Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Missä kunnon oldschool-seikkailupelit?

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan TeKe
Eikös Broken Sword kolmosen pitäis ilmestyä? Vai onko sekin peruttu?

Niinpä. Jossain vaiheessa sen piti ilmestyä kesällä, no eipä kuulunut mitään. Kaksi aiempaa osaa olivat aivan loistavia. Mutta eivät yltäneet Grim Fandangon tasolle.
 
Onko kukaan pelannut LucasArtsin peliä nimeltä The Dig?
Siinä on mielestäni seikkailupelien kuningas. Tuli samaan aikaan kun Full Throttle!
 
The Dig on kyllä aika hyvä. Mutta ei minun mielestäni paras seikkailupeli kautta aikojen kuitenkaan.
 
Seikkailupelit > kaikki muut pelit.

Minua ei enää edes harmita genren kuoleminen, nuo pelit eivät onneksi nojaa grafiikkaan joten niitä pystyy pelaamaan vieläkin ihan hyvin.

LucasArts tulee tulevaisuudessa muuten julkaisemaan jatkoa Full Throttlelle sekä Sam'n'Maxille - nannaa, vielä kun saisimme Sierralta muutaman helmen(=Gabriel Knight 4-6). Ei kun nythän minä sen keksin; GBAlle Sierran kokoelma!


Jos naavapartailemaan käydään, niin keskustellaanko vaihteeksi vaikka tekstiseikkailuista? :rolleyes:
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan tae

Jos naavapartailemaan käydään, niin keskustellaanko vaihteeksi vaikka tekstiseikkailuista? :rolleyes:

Keskustellaan vaan! :) Tekstiseikkailut taitaa tällä hetkellä olla seikkailupeligenren elinvoimaisin osa, yllättävää kylläkin. Vuosittain ilmestyy kymmenittäin uusia pelejä, ja kaikki freewarena, lähes laiteriippumattomassa muodossa... Xboxille noita ei sentään taida olla vielä portattu, sattuneista syistä. ;)
 
Mitens toi Syberia? Onkohan se tulossa Boksille? Ainakin www.playerone.fi ja xboxfinin julkaisulista kertovat pelin ilmestymispäiväksi 23.04? Peli on ainakin PC:llä hyviä arvosteluita kerännyt (mm. gamespot: 9.1), joten olisihan tämä hyvä Boksillakin nähdä...
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan avanto
Mitens toi Syberia? Onkohan se tulossa Boksille? Ainakin www.playerone.fi ja xboxfinin julkaisulista kertovat pelin ilmestymispäiväksi 23.04? Peli on ainakin PC:llä hyviä arvosteluita kerännyt (mm. gamespot: 9.1), joten olisihan tämä hyvä Boksillakin nähdä...

Juu tuleehan se eli ilmestyy Boxille 23.4.03 (PS2-versio 11.4.)
http://www.iqmedia.fi/tulossa.php

terveisin,
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan samulila
Juu tuleehan se eli ilmestyy Boxille 23.4.03 (PS2-versio 11.4.)
http://www.iqmedia.fi/tulossa.php

Onkos tämä Syberia nyt muuten jo ilmestynyt? Ei ole ainakaan arvosteluja ym. näkynyt...

No, kuitenkin.. Uskon ja toivon, että tämän seikkailupelityhjiön tulee viimeistään täyttämään tuo Psychonauts. Vaikka kyllä mun sydämessäni on vielä paikka monelle seikkailupelille.
 
Re: Re: Missä kunnon oldschool seikkailupelit?

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Xbugs
Eihän nuo mainitsemasi pelit todellakaan ole mitään oldschool-tavaraa, vaan uusia, heikkolaatuisia haihatuksia. Oikeita seikkailupelejä (ei tosin Xboxille) löytyy esim. osoitteesta http://www.ifarchive.org/.
Täytyy ymmärtää, että sana "oldschool" riippuu täysin puhujasta. On niitäkin joiden mielestä 486:lle tehdyt VGA pelit kuuluu oldskool kategoriaan...
 
Full Throttle Oli kyllä loistava,2 osaa odottelen mutta pelkään ettei sitä ole pilattu samalla tavalla kuin nämä uuden indian jonesit.The dig oli myöskin hieno peli.Silloin kun nuo kunnon seikkailut pelit olivat huudossaan,niin olin silloin valitettavasti niin nuori etten osannut englantia kunnolla,joten en oikein saanut niistä mitään irti.
 
Kummallisinta vanhoissa seikkailupeleissä on mielestäni se, että sain aina sellaisen jostain käsiini, vaikka rahaa ei siinä iässä vielä koskaan ollutkaan (ei silti ettäkö piraatteja olisin harrastanut :).

Lucas Artsin vanhat pelit ovat todellakin hyviä ja päällimmäisenä tulevat mieleen juuri Indiana Jones, Sam & Max, Full Throttle ja Monkey Islandit ja tietysti nämä klassikot löytyvät hyllystä vielä tänäkin päivänä. Suurelle yleisölle tuntemattomempi peli on Dig, joka mielestäni on myös mainio. Lieneekö syy siinä, että sekin on kuitenkin 1995 valmistunut. Kyllähän noita pelejä silloin tällöin tulee, mutta kun tuntuu siltä että kaikki tämän genren pelit mitä tulee, ovat täyttä sontaa tänä päivänä. Täytyy jäädä odottelemaan.
 
Omasta mielestäni kaikkien aikojen parhaat seikkailupelit ovat Day of The Tentacle, Monkey Island 2&3, Hero's Quest (Sierra) ja Gabriel Knight 3. Kyllähän niitä hyviä seikkailupelejä vielä nykyäänkin tehdään, mutta ei 2d formaattiin.

edit: apinasaaret unohtuivat
 
Seikkailupelit genrenä tuntuu sulautuneen muihin (moderneihin)
pelityyppeihin; esim. survival horrorit sisältävät esineiden- käyttöön ja keskusteluihin liittyvää ongelmanratkontaa.
2D ja huumori ei taida olla ihan tämän hetken trendi, mutta eikös
esim. Sam & Maxista ole tulossa jatko-osa...? :)

Varmasti pian koittaa seikkailupelien uusi kulta-aika, kunhan
seuraavan fps-huuman krapula koittaa! :p
 
Ylös Bottom