Xbox Elite -ohjaimet

Gimble

Well-Known Member


Elite ohjaimista on keskusteltu vaikka kuinka ja paljon mutta viestit on siellä sun täällä eri viestiketjussa hautautuneena. Ei sieltä jälkikäteen löydä Erkkikään tietoa ja kokemuksia. Nyt kun tuli uusi versio ko. kapistuksesta on viimeistään aika keskittää Elite-keskustelu yhteen paikkaan järkevästi. On kuitenkin joka päivä omassakin kädessä ja sanoisin että ehkäpä yksi paras konsolitarvike koskaan. Kakkosmallia en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta oletan että se on aikalailla samaa settiä.

Uudesta versiosta osui tällainen traikku silmään. Muutamilla onnekkailla kyseinen kapistus on jo pelityksestä laittakaahan fiilareita tulemaan että miltä tuntuu ja jos onko jotain käytännön eroa 1. malliin. Se kiinteä akkuhan siinä on ikävä kyllä, miten kestää käyttöä? Onko säätömahdollisuudet samat kuin vanhassa? Entä alapuolen napit onko samanlaiset käytännössä?
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Kokemuksia ei ole 1.0 versiosta eikä mistään muustakaan erikois ohjaimesta joten fiilikset on vain perus malleihin verrattuja.

Omalla pelikäytöllä 2.0 akku kestää viikon helposti ilman lataamatta, tosin tyylini ei ole tyhjäntää akkua ennenko lataan sen vaan aina muutaman päivän välein pistän lataukseen tohon mukana tulevaan latauspalikkaan. Ohjain tuntuu kädessä aivan uskomattoman hyvältä ja aina jos joutuu pleikan ohjaimeen tarttumaan tuntuu kuin lelua pitäis kädessä, tosin tuntui se siltä jo perus xbox ohjaimeen verrattuna mutta nyt paljon enemmän. Takaliipaisimet ovat tarjonneet loistavan lisän pelaamiseen ja peleihin missä niitä voi hyödyntää on aika helmi fiilis kun ei tarvi tateilta ottaa sormia pois.

Kolme eri painallustasoa liipasimille mistä saa valita ja 3 eri profiilia jotka saa täysin muokata mieleisekseen ovat loistava lisä. Ohjaimessa on myös grippi joka tarjoaa pitoa mutta kädet kuitenkin liukuvat sen pinnalla helposti joten jos tarvitsee asentoa muuttaa onnistuu helposti. Ohjain on myös todella painava joka on vain positiivinen asia koska se tuo jämäkkyyden tunnetta siihen. Vielä kun mukana tulee perus ohjaimen kokoiset tatit niin voit kiinnittää lempi Kontrolfreekit niihin.

190€ ei ole halpa hinta ohjaimesta mutta jos tämä menisi rikki niin mielummin ostan uuden kun 3-4 perus ohjainta. Paras ohjain mitä on tullut käytettyä selvällä marginaalilla. 10/10
 

janneus

Active Member
Julkkarissa hain tämän kakkosmallin samoin kun sen ensimmäisenkin. Eli nyt vähän reilu 1,5kk ollut käytössä tämä uusi. Ensimmäisen ja tämän väliset erot nyt löytää vaikka googlettemalla jos kiinnostaa, niin en ala niitä nyt tähän mitenkään erityisesti listailemaan Puhun niistä mistä on jotain järkevää sanottavaa. Tässä videolla mainitaan että ohjaimessa on softan puolesta "drift prediction" eli suomeksi joku driftaamisen (ohjain antaa analogitatin inputtia vaikket koske tattiin. Tulee yleensä kulumisen yhteydessä) ennustus/poisto hommeli ? Ei mitään käsitystä miten se toimii, jos toimii, mutta kuulostaa ainakin ajatuksena vähintään mielenkiintoiselle. Yli 30 uudistusta alkuperäiseen verrattuna mainostettiin, mutta ihan muutamaa kaikissa trailereissakin kohkattua isoa ominaisuutta lukuun ottamatta ei ole käsitystä mitä nämä ovat. Olisi mukava tietää. Tuotakoon myös vaikka tässä vaiheessa ilmi, että ainakaan nyt vielä kirjoitus hetkellä ohjaimessani ei esiinny lainkaan driftiä. Verraten nyt vaikka siihen ykkösmalliin jossa viidestä tai kuudesta (en muista enään enkä jaksa kaivella kuitteja) omistamastani kappaleesta, niin neljässä oli driftiä suoraan paketista. Mikä on, nyt isompia voimasanoja käyttämättä, kauhean surullista. Moving on.

Itsellä oli lievä järkytys ensimmäisen kerran pidellä tätä kakkosmallia kädessä. Nämä uudet pinnoitteet tuntuivat... huonolle omiin käsiin. Jotenkin oudon liukkaalle ja karhealle samaan aikaan. Väärälle. Ikävä kyllä asia ei ole muuttunut mihinkään tässä ajan mittaan. Edelleen tulee lievä puistatus aina kun ohjaimen ottaa ensimmäisen kerran käsiin. Ihan siis kaikki peruskapulat tuntuvat paljon paremmalta käsissä. Elite 1 tuntui loistavalta kädessä. Iso miinus itselle että vaihdettiin tuota grippien materiaalia. Jonkun revikan muistan julkkarin tienoilla katsoneeni missä kirottiin samaa asiaa, eli en ole ainakaan ihan yksin tämän turhautumiseni kanssa. Jee? Kyllä tällä nyt silti pelata voi, ja jossain kohtaa sitä ei enään huomaakaan.

Varmaan isoin paukuteltu ominaisuus eli tattien kiristäminen on ollut itselle myös pettymys. Ajatuksena kuulostaa edelleen toimivalta että varsinkin yhdistettynä normaalia pidempään tattiin saadaan aikaan vipuvarsi jolla on äärettömän helppo tehdä pieni ja tarkkuutta vaativia liikkeitä. Noh, itsellä tämä ei nyt ainakaan oikein ota onnistuakseen. Nimittäin kaikilla muilla paitsi sillä vähiten vastusta antavalla (eli samalla mitä on onen perus ohjaimissa ja elite 1) niin juuri niitä pieniä liikkeitä on todella vaikea tehdä. Tuntuu nimittäin että se tatin jäykkyys ei jakaannu tasaisesti. Tällä tarkoitin sitä, että mielestäni se vaatii eniten voimaa siihen että se tatti "lähtee liikeelle" siitä oletusasennostaan. Tämä nyt taas johti todella usein siihen että yritän tehdä sitä pienen pientä korjausliikettä, mutta tatti ei pääse sen "kynnyksen" yli. Lopputuloksena mitään ei tapahdu ja kohta tehdään asiasta hätääntyneenä suurempi korjausliike että päästään kynnyksen yli, mikä johtaa suomeksi sanottuna lapasesta lähtemiseen. Viime perjantaina palautin molemmat tatit siihen samaan millä tuli 4 vuotta pelattua ja tuntui heti että meni pelit paremmin. Varmasi opeteltavissa oleva asia tämäkin, mutta ei tuottanut itsellä haluttua lopputulosta.

Takapedaalit/napit/melat/lavat, miksikä niitä nyt kukin haluaakaan kutsua, olivat itselle myös ekaan eliteen tottuneena alkuun pieni kulttuurishokki. Varsinkin se lyhyempi pedaali on menettänyt valehtematta ainakin puolet koostaan, joten sormet joutui asettelemaan takana hiukan eri tavalla, mikä johti harha painalluksiin. Takanapit antavat myös enemmän vastusta verrattuna ykkkösmalliin. Hetki meni tottumiseen, mutta kaiken kaikkiaan pidän kakkosmallia tässä asiassa parempana.

Akku tuntuu kestävän aikalailla sen 40h mitä lupailtiinkin. Itsellä ohjaimen LED-valo asetettu himmeimmälle, vaikka tuskin se nyt juuri mitään kuluttaakaan.

Yksi iso harmituksen aihe itsellä on koskien näitä uusittuja tatteja. Vanhan eliten tatit eivät nimittäin käy tähän uuteen, mikä vaikuttaa henk. koht. aika keinotekoiselle estämiselle. Vanhassa tatissa oli neljä väkästä siellä sisäpinnassa. Uusissa on kolme. Mitään muuta selitystä tälle suunniteluratkaisulle en keksi, muuta kuin estää niiden vanhojen käyttäminen. Ei nyt mikää maailman isoin ongelma, mutta kuitenkin. Nyt ei esimerkiksi voi olla valmiina eri kontrol freekit eri tateissa, kun niihin sopivia tatteja on vain kaksi. Okei kolme, mutta siihen pitkään en aio tökätä mitään kiinni.

Mukana tulee lataustelakka. Aika "gimmick" omasta mielestä. Varmaan muutama kymppi saatiin lisää hintaa paketille siitä ilosta ettei tarvitse törkätä latauspiuhaa kiinni ohjaimeen. USB-C-liitäntäkin löytyy nyt onneksi, niin sitä piuhaahan törkkii sisään ihan omaksi ilokseen.

Kaiken kaikkiaan ollut pienoinen pettymys itselle tämä kakkosmalli. Suurin toivomani uudistus kuitenkin oli kestävyyden parantaminen ja ohjain vielä ainakin toimii moitteetta, joten ei se nyt ihan fiasko ole, vaikkei ihan niin eliittiä mitä olisin toivonut.
 

Gimble

Well-Known Member
Hyvää raporttia molemmilta!

Itsellä oli lievä järkytys ensimmäisen kerran pidellä tätä kakkosmallia kädessä. Nämä uudet pinnoitteet tuntuivat... huonolle omiin käsiin. Jotenkin oudon liukkaalle ja karhealle samaan aikaan. Väärälle. Ikävä kyllä asia ei ole muuttunut mihinkään tässä ajan mittaan. Edelleen tulee lievä puistatus aina kun ohjaimen ottaa ensimmäisen kerran käsiin. Ihan siis kaikki peruskapulat tuntuvat paljon paremmalta käsissä. Elite 1 tuntui loistavalta kädessä. Iso miinus itselle että vaihdettiin tuota grippien materiaalia. Jonkun revikan muistan julkkarin tienoilla katsoneeni missä kirottiin samaa asiaa, eli en ole ainakaan ihan yksin tämän turhautumiseni kanssa. Jee? Kyllä tällä nyt silti pelata voi, ja jossain kohtaa sitä ei enään huomaakaan.
V1 ongelma oli että ne gripit lähtee kävelemään. Olisiko se osasyy siihen että on vaihdettu materiaali. Onko ne edelleen liimalla vain kiinni? En tie onko sulle iloa, mutta Ebaystä saa kumisia "kortsuja" joissa on ihan ok tuntuma. Itselläkin V1 kahvojen kanssa jaksoin aikani jumpata ja liimailla niitä uudelleen kiinni. Lopulta heivasin ne Gripit kokonaan, jeesusteippiä vähän tilalle ja kortsu päälle. Hyvä tuli ja pelaan sillä ilolla!

Esim: https://www.ebay.co.uk/itm/Xbox-One-Elite-Controller-Case-Silicone-Skin-Grip-Rubber-Cover-Protector/253946731900?hash=item3b20679d7c:m:mpMXkQ6zHqUBvm7DyXGA4TA

Varmaan isoin paukuteltu ominaisuus eli tattien kiristäminen on ollut itselle myös pettymys. Ajatuksena kuulostaa edelleen toimivalta että varsinkin yhdistettynä normaalia pidempään tattiin saadaan aikaan vipuvarsi jolla on äärettömän helppo tehdä pieni ja tarkkuutta vaativia liikkeitä. Noh, itsellä tämä ei nyt ainakaan oikein ota onnistuakseen. Nimittäin kaikilla muilla paitsi sillä vähiten vastusta antavalla (eli samalla mitä on onen perus ohjaimissa ja elite 1) niin juuri niitä pieniä liikkeitä on todella vaikea tehdä. Tuntuu nimittäin että se tatin jäykkyys ei jakaannu tasaisesti. Tällä tarkoitin sitä, että mielestäni se vaatii eniten voimaa siihen että se tatti "lähtee liikeelle" siitä oletusasennostaan. Tämä nyt taas johti todella usein siihen että yritän tehdä sitä pienen pientä korjausliikettä, mutta tatti ei pääse sen "kynnyksen" yli. Lopputuloksena mitään ei tapahdu ja kohta tehdään asiasta hätääntyneenä suurempi korjausliike että päästään kynnyksen yli, mikä johtaa suomeksi sanottuna lapasesta lähtemiseen. Viime perjantaina palautin molemmat tatit siihen samaan millä tuli 4 vuotta pelattua ja tuntui heti että meni pelit paremmin. Varmasi opeteltavissa oleva asia tämäkin, mutta ei tuottanut itsellä haluttua lopputulosta.
Ok, eli siis sitä voi joko käyttää tai olla käyttämättä. Ehkä se jollekin sopii? Tai johonkin toisentyyppiseen peliin? Mulla ei ole myöskään valittamista V1 jäykkyyteen, voi olla että "If it works don't fuck with it" olisi ollut way to go ja laittaa paukut toisaalle.

Akku tuntuu kestävän aikalailla sen 40h mitä lupailtiinkin. Itsellä ohjaimen LED-valo asetettu himmeimmälle, vaikka tuskin se nyt juuri mitään kuluttaakaan.
Tämä hyvä, mutta AA paristot olisi olleet parempi imo, ihmettelen tätä muutosta enkä ole ainoa. Nyt on väistämättä "säätöä" luvassa kun akku nahistuu ensimmäisenä vaikka ohjain sinänsä saattaa olla viimesen päälle muutoin tikissä vaikka 4-5 vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

janneus

Active Member
Liiankin hyvin tiedossa että ne liimaukset pettää. Luulisi silti että ongelma oli nimenomaan siinä liimassa eikä itse materiaalissa. Toki ihan mutuilua itsellä tämä. Jotain kumisuojuksia joskus kokeilleena aion pysyä niistä jatkossakin kaukana.

Tattien säätöön palatakseni niin se jäykimmän vaihtoehdon pitäisi olla sama mitä 360-ohjaimissa suoraan paketista. Eli tästä diggaavat ovat sitten ehkä kotonaan ? Toki itsekkin muistelin kuuluvani tähän kerhoon, mutta toisin kävi...

Itselläkin ollut 11 vuotta ladattvat paristot käytössä boxilla, mutta nyt ei sitten käytetä niitä enään. Mielestäni kaikkien kannalta paras ratkaisu tähän olisi ollut se että hinta olisi ollut alhaisempi ja pakettiin ei sisälly lataustelakkaa eikä akkua. Sitten ne voisi ostaa tällä "puuttuvalla" summalla näin halutessaan. Olisi samanhintainen jos haluaa akun + telakan, tai sitten voi säästää muutaman kympin ja mennä omilla virtalähteillään. Tätä kuvitteellista akku bundleahan olisi tietenkin myös voinut käyttää ihan perus ohjaimissa ja vanhoissa eliiteissä. Kaikki voittaa ?
 

janneus

Active MemberSurullista.

E: Eikä ole Gigantissakaan tällä haavaa varastossa. Loppukuusta saavat vasta lisää. Täytyy käydä vaihdattamassa heti kun mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Eurogamer on vähän myöhässä Elite V2 ohjaimen arvostelunsa kanssa, mutta tuli se sieltä kuitenkin.
Microsoft Elite Wireless Controller Series 2 review: masterpiece
The best Xbox and PC controller on the market, but it'll cost you.

Itse olen nyt joulusta asti pelaillut Elite V2:lla. Tätä ennen oli pari vuotta ensimmäinen Elite ohjain käytössä. Näin muutaman viikon otannalla sanoisin että ohjaimessa on sekä plussia että miinuksia edelliseen Eliteen verrattuna. Enemmän plussia, mutta silti.

Tykkään uudesta grip-pinnoitteesta. Verrattuna vanhaan käteni hikoilevat vähemmän, joten ohjain on varsinkin pidemmissä pelisessioissa mukavampi käyttää. En tykkää sisäisestä akusta, mutta toisaalta tykkään säilytyslaatikkoon upotetusta lataustelineestä. Uudet liipaisimet tuntuvat paremmilta, kiitos "röpelöpinnoitteen" ja paranneltujen(?) tärinämoottoreiden ansiosta. Esim. Dirt 4:sta pelatessa on aika siistiä miten kaasutus ja jarrutus tuntuu liipaisimissa.

Miinusta hinnasta. Lähes 200 euroa ohjaimesta on paljon, vaikka olisikin markkinoiden paras ohjain. Ehkä tämä on sitten suunnattu niin meille tosipelaajille, että hinnalla ei ole väliä. Tuohon hintaan tuskin kuitenkaan kannattaa odottaa mitään järkyttävän suuria myyntilukuja. Ensimmäisen Eliten lisäliipaisimien tuntumaan tottuneelle, nämä uudet vaativat totuttelua. Painallus on selkeämpi, mutta samalla raskaampi. Ei ole jotenkin ihan niin helppo klikata kuin aikaisemmin. Kolme tallennettua profiilia on plussaa, samoin profiilin parantuneet muokkausmahdollisuudet. Ohjaimesta saa tehtyä juuri itselleen sopivan.

Kokonaisuutena Elite V2 on paras ohjain millä olen pelannut. Tätä ennen se oli ensimmäinen Elite ja tämä kuitenkin parantaa edeltäjästään. Hienoa, että tehdään tällaisia oikeasti Premium -tason ohjaimia.
 
Ylös Bottom