Yleistä keskustelua ARPG-peleistä

Mathael

Well-Known Member
Toivottavasti saadaan keskustelua ARPG peleistä niin tulevista kuin nykyisistäkin.
>>

Paljon puhuttava genre. Myöskin genren pelit herättää paljon tunteita ainakin PC puolella esim. pelien syvyydet, endgamet, skillit, luutit balanssit jne. Hyvä esimerkki tästä Wolcen lords of mayhem itse kyseinen peli tuli hankkittua ja peli tuntejakin kerty ihan mukavasti, joskin pelin hankin 15 pikku päivityksen jälkeen niin säästyin siitä julkasu viikonlopun katastrofilta. Pelissä on todella iso potenttiaalia, joskin paljon korjailtavaa ja sen jälkeen lisää contenttia. Torchlight 2 synergies modilla pyörii koneessa tällä hetkellä, Wolcenin heinäkuun isompaa päivitystä odotellessa. Tietenkin Diabloja ei nyt voi olla mainitsematta, kun puhutaa arpg peleistä. Ehkä kuitenkin Grim Dawn on se tämän hetken syvällisin peli Path of Exile hyvänä kakkosena. Wolcenin grafiikka ja pelattavuus on taas enemmän mun mieleen , myöskin Torchlight 2 on kanssa loistava peli mun makuun. Pelaajat on pikkusen kärsimättömiä et kaikki pitäs olla pelissä kunnossa heti julkasussa, vaikka arpg pelit paranee vanhetessaan kuin se kuuluisa hyvä viini. Muistelee nyt vaikka Diablo 3 julkasussa verrattuna mitä se on tänä päivänä.

PS. Toki aiheessa voi keskustella myös muistakin toimintaropeista kuin diablo tyyppisistä peleistä

Torchlight 2 saa nyt ilmaisena epic storesta PC:lle https://www.epicgames.com/store/en-US/product/torchlight-2/home Pistän pelistä vähän infoo kun on todella loistava arpg peli. Peli muuten löytyy myös PS4, XBOXone ja Switch. Joskin modeja ei taideta tukea konsoleilla ? mutta ilman niitäkin peli on todella hyvä, jos sattuu Diablo 3 hammasta kolottaan niin tässä on loisto valinta siihen kolotukseeen.

PC:lle löytyy synergies mod joka kannattaa laittaa peliin. Tässä videoo pelistä ja synergies modista

 
Viimeksi muokattu:
Gatewalkers (Alpha) versio
Steamista saa ladattua
Pelin vastaanotto ollut erittäin myönteistä steamissa
Gatewalkers is a cooperative survival game with action RPG elements, where players travel across different worlds in order to save their own. Explore procedurally generated worlds, face hostile inhabitants, face challenges like extreme weather conditions, toxic atmosphere, lack of water and more

OPEN ALPHA TESTS
Alpha test is going to start on 25 June. EDIT: EXTENDED - due to great interest, the alpha has been extended! End date will be announced soon. Enjoy the game!

 
Viimeksi muokattu:
Ollut seurannassa Last Epoch. Pelihän on early accessina steamissa ja pelihän tätä kautta kokoajan kehittyy (no toisaalta Wolcen oli kans pitkään EA , mut en tie mitä sitte tapahtu ku julkasu koitti ; ). Onkos kukaan täällä testannu Last Epochia. Ei nyt hankinnalla vielä mikään kiire ole, kun tossa on torchlight 2 työnalla ja kohta tulee murheenkryyniin(Wolcen) isompaa patsiä siis tämän kuun loppussa joka toivottavasti tuo sen potenttiaalin esiin mikä kuitenkin siinä pelissä on. Alla jonkun fanin vääntämä video Last Epochista.

 
NIMI: Torchlight III
LAJITYYPPI: Toiminta, Seikkailu, Roolipelit, Early Access
KEHITTÄJÄ: Echtra Inc.
JULKAISIJA: Perfect World Entertainment
PELISARJA: Torchlight
JULKAISUPÄIVÄ: 13.10.2020 PC, XBOXone , PS4 ja myöhemmin Switch


Tullut earlynä pelailtua noin 50 tuntii. Ihan mukiin menevä ARPG peli, todella hauska pelata aivot narikkaan tyyliin. Peli on jostain Diablo3 ja Minecraft Dungeonin välimaastosta. Multiplayer löytyy myös.
 
Viimeksi muokattu:
Arvostelut Torchlight 3 ja genren fanit voivat kokeilla, muille suosittelen skippaamista.

 
No ei tuo Torchlight 3 nyt ole niin huono mitä esim. arvostelut antaa ymmärtää. Mulla pelitunteja nyt 65 takana ja vielä maistuu. Peliä on yksinkertasesti hauska pelata, joka on mun mielestä yksi tärkeimmistä ARPG genren osa-alueista. Toki pelissä sais olla reilusti enemmän endgamee ja syvällisempi skillisysteemi jne. Devaajat on luvannut päivityksillä lisää kaikkee, no sen sit aika näyttää. Eihän tämä peli nyt ole mikään Path of Exile tai Grim Dawn, turha myöskään tätä odottaa muuten iskee pettymys, no sitä pettymystä voi sit lievittää esim. steamin foorumilla ;)

Torchlight 3 pystyy tekee yllättävän paljon erillaisia buildeja.

 
Viimeksi muokattu:
Pitää sekin muistaa et konsoleilla ei paljoa ole kilpailua arpg genren peleistä, joka jo sinällään nostaa Torchlight 3 arvoa. Itte pelaan PC:llä kun tuli se aikasemmin earlynä hankittua. Pelistä löytyy PC:lle täysi ohjaintuki mikä on aina plussaa.

Tässä hieman infoo Torchlight 3 skilli/relic systeemeistä eli eri buildeja pystyy rakentaan melko mukavasti.

 
Torchlight III on kyllä melkosen kuuma peruna, meet vaikka steamin torchlight III foorumille vähän kehuun peliä, niin sen jälkeen tulee melkosesti kuraa pulpettiin, näistä kuran heittäjistä 50% ei edes omista peliä ;). Launtsikin onnistu oikeestaan ihan hyvin esim. pääsi sentään heti servulle pelaan, kun tähän ei ole edes diablo3 julkasussa pystyny tai wolcen jne.

Rhykkerin arvostelu Torchlight III
 
Se että servuille pääsee heti pelaamaan johtuu ihan siitä että ei puhuta miljoonista pelaajista jotka haluaa samaan aikaan hypätä servulle (Diablo 3) Wolcen taas oli susi julkaisu ja taitaa olla aika raakile edelleen.
 
Chronicon


Tamäpä olis todella mielenkiintonen täysverinen ARPG peli 2D meisingillä. Pitääpä ostaa steamista, kun saa joskus pulkkaan(odottaan uutta contettia Torchlight kolmoseen).
 
Se että servuille pääsee heti pelaamaan johtuu ihan siitä että ei puhuta miljoonista pelaajista jotka haluaa samaan aikaan hypätä servulle (Diablo 3) Wolcen taas oli susi julkaisu ja taitaa olla aika raakile edelleen.

No joo se nyt oli vaan esimerkki ja tarkotin et nimenomaan ARPG pelit paranee monien päivitysten jälkeen. Wolcen oikeestaan harmittaa et se ei onnistunut, koska pelattavuus ja skilli sydeemit oli todella potettiaalisia. Nyt ei ole Wolcenin devaajista kuulunu mitään syksyllä luvattiin leaguee ja muuta. Peli on kyl korjattu aika hyvin 2 todella isolla päivityksellä tossa elokuun lopussa. Nyt on ollu täysi hiljasuus mitä tulevaisuudessa. Peli meinaan myi aika perkuleesti. No kai ne vetää jossai malediiveilla shamppaniaa ;) pelin tuotoilla.
 
Nyt on tullu pelaitua Last Epochia joulun aikaan voin sanoa, vaikka onkin vielä early acco tilassa, on kyllä melkosen loistava tuotos. Syvällisyyttä löytyy skilli sydeemeissä eli eri buildien rakentelu on mukavaa puhaa mahdollisia variatioita löytyy vaikka kuinka. Moninpelikin on tulossa 0.9 päivitykseen.Diablo Immortal
nyt on tullu alpha gameplay videoita youtubeen. Näyttää kyllä mobile peliksi niin hyvälle

 
Viimeksi muokattu:
Last Epochia tullu tässä pelaitua paljon lisää. On kyllä niin lupaava ARPG peli jo nyt, löytyy jo jopa hyvä end game, vaikka peli on vielä early acco. Pelattavaa löytyy paljon, tuntuu et on vasta pikkusen pintaa raapaissut. Classeista saa rakenneltua vaikka mitä. Löytyy Shamaania, Necromanceria, Roguee, Maagia ja Sentinelliä. Peli early accona steamista 29.90e rahalle saa kyllä todella vastinetta. Toki peli kaipaa paljon optimointia vielä esim. frame ratet heittelee paljon vsynk ei oikein vielä pelitä, vaikka olis kuinka tykki pc tahansa jne. toki peli nyt on vielä early acco. Mielumin ne ongelmat on graafisella puolella(helppo korjailla) kuin itse pelin rakenteessa eli skilli sydeemeissä tai end gamen puutteessa jne. Multiplayer on tulossa 0.9 päivitykseen.

 
Viimeksi muokattu:
Xbox Game Passissa pääsee pelaileen nyt Torchlight 3. Kantsii nyt ainakin ottaa testiin jos ARPG genre kiinnostaa. Pelitunteja mulle kerty noin 100 pc:llä. Taitaa pelin kokokin olla melko pieni eli ei syö kovoltakaan tilaa. Peli siis löytyy nimenomaan xboxeille gamepassista ei PC
 
Pitihän tuo torchlight 3 nyt boxille ladata, kun oli näköjään vie game passi aikaa jäljellä, boxiin kun ei ole tullut vähään aikaan koskettua.
Sharpshootteri bane relic summoner buildilla alottelin, kun tätä kompinaatioo ei tullut PC:llä testattua. Melkonen vilske tulee ruudulle, kun summoo kaikki mahdolliset hämähäkit, goblinit, ja lojaali suden jonka saa musketeer legendaari kamojen avulla jo ennen level 20 auki skilleistä. Eilen illasta serveri pätki kyllä aika huolella, tais olla populaa melkosesti. Serveri tais heittää samaan serverin instaa kaikki ja siinä pikku alueella oli varmaan 100 pelaajaa kerralla joutu restarttaa pelin ku graffat sekosi jne.. PC:llä tottu 120 ruudunpäivitykseen niin oli vähä totuttelua kun ei ihan niin sulavaa ollu meno, mut eipä se nyt niin huono ole konsolillakaan, kun siihen vähän aikaa totutteli.
Peli taitas olla online cooppina kaverien kanssa ihan loistava.
PS. pelin koko oli jotain 6.5 gigaa eli nopeesti saa ladattua testiin
 
Amazon will publish Lost Ark in both Europe and North America, and the target release window is "by 2021". In other words, we are just a few months away from Lost Ark coming to the western regions.
Tätä on lännessä odoteltu piti tulla jo 2019 ja 2020 ;) Ihmettelen kun ei ole saatu länteen, koska kyseessä on aivan huippu ARPG mmo. Kiinnostusta on ollu lännessä pelin julkasusta asti. Venäjällä tätä on pelattu jo tovi ja jollain kikkailuilla sitä pääsisi pelaan.

 
Pitkään huhutun Diablo 2 Ressurected projekti näyttää saaneen uutta tuulta alleen. Itse tätä vähän epäilinkin kun Vicarious Visions sulautettiin Blizzardiin että johtuisiko se tästä pelistä ja näyttää siltä että kyllä, Diablo 4 tiimi (Team 3) yhdessä VV kanssa olisi nyt kehittämässä sitä ja aikasemmin projektia vetänyt Team 1 hajoitettu ?.

 
Ylös Bottom