PS4 KFIN F1 2019 [KAUSI 8] - kausi päättynyt

Thuto

Member
Seitsemäs kausi on ajettu ja mestaruuden nappasi Simo911. Oikeiden formuloiden alkamista yhä odotellaan, mutta meillä kisat jatkuu jälleen viiden kilpailun mittaisella kaudella.

Tällä kaudella kisaformaatti on seuraavanlainen: Ensin ajetaan 18 minuutin aika-ajo, josta jaetaan pisteet. Tämän jälkeen ajetaan 50 % kilpailu, johon lähdetään aika-ajotulosten käänteisessä järjestyksessä.

Edellisellä kaudella oli mukana mukava määrä kuskeja, joten onkin mahdollista että tulevalla kaudella ajetaan jälleen kahdessa divisioonassa. Tällöin kakkosdivisioonan kisat ajetaan torstaisin kello 18.30. Ykkösdivisioonan kisat striimataan jälleen KonsoliFINin Twitch-kanavalle Kirain selostuksella, alkaen kello 20.00.

KonsoliFINin Twitch-kanava:
www.twitch.tv/konsolifin


Uudet kuskit ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta, ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Hae mukaan laittamalla viestiä tähän ketjuun tai PSN:ssä käyttäjälle Thuto tai Kiraih tai täyttämällä alla oleva ilmottautumislomake.


Ilmoittautuminen


Uutta tällä kaudella:
- Ghosting otetaan käyttöön
- AI taso nostetaan tasolle 80
- Fixed setup
- Turva-auto ei ole käytössä
- normaali rengassääntö
- Aika-ajosta jaetaan pisteet
- Kilpailuun lähdetään aika-ajojen tulosten käänteisessä järjestyksessä
- Pistejärjestelmä:
sija pisteet
1 30
2 25
3 22
4 19
5 16
6 14
7 13
8 12
9 11
10 10
11 9
12 8
13 7
14 6
15 5
16 4
17 3
18 2
19 1
20 0


Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.00.Kilpailukalenteri:

23.4. Kanada

30.4. Ranska

7.5. Iso-Britannia

14.5. Saksa

21.5. BrasiliaPistetaulukkoDiscord-kanava


Kilpailumittana 50 %, aika-ajo 18 minuuttia (short qualifying). Käännetty lähtöjärjestys. Kilpailun starttiin saa valita vapaasti renkaat. Säännöt tarkemmin alempana.Rating on kymmenestä viimeisimmästä ajetusta kilpailusta kahdeksan parhaan rating-pisteiden keskiarvo. Kilpailuista jaetaan rating-pisteitä seuraavan taulukon mukaan (jos 20 kuskia):

Sija Rating-pisteet

1. 100
2. 95
3. 90
4. 86
5. 83
6. 81
7. 79
8. 77
9. 75
10. 73
11. 71
12. 69
13. 67
14. 65
15. 63
16. 61
17. 59
18. 57
19. 55
20. 53
21. 80
22. 75
23. 70
24. 66
25. 63
26. 61
27. 59
28. 57
29. 55
30. 53
31. 52
32. 50
33. 49
34. 48
35. 47
36. 46
37. 45
38. 44
39. 43
40. 42

Mikäli torstai ei käy, säännöt ei ole mieluisat, tai haluat osallistua useampaan sarjaan, myös muita suomalaisia F1-sarjoja käynnistyy uuden pelin julkaisun jälkeen:

- Suomi-sarja

- kisat tiistaisin ja keskiviikkona kello 20.10
- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379
- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle nappula185 tai JesperBF1


-Sunday cup

- kisat sunnuntaisin kello 18.00
- Ajoavut kielletty
- Ilmoittaudu laittamalla viestiä PSN-käyttäjälle palzu tai Dorental11


Säännöt:

Säännöt Radalle ja siihen liittyen:

- Kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaetaan yksi piste.

-Ajoavut sallittu

-Fixed setup

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti kolme rangaistuspistettä.

-Aika-ajoissa radalla retiren painaminen on kielletty, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Reset to trackin käyttäminen on kielletty.

-Jarrumerkkien ja varikon nopeusrajoitusmerkkien rikkominen on kielletty.

- Ensimmäistä kolmen sekunnin rangaistusta ei huomioida. Jos rangaistus on kuusi sekuntia tai enemmän, se huomioidaan kokonaisuudessaan.

Host options:

-Car: F1 2019

-AI Driver Level: 80

-Car Performance: Equal

-Maximum participants: 22

-Practice Length: None

-Qualifying: Short

-Race Distance: 50%

-Quick Weather: Dynamic

-Session Start Time: Official

-Session Privacy: Invite Only

-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)

-Collosions: On

-Vehicle Damage: Reduced

-Ghosting: On

-Car Setup: Fixed

-Safety Car: Off

-Rules and Flags : On

-Corner Cutting Stringency: Strict

-Formation Lap: On

-Race Starts: Manual

-Braking Assist: Off

-Anti-Lock Brakes: On

-Traction Control: Full

-Automatic Gearbox: Automatic

-Pit Assist: Off

-Pit Release Assist: Off

-Dynamic Racing Line: Full

-ERS Mode: Automatic


Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Thuto, Kiraih, Merimax_87 ja Nuutti93. Myös vääristä ilmoittautumisista rangaistaan, ensin varoituksella ja toistuessa rangaistuspisteillä.


Rangaistuspisteet:

nollafemma: 9p (4p USA, 5p Brasilia)
Salmonpike: 9p (3p USA, 2p Brasilia, 4p Australia)
Teemu20: 3p (1p Brasilia, 2p Australia)
Zicryh: 1p (1p Brasilia)
Janetzki75: 1p (1p Australia)
Youtube-kanavia:


 
Viimeksi muokattu:

Kirai

Toimitus
Tänään ajetaan kahta eri divaria. 2. Divarin startti klo 18.30 ja ykkönen starttaa klo 20. Kakkoseen siis mahtuu hyvin ajamaan, joten viestiä meille vaan.

Säännöt muutoin samat, mutta normaali aika-ajo.
 

Thuto

Member
Kanadan kisan rangaistukset:

tra_fader saa +5 sekuntia toisen kuljettajan estämisestä aika-ajossa. Fader ajaa hitaasti ajolinjalla ja pilaa fordfocuksen kierroksen. Aikarangaistus ei vaikuta sijoituksiin.

Videotodiste:


TontsaK saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä kolarin aiheuttamisesta. Tontsa jarruttaa ensimmäiseen mutkaan aivan liian myöhään ja osuu fordfocukseen. Aikarangaistus pudottaa Tontsan sijalle yhdeksän.

Videotodiste:


Nollafemma saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen toisen kuljettajan pakottamisesta ulos radalta. Nollafemma ohittaa fordfocuksen, eikä jätä tilaa mutkan ulostulossa.

Videotodiste:


Fordfocukselta ei poisteta kymmenen sekunnin aikarangaistusta. Fordfocus kääntää nollafemman eteen, ja osuman johdosta oikaisee mutkan ja saa rangaistuksen. Täten rangaistus on aiheellinen.

Videotodiste:


TheNoose94 ei saa rangaistusta osumasta teemu20:n kanssa. Ohitus on sääntöjenvastainen, mutta Noose antaa sijan takaisin.

Videotodiste:


Teemu20 ei saa rangaistusta osumasta TheNoosen kanssa. Teemu20:n etusiipi on rikki, jonka johdosta hän joutuu jarruttamaan mutkaan aiemmin.

Videotodiste:

https://youtu.be/SzaspZnk9b0?t=522

Nollafemma saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä osumasta Zumpin kanssa. Nollafemma on menossa varikolle, jonka takia ei jarruta normaalissa jarrupaikassa, mutta on kuitenkin täysin vastuussa osumasta.

Videotodiste:

https://youtu.be/ew108H1Ncfk?t=56

Nollafemma saa +5 sekuntia ja yhden rangaistuspisteen osumasta Zumpin kanssa. Nollafemma tulee mutkaan ylikovaa ja osuu Zumppiin. Aikarangaistukset pudottavat nollafemman sijalle 10.

Videotodiste:

https://youtu.be/ew108H1Ncfk?t=105

Nollafemma ei saa rangaistusta osumasta Simon kanssa. Simo ajaa tilanteessa niin pieneen tilaan, että nollafemmaa ei voida pitää täysin syyllisenä osumaan.

Videotodiste:

https://youtu.be/ew108H1Ncfk?t=406

Zumppi lähtee seuraavaan kisaan viisi ruutua korkeammalta kuin aika-ajon perusteella lähtisi. Zumppi sai edellisessä kisassa aiheettoman viiden lähtöruudun rangaistuksen, joka hyvitettiin vahingossa kahteen kertaan. Tämän johdosta Zumppi lähti kisaan viisi ruutua huonommalta sijalta kuin olisi kuulunut.
 

Thuto

Member
Ranskan kisan rangaistukset:

Kuljettaja: Nuutti93
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: 8.->11.
Video:
Kuljettaja: Nuutti93
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Toisen kuljettajan pakottaminen ulos radalta
Sijoitus: 8.->11.
Video:
Kuljettaja: Huhtari
Tuomio: varoitus
Rike: Toistuva laidasta toiseen seilaaminen suoralla
Sijoitus: Ei muutosta
Video:
Kuljettaja: Ardduxi
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Estäminen aika-ajoissa
Sijoitus: Ei muutosta
Video:
Kuljettaja: Huhtari
Tuomio: Kokonaisajan korjaaminen
Rike: Peli näyttää väärää kokonaisaikaa
Sijoitus: 9.->8.
Video:
Salmonpiken rangaistuspistemäärä on 25, joten salmonpike kärsii kisakiellon seuraavassa kilpailussa.
 

Thuto

Member
Iso-Britannian kisan rangaistukset:

Video: Kuljettaja: Zumppi
Tuomio: Ei rangaistusta
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: sammyt76-samijtu
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Pakottaminen ulos radalta
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: Zumppi
Tuomio: 10 sekunnin aikarangaistus poistetaan
Rike: Aiheeton aikarangaistus
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: Janetzki75 ja ER_nolla
Tuomio: Ei rangaistusta
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: ER_nolla
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta

Video: https://youtu.be/ued7j0nDccE?t=38
Kuljettaja: ER_nolla
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta
 

Thuto

Member
Pahasti myöhässä mutta tässä tulee.
Saksan kisan rangaistukset:

Video: Kuljettaja: V_tunLuppakorva
Tuomio: Ei rangaistusta
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: AkiLasseAntti_3
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: 9. -> 10.

Brasilian kisan rangaistukset:

Video: Kuljettaja: FEARLYY_
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: Ei muutosta

Video: Kuljettaja: Ozone_Teemsed
Tuomio: +5 sekuntia ja yksi rangaistuspiste
Rike: Kolarin aiheuttaminen
Sijoitus: 1. -> 3.

Video: Kuljettaja: Ozone_Teemsed
Tuomio: +5 sekuntia
Rike: Estäminen aika-ajossa
Sijoitus: 1. -> 3.
 

Kirai

Toimitus
Alkaakos teillä koska uus kausi?

Tällä hetkellä KFIN-sarja on tauolla ja odotellaan uutta peliä ilmestyväksi. Piakkoin sen julkaisun jälkeen varmasti sarja taas starttaa. Suomi-Sarjassa pyörii jotain kisoja edelleen, jos et siellä vielä mukana ole.
 
Ylös Bottom