Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NHL-jääkiekko

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Hinin
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Winnipeg Jets - Dallas Stars
Keskinäiset (runkosarja): WPG 3-1
WPG 116 p. (1.)

DAL 106 p. (5.)
Koodi:
Parhaat pistemiehet
WPG Kyle Connor       7. 4+8=12
DAL Mikko Rantanen    7. 5+7=12

Maalivahdit
WPG Connor Hellebuyck 3,85 83,0 % 0 SO
DAL Jake Oettinger    2,85 91,1 % 0 SO

Winnipeg Jets hoiteli omassa seiskapelissään St. Louis Bluesin pitkän kaavan kautta. Joukkue tasoitti ottelun alle kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Adam Lowry ratkaisi voiton Jetsille toisessa jatkoerässä. Kotitaika siis säilyi sarjan loppuun saakka. Mutta viimeistään nyt se maalivahtipeli on saatava kuntoon. Connor Hellebuyck on toki petrannut esimerkiksi viime keväästä, mutta se ei ihan vielä riitä tällä tasolla. Ei ainakaan Dallas Starsia vastaan.

Dallas Starsin tulikuuma ykkösketju niitti tuhoa Avalanchea vastaan ja juuri nyt tämän junan pysäyttämiseen ei moni joukkue pysty. Lisäksi loukkaantuneet Jason Robertson ja Miro Heiskanen voivat palata kokoonpanoon. Tähän päälle vielä melko hyvin onnistunut maalivahti Jake Oettinger takaavat Starsin jatkopaikan konferenssifinaalivaiheeseen.

Tässä vähän viiveellä kattellut mitä aiemmissa otteluissa on tapahtunut ja olen jäänyt käsitykseen (ihan youtuben perusteella, en statistiikkaa ole jaksanut alkaa sen enempää tutkimaan) että tuo Winnipeg - St. Louis sarja oli jopa pudotuspeliasteikolla melkoisen fyysinen. Mietin vaan että kuinka murjottuja ja mustelmilla sitä ollaankaan jo valmiiksi Dallasia vastaan. + vielä se että Dallasin porukoilla on ollut yksi päivä enemmän aikaa palautua.

Toivon että veikkauksesi osuu oikeaan :)

Edit: Jaha, tuli vahvistus tuolle käsitykseeni fyysisestä sarjasta:
"Winnipeg joutui käyttämään paljon energiaa St. Louisin kanssa. Isokokoiset joukkueet paukuttivat seitsemään otteluun 623 taklausta, joten mehuja on jäänyt kosolti matkalle, kuten jäi Winnipegiltä kaksi pelaajaakin. Dallasin ja Coloradon sarjassa taklaukset jäivät alle 500:aan."
 
Viimeksi muokattu:
Utah Hockey Clubin ensi kaudeksi julkistettava "oikea" joukkueen nimi on ilmeisesti paljastunut (tai sitten ei).

Utahin jääkiekkoseuran virallinen nimi ensi kaudesta lähtien on juurikin Utah Mammoth.

Logokin on ihan komea. Seuran värit tosin tuovat mieleen lähinnä toisen uuden seuran eli Seattle Krakenin. Tähän olisin toivonut hieman erilaista värimaailmaa.
 

Liitetiedostot

  • Utah Mammoth Logo.png
    Utah Mammoth Logo.png
    570,1 KB · Lukukerrat: 2
  • Utah Pelipaidat.png
    Utah Pelipaidat.png
    816,2 KB · Lukukerrat: 2
Mikko Rantanen -show sen kun jatkuu. Juuri päättyneessä toisen kierroksen avausottelussa Stars vei voiton Jetsin kotiluolassa maalein 3-2.

Rantanen paukutteli toiseen erään puhtaan hattutempun, suoritukseen vierähti aikaa alle kahdeksan minuuttia.

Neljään viimeiseen peliin mies on nakutellut tehot 8+6=14 (3,5 P/GP). Kahdessä peräkkäisessä pelissä hattutemppu, tähän on pystynyt viimeksi Jari Kurri keväällä 1985. Tosin Rantanen on tehnyt kaksi peräkkäistä hattutemppua ja molemmat yhdessä erässä. Tämä on ensimmäinen kerta pudotuspelien historiassa.


On se sellainen seppä, että vastaavia piste-/maalitehtailuja ei olla ilmeisesti nähty koskaan NHL:ssä.

Kaiken tämän lisäksi Rane johtaa myös pudotuspelien pistepörssiä (8. 8+7=15).


E
Lisätäänpä vielä yksi ennätys: Rantanen on nyt ollut mukana 12:ssa peräkkäisessä joukkueensa maalissa. Kukaan ei ole aiemmin päässyt "edes" kymmeneen. Eiköhän tämä putki vielä jatku seuraavassa matsissa.
 
Viimeksi muokattu:
Se olisi Rantaselle aivan selvästi Conn Smytheä tyrkyllä. Olisi luonnollisesti ensimmäinen suomalainen kyseisen palkinnon voittaja. Vaatii tietysti ainakin sen finaalipaikan. Ja koska kyseessä on suomalainen(pohjoisamerikkalaiset tykkäävät suosia oman mantereensa pelaajia palkintoäänestyksissä), niin kyllä se Cuppi pitää aikalailla voittaa.
 
Nyt on vähintään kaksi ottelua takana kaikissa sarjoissa. On ollut kohtuullisen tasaista vääntöä, ainakin toistaiseksi.

Ja se tärkein kysymys kuuluu: onko vihdoinkin kanadalaisen joukkueen vuoro valloittaa Stanley Cup? Siitä edellisestä kerrastahan on tunnetusti aikaa jo 32 vuotta (Canadiens, 1993).

ITÄ
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers
Sarja on Torontolle 2-1. Kaikki voitot on toistaiseksi kaavittu kotiotteluista. Toronto menetti avausottelussa ykkösvahti Anthony Stolarzin loukkaantuneiden listalle. Joseph Woll on pelannut ailahdellen, mutta toistaiseksi se on riittänyt. Riittääkö jatkossa? Sergei Bobrovsky ei ole toistaiseksi myöskään ihan kauheasti vakuuttanut

Washington Capitals - Carolina Hurricanes
Tilanne 1-1. Frederik Andersen on ollut pelikunnossa ja pelannut vieläpä kohtuullisen hyvin. Tämä sarja on tietenkin vielä täysin auki.

LÄNSI
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers
Tilanne 2-0 Edmontonille. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Edmonton onnistui täydellisesti ryöstöretkessään kahdella vierasvoitolla. Calvin Pickardilla (ja koko joukkueella) kevyet kuusi peräkkäistä voittoa taskussa. Seuraavaksi voitto kotona ja sarja alkaa olla paketissa.

Winnipeg Jets - Dallas Stars
Tilanne tasan 1-1. Parjattu Connor Hellebuyck pelasi sarjan toisessa ottelussa vihdoin runkosarjassakin nähtyyn tyyliin, tuloksena nollapeli. Winnipeg tasoitti sarjan vakuutavalla esityksellä (4-0). Dallasilla vuorossa seuraavaksi ensimmäinen kotiottelu. Otteiden on parannuttava! Kaikkeahan ei voi jättää Mikko Rantasen huoleksi (hänet Winnnipeg sai toisessa ottelussa aika hyvin pimentoon).

Rantasen putkikin on vielä elossa. Hän on siis ollut mukana ennätysmäisesti joukkueensa 12:ssa peräkkäisessä maalissa mukana. Tässä tilastossa toiseksi on jäänyt eräs Mario Lemieux (9).
 
Ylös Bottom