Yakuza 6 - The Song of Life

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Make93, 15.04.2018.

Tags:
 1. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  [​IMG]

  Julkaisija/kehittäjä: SEGA
  Alusta: Playstation 4
  Genre: Toimintaseikkailu
  Ikäraja: K18
  Julkaisu: 17.4.2018

  http://yakuza.sega.com/

  Yakuza 6 The Song of Life on uudella Dragon Engine pelimoottorilla tehty toimintapeli, joka sijoittuu Tokioon, Hiroshimaan ja Kamurochoon.

   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
  HideoMiyamoto tykkää tästä.
 2. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Loistavata! Meikän on pitänyt jo viikkoja tehdä ketju Yakuza-sarjalle, mutta sen verran kiireinen ja "kiireinen" on tullut oltua, etten ole saanut aikaiseksi.

  Vähän myöhäisherännäinen on tullut oltua Yakuza-sarjan suhteen, mutta tämä on kyllä noussut omien suosikkien joukkoon. Kutonen on myös varsin hyvä teos, muttei täydellinen.

  KFIN-arvio on tosiaan ollut julki jo jonnin aikaa: Laadukasta ylähyllyn rikosdraamaa
   
  HideoMiyamoto ja Make93 tykkäävät tästä.
 3. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Jep, luin arvostelusi ja siitähä se mielenkiinto heräskin. Pakko oli tilata vaikkakin uusi god of warikin tulee samalla viikolla. :D tykkäsin tappeluista demossa, mut on kyl niin riisuttu demo et huhhu. Loppukuin seinään ja sit vaan hakkasin thugeja minkä jaksoin.:cool:
   
  Ulukai ja HideoMiyamoto tykkäävät tästä.
 4. Routa

  Routa Active Member

  XBL:
  tryfailrepeatFI
  PSN:
  tryfailrepeat
  Tuli itsekkin tutustuttua sarjaan vasta viime syyskuussa. Tuli heräteostoksena hommattua Yakuza 0, joka vei kyllä mukanaan. Pelasin 5kk sisään 0:n, Kiwami 1 ja 5:n, kieltämättä pieni ähky iski. Joten tämmönen 3kk tauko tehnyt ihan hyvää sarjasta. Saa God of War odottaa, että tämä saadaan pelattua puhki. En demoa halunnut kokeilla enkä lukea arvosteluja, vaan olen pitänyt itseni täysin pimennossa.

  Sitten vielä Kiwami 2 elokuussa, niin kyllä kelpaa. Kertakaikkisen hieno pelisarja.

  Pelihän oli jo lähetetty torstaina, mutta kiitos Posti, kun ette saa priority kirjettä seuraavaksi päiväksi perille 150km päästä.
   
  HideoMiyamoto tykkää tästä.
 5. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Well-Known Member

  Itselle Yakuza sarja on ollut ekasta osasta asti todella lähellä sydäntä ja kun Shenmue tuntui kuolleen niin jonkinnäköinen seuraaja sille. Mutta vasta Y3 lähtien sarja nousi niihin saappaisiin missä se nyt on uuden hahmon takaa kuvatun kameran ansiosta, joka antaa paljon paremman siellä olon tunteen. Yakuza 0 tai 5 ovat tähän mennessä omat suosikit sarjasta, mutta 6 vaikuttaa kyllä alun perusteella työntävänsä lusikkansa tähän soppaan.

  Todella paljon harmittaa että nämä historialliseen japaniin sijoittuvat Yakuza pelit eivät ole koskaan tänne asti saapuneet, itsehän aikoinaan Yakuza Kenzanin tilasin japanista ps3 ja yritin sitä käännöksen kanssa pelata mutta eihän se nautinnollista ollut. Sitten on vielä Yakuza Ishin joka vaikuttaa todella hyvältä peliltä mutta tuskin nähdään koskaan täällä.

  Dead Souls oli ihan oma pelinsä ja nautin pelistä todella paljon vaikka se olikin zombie shooter ja kaukana pääsarjan peleistä tyyliltään.

  Ensi viikolla sitten 6 otetaan vastaan suurella hypellä ja ehkä joutuu jopa GoW ostoa lykkäämään sen takia. Saatetaan sarjan legendaarisen sankarin tarina kunnialla päätökseen, sen jälkeen suunnataan katseet Yakuza Kiwami 2 ja odotellaan mihin suuntaan sarja tulevaisuudessa lähtee uudella sankarilla.
   
  Make93 tykkää tästä.
 6. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Jos oikein innostuisin tästä yakuza kutosesta niin sit vois ostaa yakuza 0 sekä kiwamin. Ilmeisesti yakuza0 on esiosa näille peleille ja ei liity toisiinsa sillä tavalla? Kiwami on taas ensimmäisen yakuzan remaster, jos oikein olen ymmärtänyt?
   
 7. OK

  OK Well-Known Member

  Yakuza 0:n tapahtumat pohjustavat Kiryun ja Majiman nuoruutta sekä myös muiden oleellisten sivuhahmojen taustoja, mutta tosiaan aiemmilla peleillä (Yakuza 1-5) ei ole viittauksia tähän kyseiseen esiosaan. Kiwami 1:n on sekä teknisen toteutuksen kuin sisällön puolesta päivitetty versio alkuperäisestä Yakuzasta eli pikemminkin Remake kuin pelkkä Remastered.

  Melkein suosittelisin pelaamaan ensiksi Yakuza 0:n ellei Yakuza 6:n korkkaaminen kuumota pahemman kerran. Ja vaikka et lämpenisi Y6:lle, niin suosittelen kuitenkin ostamaan Y0:n, koska tuo peli sisältää äärimmäisen kiinnostavan tarinan sekä hahmot. Mielestäni tuolla saralla tämä kilpailee The Last of Usin kanssa.
   
  Make93 tykkää tästä.
 8. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Well-Known Member

  Olin siinä uskossa että tuo ”demo” muuttuu kokoversioksi kun julkaisu tapahtuu, no ei sitten pelata vielä kun joutuu lataamaan sen uusiks. Toivottavasti tallennukset on yhteensopivia.

  Edit: demon tallennukset toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
 9. Ippenator

  Ippenator Active Member

  Steam ID:
  Ippenator
  XBL:
  Ippenator
  PSN:
  Ippenator
  Tämä pelisarja kyllä kiinnostaa kovasti, mutta valtavan backlogin takia ei ole vielä näitä tullut pelattua, vaikka pelivarastosta löytyy juuri Yakuza 0, Kiwami sekä PS3:llekin muistaakseni Yakuza 3, 4 ja olisiko myös 5? Nuo PS3:llakin olevat Yakuzat ovat minulla edelleen pelaamatta, mutta niitäkin on kuitenkin tarkoitus vielä pelata. Kutosenkin varmasti hankin jossakin vaiheessa, kun noita muita olen saanut pelattua alta pois.

  Missähän järjestyksessä näitä tosiaan kannattaisi pelata, jotta tarinasta ja hahmoista saisi eniten irti? Vai onko sillä edes väliä missä järjestyksessä pelaa? Itselleni ovat juoni ja hahmot peleissä tärkeitä tekijöitä, joten pelaan pelisarjoja mieluiten siten, että järjestys tukee juonen ja hahmojen seuraamista mahdollisimman hyvin.

  Edit: Luinpas ketjua huolimattomasti. Tuossa edellähän on jo erittäin ansiokkaasti kommentoitukin tuota juonen kannalta toimivaa järjestystä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018
 10. SalarymanDaishi

  SalarymanDaishi Active Member

  XBL:
  SalarymanDaishi
  PSN:
  SalarymanDaishi
  Yakuza 0 on luonteva aloituspiste, koska se seuraa Kazuma Kiryun nuoruutta kultaisella 80-luvulla. Seuraavana Yakuza Kiwami (ensimmäisen Yakuzan remasteroitu versio) ja sitten joko Yakuza 2 tai odottelee kaikessa rauhassa elokuulle, jolloin julkaistaan Yakuza Kiwami 2 (eli tuon kakkosen remasteroitu versio). Siitä eteenpäin mennäänkin jo sitten ihan kronologisesti kolmosesta aina tähän Kiryun saagan päättävään kutoseen saakka. Yakuza: Dead Souls oli vain zombeja kuhiseva spin-off, joten sen voi käytännössä jättää väliin kokonaan tai nauttia vaikka nelosen ja vitosen välissä, jolloin se alunperinkin julkaistiin.
   
 11. Ippenator

  Ippenator Active Member

  Steam ID:
  Ippenator
  XBL:
  Ippenator
  PSN:
  Ippenator
  Kiitos!

  Nyt kun katsoin pelihyllyjä läpi, niin en Yakuza vitosta itse asiassa löytänytkään. Sen sijaan tuo Yakuza-zombie-spin-off minulta näköjään löytyykin.

  Onko muuten tietoa siitä onko tuo vitonen saatavilla vielä PS3:lle? Vai onko siitä kenties tulossa jossain vaiheessa myöskin remasteroitu versio PS4:lle?
   
 12. SalarymanDaishi

  SalarymanDaishi Active Member

  XBL:
  SalarymanDaishi
  PSN:
  SalarymanDaishi
  Vitonen julkaistiin lännessä vain digitaalisena versiona mutta näyttäisi tuo vielä €29.95 hintaan PSN Storesta löytyvän. Osien 3-5 mahdollisista remasteroinneista ei ole kuulunut edes huhuja. Niissä pyöritään muutenkin sen verran monissa lokaatioissa, että niiden ehostaminen voi muodostua turhan työlääksi, varsinkin kun PS3 on kestänyt aikaa sentään pikkuisen paremmin kuin PS2.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 13. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Well-Known Member

  Jokainen tietysti voi pelata pelit siinä järjestyksessä kun haluaa, mutta itse suosittelisin ensin 1-5 sitten 0 ja 6, ne on julkaistu tuossa järjestyksessä ja 0:ssa on viittauksia sarjan myöhempiin peleihin ja nämä asiat ei toimi samanlailla jos 0 pelaa ensin.

  Tietysti koko sarjan pelaaminen on vähän hankalaa nyt kun Kiwami Remaket 1 tullut ja kohta tulee 2, ensin joutuu pelaa graafisesti ja pelattavuudeltaan parempia pelejä ja sitten taas välissä niitä vanhempia pelejä jotka ei välttämättä maistu niin hyvältä, juurikin sen takia että niitä ei ole ehostettu.

  Mutta siis 0,1,2,3,4,5 ja 6 toimii varmasti ihan yhtä hyvin kuin 1,2,3,4,5,0 ja 6.
   
  SalarymanDaishi ja Ippenator tykkäävät tästä.
 14. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Hyvä peli! Kiinnostava hahmo tämä Kiryu, ostelin tossa jo kiwamin ja Y0 yritän metsästää vielä jostain, sen verran koukuttaa kyllä. Josko ne tekis kaikki 1-5 remakena kun eipä mistään enään löydä ps3:lle noita pelejä ku yritän katsoa, mutta enpä kyllä ehkä tahtoisikaan enään ps3:sta kaivella tuolta pölyvuoren alta. :D
   
 15. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Voikos tässä jossain vaihees matkustella alueelta toiselle? Juonen mukana kun on menny eri alueelle, niin en ole vielä keksinyt miten pääsee takasin edelliselle alueelle. :confused:o_O
   
 16. OK

  OK Well-Known Member

  Aiemmissa osissa taisi pystyä kulkea taksilla. Mahdollisesti sama pätee myös Y6:ssa?
   
 17. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Taksilla joo, mutta en tiedä ku valikoissa oli vain sen alueen paikat mihin taksilla voi mennä.
   
 18. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Taksilla tosiaan pääsee, toinen alue on listalla muistaakseni alimpana. En osaa sanoa, että oliko tarinassa kohtia, jolloin ei pääse matkaamaan, mutta hyvin mahdollista on. Itse pääsin kyllä pääalueiden välillä matkaamaan aina niin halutessani.

  Mutta loistavata, että Yakuza uppoaa! :D
   
  Make93 tykkää tästä.
 19. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Uppoaa juu :) oon nyt chapter 6 ja pääsin takasin kamurochoon, nyt varmaan pääsen taas matkailemaan, toisellekin alueelle.
   
 20. Make93

  Make93 Active Member

  PSN:
  makejou
  Voikos noita sivutehtäviä sun muuta hauskaa jatkaa enään stoorin jälkeen vai pitääkös pidätellä ton stoorin jatkamista hetki :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu