Xbox One

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana jryi, 22.05.2013.

Tags:
 1. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Xbox One on nyt virallisesti todellisuutta. JaakkimO uutisoi aiheesta KonsoliFINin sivuilla:

  Odotus palkittiin ja Microsoft paljasti vihdoin uuden sukupolven konsolinsa. Xbox Infinity, Xbox 8, Xbox Loop. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta Microsoftin mielestä se oikea on Xbox One. Kuvatakseen uuden Xboxin mahtia olohuoneen viihdekeskuksena, tunnuslausetta ”All in One” muistettiin mainita ahkerasti.

  Toisin kuin Sony, Microsoft esitteli uuden konsolin ulkomuotoa sitä auliisti hivelevissä lähikuvissa. Mukana tulee täysin uusittu Kinect 2.0, sekä päällisin puolin kovin tutun oloinen ohjain tuttuine nappeineen. Pelaajan tarjolle tulevat kuitenkin entistä tarkemmat ohjaussauvat, liipaisimet, sekä paranneltu ristiohjain. Itse konsoli sisältää 8 gigatavua RAM-muistia, 500 gigatavun kovalevyn sekä odotetusti Blu-ray -aseman pelejä pyörittämään. Konsoli liitetään entiseen tapaan televisioon HDMI-kaapelilla.

  Kuten edellisenkin Xboxin kohdalla, tuntuu Microsoftin panostus viihdepalveluihin olevan runsasta ainakin Amerikassa. Julkistustilaisuuden alusta reilu osa käytettiinkin tv-palveluiden esittelemiseen. Kanavia, ohjelmia ja pelejä voi vaihtaa sulavasti ja nopeasti puheentunnistuksen avulla. Kinectin uusittu kamera ja Skype taas mahdollistavat usean hengen yhteiset videoneuvottelut. Pilvipalvelut ovat myös iso osa Microsoftin konsolistrategiaa. Kauko-ohjaimena kaikelle toimii tarvittaessa Smartglass.

  Microsoft painotti myös eksklusiivisuuden voimaa. Tällä hetkellä kehitteillä on enemmän pelejä kuin koskaan aiemmin, näistä eksklusiiveja Xbox Onelle on 15 kappaletta. Suunnittelupöydällä on myös kahdeksan täysin uutta pelisarjaa. Julkaisupeleistä mainittiin toistaiseksi ainoastaan Forza Motorsport 5. Osansa tilaisuudessa sai myös Suomen ylpeys Remedy, jonka Quantum Breakia esiteltiin trailerin voimin. Esityksen loppuosa oli pyhitetty täysin Call of Duty: Ghostsille, jonka ladattava lisäsisältö tulee ensimmäisenä juuri Microsoftin konsolille. Myös Electronic Arts hehkutti uusia urheilupelejään.

  Xboxin lippulaivasarja Halo lohkaisi myös osan julkistustilaisuudesta. Vaikka uutta peliä ei paljastettukaan vielä, itse Steven Spielberg kertoi työstävänsä Halo-maailman pohjalta tv-sarjaa Xbox Liveen. Sarjaa tehdään ilmeisen vakavissaan, sillä hehkutuksen yhteydessä mainittiin esimerkiksi Game of Thrones sekä Breaking Bad.​

   
 2. Minun

  Minun New Member

  XBL:
  iCosmicDice
  PSN:
  MiinusX
  Vastaus: Xbox One

  Koska pelaan suurimman osan peleistäni Livessä, paras uudistus on ehdottomasti 300 000 live serveriä. Nykyään niitä on 15 000, joten homma tulee pelittämään vielä paremmin.
   
 3. Lebe80

  Lebe80 Active Member

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  Temposaur
  PSN:
  Temposaur
  Vastaus: Xbox One

  Noh.... Terra Novan jälkeen en sanoisi mitään... Sarja kuitenkin oli yksi kalleimmista sarjoista, ja oli täysi floppi huonoilla dinosauruksilla ja erittäin kliseisellä käsikirjoituksella.
   
 4. stammy

  stammy Active Member

  XBL:
  StammyFi
  Vastaus: Xbox One

  Live-maksut taitavat pysyä entisellään vai mitä siitä sanottiin?
   
 5. milesizdead

  milesizdead KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  milesizdead
  Vastaus: Xbox One

  Jep, ja pätee molempiin konsoleihin.
   
 6. stammy

  stammy Active Member

  XBL:
  StammyFi
  Siis notta X360 Live-säilyy maksullisena myös?

  Tämän kyllä toivoisi näkyvän konsolin hinnassa. Livestä ei ole paha maksaa, jos pelaa aktiivisesti netissä, mutta itselläni nettipeluu on suht satunnaista, johon suhteutettuna Live-maksu kirpaisee. Toki tulee katsottua sitten Netflixiä yms. mutta sen sitominen kultatilin taa onkin jo alun alkaen kyseenalaisempaa kuin nettipelin pyörittäminen.

  Näin muutoin tuli ihan sivusilmällä eilen seurattua julkistustilaisuutta. Hirveitä mehuja ei housuun lirahtanut, mutta Quantum Break ja Halo ovat itselleni vahvoja system sellereitä suhteessa kilpailijoihin.
   
 7. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: Xbox One

  Xbox Onen ohjaimesta on saatu uusia kivoja yksityiskohtia. Tattien deadzone on entistä pienempi, tattien jäykkyyttä on vähennetty 25 prosenttia, kuvionäppäimien liikerata on pienempi, ja ristiohjain on aika lailla täysin uudistettu.

  Toisaalta Microsoft vahvisti, etteivät X360-ohjaimet ja -lisälaitteet toimi Xbox Onessa.

  Lähteet: Kotaku ja Joystiq
   
 8. paha80

  paha80 New Member

  Vastaus: Xbox One

  Ja Xbox 360:n pelit ei toimi? Ja ostetut pelit toimivat vain ja ainoastaan siinä yhdessä boksissa mihin ne rekisteröidään? Osaako jo kertoa näistä asioista vähän tarkemmin.
   
 9. Haca

  Haca Member

  Vastaus: Xbox One

  Ohjainten toimimattomuuden arvasikin, mutta se kyllä korpeaa että ilmeisesti ohjaimen headset-portti on muutettu standardi 2.5mm:stä johonkin ihan muuhun. Tämä tietenkin vain sen takia ettei vanhat headsetit toimisi.
   
 10. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Vastaus: Xbox One

  X360-pelit eivät toimi Onessa.

  XOne-pelit täytyy asentaa kovalevylle, ja ensimmäisen asennuksen yhteydessä levy kytketään Live-tiliin. Peliä pystyy tämän jälkeen pelaamaan kuka tahansa sillä konsolilla, jolle peli on ensimmäiseksi asennettu, tai millä tahansa konsolilla, jos käytetään kytkettyä Live-tiliä. Jos haluaa käyttää peliä toisella Live-tilillä ja toisella konsolilla, täytyy maksaa aktivointimaksu, jonka suuruudesta ei ole kerrottu vielä mitään.
   
 11. Frogilix

  Frogilix New Member

  XBL:
  Frogilix
  Vastaus: Xbox One

  Äkkiäkös siihen joku adapteri tulee.
   
 12. Haaso

  Haaso New Member

  PSN:
  Sharkonen
  Vastaus: Xbox One

  Tuossa on alustavaa tietoa laitteen koosta. Hyvin epävirallista (Gafista pomittua).

  [​IMG]
   
 13. LumiSokeaX

  LumiSokeaX Member

  XBL:
  SnowbLndX
  PSN:
  SnowBlindX
  Vastaus: Xbox One

  Mikkisofta siis ampui juuri xbox LAN-järjestäjiä naamaan? Vaihtoehtoisesti jokaisen pitää tuoda oma konsoli turnauksiin tai turnauksen järjestäjien pitää ostaa jokaiselle konsolille aina sama peli, jonka jälkeen jokaisen pitää aktivoida vain oma käyttäjänsä... ei siis mitään järkeä! :confused:
   
 14. Smikke

  Smikke New Member

  XBL:
  Smikke
  PSN:
  Smikkeh
  Vastaus: Xbox One

  Videopätkä jossa kerrotaan ensifiiliksia uudesta ohjaimesta sekä kinect-sensorista.
  [video=youtube;9kENCgBu2o4]http://www.youtube.com/watch?v=9kENCgBu2o4[/video]

  Ja lisää Kinectiä
  [video=youtube;Hi5kMNfgDS4]http://www.youtube.com/watch?&v=Hi5kMNfgDS4[/video]

  Selkeästi alkaa olemaan kinect todella tarkka kaikessa havainnoinnissa. Nyt vaan tarvittaisiin niitä oikeita innovaatioita mitä voidaan toteuttaa, jotka ainakin tähän mennessä ovat mielestäni täysin puuttuneet.
   
 15. Kimmo72

  Kimmo72 Active Member

  On kyllä vähän tyhmää että toi Kinect ängetään väkisin mukaan tohon. Nomaalisti mulle on ihan sama mitä ominaisuuksia on "ylimääräsinä", jos niitä ei tarvi, ei niistä haittaakaan ole. Mutta toi kun on tommonen fyysinen vempain niin hölmöä pakkomyydä semmosta. Joskus mikkisoftalta saamani testi Kinectkin on lojunut kaapissa siitä lähtien kun sitä vähän kokeilin ja totesin että ei oo mun juttu. Mieluummin löhöön sohvalla kapulan kanssa kun huidon.
   
 16. Kabanossi

  Kabanossi New Member

  XBL:
  Kabanossi
  PSN:
  Kabanossi
  Vastaus: Xbox One

  Hyvin todennäköisesti LAN-turnauksiin osallistuvat ovat jo pelanneet turnauspeliä kotonaan. Jokainen siis vain lataa profiilinsa Xbox Livestä tai tuo sen esimerkiksi USB-tikulla. Mullakin on oma profiili USB-tikulla, jonka nappaan kavereille mennessäni mukaani. Tikulla on myös muutama XBLA-peli, jotka kulkevat kätevästi mukana.
   
 17. paha80

  paha80 New Member

  Vastaus: Xbox One

  Erittäin epämukavaa ja hankalaa, ei ole käyttäjäystävällistä. Harmi.
   
 18. Lebe80

  Lebe80 Active Member

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  Temposaur
  PSN:
  Temposaur
  Vastaus: Xbox One

  Vuoden päästä jo naurat tälle kommentillesi.
   
 19. Hinin

  Hinin New Member

  XBL:
  TacitHinin
  Vastaus: Xbox One

  Pitää toivoa ja laittaa sormet ristiin, että näitä televisiopalveluita laskeutuu tänne kotipohjolaankin. Lähinnä nyt odottelen sitä, että miten tämä muu osa suoriutuu boksilta, koska pelit kiinnostaa eniten.
   
 20. hirwas

  hirwas New Member

  XBL:
  Hirw1
  PSN:
  Kala-Keisari
  Vastaus: Xbox One

  Aivan. Olisi mahtava kun voisi pelata, katsoa tv:tä, skypettää ja selata nettiä samalla :p
   

Jaa tämä sivu