ei paranna kuvnlaatua kun jokatapaukessa muutetaan takaisin scartt piuhaksi.. Muutenkin omasta mielestä tuossa palikassa väärät röörit kyseessä? Omasta mielestä siinä´´kunnon´´ componentissa ei oo tuota keltaista video johtoa käytössä ollenkaan, muutenkin röörejä kuvassa neljä vaikka täytyis olla viisi.
 

Tonppa

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

Omasta mielestä siinä´´kunnon´´ componentissa ei oo tuota keltaista video johtoa käytössä ollenkaan, muutenkin röörejä kuvassa neljä vaikka täytyis olla viisi.
Tuo keltainen RCA-liitin on komposiittisignaalia varten.
Mutta tokkopa tuolla palikalla komponenttikuvaa saadaan SCART-liittimeen. Ja tuosta SCART-adapterista puuttuu todellakin stereoääntä varten olevat RCA-liittimet.
 

Xbugs

New Member
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

Elikkäs millä kaapelilla saa parhaimman kuvan laadun? Ja mitenköhän toi Wii kannattaisi kytkeä kun näytössa on vain SCART, DVI,VGA ja HDMI inputit
Se mikä liitäntä tuottaa parhaan kuvan riippuu näytöstä (televisioissa voi olla erilaisia rajoituksia eri sisääntuloille tai toisista liittimistä on mahdollisesti tingitty enemmän kuin toisista). Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä joko komponentti- tai VGA-kaapelia, jonka vedät konsolista suoraan näyttölaitteeseen ilman ylimääräisiä muunnoksia.

Jos sulla ei käytössä komponenttiliitäntää, ei komponenttijohdostakaan ole tietenkään apua. (Tuo edellä mainittu Haman komponentti-SCART-muunnin saattaa kyllä tuottaa ihan kelvollistakin jälkeä jos se muuntaa komponenttisignaalin RGB-muotoon, mutta toisaalta se saattaa tuottaa vain komposiittimössöäkin. Itse en ole juuri tuota vehjettä testannut, joten tämä jää arvailujen varaan.)

Nintendon virallista VGA-kaapelia ei liene saatavilla, mutta tarvikevalmistajilta sellaisia löytyy. Älä kuitenkaan osta halvinta mahdollista narua, jos haluat häiriöttömän kuvan. Varsinkin halvat näyttölaitteet saattavat olla nirsoja sen suhteen, millaista VGA-signaalia ne ottavat vastaan, joten Wiin kuva-asetukset kannattaa säätää kohdilleen (yleensä ottaen progressiivinen 480p-kuva on vakain valinta).

Pitää tietysti muistaa myös, että VGA-liitin kuljettaa ainoastaan kuvasignaalia, eli sen lisäksi joudut käyttämään erillisiä ääniliitäntöjä.
 

Sampo

New Member
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

Terve!

Wiini saapui tänään Britanniasta ja otin tilauksen kylkeen jonkun kolmannen osapuolen Wii-komponenttikaapelin. Tämän kaapelin kanssa kuitenkin on ongelmia. En saa kuvaa näkyviin sen avulla, vaan Samsung A656-televisiooni pomppaa ilmoitus "mode not supported". Kokeilin säätää tuloja sekä 50 että 60 hertsiseksi ilman tulosta. Onkohan kaapeli viallinen? Luin jostakin, että näissä olisi jotain on/off-kytkimi, mutta sellaista en kuitenkaan siinä rasiassa nähnyt. Enkö huomaa jotakin vai mikä nyt on?

EDIT: Kokeilin myös netistä löytämilläni ohjeilla tilan pakottamista 480p:ksi, mutta edelleen sama ilmoitus tulee.
 
Vastaus: Wii Komponenttikaapeli kysymys

kolmannen osapuolen Wii-komponenttikaapelin. Tämän kaapelin kanssa kuitenkin on ongelmia. En saa kuvaa näkyviin sen avulla, vaan Samsung A656-televisiooni pomppaa ilmoitus "mode not supported". Kokeilin säätää tuloja sekä 50 että 60 hertsiseksi ilman tulosta. Onkohan kaapeli viallinen?
Itse omistan myös 3 osapuolen valmistaman komponenttikaapelin ja toiminut täyrellisesti kahdessa eri telkussa (telkut vuosimallia 2006 SONY ja 2009 LG) . WIIn asetuksissa pakotetulla 480p:n ( ED/TV mode) kannattaa kokeilla jossei sitten ole jo kokeiltuna, tällöinhän hertsisyyttä ei voi enään edes vaihtaa.
Netissä löytyy muitakin threadeja ko telkun ja komponenttikaapelin erisopivuuksia. Joku on koittanut jopa useammalla kaapelilla tuloksetta.
 

frozen

New Member
Vastaus: Wii-komponenttikaapelikysymys

Hei!

Tämä topicci näyttäisi jotenkin soveliaalta aihealueeltaan seuraaviin uteluihini. Hommasin tuossa heräteostoksena Wiin sen kummemmin asiaa tutkimatta, joka nyt on kyllä jo täysin käsittämätön juttu minulle, sillä yleensä googlaan vähintään puoli vuotta ennen kuin mitään ostan.

No mutta asiaan, eli nyt pitäisi saada wiin kuvanlaatuun vähän jotain rotia.

TV:nä toimii vanha 42" Full-HD Mirai jossa ei ole liittiminä kuin kaksi Scarttia, kaksi HDMI:tä ja VGA, eli ei mitään komponenttitöpseleitä takaa löydy.

Tuon telkkarin scartti liittimet ovat käsittämtöntä roskaa, joten tuo wiin kuva joka nyt siis on tyrkätty scartin kautta, on mielestäni aikas surkea. En nyt mitään Full HD-pläjäystä odotakkaan, mutta saisi tuo nyt vähän skarpimpi olla.

Tällä hetkellä siis kuva on 50Hz ja 576i , ja jos nyt yhtään oikein pähkäilen niin tuo 480p olisi kuitenkin luultavasti skarpimpi?

Vaihtoehtoja taitaa olla kaksi, eli yrittää tyrkätä tuo wii tuohon VGA liittimeen sopivalla piuhalla, mikä lie? Ilmeisesti lyhyen googletuksen perusteella moisia piuhoja olisi saatavilla muutamalla kympillä? VGA:ssa tietty pitäisi äänet kikkailla jotenkin toisin...

Toinen vaihtoehto olisi tyrkätä Wii hdmi-liittimeen kiinni. Tähänkin löytyy varmaan useampia ratkaisuja, mutta mikä sitten olisi toimivin? Yksi mitä tuli googlettamalla vastaan, oli tämmöinen: VD-W3 Wii HDMI Upscaler Processor <-- Vähän tyyriin oloinen, mutta jos kuva olisi hyvä niin kenties menisi vielä kipukynnyksen alapuolelta.

Onko kellään kokemuksia Wii->HDMI härpäkkeistä?

En siis tosiaan odota että Wiin kuva olisi mitään fullhöödeetä, mutta lähinnä olisi kiva saada siitä tuota Mirain scarttimössöä parempi.

Onko kellään Wii+Mirai komboa? Mikähän olisi fiksuin hinta/laatu suhteelta.
 

Innokas_pelaaja

New Member
Vastaus: Wii-komponenttikaapelikysymys

Minullakin olisi pieni kysymys, joka saattaisi sopia tähän topicciin.

Ostin uuden television (Samsung 32" Full-HD), johon liitin Wiin komponenttikaapelilla. Esimerkiksi Super Mario Galaxy 2:ssa näkyy kuitenkin hahmojen ympärillä pientä sahalaitaa ja etenkin pitkät viivat värisevät hieman häiritsevästi. Koska pelin grafiikka on saanut lähes joka arvostelussa arvosanaksi 10, aloin miettiä, että jotain täytyy olla vialla. Television terävyyssäädöt ym. eivät tunnu vaikuttavan värinään, eikä kaapelinkaan pitäisi olla viallinen, koska se on melko uusi. Onko asia yksinkertaisesti niin, että värinä on pelin luonnollinen ominaisuus ja siihen pitää vain tottua? Sama ongelma tuntui olevan aiemmassakin televisiossa (Sony 32" HD-Ready).

Olisin todella kiitollinen vastauksista, olen pähkäillyt tämän asian kanssa pitkään.
 

Warra

Member
Vastaus: Wii-komponenttikaapelikysymys

Moi.

Värinästä en tiedä (ellet tarkoita sitä kun liikkeessä sahalaitaiset pinnat voivat näyttää ajoittain aika huonolta) mutta sahalaidat kuuluvat asiaan todella monessa wii pelissä, myös noissa marioissa. Mariot ovat lienee saaneet ulkoasusta hyvät pisteet sillä graffa on toimivaa, sulavaa ja värikästä. Eihän tuo mikään uncharted ole, mutta grafiikan arviossa otetaan varmastikkin kone huomioon, ja verrattuna muihin Wii peleihin on mariokin ihan ok näköinen.

Itsekkin tuskailin kyseisten ongelmien kanssa, ja hieman auttoi omassa Sonyssäni kun terävyyttä laski oletuksesta. Kokeilin sekä RGB Scartilla että komponentilla, ei kummallakaan ollut laadun suhteen kovin merkittävää eroa. Vakio komposiitti kaapeliin oli tosin suuri ero, se tarjosi erittäin huonoa kuvanlaatua kuten kaikissa konsoleissa tähänkin asti.

Tiedä sitten tuosta aikaisemmin mainitusta hdmi upscalerista, mitä se tekee, mutta ei sekään taio antialiasointia Wii peleihin. Koneessa ei vain riitä jerkku siihen jos aikoo marion grafiikoita pyörittää 60fps kuten nykyäänkin se taitaa tehdä.
 
Ylös Bottom