Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Tulee sitä aina välillä pelailtua PS2:lla ja Xboxilla. Viimeksi tuli pari päivää sitten pelailtua Oddworld: Abes Oddysseetä. Siinäkin on yksi loistava peli!
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Gamecube on kovassa käytössä kakkos pelikoneensa. Kyllä Wiikin olisi yhteensopiva Gamecube pelien kanssa, ja tukee myös ohjaimia, mutta on se vaan silti hienompaa pyörittää levyt cubella. Voi olla että Cube on nyt kovassa käytössä lähiaikoina, sillä juuri aloitin pelailemaan Zelda Collection Ocarina of Time peliä. Ensimmäistä kertaa kyseistä Zeldaa seikkailen.

Playstation löytyy kaapista, mutta se on ollut pölyttymässä jo useamman vuoden. Ehkä Final Fantasya voisin taas pelailla harmaassa tulevaisuudessa.

Todellisia retro-pelikoneita en (enään) omista, mutta Wiillä on monen monta virtual console peliä hommattuna (Klassikot)
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Itse ostin tovi sitten PS2:n :) Vanhempi xboxi joutaa myyntiin. Nostalgian vuoksi tulee vielä pelailtua :)
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Eipä tule pelailtua. PS2:sta joskus kaipaan Hitmannien vuoksi.
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Kyllä tulee pelailtua, eniten käytössä on vanhoista laitteista Gamecube. Myös NES,N64 ja vanhempi Xbox löytyvät hyllystä. :)
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Lapsuus tuli pelattua Mega Drivella ja pleikkarilla, mutta vähän aikaa sitten hommasin Super Nintendon. Donkey Kong Countryt, Final Fantasyja ja Chrono Trigger hankin samalla, riittää pelaamista aika toviksi.
 
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

No kyllä GameCubella tulee välillä pelailtua, Metroid Prime on vain niin mainio peli että sen jaksaa aina uudestaan pelata läpi.

PS2:lla on tullut tämän vuoden puolella pelailtua FFXII:tä (joka minun mielestäni on todella loistava peli), Dragon Quest VIII:tä ja Crash Nitro Kartia. Tulipa nostalgiahuumassa hankittua myös GT3 ja GTA: San Andreas. Star Wars: Battlefronteja ja Half-Lifeä oon yrittänyt konsolille mettästää jo jonkin aikaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Itse pelaan aika useinkin, hyllystä löytyy: NES,SNES,ja megadrive. Varsinkin sadepäivinä ja joskus myös krapulapäivinä tulee pelailtua aika tavalla. Megadriveen löytyy kokoelmasta jo 44peliä :cool:
 
Tuli testattua toimiiko PS2 vielä, kun halutaan sillä kokeilla yhtä PS2 peliä (Motorstorm: Arctic Edge), kun ei toimi vanhassa PS3 Phat versiossa kunnolla. Harmin paikka että PS2:sen oma dual shock ei toimi näemmä enää (ja oli kyllä hieman hirvittävässä kunnossa, minä ja hikoilevat ja sotkuiset kätöseni) mutta PS1:sen dual shock taas toimii. Jos molemmat ovat kytkettynä kiinni niin kumpikaan ei toimi.

Päävalikossa yllätti se, että kellonaika oli edelleen kohdillaan, että joko Sony laittoi laadukkaan patterin sisälle tai konsoli on vähäkuluinen. Esim. 5 vuotta sitten ostetun ja kasatun koneen oma patteri näemmä kului nolliin kun virrattomassa tilassa pitämisen jälkeen on päiväys ja kellonaika se mikä oli sammuttaessa ja boottikin herjaa että nyt on jotakin virhettä että meneppä Boot valikon kautta Windowsiin.
 
Herätelläänpäs vanhaa ketjua hyvillä aikomuksilla, nimittäin tässä olisi hieman vinkkiä niille, jotka painivat Mega Drive 2:n kolmen kuuluisan ongelman kanssa, sillä on olemassa yksi ratkaisu, joka auttaa noihin kaikkiin.

1. ongelma: MD2 kuumenee lyhyen pelailun jälkeen. Tämä on suht yleinen ongelma, joka saattaa vain pahentua ajan saatossa. Ongelma esiintyy konsolin vasemmalla puolella pelimoduulislotin vieressä, jossa sijaitsee regulaattori, joka tasaa konsolin virransaantia. Samalla myös laitteen alkuperäinen muuntaja kuumuu melkoisesti (mikä on suht tavallista näissä retrokonsoleissa).

2. ongelma: Konsolin käynnistäessä etenkin RGB-kaapelia käytettäessä kuva aaltoilee ja värisee ensimmäiset minuutit, minkä jälkeen tilanne alkaa tasoittua, mutta ei välttämättä sille tasolle millä kuvan kuuluisi olla ja tästä syystä monet väittävät MD2:n kuvan olevan huonompi kuin MD1:ssä, mikä toki onkin totta tuon häiriön vuoksi.

3. ongelma: Äänen taustalla on matala humina, joka yleensä hieman laantuu samalla, kun kuva alkaa asettua, mutta voi äänentoistosta riippuen olla edelleen häiritsevä.

Eilen tuli tutkailtua laitetta tarkemmin samalla, kun tein 60hz modin kytkimellä, jonka avulla kuvan saa halutessaan takaisin 50hz:iin. Tämä modi mahdollistaa useiden Genesiksen pelien pelaamisen ja World of Illusionin jenkkiversio lähtikin toimimaan modin myötä, mitä se ei aiemmin tehnyt, antoi vain ilmoituksen, että kyseinen peli on tehty yhteensopivaksi NTSC-laitteiden kanssa. Valitettavasti olin huolimaton ja ostin uuden kytkimen sijaan painonapin, joten niin kauan kunnes saan ostettua haluamani kytkimen, tuo 50hz-tila toimii vain pitämällä "kytkimen" nappia pohjassa. Tämä onneksi ei ole kiireellinen asia, kun kaikkien suosikkipelieni pal-versiot toimivat 60hz-tilassa pyörien sulavammin kuin 50hz-tilassa.

Joka tapauksessa, peliä aikani testailtua aloin huolestua koneen kuumumisesta vain 20 minuutin pelailun jälkeen ja aloin etsiä ratkaisua ongelmaan. Minulla on toisinaan tapana lähestyä ongelmia ensin vaikeimman tien kautta ja aluksi suunnittelin pienen tuulettimen asentamista viilentämään regulaattoria. Vaikka se olisi ollut mahdollista, en kokenut asiaa mielekkääksi. Sitten aloinkin tutkia tarkemmin MD2:n vaatimaa virtaa ja muita siihen liittyviä juttuja. Pian selvisikin, että ongelman syy on muuntaja, joka syöttää aivan liikaa virtaa konsoliin, minkä regulaattori tasaa 5V:n tietämille. Muuntaja on 10V, joten se syöttää lähes tuplamäärän kuin tarvitsisi. Tutkimustyötä tehdessäni selvisikin, että MD2:een on saatavilla muuntajia, jotka syöttävät vain 9V ja näin ollen viilentää regulaattoria hieman.

No, uuden muuntajan tilaaminen ja odottaminen kuluttaisi arvokasta aikaa, joten päätin mennä askeleen pidemmälle ja aloin etsiä ratkaisua kotoa. Pian sellainen ilmaantuikin, sillä löysin universaalin virtalähteen, jossa syötettävän virran määrää voi vaihtaa 3V-12V:n välillä. Nämä ovat toki yleisiä, mutta kaikki vastaavat eivät välttämättä toimi, sillä muuntajan pitää kyetä myös oikeaan ampeerimäärään, mikä on MD2:n tapauksessa muistaakseni 0.85, eli 850 milliampeeria. Onneksi olin joskus aiemmin törmännyt tähän ampeeriongelmaan jonkun toisen laitteen kanssa, joten tämä tietty universaalimuuntajani (Vanson, ostettu Clas Ohlssonilta) sattui olemaan tehoiltaan sopiva. Aloin sitten kokeilemaan 9V:n virralla ja konsolihan lähti toimimaan oikein nätisti, poistaen samalla ongelmat 2 ja 3. Silti en ollut aivan tyytyväinen, sillä regulaattori tuntui edelleen lämpeävän melkoisesti, vaikka ei enää niin pahasti kuin aiemmin.

Koska MD2 tosiaan vaatii sen viitisen volttia (tai oikeastaan vähän yli), aloin testaamaan konsolia pienemmillä volttimäärillä. Konsoli toimi mainiosti 7,5V ja regulaattorin lämpötilat laskivat tuosta 9V virransyötöstä huomattavasti. Kokeilin sitten vielä piruuttani 6V ja 5V, joista 6V toimi edelleen, mutta olin huomaavinani kuvan olevan aavistuksen tummempi - voi tosin olla, että kuvittelin, sillä en alkanut enää eilen sen enempiä testaamaan. 5V ei sitten tuottanut tulosta vaan tv:n ruutu pysyi pimeänä, vaikka konsolin virtavalo taisi syttyä. Sen jälkeen nostin virran takaisin 6V ja annoin konsolin pyörittää tunnin verran peliä tuolla virralla. Kuva ja äänet pysyivät koko tuon ajan normaalina, joskin äänien taustalla kuului edelleen vaimea humina (tosin ei läheskään niin paha kuin alkuperäisellä muuntajalla), mutta se johtuu ihan konsolin raudassa olevista ratkaisusta. Kuva kuitenkin on täysin MD1:n tasoa ja kuvaputkellä se näyttää todella hyvältä. Ja kaiken tuon ajan regulaattorin lämmöt pysyivät aisoissa, eikä enää pelottanut laitteen puolesta.

MD2:n suhteen Sega säästeli melkoisesti kuluissa ja siitä syystä laitteen rautaa on aina haukuttu paskaksi ja etenkin nuo kuva- ja ääniongelmat ovat nousseet tapetille kerta toisensa jälkeen. Itsellä ei kyllä tämän jälkeen ole mitään valittamista laitteen suhteen, lisäksi tuo pienempi virransyöttö lisännee konsolin elinikää, kun komponentit regulaattorin vieressä eivät joudu jatkuvasti kärsimään kuumuudesta.
 
Ylös Bottom