Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

V for Vendetta

-mic-

Well-Known Member
Tämmöinen elokuvajainen näyttäs olevan tuloillaan, pohjautuen Alan Mooren ja David Loydin
graafiseen novelliin. Ihan mielenkiintoiselta projektilta kuulostaa. Tuottajana Joe Silver, ohjaaja
James McTeigue hääräilly mm. Matrixien ja uusien Star Warsien taustoilla (hyvä vai huono :rolleyes: )
ja soppaa hämmentämässä myös Wachchovski bros.

Sarjakuvaan en ole tutustunut, mutta Alan Mooren "Watchmen" on kyllä vakuuttava.
Ja jos ei muuta ni ainaki Natalie Portman näyttää aikas söpikseltä kaljuna :D

Set against the futuristic landscape of totalitarian Britain, V For Vendetta tells the story of a mild-mannered young woman named Evey (Natalie Portman) who is rescued from a life-and-death situation by a masked vigilante known only as V. Incomparably charismatic and ferociously skilled in the art of combat and deception, V ignites a revolution when he detonates two London landmarks and takes over the government-controlled airwaves, urging his fellow citizens to rise up against tyranny and oppression. As Evey uncovers the truth about Vs mysterious background, she also discovers the truth about herself and emerges as his unlikely ally in the culmination of his plot to bring freedom and justice back to a society fraught with cruelty and corruption.

poster_1.jpg
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

-mic- sanoi:
Sarjakuvaan en ole tutustunut, mutta Alan Mooren "Watchmen" on kyllä vakuuttava. Ja jos ei muuta ni ainaki Natalie Portman näyttää aikas söpikseltä kaljuna :D

Leffahan tulee Yhdysvalloissa ulos viides marraskuuta, ja samoihin aikoihin alkuperäinen albumi tullaan julkaisemaan myös suomeksi (tosin nimeä ei ole päätetty).

Mutta mitäpä tässä voisi sanoa varsinaisesta leffasta... V for Vendetta on yksi sarjakuvamaailman arvostetuimpia teoksia, mutta ikävä kyllä keräämieni tietojen perusteella tuota alkuperäistä tarinaa tullaan pehmittämään aika paljon. Mm. Iso-Britanniaa hallitseva armoton fasistiryhmä on korvattu natseilla. Lisäksi joitakin V:n sarjakuvassa tekemiä terroritekoja on huhujen mukaan poistettu, joukossa mm. Lontoon metrotunnellin räjäytys. Muutenkin V:stä yritetään tehdä trailerin perusteella "sankari" mitä hän ei ole todellakaan ole alkuperäisessä sarjakuvassa (hän on lähes yhtä hullu kuin se yhteiskunta jota hän vastustaa).
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

En tiedä sarjakuvasta mitään, mutta joulun alla julkaistu uusin traileri nosti tämän elokuvan aivan odotuslistan kärkipäähän. Aivan uskomattoman tyylikkään näköistä menoa ja toivottavasti sisältöpuolikin on kunnossa. Julkaisu on siirtynyt maaliskuun 17. päivään.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

"Remember, Remember the Fifth of November
The Gunpowder Treason and Plot
I know of no reason why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot"


Kävin perjantaina 17.3.2006 katsomassa ennakossa V for Vendetta. Leffa perustuu Alan Mooren käsikirjoittamaan ja David Lloydin piirtämään sarjakuvaan ja rainan käsikirjoitus on Matrixin tehneen Wachowskin veljeksien käsialaa.

Englannissa on vallassa totalitaarinen hallinto, jota johtaa kansleri Sutler. Kaikki on valtion säätelemää ja tarkkailemaa (inspiraatiota on aivan varmasti haettu Hitlerin Saksasta). Kuvioita tulee sotkemaan Guy Fawkes -naamiota käyttävä mustiin pukeutuva veitsien käyttämisen hallitseva mies, jolle ei anneta koko leffan aikana mitään muuta nimeä kuin V (syykin tähän selviää kuluvan 135 minuutin aikana). Heppu on kuitenkin ilmeisen sivistynyt ja älykäs taistelutaitojen lisäksi. Niin sanottuna kirjaviisaana tämä yksityiskohta vaikutti minuun eniten.

Jos nyt täytyisi vain lyhyesti luonnehtia kokemusta niin se olisi yksi sana: upea.

Kokemuksia V for vendettasta?
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Suosittelen vahvasti tutustumista alkuteokseen, joka on parhaita koskaan julkaistuja sarjakuvaromaaneja. Suomeksi se on hiljattain julkaistu nimellä V niin kuin verikosto (samoin kuin elokuva). Albumia ei tietääkseni ole saatavilla kivijalkakaupoissa (muutamaa erikoisliikettä kenties lukuunottamatta), vaan se on tarjolla ainoastaan postimyyntinä:
http://www.egmont-kustannus.fi/nayta_uutinen.phtml?id=1640

Lyhyt esittely Jussi Ahlrothin Rajatapauksia-blogista:

V for Vendetta ilmestyi tänä syksynä suomeksi nimellä V niin kuin Verikosto. Kustantaja, Egmont, on tehnyt upeaa jälkeä. Albumi on kovakantinen, arvokkaan oloinen laitos. Sen värit ovat kirkkaat ja paperi laadukasta.
Piirtäjä David Lloyd vieraili hiljattain Suomessa Sarjakuvafestivaaleilla. Saatuaan kirjan käteensä hän sanoi “nyt värit ovat viimeinkin niin kuin pitää”. Englanninkieliset painokset on tehty huonolle paperille, eikä elokuvamaisen kelmeä väritys ole päässyt niissä koskaan oikeuksiinsa.

Moore ei käyttänyt sarjakuvassaan lainkaan ns. “ajatuskuplia” ja ruutujen tapahtumia selittäviä laatikoitakin rajoitetusti. Näin teoksen kerronta on hyvin elokuvamaista, dialogin ja kuvien dynamiikan varassa liikkuvaa. Mooren tarinassa on Robin Hoodin, Orwellin 1984:n sekä Prisoner-tv-sarjan henkeä.

http://blogit.hs.fi/ahlroth/?p=19
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Kävin eilen katsomassa ennakon, ja täytyy sanoa, että hieno leffahan on hienosta sarjakuvasta saatu tehtyä. Joitain muutoksia alkuperäisteokseen on tehty, mutta sehän nyt kuuluu asiaan.

Hauskaa sinänsä, että tässä viikon sisään on tullut katsottua kolme poliittisesti hyvinkin kantaaottavaa elokuvaa (München, Syriana, V). Tai no, ei kai tuossa mitään hauskaa ole, mutta kovasti näyttää olevan poliittista sanomaa sisältävien leffojen buumi käynnissä.

VfV:ssa tuo sanoma ei ole edes kovin peitelty, leffa sisältää todella suoria heittoja nykyisen Irakin sodan masinoijien suuntaan, siinä puhutaan "Amerikan sodasta" ja viitataan Condy RIcen käyttämään newspeakiin ("rendition"), julisteissa näkyy hakaristin vieressä teksti Coalition of the Willing ja uutisklipeissä vilahtelevat lintuinfluenssat ja terrori-iskut. Wachowskit kuulemma eivät ole vallan otettuja presidenttinsä toimista, ja antavat sen näkyä tässä elokuvassa.

90-prosenttisestihan tämä elokuva on puhetta, mutta teatterissa tämä kannattaa nähdä varsinkin viimeisen kymmenen minuutin takia.

Sarjakuvaan verrattuna elokuva on terävämpi. Sarjakuva on hyvin yleisellä tasolla fasismia ja pelon yhteiskuntaa vastustava, leffa taas kritisoi nimenomaan nykyistä britti- ja amerikkalaishallintoa. Erinomaisia teoksia ovat kuitenkin molemmat.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Hienoa kuulla, että elokuva toimii muutenkin kuin visuaalisesti... Pitää itsekin käydä ensi viikolla katsastamassa kyseinen elokuva. Toivottavasti elokuva täyttää odotukset, jotka ovat tällä hetkellä suhteellisen korkealla...
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Olin eilen katsomassa ennakon, ja täytyy sanoa että olihan se V ihan menevä pätkä, vaikkei odotukset kovin korkealla olleetkaan.

Wachowskit ovat nimittäin kirjoittaneet yllättävän tärkeän elokuvan. En tiedä millä tavalla sarjakuva näitä asioita käsitteli kun en ole sitä lukenut, mutta elokuvassa onnistuttiin hyvin peilaamaan tämän hetken asioita ja muun muassa jenkkihallintoa. Ei tässä mitään kovin mullistavaa esitellä, mutta aika toimivaa vallankumous-aatetta tässä pohdittiin kuitenkin.

Vaikka elokuva onkin tärkeä, ei se silti ole täydellinen. Välillä huomaa, että kässärin ovat tehneet samat tyypit joiden takia joutui kuuntelemaan mukatärkeitä jaarituksia Matrixin jatko-osissa, kun elokuva jumittaa alun jälkeen eikä tahdo oikein päästä asiaan. Myös pari ylidramaattista kohtausta työnsi hieman luotaan.
Toimintakaan ei aina täysin vakuuttanut vaikka joitain siistejä puukkojuttuja löytyikin veren lentäessä tyylikkäästi. Silloin V oli väkivaltaviihdettä parhaimmillaan.

Leffa kuitenkin onnistuu nousemaan lopussa jumituksestaan ja viimeiset parikymmentä minuuttia olivat jo todella vaikuttavia. Olisivat varmaan olleet vaikuttavimpiakin, jollei joku mainosmies olisi keksinyt, että pilataanpas loppu kaikilta mainostamalla leffaa paljastamalla leffasta vain loppu! No, ei se todellakaan pilalle mennyt, mutta jäi vaan ihmetyttämään miksi noin hieno loppu pitää näyttää joka mainoksessa.

Hyvä leffa, kannattaa katsoa varmaan teatterissa. ***1/2
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Tulin juuri katsomasta kyseistä elokuvaa ja täytynee ilokseni todeta, ettei elokuva pettänyt odotuksia. Varsin onnistunut toimintapläjäys kyseessä, jossa on mukana myös ideaa ja aika ajoin varsin toimivaa yhteiskuntakrittiikkiä. Ei nyt varmastikaan mikään maailman tärkeimmistä elokuvasovituksista, mutta erinomaista viihdettä kaiken kaikkiaan. Ja ainakin henkilökohtaisesti nautin elokuvasta paljon, koko rahan edestä.

Näin hetimiten: 4/5
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Aika pienin odotuksin lähdin elokuvaan, joten oli siinä mielessä tosi positiivinen yllätys. En oikein ymmärrä, miksi elokuva kerää niin kovaa kritiikkiä, tosin kyllä siellä amerikanpäässä ollaan keskitytty ihan vääriin asioihin, kuten "ketä elokuva kritisoi" ja "miten se nyt sai noi kaikki maskit tehtyä". Hyvä leffa, ****
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Remember, remember, the fifth of November, The gunpowder treason and plot. I know of no reason why gunpowder treason should ever be forgot.

Odotukset olivat korkealla ja ilokseni voin todetä niiden ylittyneen aika reilustikin. Kaikki näyttelijät olivat hyviä mutta erityismaininta täytyy antaa Hugo Weavingille jonka näyttelemisen ja valaistuksen taitavan käytön ansiosta V:n maski tuntuu elävältä. Weavingin ääni oli myös aivan omiaan V:lle.

Taisteluita tässä oli sopivasti eikä niissä oltu sorruttu turhaan CGI-kikkailuun. Näyttäviä liikkeitä mahtavasti toteutettuna. Taisteluilla ei kuitenkaan ole pääpainoa elokuvassa ja hyvä niin. Juonihan tässä se pääasia kuitenkin oli ja se(kin) oli toteutettu oikein hyvin. Oli sopivasti syvyyttä ja hyviä yksityiskohtia (myös lintuinfluenssa mainittiin pikaisesti). Kyseessä on varmasti tärkein sarjakuvafilmatisointi aiheensa puolesta. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle historiaan kun löytyy aika pitkälti elokuvan yhteiskuntaa vastaava maailma. Eikä tätä kovinkaan vaikea ole verrata nyky-yhteiskuntiinkaan tietyissa maissa. Itse V on helppo nähdä niin terroristina kuin vapaustaistelijanakin, näkökulmasta riippuen. Tämä on seikka, jota tuotiin elokuvassa erityisen hyvin esille mutta ei kuitenkaan alleviivattu liikaa.

Visuaalisesti VfV on lähellä täydellistä. Sopivan synkkä tunnelma on saatu jo kuvallisen annin pohjalta aikaiseksi sortumatta kuitenkaan ylilyönteihin. Myös äänipuoli oli kohdallaan elokuvassa. Soundtrack toimi hyvin eikä missään vaiheessa hallinnut elokuvaa vaan toimi lähinnä fiilisten nostattajana. Mieluusti sitä kyllä ilman elokuvaakin kuuntelisi. Pisteet Dario Marianellille.

En tästä miettimälläkään löydä kovinkaan huonoja seikkoja. Muutamia hieman kömpelösti leikattuja ja toteutettuja kohtauksia löytyi mutta ei mitään kauhean pahaa kuitenkaan. Lisäksi brittiläisyyden korostus alkoi ajoittain vähän huvittaa. Bollocks! Bollocks! Bloody Hell!

Kaikenkaikkiaan aika lähelle täydellistä elokuvaa. Näillä fiiliksillä 5-/5.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Voi hyvä tavaton mikä pätkä. Voi veljet, voi veljet... vieläkin iho kananlihalla. Kannattaa ehdottomasti katsoa isolta kankaalta. HUH!!

****
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Nostelenpa ketjua, vaikkei omat raapustukseni ketjuun mitään kovin mielenkiintoista tuonekaan... Pakko kuitenkin hehkuttaa tätä elokuvaa, vaikkakin näin "myöhässä", kiitos kaupungimme sangen myöhäisen leffojen tänne saannin. :)

En tiennyt V for Vendettasta MITÄÄN kun menin sen ystäväni kanssa katsomaan. En ollut nähnyt edes mainoksia. En ollut siis muodostanut elokuvasta etukäteen mitään mielikuvaa, minulla ei ollut mitään odotuksia, enkä ole alkuperäistä sarjakuvaa lukenut. Kuten arvata saattaa, pätkä iski kuin miljoona volttia.

Hugo Weavingin "esittämä" koodinimi V oli aivan upea hahmo, eikä edustanut sitä tavallisempaa "supersankari" -kategoriaa, vaikka omat kliseensä mukana toki ovatkin. Hahmon suuri viehätysvoima syntyy varmasti siitä, ettei V:tä nähdä elokuvassa ilman, omasta mielestäni aivan upeaa, maskia. Weavingin upea ääni oli loistovalinta herrasmies vapaustaistelija-V:n ääneksi. Harvoin olen elokuvissa ihastunut niin paljon jonkun ääneen, kuin nyt. V:n vaivatonta sanailua oli todella hienoa kuunnella. Natalie Portmanin, josta en tiennyt ennen tätä elokuvaa lähes mitään, näyttelemä Evey oli todella onnistunut hahmo, ja Natalie oli osuva valinta rooliin. Myös respektit ainakin sivuunkirjoittaneelta siitä, että Portman antoi ajaa tukkansa roolia varten, vau! Eikä Portman näytä kaljuna ollenkaan pahalta, ei ollenkaan... ;)

Elokuvassa oli jopa yllättävän vähän sitä kuuluisaa "matrixia", mikä oli ainakin itselleni mieleinen asia. Muutenkin toiminta ja itse tarina olivat ainakin omaan makuuni hyvin tasapainossa. Leffa oli sinällään piristävä, etten ole viimeaikoina nähnyt juurikaan poliittisia
elokuvia, jos tätä sellaiseksi voi sanoa. Pitkästä aikaa elokuva, joka pisti minut ajattelemaan mm. maailman nykytilannetta ja lähitulevaisuuttamme. Yleensä hyvän elokuvan merkki, jos se saa katsojan ajattelemaan jotain hieman syvällisempää.

Pakko vielä mainita, taistelukohtaukset olivat kerrassaan hienoa katsottavaa, ja ennen kaikkea niitä ei ollut liikaa, kuten edellä viittasinkin. Oli myös mukavaa, ettei oltu tällä kertaa Amerikassa vaan Iso-Britanniassa. Bollocks:ia ja bloody hell:iä saikin "pariin" otteeseen kuulla. :D

Tämä pätkä aiheutti minulle sellaiset fiilikset, jollaisia en ole saanut piiitkään aikaan elokuvan nähtyäni. Valittamista en keksi oikeastaan mistään. Kenties jonkun kohtauksen sieltä täältä olisi voinut leikellä toisin, mutta se ei nyt maailmaa kaada. Todella nautittava leffa, jonka tullennen hankkimaan omaan DVD-kokoelmaanikin aikanaan.

5-/5 pistettä.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Xbugs sanoi:
Suosittelen vahvasti tutustumista alkuteokseen, joka on parhaita koskaan julkaistuja sarjakuvaromaaneja. Suomeksi se on hiljattain julkaistu nimellä V niin kuin verikosto (samoin kuin elokuva). Albumia ei tietääkseni ole saatavilla kivijalkakaupoissa (muutamaa erikoisliikettä kenties lukuunottamatta), vaan se on tarjolla ainoastaan postimyyntinä

Tähän nyt semmoinen täsmennys että kyllä tuota sarjakuvaa (ainakin nyt) on saatavilla esim. Suomalaisista Kirjakaupoista.

Suomenkielinen painos on poikkeuksellisen hienoa työtä - kovakantinen, paperi kunnollista ja väritkin erinomaiset. Hinta on parikymppiä ("ovh" jotain neljäkymppiä, ja postimyynnissäkin toi oli käsittääkseni kalliimpi). Tätä voi kyllä suositella.

Onko kukaan, jolle sarjakuva on ollut tuttu entuudestaan, nähnyt elokuvaa? Mitä mieltä leffasta siltä pohjalta?
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished, as the once vital voice of the verisimilitude now venerates what they once vilified. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified, and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose vis-à-vis an introduction, and so it is my very good honor to meet you and you may call me V.

Suomentaja parka. :eek:

4/5 \o/
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Leo Stenbuck sanoi:
Tuolla on ainakin aika kriittinen arvostelu elokuvasta, kaverilta joka fanittaa V:tä.

Tattista. Asiallinen juttu oli tuo. Vähän odottelinkin jotain tuonsuuntaista.... no, pitää tuo kuitenkin kait jossain vaiheessa katsoa vaikka DVD:nä.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005?)

Chemo sanoi:
Tattista. Asiallinen juttu oli tuo. Vähän odottelinkin jotain tuonsuuntaista.... no, pitää tuo kuitenkin kait jossain vaiheessa katsoa vaikka DVD:nä.
DVD:llä menettää kyllä melkoisesti, mikäli ei omista kunnollista kotiteatteria. Audiovisuaalisuuden varaan oli rakennettu sen verran paljon.
 
Vastaus: V for Vendetta (2005)

Muuten ihan ok pätkä, mutta loppu oli kyllä naurettavan epäuskottava. Kuvaus, toteutus, näyttelijät (etenkin Hugo), musiikki ja ideakin toimi, mutta loppumarssi oli aika farssi. Dominokohtaus sai aikaan kylmiä väreitä. Vähemmän toimintaa kuin odotin, muttei välttämättä huono juttu. Keskittyy enemmän ajattelun voimaan. 3/5
 
Vastaus: V for Vendetta (2005)

Katselinpa tämän.. aika pitkälti olen samaa mieltä tuon aikaisemman linkin arvion kanssa. Ei suoranaisesti huono leffa, muttei alkuperäisen sarjakuvan tasoa nähnytkään. Evey oli tyystin erilainen hahmo alussa, eikä yhteiskunnan fasistisuus tässä juuri heijastunut - pettymys heti ensivaikutelmaksi.

Ne, jotka ovat vain nähneet elokuvan mutta eivät lukeneet sarjakuvaa, tykännevät enemmän. "Hei, pedofiilipappi - hienoa että tämmöinen voidaan näyttää elokuvassa" (vrt. toistuvat pedofiiliskandaalit kristillisissä ryhmissä). Mutta sarjakuva vaan oli tuhat kertaa väkevämpi: siinä missä elokuvassa kirkonmies delaa tylsästi myrkkyyn, käydään sarjiksessa läpi öylätin (muka) muuttuminen kristuksen ruumiiksi - mutta päätyessään papin mahaan, on myrkytetty öylätti todellakin edelleen myrkytetty öylätti joka tappaa, eikä palanen Jesseä.

Hollywood mikä Hollywood. Valitettavasti. Annetaan nyt kuitenkin 3/5.
 
Ylös Bottom