Jalkapallo - EM-2021 Kisat 11.6 - 11.7

Fabre#4

Well-Known Member
Linkin takaa löytyy päivitetty pudotuspelikaavio. Tälläkin kertaa näyttäisi muodostuneen aika "toispuoleiseksi", eli ennakkoon isoja ja kovia nimiä toisella puolella ja toisella sitten pienempiä. Yllätyksiä varmaan tapahtuu, mutta kaaviorakenteen takia siellä näyttäisi olevan esim. Hollannilla vähän helpomman näköinen tie välieriin asti. Heti ensimmäisellä kierroksella herkkupaloina Englanti - Saksa ja Belgia - Portugali.

Saksa on ollut heikon oloinen tähän asti ainakin Ranskaa ja Unkaria vastaan. Englannilla paita painaa harteilla mielettömästi, eikä heidänkään pelinsä hyvältä ole näyttänyt, enemmänkin mielikuvituksetonta lädipalloa. Tuosta parista varmaan vähemmän huono jatkaa, eikä niinkään parempi. Belgian vankkureissa toki Portugalia vastaan! Oikeastaan mestarilla ei niin väliä, kunhan Portugali putoaa. Ei vaan jaksa tuijotella sitä yhtä geelitukkaa ruudussa yhtään ylimääräistä ja kuunnella sitä hypeä.

Kun tein ennen kisojen alkua YLEn puolella kisaveikkauksen, niin siinä Belgia ja Hollanti olivat molemmat välierissä ja finaaliksi olisi muodostunut Belgia - Saksa. Nyt kaavion perusteella voidaan saada benelux-finaalikin, eli Belgia - Hollanti. Se kyllä maistuisi.

Italia oli alkulohkossa vahva ja pelasi miellyttävän hyökkäysvoittoista palloa, joka on Italialle aika poikkeuksellista. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, jatkuuko sama meno pudotuspeleissä.

 

PeWi

Well-Known Member
Belgiaa finaalin ennustavat: Katsokaapa huvikseen ketä tulee todennäköisesti vastaan jo ennen loppuottelua. Koska jalkapallo on pienten marginaalien laji, niin Belgian pitää olla huippukunnossa joka pelissä JA pallon pitää pomppia matsi toisensa jälkeen heille, jos oikeasti loppuun asti menevät.
En siis sano, etteikö näin voisi käydä. Oisipa ainakin ansaittu mestaruus jos pudottaa Portugalin, Italian ja Ranskan/Espanjan ENNEN finaalia :eek:
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Oikeastaan vain Portugali on tuossa sellainen lisäkiusa, josta voi olla ylimääräistä harmia sen arvaamattomuuden vuoksi. Muutenhan kaikille maille alkaa tulla tosi kovia matseja tästä eteenpäin. Belgia menee kaikkiin noihin matseihin Italian matsia lukuunottamatta selvänä ennakkosuosikkina. Belgian ongelma on hieman heikompi puolustus, jota ei kovin paljon ole vielä päästy haastamaan kisoissa ja se voi pettää missä tahansa matsissa, jopa Portugalia vastaan ja kisat on sitten ohi.

Jos pitäisi arvata finalistia tuosta porukasta, Italia taitaa olla vahvimmilla kuitenkin näiden kisojen aikaisten pelisuoritusten perusteella. Toisaalta Italialla ei ole ollut vielä kovia pelejä, mutta joukkue vaikuttaisi olevan aika hyvässä tasapainossa tällä hetkellä, kun peli sujuu sekä puolustaessa että hyökätessä. Maalejakin tulee ihan eri tahtiin kuin perinteisesti. Kovien matsien puute tarkoittaa myös sitä, että joukkue menee luultavasti Belgia-matsiin varsin hyvässä myötätuulessa ja levänneenä, jos Itävaltakin kaatuu näytöstyyliin.

Suomen osalta näistä kisoista jäi ihan hyvät tunnelmat. Venäjä olisi ollut voitettavissa, mutta muuten ei voi suoritusta moittia. Suomi ei kuitenkaan ollut sillä tasolla, että jatkopaikka olisi ollut oikeutettu suoritusten perusteella, mutta ei myöskään erityisen huono. Moni muu heikomman tason maa pelasi huonommat kisat. Joukkue ei selvästikään ollut nyt parhaassa iskussa ja sille ei mitään mahda. Uskon, että Suomea voi nähdä tulevaisuudessakin EM-kisoissa ja toivottavasti materiaali silloin mahdollistaa jonkun muun pelityylin kuin ryhmittäytymisen oman maalin eteen.
 
Viimeksi muokattu:

Mossy

Member
Harmillista, että Suomi ei onnistunut punnertamaan jatkoon. Hyvä suoritus kyllä kaiken kaikkiaan ja Huuhkajat voivat olla ylpeitä suorituksestaan. Venäjää vastaan olisi pitänyt onnistua paremmin, yllättävän hyvin Suomi kuitenkin pärjäsi Belgiaa vastaan! Tästä on hyvä jatkaa MM-karsintoihin.

Omat spekulointini lopputurnauksesta: Saksa pääsi nipin napin jatkoon ja on ollut aikalailla niin huono kuin ennakoissa povattiin. Englannilla on myös ollu aika nihkeää, erityisesti maalinteon suhteen on ollut ongelmia. Jos Kane saa ketsuppipullon auki niin Englanti voi mennä pitkälle. Uskon, että Englanti kyllä Saksan pesee. Italiaa mielestäni ei ole turnauksessa vielä todella testattu ja erityisesti Italian puolustuksessa on mielestäni kysymysmerkkejä. Bonucci ja Chiellini ovat jo parhaat päivänsä nähneet ja jalka ei varmasti riitä kun vastaan tulee kovempia/nopeampia hyökkääjiä (Lukaku, Mbappe jne.) Ranska on ollut yllättävän heikko myös ja erityisesti Mbappe on ollut suuren suuri pettymys. Pyöreät nolla maalia alkulohkossa ja aika harvassa on myös todella vaaralliset paikat häneltä olleet. Muutama väläytys mutta paljon parempaan olisi pitänyt pystyä. Mielestäni Belgia on ollut turnauksen paras joukkue ja uskon, että he tulevat olemaan finaalissa. Lukaku on poskettoman hyvä, Hazard alkaa löytää itseään ja KDB on kenties turnauksen paras pelaaja. Toinen joukkue finaalissa tulee olemaan Hollanti. Hollannilla on selkeästi helpompi polku finaaliin ja en näe joukkuetta, joka voisi heidät voittaa. Hollannin heikkous on puolustus, mutta jos vastassa on esimerkiksi Englanti niin heikommallakin puolustuksella pitäisi voiton irrota niin tehotonta hyökkäystä vastaan.

Lopuksi erityismainintoina Espanja ja Tanska. Espanja sai kenties apinan pois selästään viimeisessä ottelussa Slovakiaa vastaan ja uskon heidän pesevän Kroatian helposti. Seuraavaksi vastaan asettuukin Ranska ja tästä ottelusta tulee hyvin mielenkiintoinen - varsinkin jos Ranska jatkaa heikohkoja otteitaan. Tanskan näen turnauksen "mustana hevosena", joka on mielestäni pelannut hyvin laadukasta jalkapalloa ja joukkue on hyvin tasapainossa. Jos joku joukkue voisi tänä vuonna "yllättää" ja löytää tiensä finaaliin, kuten Kroatia MM-kisoissa, näkisin sen olevan ehdottomasti Tanska.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Belgialta tippui De Bruyne taas pois ja vemppa-Hazard loukkaantui myös, joten en usko Belgian enää seuraavasta kierroksesta etenevän kun vastassa on loistavasti pelannut Italia.

Hollannilta en itse odottanut yhtään enempää, puolustus oli reikäjuustoa joka pelissä ja eilen se vielä korostui.

Tänään jatkoon Espanja saatuaan viimein maalihanat auki ja Ranska jatkoajan jälkeen - Mbappe jatkaa 0-maalin kerhossa tämänkin illan jälkeen. Sveitsille pieni mahis yllätykseen, jos Ranskan tähdet jatkavat varjojen mailla vaeltelua.
 

käkikotka

Active Member
Kroatia-Espanja ottelusta tulikin jännitysnäytelmä..Kroatia iski 2 maalii ottelun lopussa ja täten lähettiin jatkoajalle 3-3 tilanteesta..

Äsken sitten Morata iski Espanjalle 4-3 johtomaalin!
 

JLunen

Active Member
Mbappelle tulee paikkoja, mutta ei mene sisään..
Jaa katos, sama mies epäonnistui rankkarissakin. No se oli sitten siinä! :D
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Tänään jatkoon Espanja saatuaan viimein maalihanat auki ja Ranska jatkoajan jälkeen - Mbappe jatkaa 0-maalin kerhossa tämänkin illan jälkeen. Sveitsille pieni mahis yllätykseen, jos Ranskan tähdet jatkavat varjojen mailla vaeltelua.
Ennuste melko kohdallaan ja Sveitsi käytti saumansa vaikka meinasi jo kaatua epäonnistuneeseen rankkuun. Ranskan sunnuntaihöntsäpelaaminen ei riittänyt. Espanja käytti tuttua ”First we give them siima, then we pull the matto alta “-menetelmää :D

mbappe oli melkoinen turhake koko turnauksen. Ihmettelen jos hänestä joku seura maksaa tähtitieteellisen siirtosumman kesällä. Iso riski megaluokan flopille.
 

HerraNenä

Well-Known Member
Aijai, kohtapuoliin päästään todistamaan Brexit ihan omin silmin.

Eiliset pelit olivat molemmat kyllä parasta jalkapalloviihdettä pitkiin aikoihin, varsinkin kun itse en juuri seuraa muuta, kuin näitä arvokisoja. (pääasiassa koska ei näe ilman maksullisia palveluita)

Toivottavasti tänään saa viihtyä yhtä hyvin.
 

käkikotka

Active Member
Aijai, kohtapuoliin päästään todistamaan Brexit ihan omin silmin.

Eiliset pelit olivat molemmat kyllä parasta jalkapalloviihdettä pitkiin aikoihin, varsinkin kun itse en juuri seuraa muuta, kuin näitä arvokisoja. (pääasiassa koska ei näe ilman maksullisia palveluita)

Toivottavasti tänään saa viihtyä yhtä hyvin.

Toivotaan näin..luulen kyl et Saksa voittaa Englannin..
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Eiliset matsit olivat kyllä enemmän viihdettä kuin jalkapalloviihdettä. Varsinkin eka matsi oli ihan naurettava tapahtumiltaan ja muistutti enemmän pilailuottelua kuin neljännesvälierää. Nauroin oikein ääneen Espanjan omalle maalille. En muista, koska aiemmin olisin nauranut jalkapallo-ottelulle. Sveitsin hyvyys pääsi yllättämään, eli ei tuo toinen ottelu mennyt täysin Ranskan huonouden piikkiin vaikka Ranskalta oli iso virhe päästää peli pilkuille löysällä asenteella ja oikeastaan iso virhe kuvastaa koko Ranskan peliä Benzeman huikeaa yksilösuoritusta lukuunottamatta. Heikko oli taso eilen pelillisesti. Espanjan ja Sveitsin välisestä ottelusta tulee kyllä melkoinen, jos näistä voi mitään päätellä.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Englanti - Saksa alkamassa vartin päästä ja itsellä tuli röhönaurut, kun näin Englannin avauskokoonpanon :D 5 pakin linja ja siihen eteen kaksi puolustavaa keskikenttää :D Pelokasta on, vaikka yleisesti on todettu, että nyt Englannilla olisi piiiiitkäään aikaan laadukkain hyökkäyskalusto. Valmentaja Southgate ei vaan tunnu uskaltavan käyttää sitä, vaan ainakin avauksen perusteella lähtee "pikkumaataktiikalla".

En todellakaan ole mikään Saksan fani, mutta kyllähän tässä ottelussa täytyy olla germaanien puolella. Todennäköisesti joukkue tulee olemaan se rohkeampi ja yritteliäämpi ryhmä. Tosin historiallinen asettelu tässä pelissä on sellainen, että molemmat varmasti lähtevät varovaisesti, eikä mitään eilisen tapaisia hurlumhei-otteita tulla näkemään.

Ensimmäisestä pudotuspelikierroksesta sen verran, että Hollannin putoaminen oli aika iso sääli. Tsekki on varmasti ihan kiva ja sympaattinen "altavastaaja", mutta eihän tuolla porukalla mitään oikeaa annettavaa tule jäljellä olevissa peleissä olemaan. Sveitsin voitto iloinen yllätys ja vihdoin maa selvisi pudotuspeleissäkin voittajana eteenpäin. Belgialle myös suuret kiitokset Portugalin pudottamisesta! Nyt ei tarvitse enää näissä kisoissa katsella sitä yhtä geelitukkaa ja kuunnella, montako maalia se on tehnyt, vaan voidaan keskittyä kiinnostavampiin asioihin.
 

käkikotka

Active Member
Ei ollu kovin kummonen matsi Englanti-Saksa..toivottavasti Ruotsi-Ukraina on lähempänä eilistä tasoa..

Mutta Saksa kotimatkalle..pieni yllätys?
 

HerraNenä

Well-Known Member
Oli kyllä todella tylsä matsi, tosin tuli ohessa grillailtua myös niin ei ihan kaikkea nähnyt.

En nyt yllätykseksi sanoisi Saksan tappiota, onhan Englannilla melko kova joukkue kasassa kuitenkin.

Ennen kisoja veikkasin, että finaali olisi Italia - Englanti, saas nähdä kuinka käy.
 
Ylös Bottom