Yleiskaukosäätimet

Keskustelu osiossa 'Muu keskustelu' , aloittajana Sami Turunen, 09.04.2006.

 1. Sami Turunen

  Sami Turunen FilmiFIN Moderaattori

  Mietin tällaista (Logitech® Harmony® 550 Advanced Universal Remote = Suomessa ilmeisesti nimellä 525) netin kautta itseohjelmoitavaa Logitechiä, jota Verkkokauppakin myy 79 euron hintaan.

  Onko laitteesta mihinkään / löytyykö suosituksia yleiskaukosäätimille? Hintatoppi 100-150 euron tietämillä.

  Muussa tapauksessa teen DIY-remoten parilla kuminauhavirityksellä: väsään kapuloistani megakokoisen halon ja printtaan sen kylkeen tarran "yleiskaukosäädin".
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.07.2006
 2. Janus

  Janus Active Member

  XBL:
  FL Janus
  PSN:
  Janus_Fin
  Vastaus: Yleiskaukosäädintä

  Sisuskalut on varmaan All-In-Onen. Kunhan se on oppiva, niin varmaan toimiikin.
   
 3. nothing

  nothing Active Member

  XBL:
  Notinki
  Vastaus: Yleiskaukosäädintä

  Meikäläisellä Logitechin 525 ja olen ollut ihan tyytyväinen.
  Inputtien kanssa oli alkuun hieman ongelmia, mutta pienellä säädöllä nekin lähti toimii hienosti.
  Eikä mitään makroja tarvinnut käyttää.

  Eniten tykkään valmiista aktiviteeteistä. Esim nappia "play xbox360" painamalla käynnistyy boksi, töllö ja vahvari. Ja kaikki valmiiksi oikealle inputille säädettynä. Ja jos tästä haluaa vaihtaa vaikka DVD katseluun painaa vain aktiviteettia "play DVD" ja boksi sammuu, DVD soitin käynnistyy ja inputit vaihtuvat oikeiksi.

  Mielestäni ehdottomasti parempi vaihtoehto, kuin sata ja yksi erilaista säädintä.
   
 4. Sami Turunen

  Sami Turunen FilmiFIN Moderaattori

  Vastaus: Yleiskaukosäädintä

  Jos ei ole käyttöä, niin myytkö pois? Olen valmis ottamaan riskin.. ;)
   
 5. Kurimus

  Kurimus New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Onko tuo Logitechin 525:n mitenkä nopea "starttaamaan"? Itselläni on joku sonyn systeemi ja siinä menee aina tovi että näyttöön latautuu tiedot ja latausaikana ei kakea voi käyttää. Verkkokaupassa näyttäs maksavan 65.
   
 6. -mic-

  -mic- Active Member

  XBL:
  mic FIN
  PSN:
  micFIN
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Itte hankin tässä pari viikkoa sitten Logitechin Harmony 555:n, ilmeisesti seuraava versio 525:sta. Tuntuma on kyllä laadukas ja jämäkkä, ei voi siitä valittaa. Ite kaken säätäminen käyttökuntoon on taas tuottanut muutamia harmaita hiuksia ja hieman aikaa. Vieläkin vähän vaiheessa se urakka. Mutta silti suht. tyytyväinen oon ollu. Nuo nothing:in mainitsemat aktiviteetin on kyllä loistojuttu.

  Ainakin 555 on käyttökunnossa ja taustavalot syttyvät ennenkuin siihen ehtii edes koskea [siinä on joku liikkeentunnistin]. Jos tätä tarkoitit?
   
 7. Sami Turunen

  Sami Turunen FilmiFIN Moderaattori

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Joululahjaksi sain Logitechin Harmony 525:n. Asennus oli ihailtavan helppoa ja harvinaisemmatkin laitteet löytyivät (esim. Oppo). Käyttö on ollut tuskaisen alun jälkeen suhteellisen myönteistä. Välillä tulee ikävä laitteiden omia kaukosäätimiä, kun haluaa nopeita tehdä toimintoja. Pieni kärsivällisyys ei ole siis pahasta.

  Harmony 525:n ainoa isompi ongelma on teksti-tv:n käytön hankaluus. En ainakaan itse löytänyt järkevää mahdollisuutta yhteiskäyttöön "Katso TV:tä" -aktiviteetin kanssa, joten teletextille piti luoda uusi aktiviteetti. Tämä luonnollisesti on omiaan nostattamaan punaa kasvoille, kun joutuu mainoskatkoilla räpläilemään kahden aktiviteettimoodin välillä, mikä on hidasta.

  "Katso TV:ssä" kun ei ole mahdollista tehdä page +/- tai numpadille secondary setuppia teletext-tilaan vaan ne toimivat yhden kaavan kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos näppäilet teksti-tv-moodissa esim. 201 vaihtuvat myös tv-kanavat 2, 0 ja 1...
   
 8. Kurimus

  Kurimus New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Juuri tuota tarkoitin. Kiitoksia.
   
 9. FrankNyberg

  FrankNyberg New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Phillips prestigo sru9600, ostaa pamautin tuollaisen.

  Onko kellään kokemusta?
  Tuntuu ettei se opi millään noita näppäimiä mitä sinne yrittää ohjelmoida. Siis kun pioneerin vahvistinta se ei opi (siis kun yrittää opettaa, voluumi etc. toimii) ja Optoman tykistä se ei opi mitään.
  Kaukon näytössä kyllä lukee että perile meni mutta toimia se ei vaan suostu.
   
 10. Jona Asih

  Jona Asih Member

  XBL:
  Jona Asih
  PSN:
  Jona_Asih
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Tämä ei nyt suoranaisesti liity yleiskaukosäätimiin, mutta omien kokemusten pohjalta toteaisin Philipsin olevan hyvä valmistamaan partakoneita ja paska tekemään viihde-elektroniikkaa, olipa kyseessä miten yksinkertainen tai monimutkainen laite tahansa. Ikinä ei tunnu Philipsin viihdelaite toimivan niin kuin pitäisi ja viimeistään kahdessa vuodessa on värkki kokonaan hajalla - useimmiten korvauskelvottomassa jamassa.

  "Köyhällä ei ole varaa ostaa Philipsiä."
   
 11. Hydro

  Hydro New Member

  XBL:
  Hydro fin
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet


  Sää se sit oot kova vastustaan Philipsiä:D Mut mikäs siinä,jos muutkin sanoo et Philips on paska niin sithän se on paska.
   
 12. sd

  sd New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Ostin Harmony 555:n ja on kyllä ollut todella hyvä ostos! On kyllä kehittyneet paljon siitä, kun ensimmäisen kerran yleiskaukosäätimestä haaveilin.
   
 13. Sami Turunen

  Sami Turunen FilmiFIN Moderaattori

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Hankittuani Topfieldin digiboksin yleiskaukosäätimen (Harmony 525) käyttö on jäänyt vähemmälle. Periaatteessa sitä tarvitsee enää vain dvd:n katseluun, koska tv:n kanssa Toppyn kapula toimii ehdottomasti parhaiten. Kapuloiden määrä on kuitenkin pudonnut viidestä kahteen, mikä on helpotus sekin.
   
 14. Didd

  Didd New Member

  XBL:
  DiddFIN
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Itse myin juuri Harmony 525:n 30 eurolla kaverille. Kake oli käytössä n. 2 päivää ja makasi vuoden hyllyssä. Siellä se iloisesti aina vilkutteli valoja kun jotain otti hyllystä.

  Se ei vain suostunut yhteistyöhön (muutenkin über-skeidan) Philipsin DVDR616 -tallentavan DVD-soittimen kanssa. Tärkeimmät toiminnot hautautui kaukosäätimen näytön valikoiden uumeniin ja mm. värillisiä nappuloita en saanut IR-porttien kautta millään sisään.

  Muutenkaan en pitänyt kaukosäätimen käyttölogiikasta ja esim. makroissa se jätti jonkun laitteen melkein aina laittamatta päälle, jolloin koko homma meni sekaisin. AV-kanavien kanssa oli myös ongelmia.

  Päätin, että 3 kaukosäädintä on ihan ok, kuin yksi, jonka kanssa saa menemään monta iltaa viritellessä ja monta harmaata hiusta käyttäessä.

  Ps. Minulla on myynnissä Kameleon 6, jos jotakuta kiinnostaa. Kameleon on omasta mielestäni jonkin verran 525:sta parempi, mutta fyysisten nappuloiden puuttuminen ja heikko kantosäde alkoi pidemmän päälle ärsyttämään. Lisäksi se ei suostunut toimimaan nykyisen tv:n kanssa, mutta en kyllä jaksanut alkaa säätämään sisäisen modeemi-päivitys-hässäkänkään kanssa.
   
 15. jii75

  jii75 New Member

  XBL:
  jii75
  PSN:
  jii75
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Itseltäni löytyy Home Theater Master MX-500, jonka muotoilu on melko...karu, mutta toimiva :) Ko. säädintä käytän telkkariin,digiboksiin,dvd-soittimeen, vahvistimeen ja videotykkiin ja kaikki pelaa.
  Pidän juuri simppelistä toimivuudesta, ilman turhia välkkyviä ja vilkkuvia valoja :)
   
 16. Jari Tomppo

  Jari Tomppo New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Tuo on muuten harvinaisen totta. Mun on jo reilun kahden vuoden ajan pitänyt opettaa Toppyn komennot wanhalle Marantz-yleissäätimelle, mutta homma on vain jäänyt tekemättä, koska Toppyn säädin on yksinkertaisesti loistavan kokoinen ja käytettävyydeltään aivan huippu. Edes näppäinvalaistuksen puuttuminen ei haittaa kun kapulaa on jonkun aikaa käyttänyt.
   
 17. FiTekno

  FiTekno New Member

  XBL:
  FiTekno
  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  täällä on käytössä Philipsin yleiskake. On muuten suht hyvä. sopii käteen ja löytyy taustavalolle liiketunnistin yms.
   
 18. Jooseppi

  Jooseppi New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Mulla on nyt harmony 555 hommattuna, lieviä hankaluuksia käyttöönotossa. Muuten vaikutta ihan laadukkaalle vehkeelle. Ainoa että laittaa inverton digiboksin aina satelliittivastaanottimeksi vaikka laite on juurikin tallentava kaapelidigiboksi. Kattellaan jos löytyy oikea asetus kohtapuoliin.

  Ai niin, meinasin saada huutoa aikaan: rävelsin kakea ja se sammutti teeveen juuri kun tyttöystävä katseli pakoa.. :eek: Ei tykännyt tempauksesta.
   
 19. Mustang

  Mustang Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Onkos näissä harmony:ssa kuinka tarkkaa, et mihin päin sen kaken suuntaa? Tää telkkarin oma kake on niin nirso, että mihin päin sillä osoittaa. Hyvä ettei tarvitse teipata punalaseria pohjaan ja sen avulla suunnata sitä tarkalleen ir vastaanottimeen kun ei meinaa volumea saada tai kanavia vaihdettua. Sinänsä jännä juttu, että telkkari kyllä sammuu ja käynnistyykin hyvin välittämättä siitä osoittaako kake kattoon ja telkkariin.
   
 20. Jooseppi

  Jooseppi New Member

  Vastaus: Yleiskaukosäätimet

  Meilllä digiboksin oma kauko on nirso osoitussuunnalle ja harmony 555 toimii sitä huomattavasti paremmin. Suosittelen.
   

Jaa tämä sivu