Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Nisupulla, 03.08.2017.

Tags:
 1. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Nimi: Fortnite
  Genre: Selviytyminen, 2-4 pelaajalle
  Julkaisija: Epic Games
  Julkaisu 25. heinäkuuta 2017
  Alustat: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Mac OS
  Kehittäjät: Epic Games, People Can Fly
  Kotisivu: https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/home
  Twitter: https://twitter.com/fortnitegame
  Muuta: Yhteiset pelit PS4 <> PC-pelaajien välillä


  Paluu keräilytalouteen käy mutkattomasti pakon edessä.

   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 2. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Tämä tuli hankittua viikonloppua varten. Kaveriporukalla yhteiset pelit välillä PS4 <> PC.
   
 3. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Active Member

  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Itse ajattelin suosiolla odottaa että early access loppuu ja pelistä tulee free to play valmistuessaan joskus ensi vuoden puolella, näyttää lupaavalta mutta tarvitsee vielä hiomista joissain ominaisuuksissaan. Mutta jos pelin kehitystä haluaa tukea toki sen voi ostaa ja kokeilla millainen se on.
   
 4. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Kyllä. Ilmaispeliksi siirtyy tällä tiedolla jossain vaiheessa 2018.

  Ostin Standard Founders Packin, joka oli halvin 39,95 €:

  The Standard Founder’s Pack includes:
  • Game Access
  • 4 Exclusive In-Game Banner Icons
  • 6 Daily Loot Pinata Packs
  • Exclusive Founder’s Loot Pinata Pack
   
 5. Kojo

  Kojo KonsoliFIN Alumni

  PSN:
  Kojo_FI
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Tasolle 14 pelailtu, ja täytyy sanoa että vieläkään valikot ja hahmon ominaisuuksien parantaminen ei ole hanskassa. Erilaisia aseita on tullut useita kymmeniä, mutta ei ole mitään hajua miten ne saadaan käyttöön. Aluksi pelasin rynkyllä, mutta jossain vaiheessa aseeni on muuttunut kertalaukauksia jakavaan malliin.
  Googlettelin hieman, ja muillakin on hankaluuksia ymmärtää pelimekaniikkaa, esim. Squads-tab, jonka sisältä löytyy ukkeleita. Internet kertoi että sinun pitää näitä ukkeleita asettaa sloteihin, että Oman hahmon puolustus paranee. Minä en huomaa missää eroa...

  Hieman luettavaa niille, jotka painivat samojen asioiden kanssa: https://nerdburglars.net/docs/fortnite-beginners-guide/understanding-the-homebase-menu/
   
 6. Eliminaattori

  Eliminaattori Kielinatsimode Ylläpidon jäsen

  PSN:
  Eliminaattori
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Kiitokset ketjun avaamisesta!

  Muutama ilta mennyt tämän parissa ja vaikuttaa mukavalta peliltä. Moninpeli on toiminut hyvin ja tarvittaessa voi pelata myös soolona, kun laittaa ryhmän lukituksi. Yhteisöstä löytyy helposti täysi ryhmä ja se onkin tarpeen vaikeampien tasojen kanssa. Soolona on tullut tehtyä pari tehtävää, mutta jo kolmostason vihollisten kanssa oli aikamoinen työ selvitä, kun en panostanut tarpeeksi ansojen rakentamiseen ja lopussa meinasi käydä kylmät Atlaksen kanssa, kun vahinkoa oli tullut jo 50%. Kahdeksan minuutin aika puolustuksessa tuntui tuolloin todella pitkältä.

  Aseiden kanssa en ole oppinut toimimaan. Kun yksi hajoaa, niin toinen tulee tilalle, mutta mistä voisi valita niitä itse ja onko korjaaminen mahdollista? Tsekkaanpa Kojon laittaman linkin - noin, luettu. Tuo oli uusi juttu, että aseet voisi siirtää eräänlaiseen "keräilykirjaan" osiksi purkamisen sijaan.

  Itse peli on mukavaa loottaamista ja keräämistä. Haastetta toki toivon myöhemmässä vaiheessa, sillä kartalta löytyy vihollisia jopa tasojen 75-100 väliltä. Siinä kohtaa seinästä lentävät tikarit ja lattiapiikit ovat taatusti lelukamaa. Tällä hetkellä päähahmoni on tasolla 12.

  Oikeastaan ainoa juttu, mitä en ole vielä sisäistänyt, on rakentaminen. Eräässä tehtävässä piti rakentaa eräänlainen tähystystorni, kun kävin kaverin pelissä katsomassa, mutta en saanut sitä valmiiksi. Ne kirotut portaat... ei vain ymmärrä. Ehkä tuon ajan kanssa oppii.

  Saa laittaa kutsuja peleihin, jos sattuu olemaan partyssa tilaa.

  EDIT: Aseita voi näköjään muokata tehtävän aikana menemällä aseosioon ja sieltä voi vaihtaa pikavalintaslottien valintoja. Tämä on tarpeen etenkin silloin, kun jokin ase hajoaa ja peli ei laita esim. hajonneen haulikon tilalle vastaavaa asetta jos valikossa ei ole toista haulikkoa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.08.2017
 7. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Joko olette oppineet hallitsemaan aseet :)

  Katsoin hetken Nisun pelaamista, niin hakulla tähtää resursseja "louhiessa" ilmestyvään "maalitauluun. Louhii tällöin esim kiven nopeammin tai hajoittaa väärään paikkaan laitetun seinän. Vai tarkoituksella hakkasit seinää samaan kohtaan koko ajan. Tämä aukeaa taitopuun toisessa slotissa. Ja rekennuspalikoita muokatesssa nappi pohjaan ja liikutat haluttejen kohtien yli. Ei tarvite yksitellen valita.

  Joka aseella on oma kestävyys(palkki aseen kuvakkeessa + numeroina tiedoissa), se kun loppuu ase hajoaa. Pääset vaihtamaan asetta ohjaimen keskilevyä päinamalla, jolloin näet hahmon repun tavarat. L2/L1 napeilla oikeaan välilehteen ja valitset aseen minkä haluat. Hajonneiden tilalle voi tehdä uusia aseita. Samassa valikossa on vasemmalla crafting -lista tehtävistä aseista ja tieto onko tarvittavat materiaalit. Jos tavarat löytyy, uusi ase tekoon. Näitä reseptejä taas hallitaan pelin päävalikoissa, joissa niiden tasoja saa nostettua. Tällöin valmistuu tehtävässä kovemmilla arvoilla olevia aseita. Reseptit löytyvät Armory -valikosta kohdasta schematics.

  Hahmon reppuun, jossa valmiit aseet ovat pääsee käsiksi vain tehtävien aikana. Ja reseptoihin vain pelin päävalikoissa. Niin ja ansat toimivat samalla tavalla.


  Et tosiaan pura aseta, vaan noita reseptejä. Keräilykirjaan kannattaa taittaa tupla kappaleet tai sellaiset mitä ei aijo käyttää.


  Squads välilehti. Niin Survival Squads puolella ukkelit tuovat lisää pisteitä F.O.R.T statseille. Eli Fortitude, Offense, Resistance ja Tech arvoihin. Näetkin heti etusivulta, paljon tämän hetken ukkelit tuovat bonusta. Kokonais tilanne näkyy Heroas välilehdellä ja L -tatilla saa tarkempia arvoja täällä. Lisäksi Survival hahmot tuovat erilaisia bonuksia, kun hahmojen Työt, persoonallisuudet jne sovivat yksiin. Näiden ukkeleiden tasoja voi myös nostattaa ja vaikuttaa päävalikossa vasemmalla ylhäällä näkyvään tasoosi. Numeron alla mittaripalkki seuraavaan tasoo ja nousee/laskee sen mukaan miten ukkoja täällä vaihtelet.
  Defender Squads ukkelit taas eivät taida sinällään vaikuttaa mihinkään arvoihin, en ole ainakaan vielä hokannut jos vaikuttavat. Mutta nämä ukot saa mukaan tehtäviin ja HomeBasen puolustukseen. Tarvitset ensin lattian, sitten ansavalikosta "ansa" Defender Post lattian palaselle. Tämän jälkeen voit valita täällä olevan ukon tähän. Lisäksi sinun pitää tiputtaa repusta ase + panoksia ukkelin käyttöön, että voi osallistua räiskintään. Tästä tuli muistaakseni ihan tehtävä, kuten melkeimpä kaikista asioista mitä tähän kirjottelin.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.08.2017
 8. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Hyvä tietää. Tuli aloitettua täysin tyhjästä, joten kaikki tuli uutena vastaan.

  Pelattiin neljästeen, joista kaksi oli mukana PC:llä. Tätä varten olisi pitänyt asentaa tietokoneelle Game Launcher ja linkittää PSN-tunnus sitä kautta. En kuitenkaan tätä tehnyt, riitti kun joku PS4-pelaajista oli näin tehnyt ja herrarodun PC-väki saatiin mukaan yhteisiin peleihin. Toimi mutkattomasti. Kävin erikseen antamassa luvan muille rakentaa tukikohtaani. Laneissa kun oltiin, kävi yhteiset keskustelut luontevasti naapuriin ilman ohjelmistoja.

  Tässä Assemblysta käsin PS4:lla striimattu neljän pelaajan yhteistyö, kaksi pelasi PS4:lla ja kaksi PC:llä:
   
 9. Eliminaattori

  Eliminaattori Kielinatsimode Ylläpidon jäsen

  PSN:
  Eliminaattori
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Päivä päivältä peli tulee tutummaksi. Loottiajoneuvot ovat jatkuvasti tien päällä, kykypuiden ajan kanssa latautuvat krediitit käyn tyhjentämässä pari kertaa päivässä ja siinä sivussa tulee tehtyä muutama tehtävä loottien keräämiseksi. Selviytyjiä on kertynyt toista sataa, sankareita tullut lisää ja oman basen puolustustaso on nostettu neljään.

  Tekoälyn älykkäästä tavasta löytää puolustuksen heikot kohdat ansaitsee ehdottomasti krediittiä pelitekijöiden suuntaan, sillä yksikin heikko kohta huomataan. Pahimmillaan viholliset ovat onnistuneet kiertämään jopa koko puolustuksen kiipeämällä rinteitä pitkin ja pudottautumalla suoraan kohteensa viereen. Ansat toki auttavat tässä, mutta aika usein vihollinen pyrkii kiertämään ne tai sitten niistä ei ole juurikaan hyötyä ison mörön juostessa läpi. Lisäksi riesana ovat esteiden yli hyppivät pienemmät otukset tai kohdetta kauempaa pommittavat Storm-hahmot.

  Yhtäkään tehtävää en ole vielä onnistunut tyrimään, mutta muutaman kerran se on ollut suht lähellä. Taistoon ei vain voi lähteä liian heppoisella ammusmäärällä tai tyystin ilman ansoja, vaikka joskus pelkät matalat esteet ovat riittäneet. Ilmaisku on toki usein ollut korvaamaton apu vihollisten harventamisessa, mutta sitäkin voi käyttää yleensä vain 1-2 kertaa pitkän cooldownin vuoksi.

  Tehtävien nopeusbonuksista ei muuten kannata liikaa piitata, sillä nopeampi läpäiseminen antaa vain boostia paremmalle loottiarkulle onnistuneen tehtävän jälkeen. Paljon enemmän varusteita saat kerättyä tutkimalla paikat huolella ja tuhoamalla kaiken eteen tulevan. Etenkin luoteja ja ansoja rakennettaessa raaka-aineista on jatkuvasti pulaa, varsinkin hiiltä ja rautapultteja tarvitsee paljon. Samaten duct tapea, jota saa onneksi valmistettua myös itse - mutta siihenkin tarvitaan materiaaleja, joita ei ole niin paljoa saatavilla.

  Aseista sellainen lisäys ylläolevaan XShavan viestiin, että niitä voi rakentaa vain tehtävien aikana. Ja on aina parempi kierrättää ase, ennen kuin se hajoaa lopullisesti. Alussa peli jakoi varsin hyvällä tahdilla aseita varastoon, mutta itse rakennettuina aseiden kestävyyspalkki on tapissa käytettyjen aseiden huonomman kestävyyden sijaan.

  Soolonakin tämä on varsin kivaa, mutta paljon hauskempaa porukalla.
   
 10. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Fortnite liittyy mukaan Battle Royal-perheeseen. Puhdas 100-pelaajan selviytymistaistelu verkossa.

   
 11. Tussukotka

  Tussukotka New Member

  XBL:
  Tussukotka
  PSN:
  Tussukotka
 12. Aksu

  Aksu Active Member

  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Battle Royale moodi julkaistaan 26.päivä ja se on free to play.

  [video=youtube;2gUtfBmw86Y]https://www.youtube.com/watch?v=2gUtfBmw86Y[/video]
   
 13. cobalos

  cobalos Active Member

  XBL:
  cobalos
  PSN:
  cobalos
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Gameindustry.bizin artikkelissa Epic vahvistaa, että kyse oli vahingosta:

  http://www.gamesindustry.biz/articl...ss-platform-play-between-xbox-and-playstation

  Jotenkin vain tuntuu, että tämä oli tahallinen "vahinko" ja pelinkehittäjän tapa näpäyttää Sonya.

  Epicillä ei taidettu sulattaa kaikkia Sonyn globaalista myynnistä ja markkinoinnista vastaavan Jim Ryanin kesällä Eurogamerille antamia kommentteja crossplayn rajoittamisesta. Huippukohtana haastattelussa klassinen "ajattelemme lapsia" -argumentti. (http://www.eurogamer.net/articles/2...-cross-play-with-xbox-one-and-nintendo-switch) :rolleyes:
   
 14. Enemy

  Enemy Member

  XBL:
  Mr AJkivi
  PSN:
  AJkivi
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Eikös tämän Battle Royale-moodin pitäisi tänään tulla pleikkarillekin ilmaisena? Pitääköhän olla tuo perus Fortnite ladattuna, vai onkohan erillinen pelinsä, kellään tietoa?
   
 15. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Ilmainen ja ei tarvitse perus Fortniteä.
   
 16. Enemy

  Enemy Member

  XBL:
  Mr AJkivi
  PSN:
  AJkivi
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Nyt ilmeisesti pääsisi pelaamaan Fortnite Battle Royalea. Lataa ja päivitä ilmainen versio pelistä, niin pitäisi toimia!
   
 17. Pirate fin

  Pirate fin Active Member

  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Jep, näyttäisi servut olevan kunnossa :)
   
 18. ulTIMOte

  ulTIMOte Member

  PSN:
  ulTIMOte87
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Tuota Battle Royalea ei taida vielä löytyä boxin puolelta ilmaisena kun storessa lukee "Ei myydä erikseen"?
   
 19. Pirate fin

  Pirate fin Active Member

  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Jos boksin storessa on se ilmaisena ladattava Fortnite, niin lataa se ja toi Battle Royale tulee siihen päivityksenä.
   
 20. Enemy

  Enemy Member

  XBL:
  Mr AJkivi
  PSN:
  AJkivi
  Vastaus: Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

  Twitteriin kirjoittivat että muutaman tunnin sisällä tulee boxillekin.
   

Jaa tämä sivu