Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Assembly

Vastaus: Assembly

Pätkä keskittyy jonkin verran Paavin taipaleeseen Trials-kisassa, mutta tuli sieltä hieman muutakin matskua taltioitua. Ensimmäinen kerta menee aina hieman opetellessa.
 
Vastaus: Assembly

Pätkä keskittyy jonkin verran Paavin taipaleeseen Trials-kisassa, mutta tuli sieltä hieman muutakin matskua taltioitua. Ensimmäinen kerta menee aina hieman opetellessa.

Ens kerralla sitten useampana päivänä paikalle, ja seurataan myös ne combot ;)
 
Vastaus: Assembly

Jepjep:
[video=youtube;C0h-BG8xFzM]http://www.youtube.com/watch?v=C0h-BG8xFzM&feature=youtu.be[/video]

Heti alkuun annettava ylimääräisiä pisteitä Paavin tyylikkäistä blehoista. Hyvä paketti ja vähän ehkä epätyypillisempi Assembly-video, kun Trials sai tähdittää compojen kustannuksella. Naisnäkökulmaa mukana ja vielä skenen sisältä. Tupla bonarit. Areenan silmien eteen avautuva tuikkiva valomeri on joka kerta wau-fiiliksen arvoinen näkymä, ei siihen ole päässyt vielä liiaksi tottumaan. Jälkityöt tehty mallikkaasti.
 
Vastaus: Assembly

Onkos kuinka paljon porukoita foorumeilta tulossa talviAssyille? :) Itse ensimmäistä kertaa koneen kanssa eksyn paikalle.
 
Vastaus: Assembly

Tänään se taas alkaa, Assembly! Ovat siirtyneet Helsingin Messukeskukseen, jossa oltiin viimeksi kesäisissä merkeissä 1990-luvulla. Samalla myös uudistaneet tapahtumaa.

10553653_736251126413749_4783057892552564309_o.jpg



Linkkivinkit:

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Assembly

attachment.php


Terveisiä Assemblyista! Tässä meidän tämän vuoden tiimi.

Yleisilme kokenut muutoksia, kun kaikki ollaan nyt samalla lattialla tapahtuman siirtyessä Hartwall Areenalta -> Messukeskukseen. Lisää raporttia myöhemmin. Kohti illan demo compoja.
 
Vastaus: Assembly

Jotain demojen arvon päälle ymmärtävien tai muuten audiovisuaalisesta taiteesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata katseet klo 21.30 alkaen kohti Messukeskuksen suoraa striimiä. Silloin alkaa messujen tärkein yksittäinen ohjelmanumero: Demo Compo.

Suora striimilinkki löytyy ylhäältä Assemblyn etusivulta: http://www.assembly.org/summer14/ kohdasta "AssemblyTV".

Muuten illan ennakkotapaus löytyy YLE TV2 klo 22:05: Counter-Strike: GO:n selostettu finaali. Valtakunnallisella kanavalla eSportsia, ei kannata missata tätä historiallista hetkeä!
 
Vastaus: Assembly

Vanhana kynärin ystävänä tuo pitää kyllä kattoo. En tosin oo koko GO:sta nähny, kun pari kuvaa. Näkeepähän samalla millaseks on touhu menny 1.6:sen jälkeen. Ja Nisulle kiitokset vinkistä. Ois muuten jääny huomaamatta koko juttu.
 
Vastaus: Assembly

Yleisilme kokenut muutoksia, kun kaikki ollaan nyt samalla lattialla tapahtuman siirtyessä Hartwall Areenalta -> Messukeskukseen. Lisää raporttia myöhemmin. Kohti illan demo compoja.
Tänä vuonna Assyjen seuraaminen on jäänyt lähestulkoon kokonaan AssemblyTV:nkin palvelun heikennyttyä. Messukeskukseen palaaminen herättää kuitenkin kysymyksiä. Kuvissa ei ole näkynyt minkäänlaista katsomoa tai vastaavaa oleskelualuetta konepaikattomille esim. läppärin kanssa liikkuville päiväkävijöille, onko todellakin näin? Onko enää edes erotettu hiljaisempia alueita niille, jotka haluavat vaikkapa keskittyä produnsa viimeistelyyn?

Kohta sitten valtakunnallisesta televisiosta primetimessa pelaamista, niin ne ajat muuttuvat...
 
Vastaus: Assembly

Kohta mennään TV2:lla, Encore vastaan Tanskan pojat. Peukut pystyyn Encorelle!
 
On muuten loistavaa viihdettä tämä matsi. En ole aikaisemmin ajatellut että olisi näinkin jännää katsella. Selostajatkin kuulostaa osaavan asiansa.
 
Vastaus: Assembly

Joo. Hyvää viihdettä. Tämä "maajoukkue"-asetelma tekee paljon, kun on selkeä suosikki, jonka puolella olla. Juuri sen verran on cs:ää tullut pelattua, että ymmärtää, kuinka järisyttävän hyviä nämä pelaajat ovat. Nuo refleksit ovat jotain käsittämätöntä.
 
Vastaus: Assembly

attachment.php


Selostaja on tuttu Assemblyn aiemmista vuosista kun matsit on striimattu suorana nettiin. Ammattilainen kyseessä ja tekee osaltaan lajin seuraamisesta erittäin viihdyttävää.


Messukeskukseen palaaminen herättää kuitenkin kysymyksiä. Kuvissa ei ole näkynyt minkäänlaista katsomoa tai vastaavaa oleskelualuetta konepaikattomille esim. läppärin kanssa liikkuville päiväkävijöille, onko todellakin näin? Onko enää edes erotettu hiljaisempia alueita niille, jotka haluavat vaikkapa keskittyä produnsa viimeistelyyn?

Kohta sitten valtakunnallisesta televisiosta primetimessa pelaamista, niin ne ajat muuttuvat...

Siellä on kankaan edessä taas useampi rivi tuoleja vieraille. Eivät kuitenkaan riittäneet Demo Compon alkaessa. Liekö Boozembly täyttänyt paikat? Tuolla oli useampikin rakennettu katsomo, mutta olivat näihin eSportsiin liittyviä. Erikseen myös Game Heaven, niille joille demot eivät napostele. Samassa hallissa myös messusosastot useilta järjestöiltä ja yrityksiltä. En kuitenkaan nähnyt mitään varsinaista hiljaista soppea koodin vääntäjille.

Juttelin paikan päällä erään tutun kanssa, joka tiesi kertoa YLE:ltä löytyvän tuottajan jolta löytyy taustaa eUrheilusta. Liekö tässä ollut osatekijä tälle suurelle kulttuuriteolle jonka YLE tänään teki?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Assembly

Olipahan loistavaa viihdettä, harmillisen väärä lopputulos vain. Onnea Tanskalle.
 
Vastaus: Assembly

Kyllähän tässä viihtyi Wabbitin lyödessä tahtia. Harmi että Encore otti kuokkaan.
 
Vastaus: Assembly

Assemblyt ovat iltapäivältä jo ohitse tältä vuodelta. Itse vain päivävieraana eilen lauantaina. Muutosta entiseen oli havaittavissa. Eikä pelkästään miljöönsä puolesta.

Elektroninen urheilu koki nyt selvän profiilin korotuksen aina valtakunnan mediaan asti. Me lajia edes jollain tapaa seuranneet olemme kyllä tieneet lähetyksien suuren viihdearvon, kun kameran takana on asiantuntevat selostajat. Huippuviihdettä jopa sellaiselle joka ei pelaa. Erityisesti silloin kun asetelma on Suomi vs. muu maa. Kuten kävi viime yönä Counter-Strike: GO:n kohdalla. Sosiaalinen media aina twitteriä myöten ovat kiittäneet YLE:ä tästä kulttuuriteosta. Epäilemättä esityötä ovat tehneet kotimainen peliteollisuus menestyksellään maailmalla.

Se minkä takia Assyihin tullaan on monella kaverit ja pelaaminen yhdessä ja erikseen. Onneksi myös tapahtuman perimmäinen idea on useimmille vielä selvillä, ja nehän ovat demot. Tänä vuonna ei mitään messiaanista esitystä ollut, mutta tasaisen hyviä joka sarjassa. Muikeena sai näitä seurata. Muuten pitkin päivää esitetyt aikaisempien vuosien voittajademot väkevästi muistuttivat miksi täällä ollaan. Parasta nykytaidetta jota ei pääse missään muualla kokemaan tällä teholla.

Muutto Messukeskukseen toi meidät kaikki takaisin samalla lattiatasolle. Kuitenkin eri halleihin. Selvä jako eSports vs. muu tapahtuma on nyt tehty ja kun ensimmäinen nostattaa profiiliaan, miten pärjää demoskene tässä puristuksessa? Nouseeko eUrheilu tulevina vuosina tapahtuman pääteemaksi myös kesäisessä versiossaan? Toivottavasti kuitenkin jatkossakin saamme nauttia molemmista suht tasavahvoina pelureina.

Elektronisen Urheilun ensimmäinen valtakunnallinen suora lähetys Suomen televisiossa. Pelinä Counter-Strike: GO ja vastakkain suomalainen ja tanskalainen joukkue: http://areena.yle.fi/tv/2303464

Fiiliksiä Helsingin Messukeskuksesta eiliseltä päivältä:

[video=youtube_share;R1oou23-mKE]http://youtu.be/R1oou23-mKE[/video]
 
Vastaus: Assembly

Itse ainakin meinaan laittaa palautetta tuosta CS-turnauksen finaalin televisioinnista suoraan YLElle. Katsojamääriin nähdenhän tuollainen investointi ei varmasti ollut millään lailla järkevä, mutta YLEn tehtävähän on kaikkien katsojaryhmien palveleminen taloudellisesta kannattavuudesta riippumatta. Osaan kuvitella, kuinka paljon soimaavaa palautetta tuosta lähtee, ja kaupallinen media varmasti mielellään heittää lisää bensaa liekkeihin, vaikka tuskinpa MTV3:a tai Nelosta olisi kiinnostanut tuollaiseen tapahtumaan omia resurssejaan haaskata. Mutta saavathan taas uuden syyn valittaa siitä, miten YLE voi viedä kaupallisten toimijoiden bisneksen.

Olin oikeastaan vähän yllättynyt siitä, miten hyvin telkkariin sopiva laji jokin CS on. Se tarjoaa jopa parempia mahdollisuuksia kuin mikään fyysinen urheilulaji, koska selostajat voivat valita pelaajan, jonka silmien läpi tilannetta katsotaan, kokonaiskuva joko karttana tai pistetilanteena on mahdollista ottaa näkyviin koska tahansa ja Counter Strikessa on riittävästi taktisia mahdollisuuksia, että erän alussa on mielekästä käydä läpi kartan erikoisuuksia ja ennakoida, millaisia pullonkauloja ja painopisteitä tullaan hyödyntämään. Ja kun peliä vielä selostivat selvästi asiansa tuntevat kaverit, niin kyllähän toi viihteestä kävi siinä missä joku lätkäkin.

Lisää tällaista!
 
Ylös Bottom