PS4 KFIN F1 2019 [KAUSI 7] - kausi päättynyt

Thuto

Member
Kuudes kausi on ajettu ja mestariksi palasi Simo911. Oikeiden formuloiden kauden alku on viivästynyt, mutta meillä kisat jatkuu jälleen viiden kilpailun mittaisella kaudella. Säännöt ovat pääpiirteiltään tutut, short qualifying ja 50 % kisat. Erikoisuutena kuivan kelin kisassa on pakko käyttää kolmea eri seosta. Lisäksi kilpailun starttiin kaikki saavat vapaasti valita renkaat. Kisat striimataan jälleen KonsoliFINin Twitch-kanavalle Kirain selostuksella, alkaen kello 20.00.

KonsoliFINin Twitch-kanava:
www.twitch.tv/konsolifin


Uudet kuskit ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta, ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Hae mukaan laittamalla viestiä tähän ketjuun tai PSN:ssä käyttäjälle Thuto tai Kiraih.

Uutta tällä kaudella:
- Kuivan kelin kisassa on pakko käyttää kolmea eri seosta
- Kilpailun starttiin kaikki saavat vapaasti valita renkaat


Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.00.Kilpailukalenteri:

19.3. Australia

26.3. Bahrain

2.4. Espanja

9.4. Itävalta

16.4. Italia


IlmoittautuminenPistetaulukkoDiscord-kanava


Kilpailumittana 50 %, aika-ajo 18 minuuttia (short qualifying). Säännöt tarkemmin alempana.Rating on kymmenestä viimeisimmästä ajetusta kilpailusta kahdeksan parhaan rating-pisteiden keskiarvo. Kilpailuista jaetaan rating-pisteitä seuraavan taulukon mukaan (jos 20 kuskia):

Sija Rating-pisteet

1. 100
2. 95
3. 90
4. 86
5. 83
6. 81
7. 79
8. 77
9. 75
10. 73
11. 71
12. 69
13. 67
14. 65
15. 63
16. 61
17. 59
18. 57
19. 55
20. 53
21. 80
22. 75
23. 70
24. 66
25. 63
26. 61
27. 59
28. 57
29. 55
30. 53
31. 52
32. 50
33. 49
34. 48
35. 47
36. 46
37. 45
38. 44
39. 43
40. 42

Mikäli torstai ei käy, säännöt ei ole mieluisat, tai haluat osallistua useampaan sarjaan, myös muita suomalaisia F1-sarjoja käynnistyy uuden pelin julkaisun jälkeen:

- Suomi-sarja

- kisat tiistaisin kello 20.10
- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379
- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle nappula185 tai JesperBF1


-Sunday cup

- kisat sunnuntaisin kello 18.00
- Ajoavut kielletty
- Ilmoittaudu laittamalla viestiä PSN-käyttäjälle palzu tai Dorental11


Säännöt:

Säännöt Radalle ja siihen liittyen:

- Kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaetaan yksi piste.

-Ajoavut sallittu

-Vapaa valinta setupiin

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti kolme rangaistuspistettä.

-Ei mielellään paineta retireä myöskään aika-ajoissa radalla, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Reset to trackin käyttäminen on kielletty.

-Jarrumerkkien ja varikon nopeusrajoitusmerkkien rikkominen on kielletty.

Host options:

-Car: F1 2019

-AI Driver Level: 41

-Car Performance: Equal

-Maximum participants: 22

-Practice Length: None

-Qualifying: Short

-Race Distance: 50%

-Quick Weather: Dynamic

-Session Start Time: Official

-Session Privacy: Invite Only

-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)

-Collosions: On

-Vehicle Damage: Reduced

-Ghosting: Off

-Car Setup: Full

-Safety Car: On

-Rules and Flags : On

-Corner Cutting Stringency: Strict

-Formation Lap: On

-Race Starts: Manual

-Braking Assist: Off

-Anti-Lock Brakes: On

-Traction Control: Full

-Automatic Gearbox: Automatic

-Pit Assist: Off

-Pit Release Assist: Off

-Dynamic Racing Line: Full

-ERS Mode: Automatic


Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Thuto, Kiraih, Merimax_87 ja Nuutti93. Myös vääristä ilmoittautumisista rangaistaan, ensin varoituksella ja toistuessa rangaistuspisteillä.


Rangaistuspisteet:

nollafemma: 9p (4p USA, 5p Brasilia)
Salmonpike: 9p (3p USA, 2p Brasilia, 4p Australia)
Teemu20: 3p (1p Brasilia, 2p Australia)
Zicryh: 1p (1p Brasilia)
Janetzki75: 1p (1p Australia)
Youtube-kanavia:


 
Viimeksi muokattu:

Thuto

Member
Nollafemma saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "toisen kuljettajan pakottaminen ulos radalta" vedoten. Nollafemma syöksyy rinnalle, eikä jätä tilaa seuraavassa mutkassa.

Videotodiste:


Nollafemma saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "toisen kuljettajan pakottaminen ulos radalta" vedoten. Nollafemma työntää Zicryhin ulos radalta.

Videotodiste:


Zicryh saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Zicryh palaa radalle ja osuu nollafemmaan. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


Salmonpike saa +5 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Salmopike ajaa velmun perään aiheuttaen tämän pyörähdyksen. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


Thuto tai AkiLasseAntti ei saa rangaistusta osumasta nollafemman kanssa. Osuma nähtiin kisatilanteena.

Videotodiste:


Salmonpike ei saa rangaistusta osumasta SaMadhin kanssa. Osuma nähtiin kisatilanteena.

Videotodiste:

https://youtu.be/j1MK8YMJsLQ?t=815

Nollafemma saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Nollafemma kääntää mutkaan eikä jätä SaMadhille tilaa.

Videotodiste:


Nollafemma saa varoituksen varikon nopeusrajoituskyltin hajottamisesta. Jatkossa vastaavasta rangaistaan.

Videotodiste:


Teemu20 saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "toisen kuljettajan estäminen" vedoten. Teemu on aika-ajossa ajolinjalla Nuutin edessä. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


Nollafemma saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Nollafemma peruuttaa ajolinjalle Thuton eteen. Nollafemman aikarangaistukset ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:

 

Thuto

Member
Australian kisan rangaistukset:

Zicryhiltä ei poisteta viiden sekunnin rangaistusta kolarista turva-auton takana. Zicryh kärsi rangaistuksen varikolla joten sitä ei hyvitetä.

Videotodiste:


Zicryhiltä poistetaan viiden sekunnin rangaistus kolarista turva-auton takana. Aikarangaistuksen poistaminen nostaa Zicryhin sijalle neljä.

Videotodiste:


Velmu05:ltä poistetaan viiden sekunnin rangaistus oikaisusta turva-auton takana. Rangaistus muutetaan varoitukseksi.

Videotodiste:


Velmu05:ltä poistetaan kymmenen sekunnin rangaistus oikaisusta turva-auton takana. Rangaistus muutetaan varoitukseksi. Aikarangaistusten poistaminen nostaa velmun sijalle seitsemän.

Videotodiste:


Simolta poistetaan kolmen sekunnin rangaistus oikaisusta. Rangaistus tuli varikolle ajettaessa, ja oli aiheeton. Aikarangaistuksen poistaminen ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


Salmonpike saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Salmonpike osuu useita kertoja huhtarin perään, joka aiheuttaa huhtarille ulosajon.

Videotodiste:


Janetzki75 saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen sääntöjen kohtaan "toisen kuljettajan pakottaminen ulos radalta" vedoten. Janetzki ei jätä tilaa mutkan ulostulossa ja pakottaa Nuutin ulos radalta. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


Sammyt76-samijtu ei saa rangaistusta osumasta SaMadhin kanssa. Osuma lähtökiihdytyksessä johtuu tilanpuutteesta.

Videotodiste:


Salmonpike saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Salmonpike osuu SaMadhin perään aiheuttaen pyörähdyksen. Aikarangaistukset pudottavat Salmonpiken sijalle 12.

Videotodiste:


Teemu20 saa viiden lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan kilpailuun sääntöjen kohtaan "toisen kuljettajan estäminen" vedoten. Teemu oli aika-ajossa hitaalla kierroksella ajolinjalla Simon edessä.

Videotodiste:


Teemu20 saa +5 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Teemu jarruttaa mutkaan liian myöhään ja osuu Thutoon. Aikarangaistus pudottaa Teemun sijalle yhdeksän.

Videotodiste:


Thutolta poistetaan viiden sekunnin rangaistus kolarista turva-auton takana. Aikarangaistuksen poistaminen nostaa Thuton sijalle kahdeksan.

Videotodiste:


Salmonpiken rangaistuspistemäärä on yli kuusi pistettä, josta aiheutuu aika-ajokielto seuraavaan kilpailuun.
 

Thuto

Member
Bahrainin kisan rangaistukset:

AkiLasseAntti_3:lta muutetaan 5 sekunnin aikarangaistus varoitukseksi, jonka myötä kahdeksan sekunnin rangaistus muuttuu kuuden sekunnin rangaistukseksi. Muutos ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:

 

Bunder

Member
Voisin myös ilmoittautua varalle loppukaudeksi jos mahdollista, vaikka taitaakin olla melko täynnä gridit teillä. Mutta varalle jos mahtuu niin tullaan. Discordin huomasinkin, mutta en siellä nähnyt mitään erillistä jälkikäteen ilmoittautumista.
 

Thuto

Member
Itävallan kisan rangaistukset:

Salmonpike saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "kolarin aiheuttaminen" vedoten. Salmopike ei jätä rinnalla olevalle huhtarille mutkassa tilaa vaan kääntä päälle. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:

 

Thuto

Member
Italian kisan rangaistukset:

Bunderilta poistetaan viiden sekunnin rangaistus. Bunder saa aiheettoman rangaistuksen teemun osuessa häneen. Aikarangaistuksen poistaminen nostaa Bunderin sijalle kahdeksan.

Videotodiste:


nollafemma ei saa rangaistusta osumasta velmun kanssa. Vaikka nollafemma kääntää aavistuksen vasemmalle ennen osumaa,tilannetta ei nähty rangaistuksen arvoisena.

Videotodiste:


Velmulta ei poisteta viiden sekunnin rangaistusta. Vaikka rangaistus on aiheeton, se on kärsitty varikolla joten sitä ei hyvitetä.

Videotodiste:


Velmulta poistetaan viiden sekunnin rangaistus. AkiLasseAntti osuu velmun perään turva-auton takana, josta Velmu saa aiheettoman rangaistuksen. Aikarangaistuksen poistaminen nostaa Velmun sijalle neljä.

Videotodiste:


Salmonpike ja Fearly saavat varoituksen turva-auton takana ohittelusta.

Videotodiste:


Huhtarilta poistetaan viiden sekunnin rangaistus. Fearly ohitti Huhtarin turva-auton takana, jonka ohittamisesta Huhtari saa aiheettoman rangaistuksen. Aikarangaistuksen poistaminen ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:

https://youtu.be/otgVj5vJMJM?t=35

Huhtarilta muutetaan kymmenen sekunnin rangaistus varoitukseksi. Huhtari jarruttaa myöhässä, ja kolarin välttääkseen oikaisee ensimmäisen shikaanin, mutta hidastaa ja päästää janetzkin ja velmun edelleen. Huhtarin varoitusmäärä kisassa on yhteensä viisi, joten myös kolmen sekunnin aikarangaistus poistetaan. Aikarangaistuksen poistaminen nostaa Huhtarin sijalle seitsemän.

Videotodiste:

https://youtu.be/otgVj5vJMJM?t=84

Atimgrenilta poistetaan kolmen sekunnin rangaistus. Atimgren oikaisee ensimmäisen mutkan, mutta hidastaa ja päästää Simon edelleen. Aikarangaistuksen poistaminen ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:

https://youtu.be/WK1tajuA_n8?t=3032

Salmonpike saa +10 sekuntia ja neljä rangaistuspistettä osumasta Hoebioon kanssa. Salmonpike jarruttaa aivan liian myöhään ja osuu Hoebioon perään. Aikarangaistus pudottaa Salmonpiken sijalle 13.

Videotodiste:
https://youtu.be/CGCd4twsT54?t=202

Salmonpiken rangaistuspistemäärä on kuusi pistettä, joten hän kärsii aika-ajokiellon seuraavassa kilpailussa.
 
Ylös Bottom