Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yakuza/Like A Dragon -pelisarja

Nyt on myös Yakuza Kiwami läpi, tähän meni "vain" 65h kun teki sivutehtävät ym päälle, sivutehtävät oli ehkä tässä kiwamissa hieman laadukkaampia mitä nollassa, jotkut liittyi tarinaan jne, sit oli tietenkin niitä perinteisiä "tuo martille mustikoita". Tykkäsin ehkä jopa hieman enemmän ku nollasta, melko eeppinen lopputaistelu. Taattua yakuzaa taas kerran, nyt on sit kaikki yakuzat pelattu läpi mitä voi näille nykykonsoleille saada, elokuussa sitten jatkuu kiwami kakkosen parissa ja siitä sit joskus kun tulee vielä ne 3-4-5+ uusin joskus. Näin jälkikäteen ehkä hieman kaduttaa että aloitin kutosesta, eipä siinä mitään nyt suuria spoilauksia tapahtunut mut tietyt hahmot olisi kiva kokea aikajärjestyksessä. Yakuza 0 ehdottomasti paras osa aloittaa. Noh näillä nyt mennään!

Platina havittelen mut se perkeleen mahjong, aloin jopa opettelmaan peliä ja luin tyylii jonku pitkän kirjan säännöistä jne. Jotain jopa sain myös aikaseksi, voitinki muutamat pelit mutta kun siinä pitää saada se full straight ja ties mitä ihmeen iicheja ja ponneja, meni valehtelematta 6h että sain se vaadittavan iichi ippatsun (en tiedä mitä se ees tarkoittaa) mutta se ei riitä. Todennäköisesti opin koko mahjongista 0,0,0001%. Pitää olla joku vanha japanilainen ukko joka on pelannut lapsesta asti että tosta mitää tajuis, varmaa hauskaa olis jos osais.
 
Itse joudun kyllä lykkäämään Yakuza 2 Kiwamin ostoa shenmuen takia, en olisi uskonut että tämäkin päivä tulee jotta Yakuza peli ei julkaisussa heti lähde ostoon mutta ei niitä pelejä ole järkeä ”hyllyyn” ostaa pölyttyy kun voi olla alessa siinä vaiheessa kun tulee sauma pelata.
 
Ois myös nämä shenmuet pitänyt tehää remakena, näyttää melko kököltä että jaksaisi enää tässä vaiheessa kiinnostaa ja vieläpä kiinnostaa enemmän kun yakuza.
 
Yakuza Kiwami 2 on saanut "ihan kelvollisen" vastaanoton. Vajaa 30 arvostelua ja valtaosa näistä on 9/10 arvioita.

Mikään massiivinen yllätys tämä ei ole. ResetEran kommenttien perusteella eritoten Y2 ja Y0 on nostettu esille, kun on keskustelunaiheena on ollut Yakuza sarjan parhaimmat osat. Harmittaa ettei tässä ole yhtään aikaa pelata Banner Sagan viimeistä osaa eikä Yakuza 2:n Remakea. Laatupelejä kumpikin.
 
Demo myös saatavilla japani storesta, vielä en ole ehtinyt testaamaan.

EDIT: Nyt olen ja kyseessä taitaa olla Yakuza spinoff, peli tapahtuu Kamurochossa ja taistelut ovat identtisiä Yakuza sarjaan nähden. Uutta on sen sijaan että olet poliisi ja sinun pitää varjostaa ihmisiä ja johtolankojen perustella etsiä oikea henkilö jota varjostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Hmm, spinoff tai ei.. Hyvältä näyttää, taistelut ehkä jopa näyttää smoothimmalta. Kyllä tämä näin yakuza fanina pakko-ostos tulee olemaan.
 
Tämä on tähän mennessä yksi ähkymmistä pelisarjoista mihin törmännyt kaiken oheistekemisen vuoksi (mennyt vähintään 150+h) ja yksi mielenkiintoisimmista.
Japani kiehtonut pienestä pitäen ja yhtenä yksityiskohtana ruoka-annoksien kuvat pelissä herättävät aina veden kielelle.

En käsitä miksi en PS2 aikana kuullut kyseisestä pelistä ja aloitin tutustumisen vasta Yakuzan 4:sta Plussan myötä, koska PS2:sta ei enää ollut eikä tietoa Kiwameista.
Joten nyt mennyt sekaisin koko sarja pelatessani epäjärjestyksessä 4->3->5 .
5:ssa vielä alussa ja ajattelin pistää homman jäihin, mennä muihin peleihin ja aloittaa joskus 0:sta ja siitä Kiwamit, sillä kuullut villejä huhuja että saisin Pro:n joululahjaksi.
Tai sitten jatkan epäjärjestystä epänormaaliin tapaani.

Loistava pelisarja kaiken kaikkiaan. Judge Eyes näyttää aikasta mielenkiintoiselta.
 
Yakuza tiimin seuraava peli Judge Eyes on saanut julkaisuajan japanin ulkopuolella ja ensi kesänä ilmestyy nimellä Judgment.

 
Tuli just sopivasti yakuza2 vihdoin pelattu läpi, ei se nyt liity tähä pelii mitenkään mut herätti muistot tästä pelistä.
 
Judgement tekee tekstityksen uudella tavalla, yleensä jos pelissä on enkku ja japani äänet ja pelaat japani äänillä on tekstitys kuitenkin enkku dubbauksen pohjalta tehty. Judgement sisältää kaksi englanninkielistä tekstitystä, toinen on tehty alkuperäisen japanin mukaan ja toinen enkku dubbauksen mukaan. Ihan hyvä lisä koska itseä ainakin ärsyttää kun tietää joitain japanilaisia sanoja ja kun kuulee hahmon niitä mainitsevan, ei niitä englannin kielisessä tekstissä kuitenkaan käytetä koska enkku dubbaus ei niitä käyttänyt.

https://blog.us.playstation.com/201...ow-the-yakuza-spinoff-reinvents-localization/
 
Ylös Bottom