Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa ja vannovat Juhla Mokan nimeen. Kovasti kuitenkin yritetään sivistyä ja nykyään kelpaa muukin kama kuin perus markettipuru. Kertokaahan kokemuksia kahvi- ja teetottumuksistanne: Jauhatko pavut itse, millaista keitintä käytät, presso- vai mutteripannu? Entä millainen tee on oikeasti hyvää eikä mautonta kuraa?
Itse hankin vihdoin viime vuoden lopulla Moccamasterin ja elektronisen myllyn sekä noudan pavut Jyväskyläläisestä Coffea kahvikaupasta. Omistaja on mukava ulkomaalainen mies, joka jeesaa keittämiseen liittyvissä asioissa. Järjestävätpä myös ihan baristakursseja. Myynnissä lisäksi erilaisia teelaatuja.
Olen myös lukenut paljon faktaa kahvinkeittoon liittyen ja huomannut, että tietyillä asioilla on kotioloissakin huomattavaa vaikutusta kahvin makuun. Veden tulisi olla raikasta, kylmää eikä sitä saa kaataa keittimeen kahvipannulla, suodatinpusseissa kannattaa suosia hapella valkaistuja ja ne kannattaa taittaa sivulta sekä alhaalta asianmukaisesti ennen kuin ne asettaa suodattimeen. Kahvia tulisi myös sekoittaa lusikalla samalla, kun se vielä tippuu pannuun. Tällöin ilmeisesti aromi tulee paremmin esille.
Kahvin säilyttämiseenkin taitaa olla parikin eri kuppikuntaa. Toiset säilövät jääkaapissa ja pimeässä, kun taas toisten mielestä pelkkä tiivis rasia riittää. Mitäs mieltä tästä olette?
Tässä ketjussa voit jakaa ajatuksiasi muiden samanmielisten kanssa.
Itse hankin vihdoin viime vuoden lopulla Moccamasterin ja elektronisen myllyn sekä noudan pavut Jyväskyläläisestä Coffea kahvikaupasta. Omistaja on mukava ulkomaalainen mies, joka jeesaa keittämiseen liittyvissä asioissa. Järjestävätpä myös ihan baristakursseja. Myynnissä lisäksi erilaisia teelaatuja.
Olen myös lukenut paljon faktaa kahvinkeittoon liittyen ja huomannut, että tietyillä asioilla on kotioloissakin huomattavaa vaikutusta kahvin makuun. Veden tulisi olla raikasta, kylmää eikä sitä saa kaataa keittimeen kahvipannulla, suodatinpusseissa kannattaa suosia hapella valkaistuja ja ne kannattaa taittaa sivulta sekä alhaalta asianmukaisesti ennen kuin ne asettaa suodattimeen. Kahvia tulisi myös sekoittaa lusikalla samalla, kun se vielä tippuu pannuun. Tällöin ilmeisesti aromi tulee paremmin esille.
Kahvin säilyttämiseenkin taitaa olla parikin eri kuppikuntaa. Toiset säilövät jääkaapissa ja pimeässä, kun taas toisten mielestä pelkkä tiivis rasia riittää. Mitäs mieltä tästä olette?
Tässä ketjussa voit jakaa ajatuksiasi muiden samanmielisten kanssa.