Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yakuza/Like A Dragon -pelisarja

Mitähän tämäkin meinaa? :D
  • There are no elements where traditional forms of action step in.
  • It feels as if you are playing an action game.
Tämä puolestaan on iiiiiiiso miinus. Edelliset Yakuzat olivat jo ainakin itselle hitusen liian pitkänpuoleisia, niin en uskalla edes kuvitella miltä seiskan kokeminen tuntuu.
  • Overall gameplay time is longer than previous titles. The main story alone is more than twice as long.
 
Tässä aikaisemmin linkattu traileri enkku teksteillä. Vaikuttaa muuten hyvältä mutta en voi sietää tuota hemmetin tukkaa :D

 
Traileri missä näytetään mitä kaikkea pelissä voi tehdä, taistelut näyttävät itseasiassa erinomaisilta ja mikä tärkeintä peli tuntuisi olevan täysi sekopää. Tämä pompsahti omalla listalla hyvin korkealle, nyt vaan sitten katsellaan kuinka kauan joutuu odottelee.

 
Yakuza 7 Demo japani storessa ilmeisesti nyt, pitää ladata ja viikonloppuna kokeilla. :eek:

Eräästä palaavasta hahmosta tietoa.

Ilmeisesti myös Kazuma Kiryu on mukana pelissä.
 
Viimeksi muokattu:
Demoa kokeiltu, saa myös muuten Hong kong storesta joka on enkuks joten helpompi etsiä. Demossa ei kuitenkaan enkkua ole tietenkään.

Pelkäsin että tuo uusi taistelysteemi ei toimisi Yakuza sarjassa mutta sehän on erinomainen, tekee Yakuza 7 roolipelin. Sinulla on max 4 kamua jotka seuraavat sinua kokoajan, on eri jobeja joiden välillä voi vaihdella ja mitä levelittää ja hahmon ulkonäkö muuttuu sen mukaan mikä jobi on käytössä. Taisteluissa on lyönti liikeitä, taika ja jopa healing skillejä, taika kuitenkin sopii peliin kun esim. bensaa ja stenkkua käytetään liekinheittimenä. Party jäseniä voi myös ilmeisesti vaihdella ettei ne aina ole samat, ainakin oli valikko mikä vaikutti siltä. Eli tämä on puhdasverinen Yakuza RPG. Juonesta tietenkään ymmärtäny yhtään mitän mutta se oli perus Yakuzan oloinen. Uusi kaupunki on myös raikas tuulahdus ja näytti olevan kooltan samaa luokkaa kuin Kamurocho. Minipelejä pääsee testaamaan, Dragon Kart joka on kuin realistinen Mario Kart, sekä "Pacman", tarkoitus on kerätä ihme kärrypyörillä kaikki roskat pois mutta sen sijaan että olisi haamuja jotka yrittävät sinua jahdata, siellä on muita roskankerääjiä joihin ei saa koskea. Peli myös vaikuttaa ottaneen paljon rennomman ja päättömämän asenteen, kaikesta on tehty hauskaa.

Pelonsekaisista tunnelmista siirryttiin pakko-ostos linjalle demoa kokeiltuani, mutta ymmärrän jos tämä ei kaikille sovi koska sen verran on uusittu systeemejä.

Uusi traileri, vain japaniksi. Video vahvistaa tuon aikaisemman spoilerin sisällön, joten jos et sitä lukenut älä katso videota.

 
Viimeksi muokattu:
Pitäisköhän tuo video pistää spoileri-tagin taakse? Esikatselukuva kertoo liikoja? :D
 
Luulen, että tuo kyllä aika monelle selviää ennen julkaisua, mikäli vain peli kiinnostaa.

Tässä samalla videota tuosta demossa olevasta kartingista. Näyttää yllättävän huvittavalta.

 
Jos on muuten mietityttänyt, josko tähän pelisarjaan pitäisi tutustua vaiko ei, niin nyt on PS Storessa useampi osanen halvennuksessa.

Yakuza 0 sekä Yakuza Kiwami (eli "ykkösosa") irtoavat hintaan 9,95 e. Yakuza Kiwami 2 ja Yakuza 6 hintaan 19,95 e. Spinoff-Judgment puolestaan 24,95 e. Eli käytännössä kaikki PS4-julkaisut alehintaan.
 
Ai tuo 7:n demo oli tullut aiemmin, kirjoittelinkin siitä johonkin toiseen ketjuun jo...harkitsen edelleen Yakuza-päissäni importin ostamista tammikuussa :D

Osat 3-4 ovat myös vähän aikaa PS4:lle ”remasteroituja” ja julkaistaan fyysisenä pakettinakin vitosen valmistumisen myötä keväällä.

Yakuza 0 meni jo kauan aikaa sitten läpi juonen puolesta, mutta nyt vasta huomasin miten paljon missasin sivusisältöä kun aloitin pelaamisen uudelleen (mm. Miracle Johnson, kana, pocket racing jne. :D)
 
Ei hemmetti, ensimmäistä kertaa Steamin historiassa tuli hyödyllinen alennus kuponki lahjaks, Yakuza Kiwami 2 -33% Pitää vaan odottaa et noi talvialet loppuu et sen voi käyttää :D
 
Tullut nyt vihdoin Kiwami 2 pelailtua PCllä "4K" 60 FPS ja on aikamoista silmäkarkkia, kelpaa!!! Dragon Engine muuttaa myöskin gameplayn osalta todella paljon joten erot alkuperäiseen 2 on aika huikeat, paljon isompi kuin Kiwami 1 kohdalla oli. Melkeen parikymmentä tuntia takana ja chapter 8 on menossa, Cabaret clubin johtaminen on edelleen yhtä koukuttavaa kuin oli 0 ja kun vähän viilailtu sieltä täältä niin maistuu vielä paremmalta, sillä myös voi tienata tuhottomasti rahaa. Se toinen isompi minipeli on mielestäni heikompi versio 6 vastaavasta, jotenkin sekavan oloinen ja vaikea hahmottaa koko taistelukenttää. Tekemistä on paljon mutta sivutehtävät tuntuvat kyllä kovin vanhanaikaisilta suurinosa, kuitenkin aina syystä tai toisesta päädytään tappelemaan jotain urpoa vastaan joka tulee uhoamaan. Sivutehtävien tarinatkaan ei kauhean kummoisia ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, tällä saralla myöhemmät pelit on parantaneet paljon.

Avaimet lojuvat keskellä katua kuten 6 taisia olla, verrattuna 3 jossa niitä saa etsiä puista, katoilta ja ties mistä pienistä koloista, en muista oliko ne piilotettu 4 ja 5 miten. Bossitaistelut myös ovat todella heikkoja ja ei millään tavalla hauskoja, saavat kauheat nitroboostit ja huitovat loputtomalla temmolla eikä niitä pysty mitenkään stunnaamaan tai horjuttamaan. Tulee todella halpa fiilis, normi katutappelut ja pienemmät bossit on paljon paremmin tehty.

Peli kuitenkin maistuu erinomaisesti miinuksista huolimatta ja se on hyvä kun ei muista tarinasta mitään niin kaikki on aika uutta :D

Tässä myös odotellu et koska 3-5 tulis PC:lle mutta sitten huomasin että nämä ovat PRO:lla 4K 60 FPS joten ei siinä mitään PC versioita tarvi odotella onneksi, senkun vaan plösölle collection ostoon heti kun Kiwami 2 on läpi. Varsinkin Yakuza 5 tuloa odotan innolla koska se on niin massiviinen peli jossa on 5 eri pelattavaa hahmoa ja jokaisella oma minipelinsä, 5 eri kaupunkia ja sarjan paras "minipeli" erään viehättävän nuoren neidon kanssa. Peli myöskin sai uuden pelimoottorin verrattuna 3 ja 4 joten mukava päästä se kokemaan vähän ehostettuna, ehdottomasti sarjan toiseksi paras peli heti 6 jälkeen.

Nyt sitä Yakuzaa riittää!! :eek:
 
Päätin vihdoinkin perehtyä tähän pelisarjaan kunnolla ja hommasin tuon Yakuza 0:n alennuksesta. Pelasinkin heti 6 tuntia putkeen. Koukuttava. Tekemistä tuntuu riittävän. Pelottaa vaan, että tuleeko liikaakin tekemistä. Joskus jää pelit kesken juurikin sen takia, että on aivan liikaa tungettu kaikkea ja pirun vaikeaa keskittyä.
 
Ite keskityin kylmästi vaan tarinaan kun aloitin sarjan kun tiesin että tästä tulee pitkä reissu, sit fiiliksen mukaa kaikkea muuta mitä jaksaa, yllättäen onkin jaksanut tarinan oheessa kaikkea muuta ja odotellaan nyt 3-4-5 fyysistä julkasua.
 
Yakuza 7 ehkä saamassa enkku dubin, se olisi ensimmäinen kerta sitten Yakuza 1 kun näin tapahtuu.


Edit: Famitsu on myöskin arvostellut pelin ja antanut kunnioitettavan 38/40.

 
Viimeksi muokattu:
23 tuntia takana Yakuza 0-peliä. Harmittaa, etten ollut tähän sarjaan aikaisemmin tutustunut, sillä tämä on aivan uskomaton. Todella mahtavaa tarinankerrontaa, koko aika pitää pelata vähän lisää, koska haluaa tietää nyt heti mitä tulee seuraavaksi.

Sivutehtävät yllättävästi ei puudutakaan, vaan niitä tekee ihan mielellään. Peli omasta mielestäni lähtee käyntiin kunnolla vasta siinä Chapter 6 (muistaakseni) paikkeilla, kun päästään tekemään bisneksiä. Aivan mahtava lisä. Muutenkin kaikki pikkutekeminen jotenkin sopii tähän peliin. Ja olen huomannut, että tässä pelissä oikeasti välittää noista hahmoista. Käynyt pari kertaa tunteisiinkin vahvasti tuo tarina.

Tuli nyt sitten PS Storesta hommattua kaikki saatavilla olleet Yakuza-pelit, myös se Yakuza 3-5 Remastered. Yakuza 5 Remastered ilmestyy ensi kuussa, 3 ja 4 jo saatavilla. Ja tietysti se Judgment vielä lisäksi. Tulee varmana hankittua tuo 7. osakin.
 
Annoin vihdoin periksi ja hommasin Judgmentin PS4:lle 25€, ei paha hinta ja voihan vihdoin kokea tämänkin. Mites tämä vertautuu Yakuza peleihin, onko yhtä hyvä ?
 
Annoin vihdoin periksi ja hommasin Judgmentin PS4:lle 25€, ei paha hinta ja voihan vihdoin kokea tämänkin. Mites tämä vertautuu Yakuza peleihin, onko yhtä hyvä ?

Minun mielestä itse stoori oli yhtä kiintoisa kuin Yakuzoissa joita olen pelannut, samoin turpaan mätkintä maistuu jos on ennenkin maistunut.
Hahmot ja sivutehtävät sitten ei yleisesti ottaen ollut yhtä mieleenpainuvia ja hauskoja kuin Yakuza peleissä. Myös nämä salapoliisi aspektit oli ehkä vähän niin ja näin. Ainakin ne varjostus tehtävät oli todella tylsiä ja niitä oli liikaa.

Mutta oli kuitenkin hyvä peli ja suosittelen pelaamaan jos Yakuzat on mieleen.
 
Ylös Bottom