PlayStation 5 - huhut ja uutiset

Mietin ihan samaa. Kyllähän se on niin, että jos niitä pelejä saa vain yhdestä paikasta, esim. Nisun ajatusmaailmassa vain Pleikkarin kauppapaikalta, niin silloinhan kyseessä on monopoli ja kauppapaikan ylläpitäjä voi hinnoitella pelinsä juuri niin kalliiksi kuin haluaa. Nyt on digin lisäksi olemassa onneksi myös fyysiset versiot, joita myyvät lukemattomat eri kaupat. Julkaisussa hinnat ovat käytännössä samat, mutta eri liikkeet tarjoavat erilaisia alennuksia eri tuotteista, joka käytännössä tarkoittaa, että pelienkin kohdalla on hintakilpailua. Kaupassa X peli voi olla, ja usein vähän julkaisun jälkeen onkin, halvempi kuin kaupassa Y. Tämä ehkäisee hintojen nousua hintakilpailun kautta ja on suoraan hyödyllistä kuluttajalle.

Vastaavasti en muista kaupan alalta nähneeni tilannetta, jossa monopoli olisi laskenut hintoja mihinkään monopolia edeltäneeltä tasolta. Kyllä se monopoli vaan muuttaa hintaa ylöspäin, jos johonkin suuntaan hinta muuttuu.
Tässä hyvin selostettu tilanne tämän hetken tilanteesta, siksi haluankin kuulla Nispullan pointin kommenttinsa takana.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Nythän vain nVidialla on tuo RTX, ja PS5 on AMDn raudalla.
Siellä oli äsken upea lehdistötilaisuus AMD:llä. Uutta näytönohjainta Radeon VII tulossa tietokoneille 16 GB muisteilla, sekä myöhemmin myös uusi tehokkain Ryzen prosessori.

Tämä oli kuitenkin kaikkein mielenkiintoisin kysymys ja pomolta siihen vastaus:

Tom’s Hardware: How do you think ray tracing, in particular, fits into the future of GPUs, and are you working to address that type of rendering with specific optimizations for Radeon VII?
Lisa Su: I think that ray tracing is an important capability and we view that as important. We are continuing to work on ray tracing both on the hardware side and the software side, and you’ll hear more about our plans as we go through the year.

Lähde; https://www.tomshardware.com/reviews/amd-7nm-lisa-su-interview,5961-2.html
 

Murdoc

Active Member
Joo jotain tämmöistä toivoisin PS5 ohjainten olevan! Olisi heti myös valmiit vr-ohjaimet ilman lisähankintaa mutta toimisi myös perinteisenä ohjaimena. :)
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Joo jotain tämmöistä toivoisin PS5 ohjainten olevan! Olisi heti myös valmiit vr-ohjaimet ilman lisähankintaa mutta toimisi myös perinteisenä ohjaimena. :)
Käytännössä tuossa saadaan jokaiselle sormelle yksilöllinen liikerata. Näin voisi nappien määrästä ja sijoittelusta päätellä?

Tähän tapaan:

 
Pleikka Vitosen APU-piirin tunnistekoodi paljastunut?

AMD Gonzalo - 3,2 GHz

Kuten yltä selviää, koodinimi noudattaa pohjimmiltaan tuttua kaavaa, mutta siinä on useita tunnistamattomia osia. Esimerkiksi G-kirjaimella merkityn alustan on tulkittu monien tahojen toimesta viittaavaan konsoleihin, mutta varmuutta tästä ei ole. Samoin lopun 10 ja 10_1359 ovat toistaiseksi mysteerejä. Apisak itse epäilee 10_1359:n viittaavan Navi-grafiikkaohjaimeen mutta mitään varsinaista näyttöä tästä ei ole.

Lähde: https://www.io-tech.fi/uutinen/amdn-tunnistamaton-gonzalo-es-prosessori-vuodon-kohteena/
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom