Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Viimeksi pelatut pelit

Control -putkahti Game Passiin, joten tätä tullut testailtua.

Aikaisemmin kritisoitu kartta loistaa kyllä hieman epäselvänä kapistuksena. Peli ei alkuun oikein imaissut mukaansa, mutta kun voimia alkoi avautua, alkaa räiskintä tuntua kyllä nautinnolliselta. Hieman häiritsee NPC-hahmojen laatuerot. Tässä pelissä ei kovin montaa "pää-/sivuhenkilöä" ole, mutta ainoastaan pelin sankaritar on mallinnettu tarkasti, ja muut tuntuu sellaisilta geneerisella hahmogeneraattorilla tehdyiltä. Animaatiot näissä on todella vaisut, kasvoanimaatiot (lähinnä suut tuntuvat vain lähinnä aukeavan ja sulkeutuvat) puheen mukana.

Ulkoasultaan ja valaistukseltaan peli on taattua suomikamaa. Valaistus näyttää todella upealta valaistuksen kontrastieroineen, ja lakattuine lastulevyseinineen.

Hieman häiritsee tiettyjen alueiden vihollisten respawnaus, ja tulikin huomattua muutamassa alueessa, että räiskinnän tohinassa tuli peruutettua liikaa, jolloin "poistuin" epähuomiossa taistelusta aiheuttaen "loppumattoman" vihollistulvan, kunnes tajusin, etten saakaan peruuttaa tässä avoimessa tilassa liikaa.

Muutoin tällainen peligenre osuu itseeni hyvin, ja menee itsellä samaan laariin Jedi Fallen Order ja Arkham Asylum -pelien kanssa.
 
Stunt Paradise (Demo)
Peli on kuin Trials, paitsi tässä ajellaan autoilla. Elikkäs voi mennä ees taas sivuttain autolla ja sitten sitä voi myös ”kallistaa nokkaa” ilmassa ollessaan.. sitten erinäisten ratojan maaliin koetellaan itsensä saada taiteiltua.

Toki läheskään yhtä hiottu tämä ei ole kuin trials ja kontrollit vähän ”kökömmät” toki kun auto kyseessä niin pitääkin olla. Myöskään fyysikoiden puolesta ei päästä samalle tasolle.

Vaikutti kuitenkin sellaiselta kivalta pieneltä välipala ajantappopeliltä jotta jos koko versio sopivasta aleesta muutamalla hassulla eurolla löytyy niin pienin ripauksin pelatessa ihan ok ”temppuilua.

Trailer..

Vaikkapas tuolta saatavilla, niin demo kuin itse koko peli…
https://store.steampowered.com/app/2435310/Stunt_Paradise/
 
Dark Light (PS5)

Kyselin tuolla yhdessä ketjussakin tästä, mutta en saanut vastauksia, enkä oikein löytänyt kunnon arvioitakaan - joten ostin kokeiluun kohtuulliseen 19,90e hintaan. Siihen hintaan varsin suositeltava pikkupeli, ja varmaan pyörii noissa jatkuvissa alennuskampanjoissakin tiheästi myöhemmin. Peli taidettiin julkaista PC:lle pari vuotta sitten, ja konsoleille nyt alkuvuodesta.

Pelintekijät itse kuvailevat peliä kyberpunkiksi, ehkä pikemminkin se on ehkä joku post-apokalyptinen scifi-sekoitus alienien ja terminatorien kaltaisilla roboteilla, örkeillä ja demoneilla yms. Peliä myös sanotaan metroidvaniaksi ja "soulslikeksi", mutta en tiedä onko siinä nyt tätä jälkimmäistä juurikaan - loottia on, viholliset respawnaavat tallennuspaikan käytön jälkeen, hahmo voi tehdä parryn (aika hankalalla aikaikkunalla), kuolo korjaa useasti, ja kuollessa kerätyt rahat jäävät läjään nirhapaikkaan, mistä ne voi myöhemmin poimia. Lisäksi pelissä on kolme eri factionia, joista kahden skillejä voi poimia tilapäisesti kentistä. Skillsit häviävät hahmon kuollessa. Myöhemmin pelissä tosin avautuu mahdollisuus liittyä jomman kumman factionin kelkkaan, joilta samoja skillsejä voi saada pysyvästi.

Peli tuntui alkuun aika vaikealta, ja pilkahti ajatus että tuliko heitettyä nuokin rahat hukkaan. Pienen hinkkaamisen jälkeen hahmo kehittyi tarpeeksi, eikä suoranaisia ongelmia enää tullut (toistaiseksi) vastaan. Pelihahmon atribuutteja ja aseita voi päivittää ja kehittää (rahalla). Hahmolla on sekä katanan tyylinen miekka että jokin ampuma-ase. Harmillisesti kerätyt varusteet eivät aseita lukuunottamatta näy pelihahmon päällä.

Peli näyttää todella hienolta valo- ja heijastusefekteineen, pelattavuus on sujuvaa. Peli ei varmaankaan ole pituudella pilattu (joku vielä vaikeampi NG+ löytyy), mutta toistaiseksi maistuu.

 
Sonic superstars (ps5)

Mitään en odottanut arvostelujen perusteella, mutta kaikista niistä sonic peleistä mitä olen viime aikoina pelannut (tsekatkaa retro aihe) tämä on ihan helposti oma suosikki.
Peli näyttää erittäin hyvältä ja rullaa silkin sulavasti.
Jo ekasta trailerista lähtien mua häiritsi kohtuu lähellä oleva kamera, mutta game gear pelien jälkeen tuon kanssa ei ollut mitään ongelmaa.
Tämä on myös eka sonic ihan orkkis mega drive pelin jälkeen jossa keräsin kaikki chaos emeraldit sillä bonus kentät oli varsin ok vaikka videoiden perusteella ne näytti aika kamalilta.
Kuten sonic 3:ssa niin tässäkin päästään noihin bonus kenttiin löytämällä iso piilotettu sormus ja sä voit saada yhden chaos emeraldin / maailma ja yhteensä niitä on seitsemän, mutta maailmoja on useampi joten tilaisuuksia kerätä ne kaikki on varsin kivasti.

Jokainen kerätty chaos emerald avaa myös uuden voiman jota voi käyttää milloin vaan, mutta se latautuu uudestaan käyttöön vasta checkpointin ohittamisen jälkeen.
Kaikille muille tuli käyttöä paitsi sille vesi voimalle, koska sain sen vasta vesi maailman jälkeen ja toinen aika turha oli se joka näyttää näkymättömät tasanteet ja sormukset.
Jos sulle on vähintään 50 sormusta kun ohitat checkpointin niin pääsee toiseen bonus kenttään joka muistuttaa ekan sonicin bonus kenttiä ja niistä voi kerätä mitaleita joiden ainoa tarkoitus on ostaa uusia kosmeettisia osia omaan robottiin jota käytetään moninpelissä joten jos tuo ei kiinnosta niin nuo bonus kentät voi ohittaa ihan vapaasti.

Tän voi pelata sonicilla, tailsilla, knucklesilla ja amylla.
Mä pelasin amylla, koska sillä on tupla hyppy ja jälleen kerran sen vasara auttaa monessa tilanteessa.
Tarinan läpäisyn jälkeen aukeaa vielä trip jolla on oma tarinansa.
Se kyllä kierrättää samat maailmat, mutta nyt ne on vaikeampia ja sillä on myös pelin vaikeimmat pomot.

Moninpelikin olis ollut ihan kiva pikku extra jota ois voinut pelata tunnin tai pari alkoholin voimalla, mutta eipä sieltä yhtäkään matsia löytynyt.
Tuota voi myös pelata ihan lokaalisti kavereiden kanssa tai vaikka vaan botteja vastaan.
Matsit koostuu kolmesta erästä ja niissä on mukana esim ihan vaan perus kisaamista jossa pitää ehtiä maaliin ekana, tähtien keräämistä, selviytymistä mahdollisimman pitkään samalla kun taustalla olevat tykit tuhoaa kenttää ja sitten oli joku deathmatchin tapainen.
Pelasin kolmesti botteja vastaan ja nuo tuli vastaan. En tiedä onko eri matsi tyyppejä enemmänkin.

Ostin tähän vielä sen deluxe päivityksen kun se maksoi nyt 9.7e lähinnä mukana tulevan soundtrackin takia.
Valitettavasti siinä on vain 10 biisiä, mutta kestää se silti 40 minsaa. En vaan tajua miksei tuohonkin ole voitu laittaa ihan koko pelin soundtrackia kun ei se ainakaan sen kalliimmaksi tulisi.
Sitten tuossa tuli digitaalinen artbook joka oli ihan ok vaikka sekin oli varsin olematon sisällöltään.
Siinä oli lähinnä muutama kuva joka hahmosta ja joistakin vihollisista eli aika samanlainen mitä vaikka sonic mania / origins plussan mukana tuli kun ne osti fyysisenä.
Sitten tuossa tuli jotain lego skinejä jotka ei kiinnosta ollenkaan. Miks mä haluaisin tehdä hyvän näköisistä hahmoista rumia?

Sitä en vielä tiedä pelaanko sitä tripin osiota läpi sillä sen parissa todennäköisesti alkaa vituttaa pomo matseissa sillä ne on jo toisen maailman perusteella pidempiä mitä perus kampanjassa ja varsinkin parissa matsissa fangia vastaan on sitten laakista tappavia hyökkäyksiä.
Sentään pomojen esittely videot voi skipata joka oli positiivinen yllätys.
Mä olin varma ettei niitäkään voi skipata kun tämän kohdalla on niin paljon valitettu siitä kuinka pomot tuhlaa sun aikaa, mutta perus pelin puolella en huomannut mitään tuollaista.
Joo sä et voi tappaa pomoja yhtä nopeasti mitä vanhoissa peleissä, koska pomosta tulee kuolematon hetkeksi joka osuman jälkeen, mutta ei tuo haitannut ollenkaan.

Nyt kuitenkin annan tuon soundtrackin soida taustalla pari tuntia ainakin ja nautin vaan hyvistä fiiliksistä.
Ihan heittämällä sen 28e arvoinen mitä tämä vpd:ssa uutena maksoi.

edit: Lisätään vielä, että tässä ei ollut yhtäkään maailmaa josta en olisi tykännyt ja tämä oli myös eka sonic jossa tykkäsin casino/flipperi tyylisestä maailmasta.
Yks kenttä oli myös suora fantasy zone kopio joka oli erittäin siistiä, mutta ei niin siisti mitä viimeisen maailman aika gimmick.

edit: Pääsin sittenkin pelaamaan toista ihmistä vastaan ja olin oikeassa sen suhteen, että kyllä tuo moninpeli ihan hauskaa viihdettä olisi yhden ryyppyillan ajaksi. Mitään sen isompaa en odottanutkaan kun kyseessä kuitenkin on vain tasoloikan extra moodi.
Tässä on vaan tehty taas se typerä päätös, että joka matsin jälkeen peli heittää sut takaisin valikkoon ja sun täytyy aloittaa matchmaking uudestaan.
Miksei voi vaan päättää jatkaa nykyisten pelaajien kanssa ja matsien välissä peli koittaa löytää lisää pelaajia mukaan?
Sama typeryys on ollut myös joissakin psvr peleissä. Ilmeisesti kukaan tekijöistä ei ole koskaan pelannut online pelejä.
 
Viimeksi muokattu:
Lisää sonic superstarsia.

No nyt on se tripin osuuskin pelattu ja ihan vihoviimeinen pomo voitettu.
Sitten tuli pelattua vielä perus tarinaa vikaan pomoon asti sonicin jänis skinillä kun sellainenkin tuli siinä deluxe paketissa.
Tuo oli aikoinaan yks mahdollinen ulkonäkö sonicille ennen kuin siitä päätettiin tehdä siili.
Ihan hemmetin kova paketti ja tää on nyt mun vuoden peli listan ykkösenä ja samalla paras 2d sonic mitä olen pelannut ellei tuo fire & ice vielä pääse yllättämään oikein kunnolla.
 
Tuli tässä viimeisteltyä yllättävän hyvä indiepeli, Paradise Killer.

Paradise Killerissä päästään selvittämään suljetulla saarella tapahtunutta murhamysteeriä. Peli tosiaan sijoittuu avoimelle saarelle, jossa pelaaminen koostuu lähinnä johtolankojen keräämisestä sekä epäiltyjen kuulustelemisesta. Maailma johon peli sijoittuu, ammentaa jonkin verran taustaloreaan oikeasta maailmasta, mutta pääasiassa tapahtumapaikka on hyvin hyvin erikoinen fantasiamaailma, ja hahmot sitäkin erikoisempia.

Pelissä ei varsinaisesti ole mitään haasteellista gameplayta. Hommaa saa tehdä omaan tahtiin siten kuten näkee parhaaksi. Missään vaiheessa ei joudu taistelemaan, eikä pelissä esiintyviä pulmiakaan voi kovinkaan vaikeiksi sanoa. Pääpaino on sillä, että selvitellään hyvin vapaasti mitä saarella on tapahtunut. Aikarajoja ei myöskään ole huolehdittavana. Välillä harrastetaan pienimuotoista tasohyppelyä pikkuhiljaa avautuvia liikkumistekniikoita hyödyntäen, mutta sekään ei aiheuta harmaita hiuksia pahimmallekaan rähmäkäpälälle. Mitä enemmän asioita mysteeristä selviää, sen kiinnostavammaksi homma käy.

Ostin tämän tosiaan itselleni sellaiseksi comfyksi iltapelailtavaksi, ja sellaisena peli oli suorastaan loistava. Ainoa huono puoli on, että peli loppui harmillisen nopeasti. Itsellä kesti noin 14h vaikka kolusin suunnilleen kaikki mahdolliset paikat niin tarkkaan kuin osasin. Mielellään olisin viettänyt mysteeriä ratkoessa pidempäänkin. Plussaa annan myös melko mainiosta soundtrackista sekä pirteän erilaisesta visuaalisesta tyylistä. Tämän myötä tuli suorastaan himo alkaa etsimään enemmänkin tällaisia pelejä. Käsittääkseni peli on kuitenkin hyvin uniikki, ja samantyylisiä ei taida muita edes löytyä. Hieno kokemus, ja ehdottomasti mieleenpainuvampi kuin 99% moderneista ison budjetin peleistä.
 
Tuli tässä viimeisteltyä yllättävän hyvä indiepeli, Paradise Killer.

Paradise Killerissä päästään selvittämään suljetulla saarella tapahtunutta murhamysteeriä. Peli tosiaan sijoittuu avoimelle saarelle, jossa pelaaminen koostuu lähinnä johtolankojen keräämisestä sekä epäiltyjen kuulustelemisesta. Maailma johon peli sijoittuu, ammentaa jonkin verran taustaloreaan oikeasta maailmasta, mutta pääasiassa tapahtumapaikka on hyvin hyvin erikoinen fantasiamaailma, ja hahmot sitäkin erikoisempia.

Pelissä ei varsinaisesti ole mitään haasteellista gameplayta. Hommaa saa tehdä omaan tahtiin siten kuten näkee parhaaksi. Missään vaiheessa ei joudu taistelemaan, eikä pelissä esiintyviä pulmiakaan voi kovinkaan vaikeiksi sanoa. Pääpaino on sillä, että selvitellään hyvin vapaasti mitä saarella on tapahtunut. Aikarajoja ei myöskään ole huolehdittavana. Välillä harrastetaan pienimuotoista tasohyppelyä pikkuhiljaa avautuvia liikkumistekniikoita hyödyntäen, mutta sekään ei aiheuta harmaita hiuksia pahimmallekaan rähmäkäpälälle. Mitä enemmän asioita mysteeristä selviää, sen kiinnostavammaksi homma käy.

Ostin tämän tosiaan itselleni sellaiseksi comfyksi iltapelailtavaksi, ja sellaisena peli oli suorastaan loistava. Ainoa huono puoli on, että peli loppui harmillisen nopeasti. Itsellä kesti noin 14h vaikka kolusin suunnilleen kaikki mahdolliset paikat niin tarkkaan kuin osasin. Mielellään olisin viettänyt mysteeriä ratkoessa pidempäänkin. Plussaa annan myös melko mainiosta soundtrackista sekä pirteän erilaisesta visuaalisesta tyylistä. Tämän myötä tuli suorastaan himo alkaa etsimään enemmänkin tällaisia pelejä. Käsittääkseni peli on kuitenkin hyvin uniikki, ja samantyylisiä ei taida muita edes löytyä. Hieno kokemus, ja ehdottomasti mieleenpainuvampi kuin 99% moderneista ison budjetin peleistä.
Mieleen tulee isommin hakematta hyvistä peleistä ainakin invisible hours, call of the sea ja vanishing of ethan carter jotka ovat aika samanalaisia. Nuo saa bonuksena VR versionakin.
 
Oli tuossa oikeassa maailmassa tuo Fury vs. Usyk matsi, niin sen kunniaksi pistivät tälläisen trailerin ilmoille...
...tosiaan tuota Undisputedia jonkin verran tullut tahkottua PC:llä (indie osastolle vähän pelistä juttua laittanutkin ja kuvat osastolle pariinkiin otteseen kuvia) ja nyt siitä sitten ilmeisesti olis syksyllä lisäksi myös konsoliversiot tulossa.

Peliähän on koko ajan hiottu Early Accesissa parempaan suuntaan, niin pelimuotoja lisätty ja laajennettu sekä itse ottelua ja nyrkkeilyä siinä viilattu, hiottu ja parennettu..


Rosteria tuossa puolen vuoden takaa.. ei mikään jättimäinen mutta jo ihan kohtalainen ja tuon jälkeen on tässä tullut jo muutama lisää ja lisäähän sieltä vielä tulee hiljalleen ! :) joten suht kiva kattaus kyllä tulee olemaan tuolloin julkaisussa noita ottelijoita sitten tarjolla vallankin näistä nykyisistä ja onhan niitä legendojakin siihen aikojen saatossa kans jokunen tulossa… niin tässä tosiaan myös naisottelijoita kans...


-------------------------------------

Pitäis kyllä tätä seuraavaa peliä kans melkein kokeilla.

Tälläinenkin peli aikoinaan ilmestynyt (nyt sit C64 versio kans väännetty siitä), jolla ei nyt ole tuohon saman nimiseen mainioon Sam Peckinpahin western elokuvaan sinänsä mitään yhteistä.. paitsi toi nimi nyt sit, elikkäs The Wild Bunch. On varmaankin Red Dead Redemption pelin tekijät yhtenä suurena esimerkkinään pitänyt tätä elokuvaa, toki muitankin mutta tässä huokuu sillain moniasia ”samantyylisyyttä”.

”In 1985, coder Kevin Smith wrote The Wild Bunch on the Amstrad and Spectrum, mainly in BASIC. Coder Jon Wells planned to convert it to the C64 and started but other project put the project on ice.

Until the game was covered on the Games that Weren't site that is - following interest, in 2008, Jon was encouraged to finish the game with the help of Jason 'Kenz' Mackenzie who still sells the game to this day on the Psytronics label (https://psytronik.bigcartel.com/product/the-wild-bunch-c64).

The game was vastly enhanced from it's original version, with great SID tunes, better graphics and for disc users, animated introduction and closing sequences.

In this game, you are wanted for a murder you didn't commit. The dying man you found utters a clue to the identity of the real killer. But you are being hunted by a Pinkerton agent. You have to go across the wild west through five towns, finding clues, winning money at poker, gun fights at high noon and risking the hazards of the open land to find the real killer and clear your name.

The game is completly random and it is (very rarely) never the same game twice. Due to the ease of losing your money at poker (which you need to buy things for your journey) or losing energy and items on the journey (mainly due to randomness), save states were used.”

Melkoiset musat ! :) tosin hieman ”jostain” pöllityt kieltämättä.. vallankin kun tuosta alusta heti kuuntelee…
Wild Bunch C64
 
Murder is Game Over
C64:lla oli aikoinaan The Detective murhamysteeripeli joka oli aivan huikea ! siinä oli aivan musiikki joka loi todella hyytävän yleistunnelman kun porukkaa yksi kerrallaan alkoi kuolemaan, ei ikinä unohda sitä tyyppiä joka oli liiskautunut pianon alle kun oli ylemmästä kerroksesta päälle tipahtanut..

..graafisestikin tämä hivenen sitä muistuttaa, kun on pixel art peli kyseessä näinä päivinä.

Näyttäisi olevan tässä itse tutkijan lisäksi myös koira mukana ja sillä kait pelaillaan kans, auttaa tutkimuksissa.

Point’n’click murhamysteeriä whodunit meiningeissä.

Näitä pelejä on kolme ilmestynyt, yhdestä niistä ainakin oli steamissa jopa demoa tarjolla vaikka nämä taitaa olla pituudeltaan todella lyhkäsiä pelejä.

Tässä kuiteskin tutkaillaan game designerin murhaa.

Tuossapa tuolle GOGin sivut, taitanee olla itse asiassa tämä tällä hetkellä Steamissa alessa, vaikka hinta nyt ei päätä muutoinkaan huimaa…
 
Big Rumble Boxing : Creed Champions
Tosiaan todella arcademaista mäiskyttelyä, ihan kohtalaista nyrkkeilyä tarjolla noin pelillisesti.. ei tosiaankaan pyri alkuunkaan olemaan mikään simulaatio tämä mutta ei nyt aivan täysin ylitsekään lähde tykittelemään ”sarjakumaisuudessa”.. mutta onhan tämä nimenomaan pamaus siihen otsalohkoon jos Rocky leffojen ja sittemmin myös Creed leffojen ystäville.

Suhteellisen kiva kattaus ottelijoita (20kpl) kyseisistä elokuvista tässä tarjolla olis mitä niiden määrään tulee, jotta voipi nyt sitten matsata että kuka onkaan kuka ! :) Myös musiikkeja on muutamia kipaleita lisenssoitu leffoista. Toki aika pieni tainnut olla budjetti ja lisensseihin mennyt tosi paljon rahaa, niin se tarinalliset jutut jääneet aika ohkasiksi ja kaikki muukin ns. ylimääräinen tästä tuntuu sillain karsitulta ja vähän ”indie” tuotokselta pikemminkin.

Ottelijoista suurin osa elikkäs puolet noista (10kpl) ei ole alussa auki jotta saapi pelata mm. Rockylla ja Creedilla (ainakin pääparivaljakolla on oma ”tarina”jutskansa) sitä tarinatilaa, jotta sieltä Ivan Dragot ja kumppanit avautuu sit.. Viktor Drago on sentään Creedin puolelta vaikkapa suoraan auki.

Hyvä kuitenkin että tuo Rocky puoli on tässä kans mukana, koska pitkälti sieltä ne sykähdyttävimmät voimat kera legendaaristen heppujen jotka ovat homman kantava voima kuitenkin löytyvät hyvinkin pitkälti ! Vaikka itse Creedin ja Dragon pojat ovat ihan jees tästä nuoremmasta sakista kans.. toki hekin pitkälti isukkiensa lumovoiman turvin menevät.

Muutama kuva Creedin tarinapuolelta...
20240526111019_1.jpg
20240526104158_1.jpg
20240526104211_1.jpg
20240526104344_1.jpg
20240526104520_1.jpg
20240526104550_1.jpg
20240526104836_1.jpg
20240526104914_1.jpg
20240526105411_1.jpg
20240526105418_1.jpg
 
Doom (2016)
Hyökkäys on paras puolustus tässä pelissä, se nimittäin palkitaan että käy aggressiivisesti tulta päin eikä siihen parane jäädä makaamaan, jos omaa henkiriepuansa arvostaa.. jos ei muuten niin ainakin heatlthin muodossa se palkitaan käydä kimppuun kuin sika limppuun.

Erittäin onnistunut versio tämä vuoden 2016 reboottaus Doomista.

Vauhti ja liike on kaikki kaikessa tässä ja se elämää ylläpitää ja sitä todellakin piisaa.. tosin vaatii sen että frameratet on kohdillaan jotta homma pysyy sulavana ja kiihkeänä.

Musiikit kruunaavat kyllä ehdottomasti tunnelman tässä !

Ulkoasultaan toimii mutta mitään varsinaisen leuat loksauttavaa ei sinänsä ole (toisin kuin siinä alkuperäisessä), ilmestyessään näytti kyllä hyvältä ja varsinkin tuolloinkin painotettiin siihen ruudunpäivitykseen ja toimi ei niin huipulla raudallakin tosi hyvin.. tokihan tämä aikoinaan vielä paremmalta näytti kuin nyt ihan tänä päivänä, mutta ei tätä pahasti ole aika purrut ja sillain ihan silman iloakin tässä on ei siinä mitään..
..melkoista goreakin on sillain mukana jos lähitaistoon menee ja sitten käsillä vastusjan kalloja suorastaan murskaa menemään. Verta roiskuu kun ammutaan ja hirviöitä ajoittain silputaan.. silti tämä on jotenkin sellainen piirrosmainen kaikkinensa.

Pientä tarinan tynkästäkin koetellaan mukaan tuoda mutta se nyt ei sinänsä kiinnosta hirveästi ja jää täysin sen olennaisen sinkohippailun varjoon, jossa onneksi myös kelpo sulavat peruskontrollit ovat joten selkäytimeen näpprästi uppoaa.

Räiskinnän ohessa aseita ei erikseen tarvitse latailla, mikä on pelin temmon huomioon ottaen hyvä juttu ! Toki moottorisahassa pitää sitten huomioida jäljellä olevan bensan määrä.. toki on aseissakin sitten jäljellä oleva patien määrä otettava huomioon mutta tosiaan ei ladata onneksi tarvitse. Tämä on puhdasta räiskintää, sitä nimen omaan.

Uutuutena on tuotu niin hahmon kuin aseiden kehittäminen pitkin peliä.

Kentät ovat myös kolmiulotteisia ja siellä voi hyppiä eikä pelaaja ole sidottuna maahan, niin kuin muinoin oli.

Kokonaisuutena peli tekee kunniaa onnistuneella tavalla sille aidolle ja alkuperäiselle pelille vuodelta 1993 Ei kuitenkaan mikään varsinainen hännystelijä ja apinoija ole sille vaan samalla seisoo todella tukevasti omilla jaloillaan..
..vihut ovat pitkälti tuttuja ja turvallisia tapauksia. Aseista myös tulvii heti muistot mieleen, toki tällä kertaa niitä voi tuunata.

Tässä on hitusen sama homma kuin Wolfenstein : The New Order (2014) joka on kanssa huikean hyvä reboottaus, kuitenkin samaa myös siinä suhteessa että jatkot eivät kummallakaan aivan täysin toivotulla tavalla sitten ole kuitenkaan menneet.

Moottorisahaa mä metsästän ja tahdon saada hyvän ! Luihin ja ytimiin asti uppoavan.

Erittäin makoisa räiskintäpeli, joka panostaa pelattavuuten, eikä pelistä varsinaista heikkoa lenkkiä löydy. Parempi uudelleen tuleminen kuin moni osasi ja uskalsi toivoa..
..tosin onhan tämä pidemmän päälle hivenen itseään toistava ja sillain että on vaan se puhdasta räiskintä loputtomiin ja muuta juuri ei tarjoilla, sehän sitten tosiaan puuduttaa liiallisina annoksina napsittuna mutta sopivissa määrin niin puutumistakaan niin ilmene. Toki kentät on jotenkin vähän vaisuja kans vallankin pidemmän päälle, olis jotain pientä extraa niiltä toivonut ja muutoiniin yksinpeli vähän loppua kohti meinaa alkaa hiipumaan siitä todella mainiosti aloituksesta..
..että ei tämä nyt sillain mikään peli ole, joka murskaisi muut mennessään ja olisi ylitse muiden. Genreensä kuitenkin hyvä, sopivina annoksina nautittuna !

Kivasti kaksipuoliset vaihtokannet tuossa :)
Joitain kuvia jo löytyykin Omia kuvakaappauksia ketjusta aiemmin pisteltynä.. mutta laitetaan tähän muutama niitä lisää...
Doom.jpg
20240526083752_1.jpg

20240528104228_1.jpg
20240528104440_1.jpg
20240528110211_1.jpg
20240528110645_1.jpg
20240528110750_1.jpg
20240528110650_1.jpg
20240528110808_1.jpg
 
Bloody Rally Show
Tälläinen hyvinkin paljon legendaarista Death Rallya muistuttava peli olis tarjolla kans.. on myös prologue versiota tarjolla joka on ikään kuin demo itse pelille.. jota siis tuli hivenen testattua. Peli on siis jo jokunen vuosi sitten ilmestynyt, mutta toistaseksi mennyt meikältä aivan ohitse.

Vaikuttais sinänsä hyvinkin monipuoliselta tapaukselta että tästä vois syvyyttäkin sillä tavalla kivasti riittää.. siis autojen virittelyt sun muut.. kisailla voi sitten joko aseistuksen kerta tai ilman..

..mutta tuo visuaalinen ilme ei jotenkin oikein sovi tälläiselle pelille minun mielestäni. Grafiikka nyt ei sinänsä mitenkään huonoa ole ja vaikkapas jos kumi käryää ja sitä poltetaan niin tyylikkäästi oikein savutkin tulee jotta tuollaista pientä extra yksityikohtaakin tarjolla, toki jos katsojien päältä hurauttaa niin veriläikät vaan jäljelle jää. Sillain ihan hyvän näköinen tekniseltä puolelta.

Toinen juttu kans että tuo itse ajopuoli ei oikein vakuuta. Jotenkin tunnottoman oloinen, kun on niin paljon parempia viime aikoina muutaman ajopelin osalta ollut tarjolla niin väkisinkin paluu tälläiseen hivenen heikompaan sitten vaatii melkoista ”totuttautumista”.

Harmi jos tämäkin jää enempikin fiiliksen tasolta että niin paljon parempaan ois ollut varaa ja rahkeitakin tällä kertaa.

Launch trailer…


 
West of the Dead
Ron Perlman örisee kivasti päähenkilömme äänenä.

Yläkulmasta kuvattua, aikamoisen hidastempoista toimintaa, pitkälti räiskyttelyä vähän pidemmälle mutta myös meleetä voi harrastella jos vihut liian läheistä tuttavuutta alkavat tekemään.

Kivasti menee automaattisesti suojaan esineiden taakse kun siihen viereen vaan menee ! sitten voi loikata kierrähdyvoltilla vauhdikkaasti eteenpäin ihan milloin vain.. aseita pari kerralla hiiren napeista toisella ampuu toisella aseista ja toisella sit kans. Ihan hyvin ja näppärästi toimii tuollain, sitten jos tarvii räjähdettä vaikkapa viskoa niin sille eri nappulaa.

Näyttää aluksityylikkäältä nuo hitusen omaperäisen näköisetkin visuaalinen anti mutta aina nopsaan tuohon kyllästyy ja kaikki näyttää koko ajan ihan samalta ja tietyllä tavalla hivenen raskasta katsottavaakin. Koettaa sillain valon ja varjon leikkimisellä tuoda tunnelmaa mutta vaikuttaa myös pelattavuuteen kun siellä pimeässä monesti piileksii vihuja.

Pelillisesti samaa havaittavissa että sillain suht sitä samaa koko ajan ja alkaa puuduttamaan aika nopsaan hivenen pidemmissä pelisessioissa.. lähinnä löytyy välillä uusia aseita ja sitten kykjä parannellaan jonkisen verran valkkailemella.. alessa hintaa jotain vajaat 4euroa jotta kyllä tuota tuolla hinnalla jo pelailee. Ei kuitenkaan mikään ikimuistettava räiskintäpeli kyllä ole lopulta ja saman tyylisiä on aika paljonkin ja paljon mukaansatempaavampia tuotoksia.

Pari kuvaa..
20240531065027_1.jpg
20240531065055_1.jpg
20240531070311_1.jpg
20240531070745_1.jpg
------------------------------------

Worms Crazy Golf
Tällä kertaa vanhat tutut maan matoset eivät lähde soitellen sotaan vaan ottavat mittaa toisistaan golfin merkeissä..

..aito ja oikea alkuperäinen kuvakulma löytyy tästä kuin mitä sieltä sotimisen puoleltakin. Elikkäs suoraan sivulta 2D ja hyvä niin. Tuo vähän perinteiseen golf peleihin raikasta tuuletusta. Ollen siltikin erilainen kuin ne mutta myös erilainen kuin vaikkapa Sensible Golf joka sekin on erittäinkin koukuttava peli tänäkin päivänä.

Pelaajan hommaksi jää pitkälti siis valkata kulma ja voima lyöntiin, vaatii hetken totuttelua että alkaa iskostumaan se kuinka lyönnit lähtevätkään.. jotta alussa luonnollisesti vähän hakemista.. mailan peli halutessaan taitaa valkata aina sopivimman että sitä ei niin tarvitse miettiä jos ei halua.

Kentissä on jotain pieniä muuttuviakin juttuja jotka kuten myyrä joka saattaa viedä pallon mennessään joko paremaan tai huonompaan jemmaan.

Grafiikka on sellaista värikästä ja positiivisen iloista, madot on animoitu ihan kohtalaisesti, vois olla paremminkin ja lisää niitä mutta menee ne tälläinkin.

Silloin tällöin ihan hupaisa peli ottaa kaverista mittaa vähän erilaisen golf pelin merkeissä kuitenkin. Silti melkeinpä mieluummin käännyn kuitenkin Sensible Golfiin, edelleen vuosien jälkeenkin.

Pari kuvaa..
20240531081224_1.jpg
20240531081323_1.jpg
20240531081530_1.jpg
20240531081617_1.jpg
 
WB MultiVersus
Ihan pihalla ollut meikäläinen tälläisistä brawl peleistä, joskus ohimennen jotain testannut mutta eipä juurikaan pelikokemusta.

Tämä kait kuitenkin eroaa oleellisesti sillain että tässä on vain 1vs1 tai 2vs2 taistot ja muissa on paljon enempi kerralla sitä populaa, siltä osin tämä varmaan hivenen enempi perinteistä mätkimispeliä muistuttaa..

.. aiemmin oli beta tästä ja vähän aikaa oli pois linjoilta ja nyt sitten julkaistaan niin vauhtia on kait ihan reippaastikin tähän sitten pudotettu, vaikkei tämä nyt sentään mitään etanameininkiä ole.. toinen käsittämätön poisto on kait että ei voi co-oppina vedellä 2vs2 vääntöjä joka olis ollut tosi mahtaa juttu ! Toivottavasti sen palauttaisivat.. pääsis sit vaikka Batman ja Jokeri parivaljakolla vetämään yhtä köyttä (siis ihan kaverinkin kera), vähän kuten Europa sarjakuvassa jossa poikkeuksellisesti ovat muuten useammassa Euroopan maassa, joutuvat sitten tekemään yhteistyötä jottei kumpikin menehtyisi siinä sarjakuvassa.

Esim. edelleen nyt kun tätä jokisen verran pelannut niin ihan hepreaa että minkä takia jossain vaiheessa se jokin siitä kenstä sitten sinkoutuu ulos jotta niitä pojoja saa kerättyä että kentän voittaa. Ja miksi ei taas suurimmalla osalla mättämistä lennä kentästä pihalle asti.

Itselleni ihan kohtalainen rosteri kyllä. 27 hahmoa tällä hetkellä ja lisää tulee... Warner Bros tyyppejä niin näytellyistä kuin piirrellyistä. Aikamoisen laidasta laitaan tosiaan DC:n sarjakuvista usempia ja sitten vaikkapa Jason Voorhees, Gizmo, Aryn Stark, Väiski Vemmelsääri, Agent Jones, koritähti …

Sellaisia hirmuisia inhokkeja ei ole oikeastaan ole.. toki osa kiinnostaa vähempi kuin osa mutta vaikkapast tuolla banaanilla (mikä lie Adventurous Time) on ollut ihan hauska pelata..

..hahmojen animointi on sillain kivaa ja monipuolista, vaikka ne tutuksi tulee suth nopsaan mutta useampi tosiaan niitä hyökkäysanimaatioita ja hyvin tehty että ei ainakaan ihan heti ala puuduttamaan niisen katseleminen ! Jos on 1vs1 niin tyypit ruudulla ovat yllättävän isokokoisina.. sit jos enempi populaa 2vs2 niin sitetn vähän kauempana kamera ja astetta pienempia, vaikka suht kookkaita edelleen, suhteellisen hyvän näköisesti kyllä toteutettu..
..näyttävät aikamoisen hyviltä, ollen aikamoisen värikkän iloisen positiivisen näköisiä tapauksia hyvin pitkälti (toki se yksi Jokeri yllättävän synkeä muuhun nähden eikä edes oles se The Killing Joke versio vaikka kivasti sellainenkin tästä löytyy) toinen toisensa perään ja kiva että niitä pukuja on kaikilla useampia..

..toki niiden hankkiminen pelaamalla taitaa viedä pienen ikuisuuden että jos jokin asuste/skini on ylitse muiden niin todennäköisesti se on melkeinpä ostettava.. jos ei tätä sitten pelaa ihan hirmuisia määriä.

Toki tuossa nyt vaikka Batmanin sain auki aika pienelläkin pelimäärällä (kertyi sitä pelin sisäistä omaa valuutaa millä sen sai ostettua), tosin se ei avaa niitä pukuja sitten mutta muutoin tulee sitten avoimeksi pelattavaksi.. puvut kuitenkin jää vielä erikseen hankittavaksi ja mitenkä sitten aikoo ne hankkia jääpi pelaajan päätettäväksi.

Kenttiä ei ihan hirmuisen montaa lopulta ole. Aikamoisen samankaltaisia ja oloisia hyvin pitkälti. Jossain sitten enempi ja vähempi tapahtuu kentän taustalla aisioita.. esim Lepakkoluolasta ainakin kolmea eri variaatiota tullut vastaan. En tiiä vaatiiko Harly Quinnin että sinne sivulle tulee se jättimoukarit jotka sitten saa aina keskellä olevasta napista hetkiseksi myös pysäytetyksi, mutta niihin kun pyöriessä vihun pamauttaa niin lähtee aina kuin leppäkeihäs ! ..välillä kentissä seinät siellä sivussa jotka rikkoutuvat yleensä hyvinkin pikaisesti.

Musat ihan jees, se perusluritus on ihan kiva kuunnella vaikka sitten motankin kertaa.. muistuttaa jotain tosi paljon mutta nyt ei saa päähän tarkalleen mitä. Taasen Game of Thrones niin siellä on sitä tunnaria kans mukana taustamusana mikä kiva juttu.. mitään Elfmanin tai Gregson-Williamsin ei sentään Lepakkoluolan taustamusana pauhaa kuitenkaan.

Kaiken kaikkiaan kentät vähän turhan samankaltaisia jotta niistä mikään erityisesti jäis mieleen verrattuna toiseen.

Näihin ilmaispeleihin en ole tainnut ikinä käyttää euroakaan rahaa... en edes eFootballiin mutta sitä on niin paljon tullut pelattua että sitä kautta saanut siinä hankittua vaikkapa mitä siinä. Tässä tuli tuo Jokeri jutksa kuitenkin 20eurolla hankittua, kun oli jonkin aikaa peliä tullut testailtua. Kuitenkin itselleni niin tärkeä hahmo sarjiksien kautta varsinkin ollut niin pitkään että olihan se napsastava.. tosin tuollakaan hinnalle se ei edes avannut niitä kaikkia pukuja sitten pelattavaksi mikä vähän outoa.. että suht vähän sillain vastinetta rahalle tuolla summalla saa, kuitenkin ihan kohtainen summa sinänsä.. toki eipä se nyt meikäläisen rahatilannetta sillain hetkauta mihinkään mutta jos oikeasti olis rahat tiukulla niin ei kyl välttämättä tuota summaa tuosta paketista kannattais laitella.. toki ei se nyt millään tavoin harmitakaan että tuli laitettua.

Tosiaan sitä tietyllä tavlla vähän sekavahkoa ja semivauhdikasta hutkintaa pitkälti vailla päätä ja häntää.. pomppien husien ja hääräten pitkin kenttää..

..ihan kohtalaista ajanvietettä kyllä, että siinä puolesta on yllättänyt että yllättävän paljon tata jaksanut huvikseen pelata ja takoa nyt sit.. tiedä sitten pidemmän päälle että tuleeko sitten stoppi kuin seinään tämän kanssa mitä mielekyyteen tulee pelata.. sen näkee sitten.. mutta jos suht vähän per kerta pelailee niin tuskin tästä ähkyäkään sen kummempaa saa.
 
Pinball Dreams Deluxe (PC)
Aikoinaan oli vain tuo versio missä oli neljä kenttää. Jokinen noista kentistä on mainioita kyllä, sitten kivan selkeitä ja yksinkertaisia kans.. turhan krumeluurit ja hömpötykset loistavat poissaolollaan.. sitten kaikissa noissa neljässä on ihan uskomattoman hyvät musiikit ! Siis oikeasti ei uskois että flipperissä musiikit voisivat olla noin tärkeässä osassa ja suuresti siinä fiiliksen luomisessa. Siinä on ne vetässyt aivan täyteen napakymppii.

Noi loput neljä kenttää ei sitten ole niin ikimuistoisia ja hyviä mutta ihan pelattavia kuitenkin.

Tämä peli on muuten aivan hemmetin hyvä ja hyvännäköinen PS Vitalla. Nuo kuvat nyt tuossa on kuitenkin PC versiosta...
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.02.12.66.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.02.58.40.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.04.01.34.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.05.14.17.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.06.41.100.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.07.11.45.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.07.45.03.png
PD Screenshot 2024.06.02 - 09.08.06.22.png
 
Zaccaria Pinball (PC)
Perään hieman tuoreempaa flipperiä. Jostain ihmeen syystä tämä tuntuu aina niiden parin muun nimen varjoon jäävän, vaikka aivan täysin syyttä suotta.

Todella upeita kenttiä paljon tässä, suurin osa niistä aivan aidoista tehtyjä. Peli tuntuu hyvältä ja sulavalta, fysiikatkin on kohdillaan ja realisetisen oloisesti käyttäytyy kuula siellä päydällä.

Kaikki grafiikat pistettynä maximille niin näyttää aivan huikealta, tässä on upeasti tehty noi heijastukset siitä lasista, jotka todella nostavat tunnelmaan ja fiilistä hyvällä tavalla ! sitä ei kuvista sillain voi sanoa mutta liikkeessä aivan huisin hienon näköinen tapaus. Tuolta osin napsii kyllä nimiinsä paljon, kun muissa ei samalla tasolla sitä ole tehty (FX tai Arcade) vaikka uusimmassa FX:ssä on jo säteenseurantaakin tarjolla tarjolla..

..muutoinkin tässä saa säädeltuä kaikkea mahdollista ja vaikka kuinka paljon.

Kuvia...
20240602115352_1.jpg
20240602115619_1.jpg
20240602115701_1.jpg
20240602115718_1.jpg
20240602120039_1.jpg
20240602120411_1.jpg
20240602120823_1.jpg
20240602120912_1.jpg
20240602121113_1.jpg
20240602121117_1.jpg
 
Pinball Dreams Deluxe (PC)
Aikoinaan oli vain tuo versio, missä oli neljä kenttää. Jokainen noista on mainioita kyllä, sitten kivan selkeitä ja yksinkertaisia kanssa. Turhat krumeluurit ja hömpötykset loistavat poissaolollaan. Kaikissa noissa neljässä on ihan uskomattoman hyvät musiikit ! Siis oikeasti ei uskoisi, että flipperissä musiikit voisivat olla noin tärkeässä osassa ja suuresti siinä fiiliksen luomisessa. Siinä on ne vedetty aivan täyteen napakymppiin.

Nuo loput neljä kenttää ei sitten ole niin ikimuistoisia ja hyviä mutta ihan pelattavia kuitenkin.

Tämä peli on muuten aivan hemmetin hyvä ja hyvännäköinen PS Vitalla. Nuo kuvat nyt tuossa on kuitenkin PC-versiosta.
Juuri näitä neljää ensimmäistä kenttää tuli aikoinaan hakattua Amigalla aivan tolkuttomasti, ja henkistä jatko-osaa, Pinball Fantasies -flipperipeliä, vähintään yhtä paljon. Kaikissa oli erittäin mieleenpainuvat musiikit ja ääniefektit. Nightmare lukeutui ehdottomiin suosikkeihin, mutta samalla se oli myös vaikein. Myös Ignition pyöri koneessa satoja, tai todennäköisemmin nelinumeroisen määrän kertoja. Neljää jälkimmäistä en ole pelannut.

Se näissä oli jännää, että joskus peli saattoi päättyä hyvinkin nopeasti, mutta kun kulki, silloin kulki, ja ekstrapallojen määrää pystyi parhaimmillaan vain arvailemaan. En saanut rauhaa, ennen kuin kaikista oli nähty joka ikinen toiminto, ja totta kai puhtaasti pelaten.

Vieläkin kuitenkin muistan yhden huijauskoodin: Earthquake poisti tilttaustoiminnon kokonaan ja pystyipä jollakin sanalla jopa tukkimaan pohjareiän kokonaan, jolloin pelistä tuli päättymätön. Tönimisnapilla kun pystyi ponnauttelemaan pallon takaisin peliin mailojen ulottuville.

Suositus PlayStation 1 -ajan flipperipelille Pro Pinball: The Web, joka julkaistiin 1995. Se oli yksi parhaista heräteostoksista, joka tarttui vuonna 1996 sattumalta hyppysiin jossakin pelikaupassa ja kaupat tuli genren lisäksi pelkän kansikuvan perusteella. Sitäkin tuli paukutettua aivan tolkuttomasti. Vieläkin muistan kotelossa mukana olleen mainostekstin, joka kuului osapuilleen näin: "Et halua pelata muita Pinball-pelejä tämän jälkeen".

Eniten tykkäsin The Webissä pienistä minipeleistä, joita sai aktivoitua ampumalla pallo tiettyyn paikkaan oikeilla hetkillä. Multipallopelit olivat julkaisussa hyvin tavallisia, siitä myös isot pisteet.

Vieläkin muistan pelin ultimaattisen tavoitteen, jossa pelialueelle ilmaantui muistini mukaan noin 15-20 palloa, joita sai hallita tietyn aikaa. Palloja meni tietysti paljon hukkaan, mutta peli antoi tahkota niillä valtavasti pisteitä, sillä pallot palautuivat peliin katoamisensa jälkeen noin 20 sekunnin ajan.

Mahtavia muistoja näistä peleistä, kiitos niiden herättämisestä.
 
Juuri näitä neljää ensimmäistä kenttää tuli aikoinaan hakattua Amigalla aivan tolkuttomasti, ja henkistä jatko-osaa, Pinball Fantasies -flipperipeliä, vähintään yhtä paljon. Kaikissa oli erittäin mieleenpainuvat musiikit ja ääniefektit. Nightmare lukeutui ehdottomiin suosikkeihin, mutta samalla se oli myös vaikein. Myös Ignition pyöri koneessa satoja, tai todennäköisemmin nelinumeroisen määrän kertoja. Neljää jälkimmäistä en ole pelannut.

Se näissä oli jännää, että joskus peli saattoi päättyä hyvinkin nopeasti, mutta kun kulki, silloin kulki, ja ekstrapallojen määrää pystyi parhaimmillaan vain arvailemaan. En saanut rauhaa, ennen kuin kaikista oli nähty joka ikinen toiminto, ja totta kai puhtaasti pelaten.

Jeps, kolmehan (näköjään neljä kun tuo yksi on syrjähyppy) ne ruotsalaiset noita tosiaan väsäs aikoinaan…
Pinball Dreams (1992)
Pinball Fantasies (1992) (Pinball Mania)
Pinball Illusions (1995)

Ihan tuntemattomia on itselleni aika pitkään noi Dreamsin 4-8 kentät että sellaisia on edes tehty ylipäätään.. mutta tuli GOGissa olevan Deluxe version myötä niihin sitten tutustuttua ja joku historiikki siinä kans vielä lisäksi oli mukana. Samoin noi kaksi muutakin löytyy GOGista ja sieltä ne napsinut näin myöhemmin..
..Illusions on jo grafiikoiltaan aika "eriköinen" ja sillain vaikea sitä tuohon kolmen koplaan on mieltää mukaan, vaikka ehdottomasti siihen kuuluukin.

Näköjään tuo GOGissa oleva Pinball Fantasies on kans Deluxe versio ja siinä sanotaan että siinä on tosiaan itse Fantasies mutta myös lisäksi Pinball Mania, se on ihan erillinen flipperi samoilta tekijöiltä ja siinä on neljä kenttää (Tarantula, Jailbreak, Kick Off sekä Jackpot) elikkäs siellähän on oikein futiskenttäkin ! Jiihuu

Pinball Manian + Kick Off kentästä muutama kuva...
PM Screenshot 2024.06.02 - 13.19.46.55.png
PM Screenshot 2024.06.02 - 13.20.26.22.png
 
Viimeksi muokattu:
Suositus PlayStation 1 -ajan flipperipelille Pro Pinball: The Web, joka julkaistiin 1995. Se oli yksi parhaista heräteostoksista, joka tarttui vuonna 1996 sattumalta hyppysiin jossakin pelikaupassa ja kaupat tuli genren lisäksi pelkän kansikuvan perusteella. Sitäkin tuli paukutettua aivan tolkuttomasti. Vieläkin muistan kotelossa mukana olleen mainostekstin, joka kuului osapuilleen näin: "Et halua pelata muita Pinball-pelejä tämän jälkeen".

Eniten tykkäsin The Webissä pienistä minipeleistä, joita sai aktivoitua ampumalla pallo tiettyyn paikkaan oikeilla hetkillä. Multipallopelit olivat julkaisussa hyvin tavallisia, siitä myös isot pisteet.

Vieläkin muistan pelin ultimaattisen tavoitteen, jossa pelialueelle ilmaantui muistini mukaan noin 15-20 palloa, joita sai hallita tietyn aikaa. Palloja meni tietysti paljon hukkaan, mutta peli antoi tahkota niillä valtavasti pisteitä, sillä pallot palautuivat peliin katoamisensa jälkeen noin 20 sekunnin ajan.
Lieneekö nämä sitten tuota "samaa sarjaa" !? Näyttäis olevan melkoisia manuaaleja noissa mukana jotain 40 ja 60 sivuisia ! :) siis tuolla GOGissa tulee digitaalisina versioina mukana.

Pro Pinball Timeshock

Pro Pinball Big Race USA

Pro Pinball Fantastic Journey
 
Ylös Bottom