Kuinkakohan monelle "AB-diilin valittajalle" maistuu nämä pelit silloin ja käsi menee taskuun rankalla kädellä?
Minulle ainakin maistuu jos ne pelit ovat sellaisia joita haluan pelata. Ei kyse minun kritiikissäni ole siitä etteikö Microsoftin valmistamia pelejä voi pelata jos ne on itseä kiinnostavia. Omituista olettamista.
Nyt on kyse ihan siitä kuinka videopeliala on käytännössä Microsoftin toimesta pakotettu muuttumaan, niin hyvässä kuin pahassa.
Jos tämä oikeasti toteutuisi, niin silloinhan kaikki olisi yhdellä alustalla - eli ilmeisesti hyvin? Vai onko ongelma tosiaan vain, jos "kaikki tarpeellinen yhdellä alustalla" on Microsoftin alusta? Siltä nimittäin vaikuttaa.
Onko sinun mielestäsi siinä todella jotain ihmettelemistä jos kaikki ei halua hylätä pleikkaria tai Nintendoa pääkonsolinaan ja hypätä Microsoftin alustoilla pelaamaan pääasiassa koska suurin osa peleistä olisi siellä? Ei kai minun tätä oikeasti tarvitse enempää avata, eihän?
Yksinkertaisesti se on paras mahdollinen ratkaisu jos ne kolmannen osapuolen pelit pysyisivät kaikille alustoille saatavilla sen sijaan, että yksi alusta omistaisi kaikki. Piste.
Nintendo ei mielestäni tähän keskusteluun varsinaisesti kuulu.
No mutta totta kai se tulee vaikuttamaan myös Nintendoon jos seuraavaa Diabloa tai Overwatchia et pääse Nintendolla enää pelaamaan. Ja kyllä Nintendokin on ostanut ajallisia yksinoikeuksia itselleen useitakin viime vuosina joten samankaltaisia likaisia toimia sielläkin on harjoitettu niin kuin MS:n ja Sonyn suunnalla.
Nintendo kuuluu kyllä keskusteluun. Jostain syystä ihmiset nyt vain yleensä keskittyvät vääntämään Microsoftista ja Sonysta ikään kuin koko Nintendoa ei olisi olemassa.
Tämä aihe kyllä näköjään jatkaa antamistaan, alkaa olemaan mielensäpahoittaminen aika eeppistä jo. Sopivasti myös tietyiltä keskustelijoilta unohtuu mainita että vaikka miljoonilta pelaajilta malesialaisteorioiden kautta jää AB:n pelit pelaamatta, niin tuo kauppa myös hyödyttää isosti miljoonia GamePass:n tilaajia...
Miljoonat Game Passin tilaajat olisivat voineet hyötyä näistä kaupoista myös ilman, että se olisi muilta pois pelaajilta jos Microsoft näin haluaisi. Mikään ei estä ostaa studioita ja julkaista pelejä muille alustoille käärien voitot kotiin sieltäkin suunnalta niin kuin aikaisemmatkin omistajat.
Vähän sama kuin minä sanoisin kuinka hienoa se oli aikanaan meille valkoisille kun Amerikka löytyi vähät välittämättä muista kansoista joita tämä valloitus haittasi. Kyllä tässäkin tarinassa on ne voittajat ja kärsijät.
Jos Microsoftin ultimaattinen tavoite on saada GamePass julkaistua alustalla kuin alustalla ja Bethesdan/Activisionin/EA*:n pelit olisivat Playstationilla pelattavissa GamePassin kautta (tai puritanisteille erikseen ostettuna), niin kuka on tarinan pahis jos Sony ei halua suljetulle alustalleen GamePass Lite* -palvelua?
* EA:n peli ovat osa GamePass -tilausta.
**Lite -palvelussa ei olisi Halo/Forza etc. XBox -pelejä.
Game Passin tuominen pleikkarilla ei palvele mitenkään Sonya ellei kyseessä ole Game Pass Lite jossa on vain Microsoftin omat pelit. Sony haluaa edelleen tienata rahansa myymällä muiden pelejä ja ottaa siivun siitä. Näin on konsolibisnes aina pyörinyt ja varmaan olisi toivottavaa, että näin se pyörii jatkossakin jotta jokainen konsolivalmistaja pystyy jatkamaan kasvuaan ja sitä kautta valmistamaan entistä parempia konsoleita ja videopelejä meille kulutettavaksi.
Ei varmaan Microsoftillakaan pitäisi olla mitään sitä vastaan, että se tarjoaisi erilaisia tierejä muille alustoille Game Passistaan. Sony kun ostaisi vain sillä oletetulla Game Pass Litellä pääsyn 1st party peleihin niin ei tarvitsisi Microsoftinkaan maksaa Ubisoftille ylimääräistä siitä, että joku Sonyn alustalla pelasi AC-peliä Game Passin kautta.
Tässä kun pohditaan, mitä hyötyä pelaajille on Activision Blizzardin kaupoista, niin kannattaa muistella vaikka miten Sony maksoi Activisionille siitä, että Zombiemoodi oli Cold Warissa vuoden pleikkarin yksinoikeus. Sehän oli ihan puhtaasti pelaajia vastaan suunnattua toimintaa, jonka ainoa liiketaloudellinen tarkoitus oli pelin suurimman alustan aseman pönkittäminen entisestään, eli kilpailun vähentäminen. Nyt kun MS ostaa Activision Blizzardin, tuollaista perseilyä tuskin enää tapahtuu.
It is the end of an era: on 3rd September, five years of Xbox timed exclusivity for Call of Duty comes to an end.
www.eurogamer.net
Muistetaan kumminkin kuka koko CoDin yksinoikeus-hömpän aloitti 360-aikakaudella.