Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Starhawk

Vastaus: Starhawk [Hype]

..jos et sitten tarkoituksella jättänyt IGN-sivuston 9/10 väliin... ;)

OK: Arvosteluja alkanut tipahdelle ihmisten ilmoille.. jada-jada-jada..

IGN myös pukkasi oman näkemyksen ulos videon kera, jos jotakuta kiinnostaa
.

Linkattua kuitenkin tuli. Tosin kaikkitietävä meta kertoo pelin suoriutuvan 76p arvoisesti.

Mutta voiko se olla erinomainen moninpeli omalla tyylillä? Voi.
Betan sekä arvosteluiden perusteella kyllä, etenkin kaveriporukalla. Tässä se ilmiselvin ero tuleekin verrattuna edeltäjään. Warhawk näytti ja tuntui kevytmieliseltä räiskinnältä, jossa taistelija pystyi omilla taidoilla vaikuttamaan pelin kulkuun merkittävästi. Starhawkin betassa tuli kiroiltua kuinka turpaan tuli ja kovaa kun vastapuolella kommunikointi sekä taktiikat oli kunnossa. Samaan aikaan oma tiimi heilui missä heilui vailla järjen häivää. Toiset tykkää, toiset ei.
 
Vastaus: Starhawk [Hype]

Ei tuosta Metacriticistä tai arvostelunumeroista voi sanoa juuta eikä jaata. IGN:n arvostelussakin sanottiin yksinpelin pudottaneen numeroa eli se moninpelaajan todellinen numero löytyy jopa sieltä ysin yläpuolelta. Varmaan lähes kaikissa arvosteluissa yksinpeli on ollut vaikuttamassa arvosanaan, vaikka se ei taida juuri ketään kiinnostaa.
 
Vastaus: Starhawk [Hype]

Ei tuosta Metacriticistä tai arvostelunumeroista voi sanoa juuta eikä jaata. IGN:n arvostelussakin sanottiin yksinpelin pudottaneen numeroa eli se moninpelaajan todellinen numero löytyy jopa sieltä ysin yläpuolelta. Varmaan lähes kaikissa arvosteluissa yksinpeli on ollut vaikuttamassa arvosanaan, vaikka se ei taida juuri ketään kiinnostaa.

Niin ja mihinkäs perustuen se moninpeli nyt sitten onkaan arvosteltu? Pressi beta vai pelkkä beta? Yritän olla lukematta arvosteluita, joita ei todellakaan ole tehty siitä mitä tämä peli lopulta tulee olemaan.
 
Vastaus: Starhawk [Hype]

Niin ja mihinkäs perustuen se moninpeli nyt sitten onkaan arvosteltu?
Arvosteluversion koodilla. Tosin se ei täysin vastaa kuluttajien kokemusta, sillä Starhawkinkin tapauksessa heti julkaisupäivänä edessä on varsin kookkaan päivityksen lataaminen. Ilman sitä ei nettipeliin tietystikään edes pääse.
 
Vastaus: Starhawk [Hype]

Tänään ilmestyy ja samalla tekijät lupaavat jatkossa jaettavien kenttäpäivitysten olevan ilmaisia! Lähde: Starhawk Out Today, MLG Tournament, All Map Packs Free! – PlayStation Blog

Komian trailerin ovat pukanneet maailmalle:

[video=youtube;64PTsyzCqVs]http://www.youtube.com/watch?v=64PTsyzCqVs[/video]

Warhawk oli niin upea kokemus aikanaan, ettei tätä voi ohittaa millään. Lukumääräisesti suuret 32 pelaajan verkkomätöt kiinnostavat ja ilmataistelut ihan samalla lailla.
 
Vastaus: Starhawk [Hype]

Joo o tottahan se on singleplayer tiputti pelin kokoarvosanaa aika paljon ja se singleplayer on aika lyhyt nimittäin n.5h. Arvosanat ilman singleä olisi varmaan olleet siellä 8-10? Metacrittic tällä hetkellä 77/100, onneksi IGN:nän arvio lämmittää mieltä.
 
Vastaus: Starhawk

Tässä on varmaankin sattunut jokin kämmi. Nimittäin starhawk ei kuulunut storepäivitykseen. Onko jollakin tästä jotain tietoa, vai pitääkö tässä nyt nöyrtyä ja käydä kaupassa hakemassa oldschool levyversio?
 
Vastaus: Starhawk

Tässä on varmaankin sattunut jokin kämmi. Nimittäin starhawk ei kuulunut storepäivitykseen. Onko jollakin tästä jotain tietoa, vai pitääkö tässä nyt nöyrtyä ja käydä kaupassa hakemassa oldschool levyversio?

Se on kai sitten levyversion paikka. Näin kommentoi tekijä twitterissä:

@thesixthaxis @PlayStationEU I can confirm #Starhawk is retail-only right now but we might release a downloadable version in the future.

Mikäköhän tuossa on taustalla, kun Warhawk asemoituu monien meidän mielessä nimenomaan ensimmäiseksi digitaalisen jakelun helmeksi. Levyversioon sortuivat lähinnä änkyrät ja mukana tulleen headsetin metsästäjät.
 
Vastaus: Starhawk

Sain nyt tuon yksinpelin pelattua läpi joten tässä vähän mietteitä. Erittäin positiivinen kokemus jäi loppujen lopuksi kuitenkin.
Ensimmäiset tehtävät olivat erittäin tylsiä sillä rakennusten määrä oli jopa turhauttavan alhainen ja tuntui siltä että rakennan vain bunkkerin ja istun siellä tulitaistelun ajan ja siirryn eteenpäin (toki vihulaiset tämän huomatessaan rynnistävät bunkkerille ja pyrkivät sisään tikkaiden kautta eli tekoäly vaihtaa taktiikkaa). Oliko se nyt kolmas vai neljäs tehtävä missä puolustetaan sitä avaruushissiä missä meno alkoi mennä erittäin mielenkiintoiseksi rytinäksi koska vihulaisten rakettimiehet vetivät bunkkeri strategiani pöntöstä alas. Oli pakko mukautua tämän jälkeen taisteluihin siten että tykkejä viljelemään ja itse niiden sekaan haulikkoa päräyttelemään.
Tämän kyseisen tehtävän jälkeen oli käytössä mukavasti erilaisia rakennuksia jotta pelaamisesta tuli mielenkiintoisempaa. Resursseja tarjotaan hieman epätasaisesti minkä huomaa siitä että kun olisi aika rakentaa puolustuksia tulevaa hyökkäystä varten niin resursseja ei ole paljoa tarjolla vaan suurin osa resursseista saadaan vihulaisia tiputtamalla. Tiputa sitten vihuja jos heillä on ylivoima, enemmän käytettäviä kulkuneuvoja ja aseita sekä tilanteita missä pelaajan tulisi puolustaa jotakin kohdetta samaan aikaan. Ja vähillä resursseilla puolustuksen kanssa tulee ongelmia sillä suurin osa puolustustehtävistä päättyy siihen kun puolustettava kohde tuhoutuu.

Aseet oli sitä peruskauraa eli rynkkyä, haulikkoa, sinkoa, miinoja jne. Pistooli oli periaatteessa yhtä tehokas kuin tarkkuuskivääri kunhan osuit päähän. Apex soturit olivat juuri tämän vuoksi turhan helppoja kun 3 laukausta päähän pudotti kyseiset voimanpesät myös (ihan vaikeimmalla vaikeusasteella).

Oli mukavaa että pelaaja pystyi jättää korjaamisen A.R.M rakennukselle sillä muuten suurin osa peleistä olisi mennyt rakennuksia korjaillessa vaikka ei se yhtä tehokkaasti korjannut kuin pelaaja oman korjausvälineen kanssa ja sen vaikutusalue oli turhan pieni, periaatteessa muut rakennukset saivat olla puolentoista metriä kaukana kyseisestä rakennuksesta.
Suojakenttien käyttö jäi vähiin koska kyseisiä vempelitä pystyi rakentamaan vain yhdessä tehtävässä missä ei ollut edes kauheasti räjähde spämmiä vastustajilta.

Lentämisessä oli huonoa se että pelaaja turhan useasti laitettiin taistelemaan useita vastustajan lennokkeja vastaan yksin. Se ei vaan ollut kivaa missään vaiheessa mielestäni.
Finaalin esipomo oli erittäin helppo päihittää pistoolilla, kerran napautti päähän jolloin pomo teleportaa jonnekin ja pelaajaa vähän jäädytetään. Pomo aloitti aina samasta paikasta teleportauksen jälkeen joten odotin vain että sen pää tuli näkyviin ja taas yksi laukaus päähän ja sama homma uudestaan ja toistetaan tätä kierrettä muutaman kerran.

Tekoäly tarjoaa ihan mukavaa vastustusta eikä ole yliluonnollinen mutta paikoin turhan passiivisia kun pelaaja pystyy tiputtaa vastustajat tarkkuuskiväärillä ilman että vastustaja pyrkisivät tulemaan pelaajan luokse.

Tarinan kerronnassa olisi ollut parannettavaa sillä se on toteutettu ankeasti, sarjakuva tyylillä toteutetut pätkät eivät olleet huono idea mutta miten se loppujen lopuksi kerrottiin oli huonoa, asiaa selitetään mutta mikään asioista ei saa kunnon merkitystä ja ole mitenkään kiehtova johon pelaaja voisi takertua tai samastua. Hahmojen historiaa kerrataan hieman mutta se ei säväytä mitenkään eikä flashback kohdat ole merkittävän oloisia.
Aikaisemmin olin siinä uskossa että Outcast heimolaiset eivät puhuisi ollenkaan ainakaan englantia mutta kun rupesivat höpöttämään kyseistä kieltä niin olin hieman pettynyt. Se ei vain sopinut mielestäni ollenkaan heille. Tämän vuoksi näin heimolaiset vain aggressiivisina hippeinä mikä on kieltämättä erittäin tylsän oloista, se vain jotenkin söi heimolaisten olemusta.

Enempää en tähän hätään saa muuta mieleen.
 
Vastaus: Starhawk

Hyvä peli on kyllä kyseessä, vaikka yksinpeli onkin jäänyt parin ensimmäisen tehtävän jälkeen (joka omalla kohdalla on melko harvinaista, sillä pelaan miltein aina yksinpelin läpi ennen kuin siirryn moninpeliin). Hieman tässä alkaa jo randomien kanssa pelaaminen maistumaan puulta ja mietinkin, että pelaako kfinistä tätä kukaan. Vanhoja HAUKI= salasanallisia pelejä voisi ruveta laittamaan kasaan, jos saisi sen aloitusporukan vaan kasaan. Eiköhän ne muut suomalaiset sieltä perästä löydä mukaan.

Jos porukkaa kiinnostaa, niin sunnuntai iltana voisin tuommoisen kyhätä, ja katotaan jos ottaisi tuulta alleen. Parhaimmassa tapauksessa hauki pelit olisivat käynnissä ainakin ns. ruuhka-aikaan, eli iltaisin. Luulis et suomalaisilta tätä peliä kuitenkin löytyy...
 
Vastaus: Starhawk

Lopputekstit valuvat parhaillaan ruudulla. Peli veivattu läpi parissa päivässä, kokonaisaikaa vaikea sanoa kun välissä oli kaikkea muutakin, kuten sitä verkkopeliä. Reaaliaikastrategian ja kolmannen persoonan maukkaan perusmätön yhdistelmästä on kyse silloin kun mennään jalat tukevasti maan pinnalla. Ilmoissa tuttua lentomallia Warhawkista, nopeasti siinä oli taas kiinni vaikka alussa oli hieman hakemista. Tässä on sitä samaa taikaa kuin Battlefrontissa. Kokemus koostuu monipuolisesta äksönistä, joka sallii pelaajalle rakennella omia ratkaisujaan ja nyt ihan kirjaimellisesti. Muuria torjumaan vihulaisen ensiaallot, tykkiturretit papattamaan ja apujoukkoja paahtamaan pitkin lakeuksia. Parhaimmillaan Starhawk on silloin kun meno on kiivainta ja sinulla on hätä puserossa. Jatkuvassa liikkeessä, keräten resursseja ja yrittämään jotain sellaista joka ei ehkä tullut edes pelintekijällä mieleen. Näitä tapahtumia kyllä riitti, vaikka mistään kovin syvällisestä ei kuitenkaan ole kysymys. Pelistä löytyy suomenkieliset tekstit ja ihan aitoa juonen tynkääkin.

Tätä samaa ideaa voisi viedä paljon pidemmälle, tuoda perusnihkee RTS aidoksi kolmannen persoonan elämyspaketiksi. Ei enään päältä katsojana Luojan asemassa, vaan yksi osa rakentamaansa kokonaisuutta kentällä. Onhan näitä nähty aikaisemminkin ja kaikista niistä pitänyt.

Yksinpelistä 8.

Verkkopeli edessä seuraavaksi. Tähän mennessä kokemukset puhuvat juuri siitä mistä vähän pelkäsi, eli pro-pelaajat vievät meitä ja jo ihan sieltä spawnista alkaen. Lisää pelitunteja ja alkaa tasoittumaan.
 
Vastaus: Starhawk

pistäkäähän kaverilistalle CRYSYS09. Peliseuraa ois kiva saada ja koska taktikointi on tämän pelin suola, niin olisin kiva saada suomalaista voimaa taistelukentille!
 
Vastaus: Starhawk

Tässä esimerkki yksinpelistä, tosin hyvin yksinkertainen sellainen, vaikka ei mistään elämää suuremmasta RTS:stä olekkaan kysymys. Vaikeustaso oli turhan helppo, vaikka noutajakin pääsi välillä kyläilemään. Pelaaminen oli pääosin varsin sujuvaa ja eteenpäin puskevaa. Tosin välillä tuli vastaan tehtäviä, ettei ihan heti ollut kartalla missä mennään. Isommissa ja hiukan vaativimmissa tehtävissä sai tosiaan rakentaa muuria hidastamaan ja jopa estämään suoria hyökkäyksiä ja ilmatueksi it-torneja. Vauhtia piisaa ja sehän on jo puolivoittoa.

Ruudun oikeaan yläkulmaan kerääntyy repeämisenergiaa, joka toimii resurssina rakentamiselle.

[MEDIA]3858[/MEDIA]
 
Vastaus: Starhawk

Ensimmäinen varsinainen verkkopeli-ilta takana. Heti huomaa pelin puhkeavan täyteen kukkaan vasta täällä missä sen olettikin tapahtuvan ja ihan vain Warhawkin esimerkistä. Täällä tullaan mittelemään se todellinen mestaruus, kun vastassa on toinen älyllinen olento samoilla työkaluilla (yht. 32 pelaajaa). Nyyppänä keskityin lähinnä puollustuksen varmistamiseen, muiden vallatessa alueita. Käytännössä tämä tarkoitti porttien rakentamista tielinjauksille ja niihin varmistukseksi tykkiturretit. Ilmatorjunta tärkeä pointti, kun jengi pyrkii liihottelemaan muuten suoraan syliin. Sädettäjätornit osaavat myös maakohteet, nämä pääsee päivittämään kuitenkin myös puhtaiksi it-tykeiksi. Useampi tälläinen kun kohdistaa huomionsa samaan kohteeseen, alkaa tulla tulosta ja liihottelijat pysyy kaukana.

Rakenteluun liittyvä repeämäenergiaa (=resurssia) tulee tasaiseen tahtiin basen ytimestä. Varsinkin aivan etulinjan vallatulla alueella tässä tulee kiire rakentaa alkuun heppoista puollustusta. Ensin turrerit ja myöhemmin it. Tiet sulkuun, ja vain omille aukeaville porteilla. Miestä tulee ovelle ja kaikki käteen tarttuva puukosta alkaen on käytössä. Vauhtia piisaa.

Pidän tästä vielä enemmän kuin Warhawkista. Tässä on selkeä koukku ja nyt alkuun se on tämä RTS-tyyppinen kentän hallinta omilla rakenteilla. Ilmataistelut kiehtovat aina ja tässä jos missä pääsee sitä puolta harrastamaan ihan todella. Voicechatin syvemmästä olemuksesta ei vielä päästy ihan selvyyteen. Tutkimukset siis jatkuvat, ensinäytön ollessa jo kiitettävä.
 
Vastaus: Starhawk

Tuossa eilen Nisun kanssa pelattiin mutta meni pieni tovi kunnes huomasin että oli seuraa pelaamassa. Mikit ei toiminut ollenkaan. Mikki kyllä kytkeytyy päälle puhumalla mutta se ei näemmä lähetä sitä dataa minnekkään. Näkyi kyllä pistetaulukossa että kellä oli mikit käytössä. Olisi saanut peleistä paljon jännempiä jos olisi voinut suunnitella toisen kanssa miten rakennetaan ja minne. Ehkä sitten korjaavan päivityksen jälkeen.

Ihan näin vinkkinä että ei kannata yrittää väistää ohjuksia vain ylös alas menolla vaan sitä analogin vääntöä ja X näppäimen rämpyttelyä jotta se suorittaisi väistöliikkeen.

Ja kun rakennatte Sädetykkejä ilmapuolustukseen niin aina muuttakaa ne puhtaiksi IT tykeiksi ja antakaa jokaiselle tykille kunnon välimatka toisiinsa jotta ristitulitus olisi mahdollisemman tehokasta. Nisun luulen ainakin huomanneen tämän kun toiselle puolelle joutui yhdessä pelissä.

Pelaaminen kuitenkin päättyi jäätymiseen minkä jälkeen en enää viitsinyt käynnistää konetta uudelleen, kello oli kuitenkin jo 00:05.

Aikaisemmin päivällä peli jäätyili aika hirvittävän paljon.
 
Vastaus: Starhawk

Sain justii max payne 3.n päätökseen ja seuraavaks oli tän vuoro. Multiplayeria testailin tossa, eipä oo hirveesti servereitä valittavissa ja kun menee quickmatchin kautta niin pääsee sellaseen 2vs2 peliin. Olisivat saaneet mainostaa tätä peliä paljon enemmän. :D Ottaa kyllä huolella turpaan noilta ammattipelaajilta tässä pelissä. Miksi muuten joka kerta ku pelin käynnistää tulee se teksti, joka pitää hyväksyä...
 
Vastaus: Starhawk

Nyt kyllä ketuttaa aika paljon. Yksinpelissä tehtävä 9, joka on mielestäni normaalilla aivan perhanan ärsyttävä, ja tyyliin viimenen kohta menossa koko tehtävässä...peli tilttaa ja samassa konsoli sammuu itestään? Aika nopsaa ylikuumeni, koska ehdin pelata vain n. 2-3 tuntia. Onneksi konsoli ei sentään hajonnut, kaikki toimi kuten pitikin, huh. Ei auta itkeminen, pakko koittaa myöhemmin uudelleen kun antaa konsolin jäähtyä. Ei ole kyllä ennen konsoli itestään sammunu ja olen pelannu paljon pidempiäkin sessioita... :mad:
 
Vastaus: Starhawk

Itseasiassa oli tasan viimeinen kohta mihin kone jääty. Menihän se lopulta läpi, njaa eipä ollu kummonen yksinpeli vaikkakin toimintaa oli kokoajan, yksinpeli oli itelle kyllä hyvä tutoriaali pelin pelaamiseen multiplayerin kannalta, oppi hyvin siellä miten homma toimii yms.. Tota noin...eikö tässä pelissä ole ollenkaan kehittäjien ylläpitämiä servuja vai onko kaikki servut mitä on niin pelaajien luomia? Ei tuolta nimittäin löydy montaakaan serveriä, löytyy joko huonolla pingillä tai sitten pelaajia on niin vähän ettei sitä jaksa.
 
Vastaus: Starhawk

Joo siis toi yksinpeli on kyllä vain ns. tutorial tohon moninpeliin missä opitaan käyttämään aseita ja perusasiat rakentamisesta. Yksin peli tuli nopeasti pelattua läpi ja tuskin enään uudestaa yritän edes vaikeammalla tasolla koska oli tylsä. Warhawk peliä pelasin joskus monta sataa tuntia yhteensä ja tämän fanina voin kuvitella että myös starhawkin moninpelin parissa kuluu tunti jos toinenkin :) suosittelen kyllä moninpeliä kaikille.
 
Vastaus: Starhawk

Pelaakos joku tätä vielä vai oliko se sitten siinä? Mitään suomipelejä ei ole tainnut koskaan ollakaan vai, tätä vähän pelkäsinkin kun on aika erikoinen peli ja näin päin pois. Siellä serverilistat, custom pelit, salasana suojatut pelit ja muut monipuoliset toiminnot yhteisöpelaamisen kannalta odottavat ottajaansa mutta jos nyt tästäkin ketjusta koittaa päätellä niin taitaa olla aika hiljasta varsinkin suomalaisten pelaajien kanssa vai? Entä EU pelaajia, löytyykös EU-pelejä kohtuu pingillä? Kiinnostaisi testata tätä mutta jos tarjolla on vaan lägipelejä pienillä pelaajamäärillä niin se ei välttis ole perehtymisen arvoinen peli :/
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom