Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Marvel's Guardians of the Galaxy

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä

Menoa ja mäiskettä riittää, mutta edes railakas huumori ei pelasta tätä tylsyydeltä.
Tämä on varmasti sinulle ja joillekin muillekin totuus tästä pelistä. Metacriticin yhdeksän arvostelun jälkeen keskiarvo on kuitenkin 84, joten on aika selvää jo, ettei tämä totuutesi tule läheskään kaikkien mielestä olemaan heidän totuutensa pelistä.

Itselleni peli menee ainakin varmuudella hankintaan varsin pian, kun kuitenkin näyttää hyvältä ja pelistä kerrotut asiatkin vaikuttavat ihan hyviltä ainakin pääpiirteittäin. Eipä mikään peli tietenkään kaikkia voi miellyttää, joten varauksella pitää aina peliarvosteluihin joka tapauksessa suhtautua.
 
Varovan kiinnostuneena on tullut tätä seurattua, kun Eidos-Montreal kehittäjänä on myös esimerkiksi aivan pätevää Deus Exia saanut julkaistua. Nyt kun tosiaan esimerkiksi OpenCriticillä keskiarvo on 81, niin eiköhän tähän uskalla rohkeasti tarttua jossain vaiheessa.

Metacriticin yhdeksän arvostelun jälkeen keskiarvo on kuitenkin 84, joten on aika selvää jo, ettei tämä totuutesi tule läheskään kaikkien mielestä olemaan heidän totuutensa pelistä.

Näinhän se on ja siksipä nuo keskiarvoja laskevat sivustot ovat parempia mittareita yleiseen mielipiteeseen kuin yhden arvostelijan yksittäinen arvosana ja arvosteluissa voi sitten keskittyä enemmän siihen sanomaan. Toki näitäkin osin pitää useampia arvosteluita lukea, jos spoilereiden pelolta uskaltaa.

Sinänsä kyllä FleeingNevada on ilmeisen johdonmukainen, että jatkuvasti "ylikritisoi" pelejä ja antaa arvosanoja reilusti alle keskiarvon (jos vertaa esimerkiksi OpenCriticin keskiarvoihin), joka kannattaa lukijan huomioida.
 
Eiköhän tästä tule taas hyvä alekorilöytö tai ensi vuoden Game Pass -kohokohta. Tarinallinen yksinpeli, vaikka varmaan ihan hyvä, ei tarjoa mitään syytä ostaa uutena, kun pelattavaa riittää vaikka muille jakaa. Positiivinen tulos silti verrattuna odotuksiin ja Guardians on lisenssinä sieltä Marvelin maailman tuotoksien parhaasta päästä.
 
Pelin kokoja eri versioilla.





Series X:llä satunnaisen reddit-käyttäjän mukaan pelin koko on reilut 42 gigaa ja Xbox Onella 60 gigaa. Xboxin omistajat voivat korjata jos nämä numerot ovat virheellisiä.
 
Loistava teknologia kieltämättä ja todellakin tarpeen kun jo viime sukupolvessa oli tila äkkiä vähissä, saati nyt kun pelien koot eivät ainakaan ole pienentymässä. Paitsi tietenkin kun on käytössä tällainen teknologia. PC:llähän tuo vaikuttaa yhä olevan sen kokoinen mihin on tottunut eli sitä sataa gigaa lähestyvä.
 
ACG:n videolla mainittiin, että olisi 1080p 60fps uusilla konsoleilla. Mikäli pitää paikkansa niin on kyllä vähän nihkeätä itselle edes alekorista.
 
Niin miten tuon ottaa, kattooko vaan lukuja vai oikeasti vaan silmällä koska omaan silmään tuben ja tv:n välityksellä näyttää hiton hyvältä performance moodilla ja monet arviot ovat graafista puolta kehuneetkin. Jotain nytkähdyksiäkin on mutta ovatko sitte korjattu julkasuun.
 
ACG:n videolla mainittiin, että olisi 1080p 60fps uusilla konsoleilla. Mikäli pitää paikkansa niin on kyllä vähän nihkeätä itselle edes alekorista.
Oho, kuulostaa kyllä vähän huonolta. Jos pelkästään numeroita katsoo, sillä pelihän näyttää todella hienolta. Onkohan tähän asiaan varmaa tietoa. Ainakin Tubesta kun vaihtaa kuvanlaaduksi 1080p -> 4K, niin on selkeä parannus havaittavissa. Upskaalaako se kuvan sitten tarkemmaksi ja johtuu siitä?

Peli vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka en ole ollenkaan tuttu IP:n kanssa. Se tässä mietityttääkin, että saanko tästä irti tarpeeksi, kun en ole fani. Jos olisi esim. Deus Ex ja samanlaiset arviot, niin olisin ostanut jo.
 
Niin miten tuon ottaa, kattooko vaan lukuja vai oikeasti vaan silmällä koska omaan silmään tuben ja tv:n välityksellä näyttää hiton hyvältä performance moodilla ja monet arviot ovat graafista puolta kehuneetkin. Jotain nytkähdyksiäkin on mutta ovatko sitte korjattu julkasuun.
Samaa mieltä. Edelleen Last of Us 2 on varmaan visuaalisesti hienoin pelaamani peli ja eipä sekään tainnut yli 1080p PS4:lla pyöriä. Eikä ollut edes 60fps :D.
 
Onhan tuo vähän erikoista nyt kun on tottunut että nykykonsoleilla on vähintään se 1440p mutta kuten todettu, niin ei tuo mikään kynnys ostamiselle ole. Olen myös sitä mieltä että jos se 1080p on hinta jostain hienosta, niin miksipä ei. Mikäli tehoja käytettäisiinkin vaikkapa tuhoutuvampiin tai muutoin vuorovaikutteisempaan ympäristöön tai tekoälyyn niin tuskin se 1080p kauheasti hidastaa pelistä nauttimista. Varsinkin kun niitä ekstroja ei hankita ruudunpäivityksen kustannuksella vaan pyörii 60 fps.

Jos pitäisi valita 1080 60fps tai 4K 30 fps niin olisi aika hankala paikka. Varsinkin jos ei saisi valita pelikohtaisesti, sillä niin paljon on pelistäkin kiinni vaatiiko se nopeampaa ruudunpäivitystä vai riittääkö se "elokuvamainenkin".

Grafiikoihin tottuu kyllä aika äkkiä alun "wow"-efektien jälkeen mutta toisaalta niin ruudunpäivitykseenkin. Kuitenkin ruudunpäivitys on se joka vaikuttaa enemmän pelituntumaan, joten valitsisin varmaan sitten oletusasetukseksi korkeamman ruudunpäivityksen pienemmällä resolla kuin toisinpäin.

Onneksi harvemmin tarvitsee nykyisin enää tinkiä vaan saa sekä vähintään 60 fps että isomman reson kuin fhd, yleensä jopa sen 4K:n, oli se sitten oikea tai jokin checkerboard tms.
 
Kävin itsekkin hakemassa pois. Xbox version. Seuraava peli saa luvan olla sitte PS5 kuorissa :D Avengersin meinasin jo aikanaan ostaa mutta tulikin pelattua se psnow:n kautta joten päädyin johtopäätökseen että tästä uudesta vois sen 49,95e maksaa
 
Nyt on peli läpi n.15h jälkeen. Omaan makuun Guardians Of Galaxyt on MCU elokuvista sieltä paremmasta päästä, ja ilokseni myös peli on sieltä paremmasta päästä Marvel pelejä.

Jos annetaan risut ensin, niin ensimmäisen oksan voisi viskata taistelujen suuntaan, sillä harmittavasti se on pelin kehnointa antia. Ei erityisen huonoa, muttei missään nimessä hyvää tai viihdyttävääkään. Taisteluilla on yleensä oma selkeä areenansa, jota lähestyttäessä huomaat ajattelevasi usein "Huoh, no, hoidetaan tämä alta pois-tyyppisesti". Aluksi se tuntuu myös hyvin sekavalta, mutta loppua kohden pääsee hieman paremmin rytmiin kiinni. Taisteluissa hyödynnetään muita Guardianseja pelaajan ohjastaman Star-Lordin jakaessa heille käskyjä. Tässä olisi ainesta monipuoliseen taktiseen pelaamiseen, mutta lopputulemana on useimmiten erikoiskykyjen spämmäys ja cooldownin odottelu.

Star-Lordin omat perusaseet taasen tuntuvat hernepyssyiltä joilla ei juurikaan vahinkoa saa aikaan. Erikoiskykyjä niin Peter Quillille kuin muillekkin galaksin varjelijoille kuitenkin aukeaa pelin edetessä, ja viimeisen neljänneksen aikana taistelu tuntui jo huomattavasti alkua tyydyttävämmältä, mutta olisin toivonut tämän tapahtuvan jo merkittävästi aiemmin.

Muutoin gameplay tarjoaa hieman uncharted henkistä etenemistä, jossa esteitä ylitetään ja ohitaan joukon erikoiskykyjä hyödyntäen huumorihenkisen keskustelun soljuessa.

Tarina tarjoilee sitä tuttua mcu eeposta niin hyvässä kuin pahassa, universumi on vaarassa ja sankarit rientävät apuun on perushuttua, mutta peli onnistuu erinomaisesti hahmojen luonnissaan. Kaikki kunnia Dave Bautistalle, mutta tässä versiossa saadaan Draxistakin huomattavasti enemmän irti, ja hahmo nouseekin omaksi suosikiksi yhdessä Rocketin kera. Ainoan miinuksen voisi antaa siitä, että paikoin Rocketin ja Star-Lordin ääniänyttelijät kuulostavat liian samalta jolloin on hankala erottaa kumpi puhui. Kaiken kaikkiaan tarina on riittävän hyvä pitämään otteessaan, vaikka sen yllätykset haistaakin ennakkoon ja mitään uutta se ei pöytään tarjoile.

Graafisesti ja tekniseltä toteutukseltaan Guardians Of Galaxy on huippuluokkaa asetukset tapissa. Pelasin pelin PS5:llä, ja Quality Mode on suorastaan huikaisevan kaunis, ja eri planeettojen suunnittelussa on päästetty sopivalla tavalla luovuus irti värien loistaessa upeasti. Quality Mode toimi tasaisesti 30 fps, mutta Perfomance Modessa tuntui olevan hieman tahmeutta, ja myöskään kuvanlaatu ei ollut lähelläkään Quality Moden tasoa.

Viihdyin pelin parissa mainiosti, mitään uutta ja mullistavaa tältä ei kannata odottaa, mutta jos Marvel maailma kiinnostaa ja Draxin lakoniset kommentaarit ovat lähellä sydäntä, niin lämpimästi suosittelen. Vähemmän faneille sanoisin, että odotelkaa ehkä ensimmäistä alea, mutta yksinpelien ystäville tämä on kuitenkin kokemisen arvoinen tapaus.

Vahva 8/10.
 
Graafisesti ja tekniseltä toteutukseltaan Guardians Of Galaxy on huippuluokkaa asetukset tapissa. Pelasin pelin PS5:llä, ja Quality Mode on suorastaan huikaisevan kaunis, ja eri planeettojen suunnittelussa on päästetty sopivalla tavalla luovuus irti värien loistaessa upeasti. Quality Mode toimi tasaisesti 30 fps, mutta Perfomance Modessa tuntui olevan hieman tahmeutta, ja myöskään kuvanlaatu
Jep, Qualityssä huipputason grafiikat. Mutta en ole vielä yhtä suurta eroa nähnyt kuvanlaadussa Qualityn ja Performancen suhteen, kuin tässä pelissä. Tämä onkin ensimmäinen peli, jota pelaan 30fps Series X:llä. Aina valitsen 60fps mielummin, mutta tässä se tekee kuvasta aivan hirveän. Eikä edes ole tasainen 60fps. Optimointi on mennyt kai ihan päin puuta. Series S:llähän on pelkästään 30fps tarjolla.
Pelin kulkuhan on aika paljon keskustelua ja välianimaatioita, joten 30fps on "pelattavissa". Silti se vähän koko ajan häiritsee.

Surkea optimointi on itselle isoin miinus pelin suhteen ja tällä hetkellä tämä muuten mainio peli on odottamassa mahdollista päivitystä. Voisin muilta osin kehua peliä paljonkin, mutta kirjoitan mielummin sitten kun on enemmän tunteja kertynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on about puolet pelistä takana. Qualityllä pelannut ja vähän testailin ray tracingiä, mutta se on melko huomaamatonta, paitsi resoluution lasku. Peli on kyllä todella komea Qualityllä.

Vuoden parhaita pelejä tähän mennessä pelatun perusteella. Ei tätä turhaan ole kehuttu. Nyt on niin hyviä tarjouksia tästä pelistä, joten ajattelin suositella. Yksinpelien ystäville no-brainer, puoleen hintaan ainakin.
 
Nyt on about puolet pelistä takana. Qualityllä pelannut ja vähän testailin ray tracingiä, mutta se on melko huomaamatonta, paitsi resoluution lasku. Peli on kyllä todella komea Qualityllä.

Vuoden parhaita pelejä tähän mennessä pelatun perusteella. Ei tätä turhaan ole kehuttu. Nyt on niin hyviä tarjouksia tästä pelistä, joten ajattelin suositella. Yksinpelien ystäville no-brainer, puoleen hintaan ainakin.
Kumpikahan versio tästä kannattaisi hankkia jos on molemmat tehokoneet? PS5 vai XSX? Onko mitään isompaa eroa graafisesti tai sulavuudessa?
 
Ylös Bottom