Wiin parhaat pelit

Mahewcoro

Active Member
Wii aktiivinen elinkaari kesti noin kuusi vuotta, mutta yhä vieläkin sille julkaistaan pelejä. Myös uudemmalla Wii U:lla pystyy pelaamaan Wiin klassikoita, ja Wiin pelivalikoimasta löytyy yhä paljon pelattavaa. Wiille on julkaistu erittäin suuri ja laadukas pelivalikoima, erityisesti konsolin aktiivisimpina vuosina, ja tässä vaiheessa voi katsella, mitkä ovat sitä laitteen parasta pelitarjontaa itse kunkin omasta mielestä. Formaattina voi käyttää vaikka top 10/20/30 jne. -listaa, tai levypelit/WiiWare/Virtuaalikonsoli-jaottelua, tai kirjata ylös muuten vain mietteitään Wiin parhaimmistosta.

Muistia voi virkistää esim. Nintendolifen suhteellisen kattavilla listauksilla tai vaikka Wikipedian avulla, ja tietenkin tutkailla, mitä kaikkea on vielä pelaamatta. Retropelejä kaipaavien kannattaa muistaa myös Wiin laaja Virtual Console -palvelu.

Päivitetty top 50 -lista:

1. Wii Sports - yhä vuosien jälkeen hauskaa ja innostavaa pelattavaa. Todellinen klassikko, jota tullaan muistamaan ja pelaamaan vuosikausia.
2. Just Dance -sarja - Just Dance uudisti tanssipelien konseptin, ja sarjan megasuosio on täysin ansaittua. JD:n perusidea on yhä erittäin toimiva eikä näytä merkkejä kulumisesta. Nyt Just Dance löytyy myös muilta konsoleilta, mutta Wiillä on yhä suurin valikoima JD-pelattavaa.
3. Wii Fit Plus - koko kehon ohjausta! Alkuperäinen Wii Fit sisälsi hauskoja ideoita ja tasapaino-ohjaus oli uusi, hyvin toimiva idea, mutta Plus-versio paransi siitä merkittävästi ja tarjosi todella monipuolisen ja innostavan paketin pelattavaa.
4. Wario Ware: Smooth Moves - osoittautunut WarioWare-sarjan ylivoimaisesti parhaaksi peliksi. Monipuolinen Wii-ohjaus yhdistettynä sarjan kekseliäimpiin ideoihin teki Smooth Movesista täydellisen paketin, jonka veroista ei välttämättä enää saada, vaikka esim. DIY ihan hauskaa viihdettä olikin.
5. Final Fantasy CC: My Life as a Darklord - tämä peli käänsi FF-asetelman tornipuolustuspeliin valtavan paljon paremmin kuin tylsä mobiiliporttaus Crystal Defenders. Tiukka haaste ja tasaiseen tahtiin päivittyvät sankarit ja hirviöt loivat täydellisen "vielä yksi kerta"-ilmiön.
6. Metroid Prime Trilogy - upea Metroid Prime -kokoelma erinomaisella Wii-ohjauksella. Kolme laadukasta peliä päivitetty samaan pakettiin.
7. Raving Rabbids Party Collection - kolme ensimmäistä Rabbids-peliä samassa paketissa, miten tälle voi pistää vastaan? Valtava määrä kekseliästä, hauskaa ja myös tyhmää pelattavaa, ja Rabbids-peleistä kaksi parasta (alkuperäinen ja kolmososa) samassa kokoelmassa!
8. Excite Truck - henkilökohtaisesti erittäin vahvasti koukuttanut räväkkä rallipeli. Ainutlaatuisen äärimmäistä asennetta, custom-musiikki SD-kortilta ja erinomainen pelattavuus... EXCITE TRUCK!!!
9. Wii Party - tarjoaa erilaisen näkemyksen virtuaalisesta seura- ja lautapelistä. Vaihtoehtojen ja pelimoodien määrä ja monipuolisuus on häkellyttävää, ja Wii Party tarjoaa seurapelaamiseen aivan uudenlaisia ideoita. Taipuu monenlaiseen illanviettoon ja pelaamiseen, vaikka onkin rauhallisempaa pelattavaa kuin Wii Sportsit tai Just Dancet.
10. Wii Sports Resort - Wii Sportsin jatko-osa tarjoaa kosolti pelattavaa, vaikka valitettavasti ei olekaan yhtä eheä kokonaisuus kuin alkuperäinen. 12 lajista löytyy varmasti suosikkeja kaikille, vaikka Wii Fitness - ja Training-moodien puute harmittaakin.

11. New Super Mario Bros. Wii - DS:n uusi Mario-peli oli vasta lämmittelyä. Wiillä Nintendo viimein näytti, että Mario ei ole pelkästään lässähtänyt 90-luvun jäänne, vaan voi yhä tarjota erinomaista tasohyppelyä, jossa laadukas kenttäsuunnittelu, uudet ideat ja huumori kohtaavat täydellisessä tasapainossa.
12. Donkey Kong Country Returns - heti New SMB:n jäljessä tulee toinen erinomaisesti hiottu 2D-tasoloikka, jonka pelisuunnittelu on huippulaatua. Kenttäsuunnittelu, sopivan tiukka vaikeustaso ja uudet ideat nostavat uuden Donkey Kong Countryn Wii-pelien kärkeen.
13. The Last Story - Final Fantasyn mestari Hironobu Sakaguchi näyttää, että pelejä osataan yhä tehdä ja ideoita riittää. The Last Story on innovatiivinen uudelleentulkinta RPG-genrestä, joka samalla tarjoaa ne koukut, jotka tekivät Final Fantasy -klassikoista niin suosittuja.
14. Tetris Party Deluxe - Tetriksen paras kotikonsoliversio koskaan. Tetris Party Deluxe tarjoaa erinomaisen tarkat kontrollit, erinomaiset moninpelivaihtoehdot, siistin visuaalisen ilmeen ja laadukasta musiikkia palikanpudottelun taustalle. Tässä se on - täydellinen Tetris-julkaisu.
15. Wario Land: Shake Dimension - kekseliäs ja hauska 2D-tasohyppely ja kaunista käsinpiirrettyä animaatiota.
16. Klonoa - PlayStation 1:n upea tasohyppely sai aivan uuden hengen Wiillä, mutta samalla alkuperäisen tiukka pelattavuus onnistuttiin säilyttämään uskollisesti. Klonoa sopii Wiille erinomaisesti uudelleensyntyneen tasohyppelygenren joukkoon.
17. A Boy and His Blob - samalla Wii tarjoaa myös hyvin toisenlaista 2D-seikkailua hidastempoisessa, tunnelmallisessa puzzleilussa. Upea käsinpiirretty seikkailu pitää tiukasti otteessaan alusta loppuun ja tarjoaa jatkuvasti uusia yllätyksiä.
18. Legend of Zelda: Twilight Princess - pitkä ja mukaansatempaava seikkailu, jolle Wii-ohjaus antaa oman teränsä. Ennusmerkit pitivät paikkansa, ja Twilight Princess jäi uudempaa Skyward Swordia paremmaksi Zelda-peliksi.
19. Wii Play - ei aivan vastaavia neronleimauksia kuin Wii Sportsissa, mutta myös Wii Play -kokoelma on kestävä klassikko, jonka pariin mielellään palaa yhä vuosia myöhemminkin.
20. Super Mario Galaxy 2 - Nintendo on vuosikausia hionut 3D-Marioita paremmaksi, ja Super Mario Galaxyssa he saavuttivat sarjan tähän asti parhaan tuloksen - kunnes SMG2 tuli. Siinä missä SMG oli selvä loikka eteenpäin Marion 3D-seikkailuille, SMG2 ei ole vain saman jatkoa vaan hioo edeltäjänsä ideoita yhä pidemmälle, ja onnistuu loikkaamaan vielä eteenpäin SMG:stä - ja sitä myötä Super Mario Galaxy 2 on paras 3D-Mario koskaan.

21. Pac-Man Party - Pac-Manin 30-vuotisjuhlaa varten tehty erittäin laadukas partypeli. Lainaa vähän Mario Partyilta, ja tarjoaa myös vanhoja Namcon arcade-klassikkoja pelattavaksi.
22. No More Heroes 2: Desperate Struggle - kaikki eivät arvosta NMH2:n ironista huumoria, mutta se erottui edukseen mätkintäpelien harmaasta massasta ja ykkösosasta tehdyt parannukset auttoivat tekemään pelistä vielä hauskemman.
23. Swords & Soldiers - voiko RTS toimia 2D:nä? Swords & Soldiers näyttää, että kyllä! Erittäin hauska, koukuttava mutta myös haastava sivuttaisscrollaava taktikointi, jonka ainutlaatuiselle konseptille ei ole nähty kilpailijoita.
24. Airport Mania: First Flight - hyväntuulista ja erittäin hauskaa lentokenttämanagerointia.
25. Mega Man 9 & 10 - tiukkaa retrohaastetta ja tasosuunnittelua, jossa oikeasti tavoiteltiin sarjan NES-pelien parhaita hetkiä.
26. Final Fantasy CC: The Crystal Bearers - The Crystal Bearers tarjoaa erilaisen Final Fantasy -seikkailun, nimenomaan seikkailupelin. Mielenkiintoinen juoni, kaunis musiikki ja persoonalliset hahmot jatkavat Final Fantasy -sarjan perinteitä myös ilman satunnaistaisteluita.
27. Mario Party 9 - vanhan partypelisarjan pitkään kaivattu uudistuminen, joka tarjoaa kosolti uusia ideoita ja tuo Mario Partyn viimeinkin kunnolla Wiille.
28. Xenoblade Chronicles - Huiman laaja seikkailu, joka tarjoaa valtavasti sisältöä ja samalla runsaasti uudistuksia RPG-genreen. Monet yhä kaipaavat vuoropohjaisia japanilaisia roolipelejä, mutta ehkä Xenoblade Chronicles ja The Last Story näyttävät, että genre on todellakin kehittynyt niistä eteenpäin.
29. Contra Rebirth - WiiWaren miehisintä räiskintää. Contra Rebirth ei ole tosikoille, vaan 80-luvun toimintaleffojen camp-henki, armoton meininki ja Contra-sarjan omintakeinen huumori elävät vahvoina tässä retroräiskinnässä.
30. Cave Story - moderni neoretro-klassikko, joka osoittaa että persoonallinen ja tunnelmallinen seikkailu ei tarvitse uusimpia audiovisuaalisia kikkoja.

31. Batman: Brave and the Bold - sivuttaisscrollaavat 2D-mätkinnät kokivat tässä sukupolvessa pienimuotoisen paluun, ja yksi uusien yrittäjien laadukkaimmista toteutuksista oli uuteen Batman-piirrossarjaan perustuva näyttävä seikkailu. Tämä sopii niille, jotka salaa tai ehkä jopa Lepakkoluolan ulkopuolella pitivät 60-luvun Batmanista, ja tietenkin mukana on myös yhtaikainen kaksinpeli.
32. WarioWare: DIY Showcase - ladattava WiiWarioWare on hyvin erilainen peli kuin Smooth Moves. Siinä missä Smooth Moves on ikäänkuin mahtava komediaelokuva Austin Powersien tapaan, DIY Showcase on enemmän television komediasarja, jota on mukava pelata lyhyissä pätkissä, ikään kuin televisiosarjaa katsoen. Ilmaisia mikropelejä on valtava määrä ladattavana, joten tarjolla on aina uutta pelattavaa.
33. Mario Kart Wii - tämä peli teki Mario Kartista jälleen hauskaa kotikonsolilla. Wii-ratti on ylivoimaisesti paras tapa pelata.
34. Anno: Create a New World - hauskaa pikkunäpräämistä ja rakentelua Wiillä. Pelattava loppuu kenties vähän aiemmin kuin toivoisi, mutta tämän parissa viettää silti monet mukavat illat.
35. Sin & Punishment 2 - näyttävä raiteilla kulkeva toiminta/räiskintä, joka onnistuu yllättämään ja vaatii nopeita refleksejä. Olisi hyötynyt täysipainoisesta kaksinpelimoodista, peliin päätynyt ratkaisu on puolivillainen.
36. Super Smash Bros. Brawl - ainakin omaan makuun toistaiseksi paras Smash-peli, joka sopii niin pitkäaikaisiin sohvamoninpeleihin kuin myös yksinpelattavaksi viihteeksi Subspace Emissary -moodin ansiosta. Brawlin valtava ja laadukas musiikkivalikoima on myös yhä ylittämätön.
37. Sonic Colours - Sonicin hetkellinen paluu laatupeleihin huipentui Sonic Coloursiin.
38. Samba de Amigo - Segan ratkiriemukas latinorytmien täyttämä marakassipeli pääsi aikanaan myös Wiin omistajien iloksi. Toteutus ei ole aivan täydellinen, mutta Samba de Amigo tarjoaa pikkupuutteista huolimatta taattua hauskanpitoa ja energistä latinopoppia.
39. Silent Hill: Shattered Memories - tunnelmallinen kauhuseikkailu, jossa hypetettyä "psykologista profiilia" enemmän kannattaa keskittyä juonen yksityiskohtiin ja Akira Yamaokan viimeiseen Silent Hill -sävellystyöhön. Wii-ohjaus tarjoaa monia pieniä mutta kekseliäitä peli-innovaatioita.
40. Trauma Center: Second Opinion - onko paikalla Housea? Phoenix Wright -sarjan tapaan Trauma Center heittää realismin syrjään animetyylisessä lääkäridraamassa, joka hyödyntää erinomaisesti Wii-ohjausta.

41. Punch-Out - tyylikäs päivitys NES/SNES-aikojen nyrkkeilysarjaan.
42. Disaster: Day of Crisis - Monolith Softin toimintapläjäys räjäyttää katon irti ja kaiken muunkin mahdollisen. Hollywoodin B-leffat saavat kyytiä toimintakohtauksissa, mutta mukaan mahtuu niin mielenkiintoisia seikkailuosuuksia kuin jatkuvasti ja monipuolisesti vaihtelevia erikoistilanteita.
43. Dragon Quest Swords - Dragon Quest -sarja taipui hienosti myös suoraviivaisemmaksi toimintapeliksi Wiillä. DQ Swords ei ole yhtä pitkä kuin sarjan pääseikkailut, mutta tarjoaa samaa charmia aivan uudenlaisella pelikokemuksella ryyditettynä.
44. Muscle March - kahjoa japanilaista huumoria ja nopeaa arcade-pelaamista liiketunnistuksella. Muscle March ei kestä pitkään jahka itsensä saa treenattua tarpeeksi kovaksi tähän seuraan, mutta hauskanpito on taattua.
45. Tomena Sanner - vielä lisää sitä omalaatuista japanilaista huumoria, mutta tällä kertaa tyylikkäässä sivuttainscrollaavassa juoksupelissä. Edullinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen WiiWare-ostos.
46. Rayman Origins - Raymanin paluu 2D-tasoloikkaan oli hauska mutta ei täysin ongelmaton seikkailu.
47. Sonic and the Secret Rings - Sonicia nähtiin Wiillä monessa muodossa, mutta ja yksi laadukkaimmista oli Sonicin ensimmäinen Wii-seikkailu, joka ei yritä keksiä Sonic-tasohyppelyä uudelleen, vaan keskittyy Sonicin nopeuteen ja tarjoaa vauhdikasta pelattavaa 3D-esteratojen muodossa. Kannattaa ehdottomasti huomioida myös pelin moninpelimoodit.
48. Final Fantasy CC: My Life as a King - fantasiakaupungin rakentamista ja seikkailijoiden ohjastamista Crystal Chronicles -maisemissa. Pitkäikäinen, laaja ja kärsivällisyyttäkin vaativa peli, jolle soisi vielä tulevan jatkoa.
49. Vampire Crystals - WiiWaren arcade-tyylinen twinstick-räiskintä, joka toimii mainiosti niin Classic Controllerilla kuin Wiikake & Nuntsa -kombollakin. Tarjoaa tiukan vaikeustason, mutta yksinpelin lisäksi myös useita moninpelimoodeja jopa 4 pelaajalle.
50. House of the Dead: Overkill - tyylikäs ja runsaasti camp-huumoria sisältävä raideräiskintä, joka herätti Segan pyssysarjan kuolleista.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

m_vierimaa

Well-Known Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Oikeastaan en näe tällaisessa ketjussa kauheasti pointtia, koska jo sinun suosikkipelejäsi katsomalla huomaa että makuja on paljon. Metacriticistä löytyy se kriitikoiden.

Parhaista peleistä katsoisin niitä joita olen pelannut eniten tai nauttinut eniten pelaamisesta. Lista on aika masentava mitä tulee Wiin hyvyyteen:
- GH pelit
- RB pelit
- Lego Indinana Jones
- Shaun White Snowboarding
- SMG
- "valopyssy" pelit
- shmupit (Skihigami no shiro III, Milestone collection)

Wii yksinoikeuksina SWS (ainoa tasapainolauta versio) joka hyödyntää tasapainolautaa erinomaisesti ja SMG joka on kieltämättä vaan hyvä. Loppuja voisin pelata ja osin pelaankin muilla koneilla, mutta osa niistä on kyllä wii spesifisiäkin esim. HotD2&3 (no DC versiokin löytyy...).
 

Zanis Dust

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Oikeastaan en näe tällaisessa ketjussa kauheasti pointtia, koska jo sinun suosikkipelejäsi katsomalla huomaa että makuja on paljon. Metacriticistä löytyy se kriitikoiden.

Mutta eikös juuri makujen monimuotoisuuden ansiosta olisikin hyvä listata omia suosikkeja? Ketjusta tulisi hyvin tylsää luettavaa, jos jokaiseen viestiin olisi listattu Mario Galaxya, Zeldaa ja Metroidia. Sitä paitsi muiden listoilta voi tehdä löytöjä, joita ei muuten tulisi peliostoksia tehdessä edes huomioitua.

Tässäpä hieman omaa listaa, josta olen tahallani jättänyt pois tiettyjä itsestäänselvyyksiä, että saadaa vähän erilaisia pelejä esille:

Muramasa - The demon Blade
Vanhan ajan hengessä niin pelisuunnittelun kuin -maailmankin suhteen tehty 2d-toiminta, jossa kevyitä roolipelimausteita mukana. Maisemat ovat kauniin maalauksellisia ja toiminta parhaimmillaan hyvin hektistä. Tällaisia toivoisi laitteelle enemmänkin.

Little King Story
Strategiaa ja roolipeliä sekoitteleva raikas tuulahdus, johon mahtuu sekä hyviä, että vähemmän hyviä suunnitteluratkaisuja - hyviä on onneksi huomattavasti enemmän. Ei pidä antaa söpön ulkokuoren hämätä, sillä pelattavuus on rautaa.

Zack & Wiki - Quest for Barbaros' Treasure
Vaikka tämä ei ollutkaan se monien odottama seuraava Apinasaari, kyseessä on mainio ongelmanratkontapeli, jossa saa oikeasti käyttää aivoja varsinkin loppupuolella. Ulkoasukin sopii peliin loistavasti.

Monster Hunter Tri
Ainoa varsinainen huono puoli tässä pelissä on se, ettei minulla ole koskaan tarpeeksi aikaa uppoutua tähän kunnolla.

TrackMania
Yllättäen tästä taisikin tulla mielestäni Wiin paras autopeli, vaikka skeptisesti suhtauduin käännöksen laatuun, kun kuulin tämän olevan tulossa. Tarkempia mietteitä pelistä voitte lukea joskus ensi viikon aikana, kun saan arvostelun julkaistua.

Punch-Out!!
Nesin Punch-Outia paljon aikoinaan hakanneena pelin uusin versio osui vain juuri oikeaan hermoon ja aiheutti sinnikästä uudelleen yrittämistä. Eihän tämä mikään pelimaailman Blade Runner ole, mutta Punch-Outin parissa minulla on ollut hauskaa. Ja nimenomaan hauskanpito on minulle pelaamisessa tärkeintä.

Donkey Kong Country Returns
Kunnon old school-menoa aina vaikeustasosta lähtien. Tarkemmat m ietteeni pelistä löytyvät täältä.

Tähän listaan en tosiaan ole edes kaikkia suosikkejani kerännyt. En myöskään laittanut noita mihinkään paremmuusjärjestykseen, sillä jokaiselle pelille on omat hetkensä ja fiiliksensä.

Mikäli Wiille ei muka löydä hyvää pelattavaa, niin silloin olisi ehkä syytä tutkailla hieman omia asenteitaan, sillä hyviä pelejä löytyy kasapäin. Ja vieläpä Metacriticin top 10:n ulkopuolelta. Itse huomasin, että kun aloin tekemään enemmän riskiostoksia yleisestä mielipiteestä välittämättä (Metacriticiä en ole seurannut koskaan), niin alkoi vastaan tulla yllättäviä löytöjä. Sen myös olen huomannut, että viiden minuutin kokeilu ei välttämättä aina kerro pelistä juuri mitään (toki sellaisiakin on hyvin paljon). Sen myötä kun riskejä alkoi ottamaan, niin Wiin peliaika on tätä nykyä mennyt Boxin edelle melko reilusti. Wiille on kyllä paljon laadukkaita ja tutustumisen arvoisia pelejä, kuten Shadow's Tale, vaikka ne eivät arvostelijoiden mielestä olekaan ansainneet yli 90 pistettä.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Jos tarkoitit minua, niin se johtuu ehkä siitäkin että kotoa löytyy 7 muutakin pelikonetta. Tarkoitin tuolla kommentillani lähinnä sitä että suurin osa niistäkin peleistä joita olen pelannut eniten Wiillä olisi tavalla tai toisella saatavissa esim. XO:lle ja PS3:lle. Näin ollen mulle Wii-pelit ovat tarjonneet vain vähän lisää peli-iloa.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Jos tarkoitit minua, niin se johtuu ehkä siitäkin että kotoa löytyy 7 muutakin pelikonetta. Tarkoitin tuolla kommentillani lähinnä sitä että suurin osa niistäkin peleistä joita olen pelannut eniten Wiillä olisi tavalla tai toisella saatavissa esim. XO:lle ja PS3:lle.

Samaten täälläkin löytyy jokin 9-11 pelikonetta laskentatavasta riippuen, ja kyllähän se välillä aiheuttaa pohdintaa multiplattarien kohdalla. Esim. Guitar Heron ja Rock Bandin kohdalla vahva vaikutus on sillä, mille laitteelle muovisoittimia alkaa kertyä, ja niinpä Wiillä on tullut pelattua niitä eniten.

Eri alustat voivat antaa erilaisia valinnanmahdollisuuksia - ostaako Dead Space Extraction Wiille levyversiona, vai PS3:lle ladattavana Move-lisäohjaimen kanssa? Omat suosikkipelini ovat kuitenkin hyvin pitkälle yksinoikeuksia, joten kovin paljoa multiplattari-painotuksia ei ole tarvinnut pohtia. Multiplattareiden laadunpohdinta on ihan oman keskustelunsa aihe, mutta hyvä peli on hyvä peli.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Ihan hyvä että tuli ketju niin saa jotain kirjoitettavaa.

Mieleenpainuneita levypelejä:
 • Boom Blox 1 ja 2 Tämä ovat ihan ylivetoja palikkapelejä, jotka sopii sekä yksin- että kaksinpeliksi.
 • House of the Dead Overkill Huippuhauska raideräiskintä. Nopeasti pelattu läpi kylläkin.
 • Tiger Woods 10 Golf motionplussan kanssa on parasta golffia.
 • De Blob Hilpeä peli
 • FFCC: the Crystal Bearers hilpeä toimintaseikkailu Final Fantasy teemalla
 • Little King's Story Lumoava satuseikkailu, jossa on hyvät sovitukset klassisen musiikin biiseistä.
 • Mario Kart Eniten pelattu peli. Sisältää jaetun ruudun nettipelin.
 • MadWorld Ihan älytön väkivalta pläjäys joka on vedetty ihan överiksi
 • Endless Ocean Wiin alkutaipaleen pelejä, rentouttava sukelluspeli
 • Sam & Max 1 ja 2 Hauskoja seikkailupelejä, jotka kärsii nykimisestä
 • Epic Mickey Rakkaudella tehty Mikki Hiiri peli
 • Kirbys Epic Yarn Rakkaudella tehty Kirby peli

Mieleenpainuneita WiiWare pelejä:
 • Hydroventure Kekseliäs toimintapuzzlepeli
 • World of Goo Nerokas toimintapuzzlepeli
 • Strong Bad sarja Hauskoja seikkailupelejä
 • Tales of Monkey Island sarja Hauskoja seikkailupelejä, jotka kärsii nykimisestä
 • Lost Winds 1 ja 2 Kivoja toimintaseikkailuita
 • Cave Story Rakkaudella tehty peli
 • Max and the Magic Marker Sain palkinnoksi pelin soundtrackin kun pelasin tämän läpi
 • Muscle March Tämä on nähty viidessä minuutissa, mutta tästä saa hyvät naurut
 

Zanis Dust

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Jos tarkoitit minua, niin se johtuu ehkä siitäkin että kotoa löytyy 7 muutakin pelikonetta. Tarkoitin tuolla kommentillani lähinnä sitä että suurin osa niistäkin peleistä joita olen pelannut eniten Wiillä olisi tavalla tai toisella saatavissa esim. XO:lle ja PS3:lle. Näin ollen mulle Wii-pelit ovat tarjonneet vain vähän lisää peli-iloa.

En suunnannut kirjoitelmaani erityisesti kenellekään. Olen vain ollut huomaavinani, että Wiin suhteen tuntuu olevan paljon pelaajia, jotka eivät suostu millään uskomaan, että laitteelle löytyy hyvääkin pelattavaa (vähemmistä tehoista huolimatta).

Täältäkin löytyy yksi jos toinen konsoli ja pelejä niille enemmän kuin tarpeeksi (PS3:n toimimaton blu ray-asema hieman ratkaissut pelien paljoudesta aiheutuneita ongelmia - ei voi enää pelata PS1:n, PS2:n ja PS3:n levypelejä, mutta ladattavat kyllä toimivat) sekä vielä pari käsikonsolia, joista toisella pystyy pelaamaan kahden eri laitteen pelejä. Viime vuosina Xbox ja Wii ovat nousseet ensisijaisiksi, Wiin ollessa viime aikoina eniten käytössä juurikin hyvien pelien vuoksi.

Tuossa omassa listassanikin on vain yksi monialustapeli (jos pc lasketaan), joten kyllä noita hyviä Wiin yksinoikeuksia löytyy aivan riittävästi (Mahen ja JTahdin listoissakin on lisää mainittuna, unohtamatta Nintendon perinteisiä sarjoja, jotka ovat kuitenkin melko laadukkaina pysyneet läpi vuosien, vaikka suuria muutoksia eivät välttämättä olekaan kokeneet).
 

Har*

Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

En jaksa miettiä, joten luntataan suoraan Nintendo-kanavalta pelatuimmat pelini. Valitettavasti ihan kaikki eivät rekisteröidy sinne mutta ketäpä toisaalta kiinnostaa. Pelisarjat on yhdistetty.

1. Guitar Hero-sarja (GH: Metallica löytyi yksittäisten nimekkeiden kolmosena, Rock Bandit eivät näemmä halua rekisteröityä.

2. Bit Trip-sarja (En osaa kuvailla, eräänlaisia retro- ja rytmipelien sekoitelmia. Sarjan kuudesta osasta vain Void ei ole oikein napannut. Liian analogista tai jotain)

3. Super Mario 64 (No pahus, tätä Super Mariota olen pelannut ajallisesti eniten. Ei mulla itse asiassa ole Wiin omia Marioita ollenkaan, ainoastaan VC-kamaa ja Super Mario Allstars. Menkööt tässä samassa. Tarvitseeko kuvailla?)

4. Final Fantasy II (tai IV, ihan kuinka vaan. Kolmosen latasin tänään, on nää vaan hyviä ja ilman PS-versioiden ärsyttäviä latailuja paljon nautittavampia)

5. Phantasy Star (Hämmentävää, noh kai tässä primitiivisessä Sega Master System ropessa grindatessa ja luolastokarttoja piirtäessä sai menemään hyvin aikaa.

6. Lead the Meerkats (Vielä hämmentävämpää. Ostettu oikeastaan vain tukeakseni suomalaista tuotantoa. Ei tämä huono ole, ainoastaan viilaamaton ja nuoremmille pelaajille tarkoitettu. Pelasin kuitenkin kahdesti läpi tavoitellen täydellisyyttä toisella kerralla. Siihen kai sitä aikaa meni)

7. Military Madness (TurboGrafx-kamaa. Mainiota vuoropohjaista strategiaa, joka on vielä kesken)

8. Zelda: Twilight Princess (Onhan tämä hyvä. Tosin pahasti kesken eikä vähään aikaan ole jaksanut koskea)

9. Art Style-sarja (Ei mulla ole kuin kaksi osaa, Penta Tentacles ja light trax. Näistä varsinkin ensimmäinen on addiktiivista puuhaa, jälkimmäinen oikein mainiota erikoista "kilvanajoa"

10. Sonic The Hedgehog 4 (Toimivaa tasohyppelyä. En ole mikään 2D-Sonic-veteraani, joten ehkä siksi en osaa valittaa. Olen toki niitäkin kokeillut ja oikeasti tykkään tästä eniten.

Tässä ei ole kuin kaksi levykepeliä olkoonkin, että GH-sarjassa on tietysti useampi tekele. WiiWare ja Virtua Console-nimikkeitä löytyy 4 kumpaistakin, Bit Trippejä ja Marioita on tietysti useampi. Hyllystä löytyy kasa kokeilemattomia levyke-pelejä, no ehkä joku päivä.
 

Funzoboy

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Itselleni Wii on riittäny pelikoneeksi mainiosti. Pelihelmiä on enemmän kuin listaan kannattaa edes kirjata, tässä muutamia, helmiä ja klassikoita.

Excite Truck - edelleenkin toimiva rällästely hyvällä ohjauksella ja terävillä graffoilla. Eniten odottamani peli Wiin alkutaipaleen tarjonnasta, eikä pettänyt. Tähän parempi moninpeli ja nettipeli niin ostoon menisi - nyyh Excitebots :(

Mario Galaxy - Sanat loppuvat kesken, videopeli sen kauneimmassa muodossa.

MadWorld - hyödynsi liikeohjausta hauskasti, erottui ulkonäöllään, tätä peliä kehtasi esitellä kavereille. Kaivan taas naftaliinista tässä joskus.

Dead Space: Extraction - En meinannut millään ostaa, mutta kun lopulta hommasin ja aloitin, pelasin samalta istumalta läpi. Suurin kehu pelille on mielestäni se, että sitä tahkoessaan ei tunne pelaavansa on-rails-shooteria, vaan tunnelmallista ja tehokasta tarinaa. Tätä saa niin halvalla, että kannattaa kokeilla jos teema kiinnostaa.

Silent Hill: Shattered Memories - Samat sanat kuin edelliseen. Upea, erittäin pelottava, elokuvamainen, mieleenpainuva, adjektiivit loppuvat kesken kun kehuvirta alkaa. Tyttöystäväni katseli tätä siskonsa kanssa kun pelasin, ja sen jälkeen peliä ei enää yksin pelattukaan, sen verran koukuttavia puzzleja ja hyvän tarinan peli sisältää - ja se oli hyvä, koska juoksukohdat olivat adrenaliinia kiihdyttävää kauhua!

Red Steel 2 - upeannäköinen ja motion+ hyödyntävä länkkärianimefpsmiekkailuhybridi.

Goldeneye - Kevyesti paras räiskintäpeli pitkään aikaan kovilla tuotantoarvoilla. Yksinpeli koukutti ja kiinnosti, hiippailu toi mukaan vaihtelua, joka esim. black opsista puuttui kokonaan.

NHL Slapshot - Heh, tätä peliä ei voi pelata ilman hymyä huulillaan. Astetta arcadempi lätkä sopi minulle, ja nolo mailahärpäke tuo oikeasti lisäarvoa pelaamiseen.

Epic Mickey - En tiedä mikä tässä pelissä on, sillä siinä on paljon vikoja, puolikehno kamera, itseään toistavia tehtäviä ja muutamia aivopieruja, mutta silti pelasin sen kaksi kertaa putkeen suorilta käsin. Disneymaailma ja vaihtoehtoiset tavat suorittaa tehtäviä veivät mukanaan.

Wii Party/Wii Fit - innosti äidin, isän ja siskot pelaamaan.

Nba Jam - Neljä kaveria, pelikello nollassa ja kolmonen omasta päästä sukkana sisään = huutonaurua :D

Jotain jäi varmaan sanomatta, mutta nuo tulivat ensimmäisinä mieleen, vc:stä ja wiiwarestakin on kaikenlaista tullut hommattua. Välillä aina himottaa ostaa ps3 tai boksi, mutta sitten huomaa kuinka paljon hyvää pelattavaa Wiillekin oikeasti löytyy. Vielä pelaamatta Okami, Batman: Brave & the Bold, Indiana Jones & the Fate of the Atlantis (jopa keskinkertainen Staff of Kings viihdytti), Kirby Epic Yarn...

EDIT: Lisätään joukkoon vielä Metroid: Other M, joka koukutti 2D-3D -hybridinä. Kornia juonta haukuttiin paljon etukäteen, mutta ihan hyvähän se lopulta oli.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Nuutyasha

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

MadWorld - Törkeän kivaa turpasaunaa. Jos tehokonsolien Bayonetta teki vaikutuksen, niin kannattaa antaa tällekkin mahdollisuus. Suosittelen NTCS-versiota, koska 60Hz.
Metroid: Other M - Fusionin tyylinen, mutta vielä putkimaisempi hieman hölmöllä juonella varustettuna. Silti törkeen kiva. JPN-versio suositeltu, koska mahtava paketointi ja kielivalinnat (myös dubeissa).
Metroid Prime Trilogy - Koko Prime-trilogia yhden pelin hintaan! NTCS-versiossa on siisti alumiinikotelo.
No More Heroes 1 & 2 - Suda51:n hulluutta, josta irtonee eniten riemua japanilaiseen kulttuuriin tutustuneille. Ekan NMH:n NTCS-versiossa on punaista verta ja pienemmät ruudun nykimiset!
Resident Evil 4 - Jos Cube-versio jäi hommaamatta.
Super Mario Galaxy 1 & 2 - Miumoto jatkaa hyvien 3D Marjojen väsäämistä.
Super Smash Bros. Brawl - Kavereiden kanssa just kivaa.
The Legend of Zelda: Twilight Princess - Zelda.
Trauma Center: Second Opinion & New Blood - Atluksen liian vähälle huomiolle jäänyt pelisarja. Tosi hyviä ja perhanan haastaviakin.
Trauma Team - Kuusi eri alaa, kuusi eri tapaa pelata. Trauma-laatua, mutta vain jenkeissä ja japanissa julkaistu.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Tietenkin 10 pelin lista oli vain raapaisu Wiin valikoimasta, joten pitkän harkinnan jälkeen olen pistänyt järjestykseen lisää Wiin ilahduttaneita pelinimikkeitä. Valtavan moni peli jäi jälleen tästä listasta ulkopuolelle, ja tällaista listausta koostaessa sitä todellakin ymmärtää, kuinka laaja se Wiin pelivalikoima onkaan.

11. Donkey Kong Country Returns - heti New SMB:n jäljessä tulee toinen erinomaisesti hiottu 2D-tasoloikka, jonka pelisuunnittelu on huippulaatua. Kenttäsuunnittelu, sopivan tiukka vaikeustaso ja uudet ideat nostavat uuden Donkey Kong Countryn Wii-pelien kärkeen.
12. A Boy and His Blob - samalla Wii tarjoaa myös hyvin toisenlaista 2D-seikkailua hidastempoisessa, tunnelmallisessa puzzleilussa. Upea käsinpiirretty seikkailu pitää tiukasti otteessaan alusta loppuun ja tarjoaa jatkuvasti uusia yllätyksiä.
13. Legend of Zelda: Twilight Princess - pitkä ja mukaansatempaava seikkailu, jolle Wii-ohjaus antaa oman teränsä. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, Twilight Princess jää tulevaa Skyward Swordia paremmaksi Zelda-peliksi.
14. Tetris Party Deluxe - Tetriksen paras kotikonsoliversio koskaan. Tetris Party Deluxe tarjoaa erinomaisen tarkat kontrollit, erinomaiset moninpelivaihtoehdot, siistin visuaalisen ilmeen ja laadukasta musiikkia palikanpudottelun taustalle. Tässä se on - täydellinen Tetris-julkaisu.
15. Wii Sports Resort - Wii Sportsin jatko-osa tarjoaa kosolti pelattavaa, vaikka valitettavasti ei olekaan yhtä eheä kokonaisuus kuin alkuperäinen. 12 lajista löytyy varmasti suosikkeja kaikille, vaikka Wii Fitness - ja Training-moodien puute harmittaakin.
16. Final Fantasy CC: The Crystal Bearers - The Crystal Bearers tarjoaa erilaisen Final Fantasy -seikkailun, nimenomaan seikkailupelin. Mielenkiintoinen juoni, kaunis musiikki ja persoonalliset hahmot jatkavat Final Fantasy -sarjan perinteitä myös ilman satunnaistaisteluita.
17. Silent Hill: Shattered Memories - tunnelmallinen kauhuseikkailu, jossa hypetettyä "psykologista profiilia" enemmän kannattaa keskittyä juonen yksityiskohtiin ja Akira Yamaokan viimeiseen Silent Hill -sävellystyöhön. Wii-ohjaus tarjoaa monia pieniä mutta kekseliäitä peli-innovaatioita.
18. Trauma Center: Second Opinion - onko paikalla Housea? Phoenix Wright -sarjan tapaan Trauma Center heittää realismin syrjään animetyylisessä lääkäridraamassa, joka hyödyntää erinomaisesti Wii-ohjausta.
19. WarioWare: DIY Showcase - ladattava WiiWarioWare on hyvin erilainen peli kuin Smooth Moves. Siinä missä Smooth Moves on ikäänkuin mahtava komedialeffa Austin Powersien tapaan, DIY Showcase on enemmän television komediasarja, jota on mukava pelata lyhyissä pätkissä, ikään kuin televisiosarjaa katsoen, ja lisäksi neljäkin pelaajaa pääsevät pelaamaan yhtäaikaisesti. Uusia ilmaisia minipelejä tulee koko ajan lisää, joten tarjolla on aina uutta pelattavaa.
20. Disaster: Day of Crisis - Monolith Softin toimintapläjäys räjäyttää katon irti ja kaiken muunkin mahdollisen. Hollywoodin B-leffat saavat kyytiä toimintakohtauksissa, mutta mukaan mahtuu niin mielenkiintoisia seikkailuosuuksia kuin jatkuvasti ja monipuolisesti vaihtelevia erikoistilanteita. Kannattaa tutustua!
 

Taiteilija

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Listaan parhaat eli neljän ja viiden pisteen pelit joita olen pelannut. X niille jotka ostolistalla ja luulen niin hyviksi.

Toiminta:
Legend of Zelda: Twilight Princess 5/5
Metroid Other M 5/5
Okami 5/5
NO MORE HEROES 1 ja 2 5/5
Muramasa: The Demon Blade 5/5
Red steel 2 5/5
Mad world 4/5
Deadly Creatures 5/5
Elebits 4/5
Silent Hill: Shattered Memories x
Monster Hunter 3 Tri x
Super Smash Bros. Brawl x

Räyske:
Metroid prime tri 5/5
Resident Evil 4 wii 5/5
GoldenEye 007 x

Arcade:
Sin and Punishment: Successor of the Skies 5/5
Dead Space Extraction 5/5
House of the Dead: Overkill 5/5
Geometry Wars: Galaxies 5/5
BlastWorks: Build, Trade, Destroy 5/5

Tasohypyt:
Mario galaxy 1,2 ja he Official New Super Mario Bros 5/5
Donkey Kong Country Returns 5/5
Sonic Colors 4/5
Kirby's Epic Yarn 4/5
De blob 1 ja 2 5/5
A Boy and His Blob 5/5
Wario Land: Shake It! 4/5
Disney Epic Mickey 4/5
Rabbids Go Home x

Strategia ja puzzle:
Little King's Story 5/5
Zack and Wiki: Quest for Barbaros' Treasure 5/5
Boom Blox 2 5/5
Mercury Meltdown: Revolution 4/5
Trauma Center: New Blood x
Endless Ocean 1 ja 2 x
DAWN OF DISCOVERYx
Super Paper Mario x
Fire Emblem: Radiant Dawn x

Ajopelit ja urheilu:
Excitebots ja truck 5/5 Ehdottomasti!
Mario kart 5/5
Punc-Out!! 4/5
Tiger Woods x
Wii Sports Resort x

Suurin osa pelaajista pitää Wiin peli tarjontaa heikkona. He ovat väärässä jo siksi että eivät ole testanneet puoliakaan wiin helmistä.

En muuten ole maksanut yhdestäkään pelistä yli 33€ ja keskihinta noin 14€ . Viimeisimpänä ostoksena Mariokart 13€.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Eurogamer on tarjonnut näkemyksensä Wiin parhaista peleistä. Top-10 näyttää tältä, ilmeisesti aakkosjärjestyksessä:

Boom Blox
Donkey Kong Country Returns
Just Dance 2
Mario Kart Wii
Metroid Prime: Trilogy
New Super Mario Bros. Wii
Okami
Super Mario Galaxy 2
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Wii Sports


Just Dance 3 ja Zelda: Skyward Sword eivät siis ainakaan vielä ehtineet listalle, mutta listaa voidaan päivittää ajan myötä. Toisaalta alkuperäinen Wii Sports kiilasi sekin myöhemmin julkaistun Wii Sports Resortin ohi. Lisäksi henkilökunnan suosikit:

Wii Fit
Sin and Punishment: Successor of the Skies
No More Heroes
Monster Hunter Tri
Goldeneye 007


Eurogamer's Top 10 Wii Games, Eurogamer.net
 

tOn1ni

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Nojoo pistetäämpäs vähän omaa TOP-listaa kehiin. Tässä siis Wii-pelit jotka ovat tuottaneet minulle paljon iloa:

Xenoblade Chronicles
The Legend of Zelda -pelit
Super Smash Bros. Brothers
Red Steel 2
Tony Hawk's Downhill Jam (ensimmäinen Wii-pelini :))

Goldeneye 007
Call of Duty 4
No More Heroes 1-2
New Super Mario Bros. Wii
Skate It

Hmm, osittain paremmuus järjestyksessä. Ylemmässä listassa pelit, jotka säväyttivät erityisen paljon, tai joilla muuten vain on tunne-arvoa.
 

jets

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

EA Sports Active 1 ja 2
Wii Fit
Call of Duty: Modern Warfare
Endless Ocean

Tuo Endless Ocean oli todella hyvä. Nyt ollaan etsitty Endless Ocean 2:ta vaikka mistä, mutta ei tunnu löytyvän enää edes käytettynä.

Nyt kuulutankin: Tarjotkaa tai vinkatkaa, mistä löydän Endless Ocean 2:n? PK-Seudulla voin tulla vaikka noutamaan. Ja yhteydenottoja: sormja ät gmail piste com
 

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Nintendo Power -lehti on koostanut oman listansa Wiin parhaista peleistä. Kuten aina, on tämäkin listaus varmasti joidenkin mielestä puutteellinen. Eri kategorioista puuttuvat ainakin Boom Bloxit, Monster Hunterit, Resi4:t, Okamit ja muut, jotka joku varmasti listalla haluaisi nähdä. Lista näyttää joka tapauksessa tältä:

The Must-Haves
Donkey Kong Country Returns
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Little King's Story
Mario Kart Wii
Metroid Prime Trilogy
Rayman Origins
Super Mario Galaxy
Super Smash Bros. Brawl
Tatsunoko vs. Capcom
Xenoblade Chronicles

The Should-Haves
Bully: Scholarship Edition
Dead Space: Extraction
Kirby's Return to Dream Land
Klonoa
The Legend of Zelda: Twilight Princess
No More Heroes 2
Punch-Out!!
Sonic Colors
Super Mario Galaxy 2
Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure

The Nice-To-Haves
Disney's Epic Mickey
GoldenEye 007
The House of the Dead: Overkill
Kirby's Epic Yarn
MadWorld
Metroid: Other M
New Super Mario Bros. Wii
Rhythm Heaven Fever
Silent Hill: Shattered Memories
Sin & Punishment: Star Successor

WiiWare Essentials
Castlevania: The Adventure ReBirth
Cave Story
Contra ReBirth
Mega Man 10
World of Goo

Virtual Console Essentials
Final Fantasy III
The Legend of Zelda: A Link to the Past
The Revenge of Shinobi
Super Mario World
Super Metroid

Lähde: NeoGaf
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Nintendo Power -lehti on koostanut oman listansa Wiin parhaista peleistä. Kuten aina, on tämäkin listaus varmasti joidenkin mielestä puutteellinen.

Tällaisista listoista jää aina puuttumaan joidenkin suosikkeja, mutta ainakin joitakin hyviä valintoja on lehden raatikin tehnyt. Yhtä ja samaa makua tuskin löytyy keneltäkään, eikä kukaan varmaan edes ehdi pelaamaan kaikkia mielenkiintoisia pelejä, joten onneksi kukin saa vapaasti esittää omia mielipiteitään.

Sen kunniaksi olen viilannut ja päivittänyt omaa listaani top-30:een, vaikka jälleen jäi aivan tuhottomasti pelejä ulkopuolelle. Super Punch-out, My Life as a King, House of the Dead: Overkill, Megaman 9 ja monet muut eivät nyt vain onnistuneet änkeytymään mukaan. Jatkossa on siis yhä varaa laajentaa ja päivittää listaa.

1. Wii Sports - yhä vuosien jälkeen hauskaa ja innostavaa pelattavaa. Todellinen klassikko, jota tullaan muistamaan ja pelaamaan vuosikausia.
2. Excite Truck - henkilökohtaisesti erittäin vahvasti koukuttanut räväkkä rallipeli. Ainutlaatuisen äärimmäistä asennetta, custom-musiikki SD-kortilta ja erinomainen pelattavuus... EXCITE TRUCK!!!
3. Wii Fit Plus - koko kehon ohjausta! Alkuperäinen Wii Fit sisälsi hauskoja ideoita ja tasapaino-ohjaus oli uusi, hyvin toimiva idea, mutta Plus-versio paransi siitä merkittävästi ja tarjosi todella monipuolisen ja innostavan paketin pelattavaa.
4. Wario Ware: Smooth Moves - osoittautunut WarioWare-sarjan ylivoimaisesti parhaaksi peliksi. Monipuolinen Wii-ohjaus yhdistettynä sarjan kekseliäimpiin ideoihin teki Smooth Movesista täydellisen paketin, jonka veroista ei välttämättä enää saada, vaikka esim. DIY ihan hauskaa viihdettä olikin.
5. Final Fantasy CC: My Life as a Darklord - tämä peli käänsi FF-asetelman tornipuolustuspeliin valtavan paljon paremmin kuin tylsä mobiiliporttaus Crystal Defenders. Tiukka haaste ja tasaiseen tahtiin päivittyvät sankarit ja hirviöt loivat täydellisen "vielä yksi kerta"-ilmiön.
6. Metroid Prime Trilogy - upea Metroid Prime -kokoelma erinomaisella Wii-ohjauksella. Kolme laadukasta peliä (tai ainakin kaksi, MP1 ja MP3) päivitetty samaan pakettiin.
7. Raving Rabbids Party Collection - kolme ensimmäistä Rabbids-peliä samassa paketissa, miten tälle voi pistää vastaan? Valtava määrä kekseliästä, hauskaa ja myös tyhmää pelattavaa, ja Rabbids-peleistä kaksi parasta (alkuperäinen ja kolmososa) samassa kokoelmassa!
8. Just Dance -sarja - Just Dance uudisti tanssipelien konseptin, ja sarjan megasuosio on täysin ansaittua. Konsepti on yhä erittäin toimiva eikä näytä merkkejä kulumisesta. Nyt Just Dance löytyy myös muilta konsoleilta, mutta Wiillä on yhä suurin valikoima JD-pelattavaa.
9. Wii Party - tarjoaa erilaisen näkemyksen virtuaalisesta seura- ja lautapelistä. Vaihtoehtojen ja pelimoodien määrä ja monipuolisuus on häkellyttävää, ja Wii Party tarjoaa seurapelaamiseen aivan uudenlaisia ideoita. Taipuu monenlaiseen illanviettoon ja pelaamiseen, vaikka onkin rauhallisempaa pelattavaa kuin Wii Sportsit tai Just Dancet.
10. Wii Sports Resort - Wii Sportsin jatko-osa tarjoaa kosolti pelattavaa, vaikka valitettavasti ei olekaan yhtä eheä kokonaisuus kuin alkuperäinen. 12 lajista löytyy varmasti suosikkeja kaikille, vaikka Wii Fitness - ja Training-moodien puute harmittaakin.

11. New Super Mario Bros. Wii - DS:n uusi Mario-peli oli vasta lämmittelyä. Wiillä Nintendo viimein näytti, että Mario ei ole pelkästään lässähtänyt 90-luvun jäänne, vaan voi yhä tarjota erinomaista tasohyppelyä, jossa laadukas kenttäsuunnittelu, uudet ideat ja huumori kohtaavat täydellisessä tasapainossa.
12. Donkey Kong Country Returns - heti New SMB:n jäljessä tulee toinen erinomaisesti hiottu 2D-tasoloikka, jonka pelisuunnittelu on huippulaatua. Kenttäsuunnittelu, sopivan tiukka vaikeustaso ja uudet ideat nostavat uuden Donkey Kong Countryn Wii-pelien kärkeen.
13. The Last Story - Final Fantasyn mestari Hironobu Sakaguchi näyttää, että pelejä osataan yhä tehdä ja ideoita riittää. The Last Story on innovatiivinen uudelleentulkinta RPG-genrestä, joka samalla tarjoaa ne koukut, jotka tekivät Final Fantasy -klassikoista niin suosittuja.
14. Tetris Party Deluxe - Tetriksen paras kotikonsoliversio koskaan. Tetris Party Deluxe tarjoaa erinomaisen tarkat kontrollit, erinomaiset moninpelivaihtoehdot, siistin visuaalisen ilmeen ja laadukasta musiikkia palikanpudottelun taustalle. Tässä se on - täydellinen Tetris-julkaisu.
15. Wario Land: Shake Dimension - kekseliäs ja hauska 2D-tasohyppely ja kaunista käsinpiirrettyä animaatiota.
16. Klonoa - PlayStation 1:n upea tasohyppely sai aivan uuden hengen Wiillä, mutta samalla alkuperäisen tiukka pelattavuus onnistuttiin säilyttämään uskollisesti. Klonoa sopii Wiille erinomaisesti uudelleensyntyneen tasohyppelygenren joukkoon.
17. A Boy and His Blob - samalla Wii tarjoaa myös hyvin toisenlaista 2D-seikkailua hidastempoisessa, tunnelmallisessa puzzleilussa. Upea käsinpiirretty seikkailu pitää tiukasti otteessaan alusta loppuun ja tarjoaa jatkuvasti uusia yllätyksiä.
18. Legend of Zelda: Twilight Princess - pitkä ja mukaansatempaava seikkailu, jolle Wii-ohjaus antaa oman teränsä. Ennusmerkit pitivät paikkansa, ja Twilight Princess jäi uudempaa Skyward Swordia paremmaksi Zelda-peliksi.
19. Super Mario Galaxy 2 - Nintendo on vuosikausia hionut 3D-Marioita paremmaksi, ja Super Mario Galaxyssa he saavuttivat sarjan tähän asti parhaan tuloksen - kunnes SMG2 tuli. Siinä missä SMG oli selvä loikka eteenpäin Marion 3D-seikkailuille, SMG2 ei ole vain saman jatkoa vaan hioo edeltäjänsä ideoita yhä pidemmälle, ja onnistuu loikkaamaan vielä eteenpäin SMG:stä - ja sitä myötä Super Mario Galaxy 2 on paras 3D-Mario koskaan.
20. No More Heroes 2: Desperate Struggle - kaikki eivät arvosta NMH2:n ironista huumoria, mutta se erottui edukseen mätkintäpelien harmaasta massasta ja ykkösosasta tehdyt parannukset auttoivat tekemään pelistä vielä hauskemman.

21. Swords & Soldiers - voiko RTS toimia 2D:nä? Swords & Soldiers näyttää, että kyllä! Erittäin hauska, koukuttava mutta myös haastava sivuttaisscrollaava taktikointi, jonka ainutlaatuiselle konseptille ei ole nähty kilpailijoita.
22. Final Fantasy CC: The Crystal Bearers - The Crystal Bearers tarjoaa erilaisen Final Fantasy -seikkailun, nimenomaan seikkailupelin. Mielenkiintoinen juoni, kaunis musiikki ja persoonalliset hahmot jatkavat Final Fantasy -sarjan perinteitä myös ilman satunnaistaisteluita.
23. Mario Party 9 - vanhan partypelisarjan pitkään kaivattu uudistuminen, joka tarjoaa kosolti uusia ideoita ja tuo Mario Partyn viimeinkin kunnolla Wiille.
24. Xenoblade Chronicles - Huiman laaja seikkailu, joka tarjoaa valtavasti sisältöä ja samalla runsaasti uudistuksia RPG-genreen. Monet yhä kaipaavat vuoropohjaisia japanilaisia roolipelejä, mutta ehkä Xenoblade Chronicles ja The Last Story näyttävät, että genre on todellakin kehittynyt niistä eteenpäin.
25. Contra Rebirth - WiiWaren miehisintä räiskintää. Contra Rebirth ei ole tosikoille, vaan 80-luvun toimintaleffojen camp-henki, armoton meininki ja Contra-sarjan omintakeinen huumori elävät vahvoina tässä retroräiskinnässä.
26. Cave Story - moderni neoretro-klassikko, joka osoittaa että persoonallinen ja tunnelmallinen seikkailu ei tarvitse uusimpia audiovisuaalisia kikkoja.
27. Batman: Brave and the Bold - sivuttaisscrollaavat 2D-mätkinnät kokivat tässä sukupolvessa pienimuotoisen paluun, ja yksi uusien yrittäjien laadukkaimmista toteutuksista oli uuteen Batman-piirrossarjaan perustuva näyttävä seikkailu. Tämä sopii niille, jotka salaa tai ehkä jopa Lepakkoluolan ulkopuolella pitivät 60-luvun Batmanista, ja tietenkin mukana on myös yhtaikainen kaksinpeli.
28. WarioWare: DIY Showcase - ladattava WiiWarioWare on hyvin erilainen peli kuin Smooth Moves. Siinä missä Smooth Moves on ikäänkuin mahtava komediaelokuva Austin Powersien tapaan, DIY Showcase on enemmän television komediasarja, jota on mukava pelata lyhyissä pätkissä, ikään kuin televisiosarjaa katsoen. Ilmaisia mikropelejä on valtava määrä ladattavana, joten tarjolla on aina uutta pelattavaa.
29. Samba de Amigo - Segan ratkiriemukas latinorytmien täyttämä marakassipeli pääsi aikanaan myös Wiin omistajien iloksi. Toteutus ei ole aivan täydellinen, mutta Samba de Amigo tarjoaa pikkupuutteista huolimatta taattua hauskanpitoa ja energistä latinopoppia.
30. Silent Hill: Shattered Memories - tunnelmallinen kauhuseikkailu, jossa hypetettyä "psykologista profiilia" enemmän kannattaa keskittyä juonen yksityiskohtiin ja Akira Yamaokan viimeiseen Silent Hill -sävellystyöhön. Wii-ohjaus tarjoaa monia pieniä mutta kekseliäitä peli-innovaatioita.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

jjoona

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

New Super Mario Bros. Wii
Mario Kart Wii
Super Mario Galaxy 1&2
Super Smash Bros. Brawl
Wiin omat sporttipelitkin ovat ihan ok settiä, mutta Mariot ovat olleet kautta aikojen suosikkeja.
 

Derwent

New Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Itseni suosikkipelejä ovat mm. WII PARTY, ei muuten visiin kovinkaan monessa mainittu sitä? :confused::confused: ja sitten myös wii sports ja play on hyviä ;) :)
Mutta the super mario galazy 2 vie mennen tullen playn ja sports:in :D
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Itseni suosikkipelejä ovat mm. WII PARTY, ei muuten visiin kovinkaan monessa mainittu sitä? :confused::confused: ja sitten myös wii sports ja play on hyviä ;) :)

Wii Party oli yllättävän monipuolinen ja laadukas paketti, joka yhä käy välillä peluussa. Lisää vastaavaa sisältöä kuitenkin kaivattaisiin. Digitaalisista lautapeleistä esim. Mario Partyt ja Boom Street eivät kuitenkaan tarjoa ihan yhtä laajaa ja mukaansatempaavaa kokemusta kuin Wii Party. Toivottavasti lisää Partya tai jotain samantapaista on luvassa Wii U:lle.

Ja lisää "Wiin parhaat pelit"-listoja tulee: The Legacy of the Wii: 14 of its Most Influential Games - GameSpot.com

"Konsolin parhaat pelit"-listat ovat selvä merkki siitä, että laitteen pelijulkaisut ovat vähentymässä ja elinkaari on lopuillaan. Gamespot on huomioinut Wiin perinnön ja listannut konsolin vaikuttavimpia pelejä eri näkökulmista: löytyy tietenkin megahitit Just Dance, Wii Sports ja Wii Fit, niche-pelejä kuten No More Heroes, Sin & Punishment 2 ja World of Goo, sekä tunnelmallisia seikkailuja kuten Xenoblade, Zelda ja Okami. Vielä odotellaan, että jokin taho ottaisi asiakseen tehdä sen lopullisen listauksen Wiin pelikattauksen parhaimmistosta, vaikkapa otsikolla "Wiin 100 parasta peliä". Siinä olisi jo hyvät mahdollisuudet, että yhden jos toisenkin suosikit mahtuisivat mukaan.
 
Ylös Bottom