PlayStation 5 - hype, huhut ja uutiset

Noobeinstein

Well-Known Member
Jotenkin hirveän vaikeaa uskoa, että ensi viikolla olis joku PS5-esittelytapahtuma. Eikö Sonyn olis ollu järkevä rummuttaa kyseistä tapahtumaa jo viikkoja etukäteen? Eihän Sony ole vielä mitään kommentoinut näihin myllääviin huhuihin?
Ei näihin offline-tapahtumiin tarvita mitään viikon valmistautumista. Ilmoitus paria päivää ennen on riittänyt State of Play-pätkiin ja sama taisi olla Cerny Road to PS5-pätkän kanssa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pieniä liikahduksia. Virallisesta PlayStation blogista löytyy nyt oma sivu PS5-uutisille. Yhteinen Pohjois-Amerikan kanssa.

Tässä odotellaan Sonyn ilmoitusta mahdollisesti ensi viikolla esitettävästä PS5 julkistuksesta.Sony edellyttää 13.7. jälkeen myyntilupaa hakevien pelien toimivan myös PS5:lla.

Developer documentation - released on PlayStation's internal Partner website and seen by Eurogamer - details an option developers must check to state their game has been tested for compatibility with PS5 hardware. This option was added at the end of April in a new version of Sony's PS4 software developer kit.

 
Viimeksi muokattu:

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Täsmennetään sen verran, että kyse ei ole myyntiluvasta vaan tuon päivämäärän jälkeen Sonyn sertifiointiin menevistä peleistä. Esim. Ghost Of Tsushima tulee myyntiin muutama päivä tuon jälkeen, mutta se on käynyt oman sertifiointiruljanssinsa läpi jo reilusti ennen tuota heinäkuun kolmattatoista. Niinpä sen ei periaatteessa tarvitse täyttää noita ehtoja, mutta kun kyseessä on Sonyn oma julkaisu, käytännössä sekin on PS5-yhteensopivuustestattu.

Update! Aika näyttää, nähdäänkö tällaisen sertifiointivaatimuksen takia erikoisia tapauksia, joissa jonkin alueen PS4-pelin versio ei toimikaan PS5:llä, mutta saman pelin toisen alueen julkaisu toimiikin. Aikanaan kun PS3:lle tuli Trophy-vaatimus, kävi joidenkin pelien kohdalla niin, että EU-julkaisusta Trophy-tuki puuttui (koska se oli ehditty jo sertifioida ennen määräaikaa), mutta Aasian markkinoiden painoksesta noita ihania pyttyjä pääsi saamaan (koska se oli mennyt sertifiointimankelista läpi vasta maagisen päivämäärän jälkeen).
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Torstaina tapahtuu

Torstaina 4.6. Klo 23.

Todennäköisesti ennakolta purkitettu esitys tulevista peleistä. Aidolla pelikuvalla ja suoraan PlayStation 5:sta.

That’s why I’m excited to share that we will soon give you a first look at the games you’ll be playing after PlayStation 5 launches this holiday. The games coming to PS5 represent the best in the industry from innovative studios that span the globe. Studios, both larger and smaller, those newer and those more established, all have been hard at work developing games that will showcase the potential of the hardware.
 
Viimeksi muokattu:

Darth Vader

Active Member
Täytyy oikein laittaa kalenteriin ylös ajankohta. Aitoa pelikuvaa please. Katson mieluummin vaikka Tetristä 30fps 720p kuin traileria, joka ei kerro pelistä mitään.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pleikkaripomo ja kohta myös Sonyn pomoja Jim Ryan kertoo PS5 julkaistavan globaalisti samassa julkaisuikkunassa. Todennäköisesti heittoa maanosien välillä on taas muutamia viikkoja.

Ryan wants to put that uncertainty to rest. PS5 will launch this year globally, and its first-party games are on schedule.

Toinen tärkeä huomio on Ryanin lausahdus, joka on Sonylla ollut aiemminkin esillä. Uskotaan konsolisukupolviin, jotka sisältävät ominaisuuksia joita ei ole aiemmin nähty. Uusien pelien tulee näitä hyödyntää. Paras tapa tehdä se ovat yksinoikeudet, joissa kaiken lähtökohtana on tämä uusi rauta.

"We have always said that we believe in generations. We believe that when you go to all the trouble of creating a next-gen console, that it should include features and benefits that the previous generation does not include. And that, in our view, people should make games that can make the most of those features.

"We do believe in generations, and whether it's the DualSense controller, whether it's the 3D audio, whether it's the multiple ways that the SSD can be used... we are thinking that it is time to give the PlayStation community something new, something different, that can really only be enjoyed on PS5."


 
Viimeksi muokattu:

Huttu

Well-Known Member
Millaista hintahaarukkaa itse odotatte ja onko joku kipukynnys jota ette halua ylittää?

Itse arvioin hinnan pyörivän siinä 500€ - 700€ ja en välttämättä hirveän mielelläni 600€ enempää olisi valmis maksamaan. Toki jos konsolissa on jotain ihan uskomattoman hienoja ominaisuuksia niin ehkä sitten voisin vähän höllentää rajaa.

Ihan niin edullisesti ei varmaan päästä mitä PS4:n aikaan oli.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Viimeksi maksoi 449,90 € (2013) ja PS4 Pro 429,90 € (2016).

Siellä on nyt niin uutta rautaa sisällä ettei löydy edes tietokoneelta, joten hinta voi olla esimerkiksi 499-549 €. Hintaa voi nostaa myös rajattu julkaisuerä, joka on pienempi ensimmäisten kuukausien aikana kuin viimeksi. Kannattaa lyödä ennakkotilaus sisään jo tänään.
 
Viimeksi muokattu:

arit73

Member
eli tulee hintaa enemän kuin series X

ei hyvä homma taas sony mokaan koko jutun köy vähän niinkö ps3 kohdalla
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Kuten Nisu tuossa avasikin jo niin Sonylla on eri strategia kuin Mikrosoftilla, siinä missä kaikki studion omat pelit toimii kaikilla Xbox perheen laitteilla kaksi ensimmäistä vuotta, Sonylla ei lähdetä jarruttamaan kehitystä. Yksinoikeudet tulee vain PS5 ja hyödyntävät täten kaikkea mitä uudesta masiinasta saa irti. Tämä on mielestäni ainoa oikea tapa siirtyä seuraavaan sukupolveen, ei jätetä sitä vanhaa rautaa roikkumaan.


Itse hinnaksi veikkaan +500€
 
Viimeksi muokattu:

Peelo

Well-Known Member
PS5:n hinta vastaa laitteen laatua, ei välttämättä halvin?

Jos aiemmat (Jim Ryanin?) puheet siitä, että konsolia tulee alkuun kohtuullisen rajattu määrä tarjolle, niin hinta voi jäädä yllättävän korkeaksikin. Kaikki koneet mitä tarjolle tulisi myytäisin kuitenkin hetkessä.

Oletan, että Series X ja PS5 ovat 50 euron sisällä toisistaan.

E:
Kuten Nisu tuossa avasikin jo niin Sonylla on eri strategia kuin Mikrosoftilla, siinä missä kaikki studion omat pelit toimii kaikilla Xbox perheen laitteilla kaksi ensimmäistä vuotta, Sonzylla ei lähdetä jarruttamaan kehitystä.
Tämä on väärä luulo. Todellisuudessa MS on puhunut käytännössä julkaisuikkunan peleistä. Eikä todellakaan Series X:n kahdesta ensimmäisestä vuodesta.
 

Enemy

Well-Known Member
Veikkaan hinnan olevan siellä 500e korvilla. Laite tottakai ennakkoon varattu jo hyvissä ajoin, ja ostetaan maksoi mitä maksoi :D
 
Ylös Bottom