Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Runkosarja alkaa olemaan paketissa, otetaanpa aiemmin mainittu pystiäänestys vielä kun kaikki seuraavat ketjuja suht aktiivisesti ennen golfkentille siirtymistä...

Normaalit pelaajapystit tulevat pelimuodon puolesta joten otetaan äänestykseen vähän erilainen ote.

Kaikkiin pysteihin voi antaa top3sen, tai sitten vain yhden nimen. Kerään äänet kasaan ja teen runkosarjan pakettiin pistävän postauksen kunhan ääniä on tullut tarpeeksi...

Pistäkää äänestyslipukkeet minulle privana, ei ketjuun jotta jännitys säilyisi :)



GM Palkinnot:


Parhaat Peukut (deket ja kontrollit hanskassa)
Paras Puolustus (kun ei meinaa alueelle päästä)
Kuin Oikeaa Hokkia Katsoisi (realistisimman näköistä kiekkoa)
Juusto-Osasto By Valio Oltermanni (harmaalla alueella liikkuja)
Paras Sikarinpolttaja (joukkueen managerointi, treidit jne)





NHL Palkinnot:

Vaarallisin hyökkääjä (älä päästä lähellekään maalia kiekollisena)
Pakeista parhain (ei pääse ohi ei sitten mitenkään)
Paras maalivahti (ei jumalauta sentään, sehän oli ihan varma maali)
Yliarvostettu Diiva (ei pelaa lainkaan niinkuin pitäisi stattien puolesta pelata)
Kolmosketjun Komeetta (oli pakko nostaa ykkösvitjaan vaik ovr on 70)





Tähdistökenttään otetaan pelaajat noista pystiäänestyksistä, ja mahdolliseen tähdistö(OTP)otteluun GM:t samoin äänestyksestä.

Pistäkäähän viestiä asap, saadaan pokaaleihin kaiverrukset tilattua!
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Näytä liitetiedosto 10432


Pieni katsaus menneisyyteen ja isoin haavein kohti tulevaa:

Mennyt kausi oli kaiken kaikkiaan todella positiivinen yllätys. Alku kaudesta GM Jakke La Motan mieli matkusti vielä villisti Kalajoen hiekkasärkillä kun muut managerit olivat vetäneet jo työhaalarin päälle. Pikku hiljaa tekemistä alettiin kuiitenkin tehostaa ja lopullinen stoppi perseilylle oli kun Rick Nash matkusti New Yorkista Winnipegiin. Tuon siirron jälkeen pystyttiin napsimaan voittoja ilman oikeastaan yhtään pidempi aikaista nukahdusta. Koko joukkue nosti tuon treidin myötä tasoaan ja joukkueesta tuli hyvin nopealla aika välillä pelottava ja ennen kaikkea voittava. Pakkastuuli möyri Winnipegistä loppua kohden yhä voimakkaammin ja voimakkaammin ja täten odotuksetkin on luonnollisesti kasvaneet pelien ja kuukausien vaihtuessa. Ratkaisuja syntyi tasaisesti leveältä rintamalta, mutta kyllä ykköskenttä Nash - Dubinsky - Eberle oli Nashin tulon jälkeen se vaarallinen trio, jonka edes ottamuksia itse managerikin sai välillä seurata hengitys pidellen. Hurjan positiivinen juttu oli myös se kuinka kakkoskentän keskeltä Brian Little onnistui kannattelemaan toista hyökkäysvoittoista kolmikkoa ja vuonna 1987-syntynyt Kanadalainen onnistuikin tekemään kakkoskentän keskeltä varsin kunnioitetattavat 21+31 = 51 tehot. Little on onnistumistensa myötä ajautunut myös "suurempien" seurojen kiikariin ja onkin mielenkiintoista nähdä minkälaiseen ratkaisuun päädytään kokoajan kehittyvän kaverin kanssa myöhemmin kesäkaudella. Nash, Dubinsky ja Eberle iskivät kaikki yli 70 pistettä, josta varsinkin Dubinskyn 36+35 oli todella positiivinen yllätys. Kauden alla useissa ennakoissa joukkueen ongelmatapaukseksi leimattu Dubinsky osoitti että käyttöä miehelle on muuallakin kuin baaritiskillä heiluttamassa vilkkaasti vilkkuvaa amex luottokorttia. Dubinsky oli alunperinkin semmoinen kaveri että päädyn minä sitten manageroimaan mihinkä tahansa olisin hänet ostanut itselleni vaikka rankalla ylihinnalla. Voittava, kyvykäs kaveri, joka ei pelkää tehdää pieniä koiruuksia. Juuri sellainen pelimies, jonka veri on punaisimmillaan juuri pudotuspeleissä. Puolustusta kannatteli pitkin kautta Zach Bogosian joka oli juuri niin kokonaisvaltainen kun ososasin odottaakkin. Tobias Enström ja koko kauden ykkösparissa viilettänyt ja tämän pestin maaleitta suorittanut Ron Hainsey (0+22) olivat myös vaativan managerin mieleen. Ron "Ronni" Hainseyn kanssa jutusteltiin runkosarjan jälkeen pitkät tovit ja jenkkipakki kehuskeli että mikäli pudotuspeleissä väylää on niin summerit laitetetaan laulamaan vähintään kerran. Samaan hengenvetoon mies kuitenkin totesi että hänen laukauksensa on taatusti liigan heppoisin.

Runkosarjan jälkeen Jets top-5:

1. Rick Nash 38+38 = 76
2. Brandon Dubinsky 36+35 = 71
3. Jordan Eberle 31+39 = 70
4. Brian Little 21+30 = 51
5. Ales Hemsky 30+20 = 50

Manageri Jakke La Motta oli siis oikein tyytyväinen idän neljänteen sijaan ja joukkueen ilmeeseen pudotuspeleissä, mutta selvää on että tästä pitää päästä vielä rutkasti eteenpäin jotta managerin sammumaton kunnianhimo saa glögiä liekkeihin. Manageri La Motta on muutamaan otteeseen nähty hallin käytävillä keskiyöllä kopauttelemassa päätään seinään ja hyrisemässä itsekeen jotain hyvin epämääräistä espanjaksi. Managerin paremmin tuntevat tietävät että kyseessä on voimakas riitti, jolla manageri Jakke La Motta valmistaa itsensä syömään vastustajat elävältä pudotuspeleissä. Manageri on tunnustanut käyttävänsä samaa taktiikkaa myöskin naisten kanssa.

Kohti ensimmäistä etappia - Welcome to Hell Senators!

Ensimmäiseksi vastustajaksi laskeutui Kanadan pääkaupungin ylpeys Ottawa Senators, joka on pelannut myöskin erittäin tasaisen ja vahvan kauden. Senators on kauden mittaan kohdattu ja tiedossa on miehen vahvuudet ja heikkouksiakin on pyritty tonkimaan salapoliisien ja vakoilijoiden avulla. Ottelumme ovat olleet aina erittäin hyvä tasoisia, vauhdikkaita ja tunteikkeita joten lupa on odottaa suuria kuohuja ja tyrskyjä myöskin nyt kun panokset ovat vielä runkosarjaan verrattuna kovemmat. Olen pyrkinyt aina kehittämään valmentamieni joukkueen pelin semmoiseen sapluunaan että pudotuspeleissä kaikki olisi valmista ja joukkue terävimmillään. Tähän pyritään luonnollisesti nytkin ja mielenkiinnolla lähden kyllä kohtamaan Senatorssia, jonka käskijää pidän todellisena herrasmiehenä ja tyylikkäänä persoonana. Mangeri La Motta kuitenkin toteaa samaan syssyyn että "Kehut sikseen ja Senatorssin ykkösentteri Valtteri Filppula tulee olemaan pudotuspeleissä yksi suuri vitsaus. Mies on pelannut koko kauden taitojensa ylärajoilla ja nyt alkaa isot pojat syömään pikkuvaltsuja elävältä" Winnipegissä on tällä hetkellä päällä valtava huuma (Ollut oikeastaan siittä asti kun La Motta laskeutui lentokoneesta lumikasojen keskelle lakerikengissään), mutta olen aivan varma että tämä yleisö tulee seisomaan takanamme viimeiseen sekunttiin ja vihellykseen saakka. Tänään aikaisemmin hallille ajellessani huomasin kuinka Senatorssin bussin kylkeen oli joku intoihimoinen Jets kannattaja spray-maalannut tekstin "Welcome to Hell".

Manageri Jakke La Motta toivottaa siis Senatorssin tervetulleeksi ja toivottaa kaikille pudotuspeleihin päässeille joukkueille onnea. Itse suuntaan nyt vielä paikalliseen pubivisailuun, jota ohjastaa kaupungin tavotelluin nainen. Jets taustainen kaunotar, jonka isä opetti minut juomaan Absinthia. Minä ajattelin nyt ikään kuin vastapalveluksena opettaa tuon isän tytölle rakkautta. Senators Gm:lle suosittelen pääkadun pingoja!

Näytä liitetiedosto 10433
Kadulla oli jo tänään täysi kaaos

TÄÄLLÄ KAUKANA POHJOISESSA,
WINNIPEG JETS GM
JAKKE LA MOTTA
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Runkosarja pakettiin:

Ottawa Senatorssin runkosarja saatiin vihdoin päätökseen ja lopulliseen konfrenssin 5. sijaan voi olla tyytyväinen. Kaikin puolin runkosarja oli melko tasainen ja pahempia heikkoja jaksoja ei nähty, mikä tietää varmasti hyvää tulevia playoffeja ajatellen. Suurin onnistuja oli Valtteri Filppula, joka teki komeat tehot sen jälkeen kun herra oli saatu treidattua Detroitista, lopullinen pistesaldo oli komea 24+29=53, millä voitettiin joukkueen sisäinen maali- ja syöttöpörssit. Myös maalivahti peli oli kohdillaan suurimman osan kaudesta ja joukkueen ykkösmaalivahti Anderson torjui pelaamassaan 66 ottelussa 41 voittoa ja 14 nollapeliä. Myös Turco ja nuori Lehner saivat tililleen nollapelejä, ja otteet olivat muutenkin vähintäänkin kohtalaisia. Puolustus päässä tuli kauden mittaa melko paljon muutoksia ja lopulta vastuunkantajaksi ykköspakki pariin nousi nuori Jared Cowen, jolta odotan suurta harppausta kehityksessä ensi kaudelle. Cowen naputti kohtalaiset tehot 3+10 kauden peleissä. Myös Goligoski ja Ehrhoff, joka treidattiin siirtorajan kynnyksellä Ottawaan olivat selkeitä onnistujia.


Winnipeg Jets - Ottawa Senators:

Ensimmäiselle kierrokselle playoffeissa vastaan tulee siis Winnipeg, joka jo antoikin oman ennakkonsa sarjaan. Olen Jakken kanssa yhtä mieltä kauden otteluistamme ja uskon, että sama meininki jatkuu myös playoffeissa. Mitä taas tulee joukkueen tähden Valtteri Filppulan mahdolliseen jäätymiseen tosipelien alkaessa, niin taitaa olla niin, että Filppulaa pelätään kaukana pohjoisessa jo siihen malliin, että näillä kommenteilla pyritään musertamaan kovan suomalaisen itseluottamusta. Tämä ei tietenkään tule onnistumaan vaan Filppula on itse sanonut, että hän on saa vain lisää virtaa tälläisistä kommenteista ja on valmis parantamaan entisestään runkosarjasta. Ottawassa on vahva usko, että heti kun kiekko putoaa playoffeissa jäälle niin Valtteria eikä koko ykköskenttää pysäytä mikään. Toisaalta myös muut kentät ovat olleet viime aikoina todella kovassa vireessä, joten tarvittaessa leveyttä löytyy myös muualta ratkaista pelejä.

Ottawassa jännitys alkaa olla ylimmillään, sillä tätä hetkeä on koko kaupunki odottanut koko pitkän kauden. Kaiken pitäisi myös olla joukkueen valmentajan mukaan valmista, kun kiekko putoaa jäähän. Ottawan eri lehdissä on uumoiltu, että tuleva sarja tulee olemaan todella tasainen ja sarjan venyminen seitsemänteen peliin ei olisi mikään suuri yllätys. Myös Ottawasta toivotetaan onnea tuleviin kamppailuihin niin Jakkelle, kuin myös muille jatkoon päässeille!
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Calgaryn kausi paketissa ja seuraavaa odotellessa.

Harmittavasti joulutauko tuli katkaisemaan kovan voittoputken ja cpu vaihtoi 9-1-0 tilalle 1-9-0 sarjan. Viimeisen pelin Cal sai pelata Josen CPU-GM:ää vastaan, joka antoi rajun vastuksen.
Hampaankoloon jäi, mutta seuraavalla kaudella ei jäädä enää ulos pleiareista vaan homman nimi on aivan toinen. Uhoava M4ZER aikoo hankkia pientä vahvistusta hyökkäykseen, jonka jälkeen tasainen joukkue on valmis puuduttamaan vastustajat koti- ja vierasjäillä.

Ainut kysymysmerkki Calgaryn on maalivahtitilanne, kun ykkösvastuun tulee jatkossa ottamaan kokematon Irving. Kolmella nollapelillä loppukautensa aloittanut veska on kuuma oikeissa käsissä. Riittääkö taidot ja paineensietokyky, kun edessä on moinen vastuu jää nähtäväksi. Pakkikalusto, joka on laadukas kahteensuuntaan pelaava kuusikko ei juurikaan omaa heikkouksia vaan pystyy antamaan veskoille mahdollisuudet kerätä useita voittoja.

Läntisen- lohkon vastustajista voisi nostaa useammankin joukkueen päävastustajaksi, mutta pahimmaksi vastustaksi nousee Edmonton, joka vakuutti nousullaan. Tästä linjataankin tavoite, että Edmonton löytyy seuraavalla kaudella omassa divarissa Calgaryn alapuolelta, mikä tarkoittanee, että Calgary aikoo ottaa divarissa kärkipaikan. M4ZER:n ottaessa paineita niskaan, hän lopulta huokaisee, että peleistä vain on kyse, ei sen enempää, ei sen vähempää, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Haastattelu tilaisuus päättyi vitsien heittelyyn ja leppoisaan saunailtaan. Makke näytti mallia kui homma lähtee käsistä. :)
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Yli kymmenen lipuketta saapunut, hyvä poijaat! Vielä toiset mokomat ennen vkl niin alkaa jo näkemään missä mennään pokaalien suhteen. Myöhäiset liigaan osallistujat voivat jättää äänestämättä koska eivät varmaan ole saaneet kuvaa vastustajista muutaman pelin perusteella...
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

tuleeko rvp ja vp pelaajiin rajoituksia komissaarin puolelta miten paljon saa tarjota. Itellä on kuitenkin palkkakatossa tilaa ensi kaudella aika paljon ja toista vuotta putkeen en haluisi vetää yhdellä heikoimmista rostereista ainakaan sen takia että en voi tarjota vaikka ylihintaa pelaajista jos en muuten saa niitä. Tottakai sitä ylihintaa ei voi tarjota monestakaan pelaajasta yksi joukkue onneks koska palkkakatto tulee vastaan. Yksi pelaaja itsellä lähinnä mielessä mistä aion tarjota ihan kunnon virtuaalirahat (rvp) pitäis olla, eli gm voi kyllä vastata siihen ja jos ei vastaa niin 3 ensimmäistä varaustahan isoissa summissa menettää muistaakseni pelaajan menettävälle joukkueelle. Vapaita pelaajiakin on niin paljon tarjolla että voi aika paljon kokoonpanot muuttua ensikaudella mikä nyt on oikeastaan tämän pelimuodon suola pelaajien kehittymisten lisäksi.
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

tuleeko rvp ja vp pelaajiin rajoituksia komissaarin puolelta miten paljon saa tarjota. Itellä on kuitenkin palkkakatossa tilaa ensi kaudella aika paljon ja toista vuotta putkeen en haluisi vetää yhdellä heikoimmista rostereista ainakaan sen takia että en voi tarjota vaikka ylihintaa pelaajista jos en muuten saa niitä. Tottakai sitä ylihintaa ei voi tarjota monestakaan pelaajasta yksi joukkue onneks koska palkkakatto tulee vastaan. Yksi pelaaja itsellä lähinnä mielessä mistä aion tarjota ihan kunnon virtuaalirahat (rvp) pitäis olla, eli gm voi kyllä vastata siihen ja jos ei vastaa niin 3 ensimmäistä varaustahan isoissa summissa menettää muistaakseni pelaajan menettävälle joukkueelle. Vapaita pelaajiakin on niin paljon tarjolla että voi aika paljon kokoonpanot muuttua ensikaudella mikä nyt on oikeastaan tämän pelimuodon suola pelaajien kehittymisten lisäksi.

Vähän hankala kysymys, jos kattoja tarjouksille laitetaan niin se aiheuttanee sen tilanteen että useampi seura tarjoaa samaa palkkaa pelaajalle. Ja tällöin se jää EA:n kontolle valita minkä joukkueen pelaaja valitsee.

Vapaa tarjouskilpailu olisi tietenkin paras jos kaikki hoitaa homman siististi, eli saa täyden rosterin kasaan vaikka osallistuisikin jonkun staran huutokauppaan :)

Mielipiteitä liigalaisilta? Kokemuksia muista liigoista?
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Onko tuossa kuinka monta kertaa aikaa tarjota soppareita, että meneekö yhdellä simulla koko neuvottelujakson yli vai onko useampi mahdollisuus tarjota? Vapaa tarjouskilpailu olisi mielestäni kyllä paras, että jos sitten haluaa tuhlata rahansa yhteen kaveriin niin eipä muihin kenttiin sitten saa kovin kovaa kalustoa.
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Läntisen- lohkon vastustajista voisi nostaa useammankin joukkueen päävastustajaksi, mutta pahimmaksi vastustaksi nousee Edmonton, joka vakuutti nousullaan. Tästä linjataankin tavoite, että Edmonton löytyy seuraavalla kaudella omassa divarissa Calgaryn alapuolelta, mikä tarkoittanee, että Calgary aikoo ottaa divarissa kärkipaikan. M4ZER:n ottaessa paineita niskaan, hän lopulta huokaisee, että peleistä vain on kyse, ei sen enempää, ei sen vähempää, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Haastattelu tilaisuus päättyi vitsien heittelyyn ja leppoisaan saunailtaan. Makke näytti mallia kui homma lähtee käsistä. :)

Kovia puheita tuuli kuljettaa Calgaryn suunnalta. ;)

EDIT: Millä kirjain yhdistelmällä tarkotetaan nyt vapautuvia rajoittamattomia agentteja millä mitä muuta?
En ihan oo kartalla tässä ruletissa. (älkää viekö mun pelaajia köhköh)
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

No niin, kesän spekuloinnit alkaneet. RFA/RVP on rajoitettu vapaa agentti, restricted(ehkä) free agent, mutta kuitenkin. Näihin pelaajiin sen hetkisellä seuralla on ns. viimeinen sana, heille jos tarjoat "perustarjousta" niin saat pitää oikeudet pelaajaan vaikkei hän sitä tarjousta hyväksyisikään. Ko. pelaaja voi ottaa vastaan tarjouksia muilta seuroilta ja kun/jos hän hyväksyy jonkun muun seuran tarjouksen, saat itse vielä päättää tarjoatko vähintään samaa diiliä tai sitten otat mahdollisesti korvaukset vastaan pelaajan siirtymisestä toiseen seuraan, joita ovat siis varausvuorot.

Ensimmäisenä tulee drafti, draftijärjestystä voi muokata jo playoffvaiheessa, mutta liian suurta arvoa tulevan kesän varauksille ei kannata laittaa. Ennen draftia oli kyllä muutama "pre-draft" -vaihe, ne voi skipata suoraan.

Draftin jälkeen, en muista tuleeko suoraan mutta kuitenkin, tulee jatkosopimusvaihe, tässä vaiheessa pelaajien kehittyvyydet, lopetuspäätökset yms ovat jo tapahtuneet, ei tarvitse sokkona tarjota sille lupaavalle junnulle sopparia jos mitään kehitystä ei ole tapahtunut.

Vinkkinä: RFA-pelaajat yleensä eivät suostu perustarjoukseen, eli jos haluat pitää oman tähtesi, tai minkä tahansa muun RFA-pelaajan, tarjoa hänelle kunnon sopimusta, jopa pienellä lisäpalkalla, heillä on monesti tapana venyttää päätöstä että saavat tarjouksia myös muilta, siinä vaiheessa pelaajien palkat sitten nousevatkin ihan huolella.

En nyt muista montako vaihetta jatkosopimuksien tekoon oli, mutta 3-5, mielestäni jokaiseen voisi käyttää max 1 päivän, koska osa hylkää, osa hyväksyy ja osa miettii, niin voi tarjota siten uudemman kerran ko. pelaajalle jos alkuperäinen sopimus ei mene läpi, tämä koskee pitkälti vain täysin vapaita agentteja, joille voit tehdä jatkosopimuksen ennen kun pelaaja päätyy vapaille markkinoille.

Kun vapaat markkinat alkavat, isot kalat menevät suoraan ekalla kierroksella, joten antaisin tämän jakson olla pidempi, että kaikki kerkeävät varmasti tarjoamaan haluamilleen pelaajille sopimuksia. Vapaiden agenttien jaksoja on myös n. 3-5, viimeisimmille jaksoille nyt ei juuri mitään isoja kaloja jää, 2-4 ketjuihin, pakistoon toki löytyy hyviä miehiä.

Toisen seuran RFA/RVP -pelaajille ei voi tarjota sopimusta, mikäli sinulla ei ole tarvittavia varausvuoroja, varausvuorojen määrä määräytyy tarjotun palkan mukaan, yli 9 miljoonan sopimukset muistaakseni vaativat 4 seuraavan kauden 1. varaukset.

En lähtisi rajoittamaan mitenkään pelaajille tarjottua palkkaa, yksittäisen pelaajan palkkakattohan on olemassa, reilu 10 miljoonaa, tai jotain siihen suuntaan. Tämä antaa mahdollisuuden nyt heikommilla rostereilla pelaaville seuroille saada haluamansa vahvistuksia, ja ensi kaudeksi heilläkin olisi paremmat rosterit.

Tässä vielä tarkempi vaiheistus kesätouhuihin(lainattu toisesta liigasta):

1) Aikaa tehda vaihtoja ja muutoksia varausprioriteetteihin (ensimmäinen finaalien jälkeen, voi tehdä jo playoffien aikana muutoksia drafteihin)
> simulointi
2) Viimeinen paiva ennen draftia, vaihtoja ei voi tehda, mutta varausprioriteettia voi muuttaa.
> simulointi & drafti simun yhteydesä
3) "Varautuminen jatkosopimusten tekoon" En tieda mitaan ihmeellista, mita tassa vaiheessa voi tehda (katsoa minkalaisia pelaajia draftista tuli?)
> simulointi
4) 1. mahdollisuus solmia jatkosopimuksia
> simulointi
...
7) 4. mahdollisuus solmia jatkosopimuksia
> simulointi
8) Mahdollisuus tehda tarjouksia vapaille pelaajille
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

500610d93e82d71809.jpg


St. Louis Bluesin kausi on nyt paketissa. Runkosarjassa koko NHL:n 3. eniten pisteitä, 55 voittoa ja tasaista suorittamista koko kauden. Valitettavasti näillä runkosarjan peleillä ei ole enää mitään merkitystä, koska vasta nyt alkavat ne oikeat pelit.

Runkosarjan TOP5:
1. Patrick Marleau 82. 38+23=61
2. Tyler Sequin 80. 23+37=60
3. Joe Pavelski 82. 20+35=55
4. Ryan Malone 81. 30+12=42
5. David Backes 82. 13+26=39


1. kierros: St. Louis Blues - Edmonton Oilers

Vastustajana huippuvireinen Edmonton Oilers, jonka kanssa ollaan vedetty useampi tasaisempi ottelu kauden mittaan. Kovia pelejä luvassa, mutta onneksi St. Louisiin on kantautunut tieto, että junnutähti Nail Yakupov on jälleen paskantanut housuihinsa samalla tavalla kuin tämän vuoden U20-kisoissa. Myös nuorella parilla Nugent-Hopkins & Hall on sydänsuruja ja Hall on viimeisimpien tietojen mukaan muuttamassa pariskunnan yhteisestä asunnosta omaan huoneistoon? Ei ole vielä päässyt yli Eberlen menetyksestä Winnipegiin Jakke La Mottan huostaan? Jaksamisia Edmontoniin.

GM Hirrmu on tiedostanut mitä Playoffeissa pärjääminen vaatii: johtajuutta, kokemusta, taistelua, verta ja hikeä. Blues on hyvä kokoelma kokemusta ja nuoruuden intoa. Kauden mittaan St. Louis Blues on hankkinut riveihinsä miehiä, jotka tietävät mitä vaaditaan Stanley Cupin voittamiseen:

Jamie Langenbrunner. 2 Stanley Cupia, Playoffien paras pistemies, USA:n hopea-olympiajoukkueen kapteeni.
Jason Arnott. 2 Stanley Cupia, Stanley Cupin ratkaisumaali toisessa jatkoerässä Game Sixissä.
Tyler Seguin. Stanley Cup tulokaskaudellaan 19-vuotiaana.
Petr Sykora. Veteraanihyökkääjä, jonka Blues hankki riveihinsä kauden alkupuoliskolla. Sykora ei ole kauden aikana pelannut yhtään ottelua NHL:ssä, mutta nyt on Sykoran aika astua parrasvaloihin. 2 Stanley Cup voittoa, pelannut 6 kertaa Stanley Cup finaaleissa.

Täten St. Louis Bluesin neloskentälliseksi muodostuu hurja kolmikko!


Kentälliset:


Seguin - Pavelski - Marleau
Setoguchi - Backes - Malone
Schwartz - Sobotka - Frolov
Langenbrunner - Arnott - Sykora

Shattenkirk - Pietrangelo
Sekera - Cole
Russell - Polak

Halak
Garon
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Kun muutamat joukkueet ovat jo pienet tarinat kaudesta kirjoittaneet niin luonpahan omastakin taipaleesta koonnin:

" Unelmakauden päätös oli odotettavissa " -näin toteaa kaupungin suurin lehti etusivullaan varhain playoff-taiston tauottua Sinitakkien osalta. Komeetan lailla koko syksyn kiitänyt Columbus kohtasi voittajansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Anaheimin osottauduttua paremmaksi suoraan neljässä ottelussa. Jo runkosarjan kääntyessä viimeiselle neljännekselle alkoi joukkue osoittaa väsymyksen merkkejä. Myös jonkinlainen hyvänolontunne oli päässyt kapuamaan reikäpaidan sisään kun asetelmat lupailivat jopa kotietua pudotuspeleihin. Edellisen kerran joukkue, josta tosin ei ollut kauden lopulla jäljellä kuin kymmenkunta samaa pelaajaa, oli selvinnyt pudotuspeleihin ainoan kerran aiemmin kaudella 2008-2009. Huonosti menneestä keväästä huolimatta Columbus yllätti varmasti kaikki ja organisaatiossa ollaan kaikin puolin iloisia kohdalle osuneesta menestyksestä. "Kuluneella kaudella pelannut sinitakkiporukka onnistui olemaan kuin esikuvansa kuluvan kauden SaiPa" -totesi manageri avatessaan kuohujuoman kesäloman kunniaksi. Kun lähtee altavastaajana kauteen voi joskus käydä näin, että pitkälle mennään. Managerilta kyseltiin kovasti mikä loppukaudesta alkoi tökkimään. Kahden kuohujuomahörpyn jälkeen kieli on normaalia kevyempi ja manageri paukutti tiskiin suorat sanat:

" Lähdin uudistamaan roosteria liian kovalla kädellä, uhrasin muutamia potentiaalisia talentteja matkalla menestykseen. Pelaajatarkkailu ei ole koskaan ollut vahvinta alaani ja tehtyäni muutamia kovia kauppoja jutustelin vanhan tutun ennustajaeukon kanssa ja hän vahvisti pelkoni todeksi. Kauppaamani talentit tulisivat kehittymään aivan eri malliin kun aluksi olin kuvitellut. Siirtorajan häämöttäessä koitin vielä kalastella potentiaalia omaavia hokkaajia suojiini, mutta muut tiesivät enemmän kuin minä. Eikä siinä vielä kaikki, että kusee talenttinsa pois, mutta koviksi pelimiehiksi hankitut jannut eivät päässeet aivan tasolleen ainakaan maalintekopuolella. Oma päähän meillä pysyi suhteellisen hyvin puhtaana koko kauden. Schneider pelasin ok kauden, tosin väsymys taisi hänenkin otteissaan näkyä pudotuspeleissä sillä pari helppoa sinnekkin solahti. Kovin isku oli loppukaudesta tullut Versteegin loukkaantuminen. Versteegille povattiin isossa roolissa hyvää kehitystä, mutta saa nähdä miten hädin tuskin kolmipyöräisellä pystyssä pysyvä hyökkääjä saa itsensä kokoon tulevalle kaudelle. No joo ehkä se siitä murehtimisista, ollaanhan me pelattu kokonaisuutena pirun hyvin! "

Managerin ulosanti alkoi olla sen verran huonosti ymmärrettävää, jotta ei häneltä muuta.

Fanit ovat äänestäneet seuran pelaajista suosikkinsa ja ohessa lista sekä muutamat perustelut:

1. J. Wisniewski -Uu mitkä pohkeet, kyllä noilla kehtaa polkee<3-, -Jäätävä rannari, joka helähti usein ylivoimalla vastustajan verkkoon-
2. D. Brassard -Oot söpö!1-, -Koko kauden nousujohteiset otteet, toisin kuin suurimmalla osalla muusta joukkueesta-
3. M. Fistric -Onhan se kankee, mut kyllä se taklata osaa-, - Laukaus kun johonkin osuis niin ois mun lemppari-

Valmennuksen lista onnistujista ja alisuorittajista:

+ Wisniewski (johtava puolustaja, loistava kiekollisessa pelissä ja monia tärkeitä osumia)
+ Umberger (hyökkäyspään tehokkain, loistavaa esimerkkiä myös kiekottomana)
+ J.Moore (ennakkoluuloton kausi nuorelta puolustajalta, ensi kaudella varmasti kova luu)

- R. Murray (tulevalle tähdelle vielä liian isot ympyrät, haki tuntumaa muutamassa ottelussa eikä vielä potku riitä)
- A. Steen (ei ehtinyt löytää yhteistä säveltä ketjukavereidensa kanssa, muutama terävä yksilösuoritus, mutta ei muuta mainittavaa)

Ja loppuun vielä kokoonpano roosterin ollessa täydessä tikissä:

Umberger - Brassard - Versteeg
Steen - Smith - Higgins
Ponikarovsky - Antropov - Stempniak
Miettinen - Fiddler - Boll

Hjalmarsson - Wisniewski
Moore - Fistric
Kuba - Ohlund

Schneider
MCelhinney

Kokoonpanopaikkaa kärkkyvät: Letestu (KH), Murray (P) ja Nikitin (P)

Kiitoksia kaudesta kaikille, varsinkin lännen (rakkaille) vastustajille. Ensi kaudella toivotaan lentokelin jatkuvan.

GM Kapise / Columbus Blue Jackets
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Toronton GM vaihtui yhden pelin jälkeen. Siitä lähtien olen Toronton puikoissa häärinyt. Ensimmäisekseen huomasin, että edellinen GM on tehnyt treidinsä yökerhossa kännissä. Kessel sekä Connoly oltiin vaihdettu Kovalchukkiin. Kauden ensimmäiset 20 peliä menivätkin todella huonosti. Kokematon Reimer ei ollut vielä valmis pelaamaan illasta toiseen ja saldona olikin tuplasti enemmän tappioita kuin voittoja. Kovalchuk vaihdettiinkin sen jälkeen Kipperiin ja Ryderiin. Kipperi pelasi huikeat noin 30 peliä siitä lähtien ja Toronto kampesi itsensä mukaan pleijaritaistoon. Taisi olla pienimmillään ero kahdeksanteen sijaan ihan parissa pisteessä. Tämän jälkeen tulikin noin 12 pelin huono sarja ja pleijareille sai sanoa hyvästit. Kuitenkin ilman tuota katastrofista alkua, joukkue olisi ollut ihan noilla sijoilla 7-8 mukana. Koko sarjataulukon tilastoja katselemalla voisin todeta, että Toronto oli liigan 20. paras joukkue. Pisteissä 19. Jäähyjä tuli otettua liigassa eniten ja siinä onkin sitten parannettavaa ensi kaudella.

Joukkueen top-3 pistepörssi.

Grabovski (19+27)
MacArthur (21+16)
Lombardi (18+15)

Joukkue ei tehoilla mässäillyt, mutta Grabovskin lukemat olivat koko liigankin tasolla ihan kohtuulliset. MacArthur puolestaan sivusi omaa maaliennätystä. Lombardi taas teki liigassa eniten alivoimamaaleja (6). Nämä kolme olivat suurimmat onnistujat joukkueesta.

Pahimpana pettymyksenä oli lupaava Van Riemsdyk (14+10), joka ei saanut peliään oikein missään vaiheessa kulkemaan. Huippuhetkeksi jäi yhdessä pelissä tehdyt 4 tai 5 maalia.


Playoffit

Lännestä jatkoon menevät Nashville, Colorado, Anaheim meni jo ja St Louis. St Louis menee näistä ihan päätyyn asti.

Idässä jatkoon menee Washington, Boston, Tampa Bay sekä Ottawa. Washington menee päätyyn asti ja hoitaa St Louisin finaaleissa.


Kiitokset vaan kaikille kanssapelaajille kaudesta. Tämä on ensimmäinen änärin nettisarja, jossa olen mukana ollut ja oli kiva huomata, että taaksekin jäi joukkueita :p . Mukavia pelejä pleijareihin ja uusi kausi alkaakin jo pian. Toivottavasti kaikilla oli tarpeeksi reilut pelit myös mua vastaan. Kiitti myös komissaarille asioiden hyvin hoitamisesta!
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Vedetäänpäs Anaheimin runkosarja pakettiin yhdellä viestillä ja tehdäänpä se lyhyellä pelaajakohtaisella arvioinnilla.


MAALIVAHDIT

Jonas Hiller (65 ottelua, PMK 1.66)
Muuri, ihmemies Sveitsistä. Hyppi, seisoi päällään, teki mitä tahansa pitääkseen kiekot pois maalista. Aivan maaginen läpi kauden. Suurin syy Anaheimin selviytymiselle playoffeihin.

Dan Ellis (20 ottelua, PMK 1.45)
Pelasi hyvin silloin kun Hiller oli väsynyt. Hoiti oman osuutensa 2. veskarina hyvin.


HYÖKKÄÄJÄT

Ryan Getzlaf (82 ottelua, 21+27, +/- 7)
Joukkueen selvä 1. sentteri. Aloitti kauden terävästi ja vei sen myös loppuun terävästi. Teki tärkeitä osumia koko kauden ajan ja näytti kapteenina esimerkkiä. Vei jokaisen tilanteen loppuun asti. Omaa hirmuisen laukauksen ja on samalla kova taklaaja. Yksi suurin syy, miksi Anaheim taistelee tällä hetkellä pleijareissa.

Saku Koivu (47 ottelua, 7+7, +/- -1)
Kausi alkoi loistavasti ja muodosti tehokkaan kaksikon muuan Selänteen kanssa. Loukkaantuminen pilasi kuitenkin hyvin alkaneen kauden ja kun tuli aika palata kokoonpanoon, oli tutkapari Selänne kaupattu jo Dallasiin. Löysi paikkansa lopulta 3. kentän keskeltä, jossa laiturit vaihtuivat kovaa tahtia. Ei päässyt enää alkukauden tasolle, mutta kokonaisuudessaan onnistunut kausi.

Andrew Cogliano (76 ottelua, 21+19, +/- 28)
Joukkueen selvästi nopein luistelija. Tämä pikajuna ei pysähtynyt helpolla. Ansaitsi paikkansa 1. kentän laidalta ja siitä kiitoksena yksi liigan parhaimmista +/- tilastosta. (Vinkkinä heille ketkä tämän kaverin haluasivat: en vaihtaisi suoraan edes 90 overallin pelaajaan ;))

David Krejci (84 ottelua, 11+21, +/- -14)
Hommattiin kesken kauden ja lunasti odotukset. Perusvarmaa työskentelyä kentän molemmissa päissä. Huono +/- tilasto johtui enimmäkseen asenneongelmasta edellisissä seuroissa.

Niklas Hagman (82 ottelua, 12+9, +/- 7)
Aloitti kauden räväkästi, mutta hyytyi loppua kohden. Kaikki 12 maalia syntyivät jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. Suurin osa tehoista syntyikin loistavien pelimiesten rinnalla (Hagman - Koivu - Selänne). Kurvaili loppukauden 3. ja 4. kentän laidoilla.

Olli Jokinen (83 ottelua, 12+18, +/- -7)
Hankittiin Selänteen tilalle. Tuntui ensin osoittautuvan floppihankinnaksi, mutta löydettyään oikeat ketjukaverit 2. kentästä, alkoi tulostakin syntyä.

Tuomo Ruutu (83 ottelua, 16+19, +/- 1)
Tuomo Ruutu hankittiin D.Perronin kanssa Buffalosta ja hänestä muodostui yksi joukkueen parhaimmista maalintekijöistä. Vakiinnutti paikkansa 2 kentän laidalta.

David Perron (83 ottelua, 19+16, +/- 15)
Buffalosta suoraan Anaheimin 1. kenttään. Pisteitäkin alkoi syntyä pienen alkukankeuden jälkeen.

Daniel Winnik (68 ottelua, 4+3, +/- 2)
Perusvarma 3-4. kentän laituri. Kunnostautui maalinteossakin jopa 4 kertaa, vaikka sitä ei häneltä odotettukaan.

Matt Beleskey (78 ottelua, 2+7, +/- 2)
Ei päässyt vielä tällä kaudella näyttämään kynsiään ylemmissä kentissä. Ensi kaudella on todennäköisesti luvassa lisää vastuuta.

John Madden (56 ottelua, 2+2, +/- -2)
Hankittiin alkukaudesta vaivanneen sentteripulan keskelle. Teki mitä häneltä odotettiinkin; voitti aloituksia. Sentteripulasta johtuen aloitti 2 kentässä, mutta muiden senttereiden kuntouduttua löysi itsensä lopulta 4 kentästä.

Dan Sexton (10 ottelua, 0+1, +/- -2)
Annettiin paikka näyttää, mutta ruuti oli kuivaa. Sai vielä kauden lopussa pelata pari peliä, mutta pleijareihin saa tehdä tilaa muille. Loukkaantumisten sattuessa hän voi kuitenkin vielä nousta pelaavaan kokoonpanoon.

Emerson Etem (24 ottelua, 2+1, +/- 0)
Anaheimin oma 1. kierroksen varaus sai näyttää ja vakuutti tehoistaan huolimatta taidoillaan. Hänestä odotetaan vielä kehittyvän jotain suurta.

Nick Bonino (58 ottelua, 4+3, +/- -1)
Sai suurimman vastuun sentteripulan aikaan. Onnistui maalinteossakin, mutta ei vakiinnuttanut paikkaansa pelaavaan kokoonpanoon.

Kyle Palmieri (74 ottelua, 4+9, +/- 1)
Vasta 22-vuotias Palmieri ei löytänyt paikkaansa ylemmistä ketjuista, mutta teki tyydyttävät tehot saamaansa peliaikaan nähden.


PUOLUSTAJAT

Cam Fowler (82 ottelua, 2+12, +/- 1)
Varmaa puolustustyöskentelyä omassa päässä. Vasta 21-vuotias ja kehittyy varmasti ensi kaudelle. Omistaa räjähtävän nopeuden ja häneltä ei pääse helposti karkuun.

Francois Beauchemin (82 ottelua, 7+24, +/- 17)
Joukkueen tehokkain puolustaja. Vakiinnutti paikkansa 1. pakkiparissa ja ottaen huomioon, että hän joutui illasta toiseen taistelemaan muiden joukkueiden 1. kentällisiä vastaan, on hänen +/- tilastonsa enemmän kuin kiitettävä.

Sheldon Souray (82 ottelua, 3+11, +/- 0)
Piti kuria maalin edessä ja suoriutui kaudesta hyvin. Tulinen laukaus tekee hänestä pelotteen jokaiselle maalivahdille, laukauksen tulisi vain olla tarkempi. Taklaa kovempaa kuin kukaan muu joukkueessa.

Luca Sbisa (82 ottelua, 4+14, +/- 13)
Perusvarmaa puolustustyöskentelyä, mutta hyökkäyspäässä olisi pitänyt saada enemmän aikaan. Tämä Philadelphian 1. kierroksen varaus on kuitenkin kehityskelpoinen ja tulee olemaan vaarallinen ensi kaudella.

Toni Lydman (82 ottelua, 3+13, +/- -1)
Jälleen perusvarmaa puolustusta. Vastuu vaihteli kauden aikana 1. ja 2. pakkiparin välillä. Ensi kaudelle odotetaan tasonnostoa.

Paul Ranger (66 ottelua, 2+4, +/- -9)
Hankittiin kesken kauden Nashvillestä 3. pakkipariin ja hoiti oman tonttinsa mallikkaasti.


MUUALLE SIIRTYNEET

Bobby Ryan
Anaheimin tulevaisuudeksi kaavailtu Ryan ei vain yksinkertaisesti sopinut nykyiseen pelityyliin ja sai täten lähteä. Ei olisi välttämättä lähtenyt ilman alkukauden sentteripulaa.

Paul Stastny
Hankittiin sentteripulan aikaan. Hoiti aloitukset, mutta tehoja ei syntynyt riittävästi.

Teemu Selänne
Piti huolen maalinteosta, kun joukkueella oli vaikeaa.

Corey Perry
Oli Anaheimin paras pistemies lähtiessään. Hänestä saatu vaihtoehdotus oli kuitenkin liian houkutteleva.

Bryan Allen
102 kiloinen järkäle hoiti maalinedustaa mallikkaasti, mutta oli aivan liian hidas.

Jeff Skinner
Iso floppi. Surkeaa viimeistelyä. Ei hyvä.


Saattoi tulla muutama typo tilastoihin ym, mutta tulipahan tehtyä.

Anaheim jatkaa siis matkaansa kohti playoffien 2. kierrosta. Kaikki on tässä vaiheessa edelleen mahdollista! Haluan kuitenkin jo tässä vaiheessa kiittää komissaaria sekä GM:iä kuluneesta kaudesta! On tullut vähän väiteltyä täällä komissaarille päätöksestä, joka oli loppujen lopuksi paras mahdollinen, joten pyydän tästä nyt vielä anteeksi :eek:.
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

Virallisen valvojan läsnäollessa äänet on laskettu!

Yli 20 äänestäjää vain muutamassa päivässä, mikä on taas hyvä osoitus liigan koukutuksesta ja hyvästä gm-porukasta! Loppuja ei kannata, eikä tarvitse odotella, koska uusia miehiä joukossa sekä äänestysten tulokset olivat loppujen lopuksi aika selvät.

Aloitetaan GM-pysteistä:



Parhaat Peukut:

Taotao11
Vilperi90
Tonps


Paras Puolustus:

milesizdead
kapise
Jakke la Motta

Realistisin Kiekko:


milesizdead
taotao11
aGih


Juusto-Osasto:

Kukaan ei saavuttanut tätä hohdokasta pokaalia koska äänet menivät niin selkeästi liigasta jo poistuneille.

Sikariosasto:

Taotao11
Jakke la Motta
Vilperi90

Onnea pystin voittaneille ja kaikille muillekin! Äänestyksessä sai ääniä lähes kaikki GM:t, itä-länsi jakauma tottakai näkyi tuloksissa mutta konferenssien ylikin ääniä jaeltiin. Eli 1-2 pelissäkin pystyi tekemään vaikutuksen kyvyillään. Sikariporras-pystissä tietenkään konferenssijako ei ollut niin selkeä.

Peukku- ja puolustuspysteistä saatiin myös Allstar-miehitys selville:

Länsi:

Tonps-Kapise-K33pr

miles-Rankslider

Itä:

Taotao-vilperi90-squadi

Motta-aGih

Allstar-peli voidaan ottaa 5v5 tai sitten otetaan vapaaehtoisjoukoista molket mukaan.


Pelaajapalkinnot:

Vaarallisin Hyökkääjä:

Kane
Jagr
Nash

Paras Puolustaja:

Chara
Hedman
Doughty

Paras Maalivahti:

Rinne
Hiller
Price

Yliarvostettu aka "Mihin Rahat Käytettiinkään":

Malkin
Datsuyk
Stamkos

Aliarvostettu aka Kauden Yllättäjä:

Huberdeau
Hamilton
Yakupov





Kiitos vielä kerran runkosarjasta, pelatkaa hyvät pleijarit niin päästään tappelemaan FA-listan hedelmistä :)



Edit/lisäys: Kunniamaininta Winnipegin suuntaan mahtavista ja viihdyttävistä foorumikorjoituksista! Hyvä GM-toiminta yhdistettynä pulppuavaan runosuoneen on oiva yhdistelmä ja tuo mukavasti lisäväriä liigaan. Two thumbs up!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"


Peukku- ja puolustuspysteistä saatiin myös Allstar-miehitys selville:

Länsi:

Tonps-Kapise-K33pr

miles-Rankslider

Itä:

Taotao-vilperi90-squadi

Motta-aGih

Allstar-peli voidaan ottaa 5v5 tai sitten otetaan vapaaehtoisjoukoista molket mukaan.


St. Louisilla ylivoimasesti eniten pisteitä Läntisessä konferenssissa ja silti ei pääsyä All-Stars peliin? :D
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

squadin peukut ennen esim temee ja kallua? :D
 
Vastaus: NHL 13 GM Connected-liiga (360) "Greatest Show On Earth"

St. Louisilla ylivoimasesti eniten pisteitä Läntisessä konferenssissa ja silti ei pääsyä All-Stars peliin? :D

Heh, näin pääsi käymään. Otin huomioon pelkät äänestykset, en pistepörssejä enkä sarjataulukkoa.
 
Ylös Bottom