Ylläpidon antamat jäähyt ja sääntötiedotteet (ei muuta keskustelua!)

Keskustelu osiossa 'Palautteet ja tiedotteet' , aloittajana XShava, 13.01.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  KonsoliFIN Foorumin säännöt
  1. Tärkein sääntö: huono käytös elämässä on huonoa käytöstä keskustelufoorumeilla. Asiaton käyttäytyminen voi johtaa sanktioihin, joita foorumilla ovat viestin muokkaaminen tai poistaminen ja/tai käyttäjän sulkeminen keskustelufoorumeilta (eli bannaaminen) joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Asiatonta käyttäytymistä ovat muun muassa alustakohtainen kiihkomielisyys ja loanheitto, valheellisten tietojen levittäminen sekä yleinen häiriköinti. Erityishuomiona kaikenlainen rasistinen viestintä sekä kansanryhmää vastaan kiihottaminen on jyrkästi kiellettyä.

  2. Yhteenottoja voi tälläkin foorumilla joskus tulla, mutta silloinkin riitelevät asiat, eivät ihmiset. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on kiellettyä ja jatkuessaan johtaa sanktioihin. Kukaan täällä keskusteleva ei kuitenkaan ole konsoli tai pelisarja, joten jos joku ottaa itseensä kriittisen keskustelun vaikkapa Playstationista, Zeldasta tai Microsoftista, se on tämän henkilökohtainen ongelma. Tällöin kannattaa rauhoittua ja palata keskusteluun myöhemmin. Takaisinkin voi toki vastata, jos sen osaa tehdä rakentavasti ja fiksusti.

  3. Kiroilemista suvaitaan tiettyyn rajaan asti; täydellistä kieltoa ei ole. Itsetarkoituksellinen kiroilu johtaa sanktioihin.

  4. Piraattipeleistä, konsoleiden modaamisesta piraattipelien pelaamiseksi ja kaikesta tekijänoikeuksien loukkaamiseen tähtäävästä toiminnasta keskustelu on kielletty. Aluelukittujen pelien pelaamisesta eurooppalaisilla laitteilla saa keskustella.

  5. Osto- ja myynti-ilmoituksille on varattu omat alueensa, joilta ei lipsuta. Huuto.netissä tai muilla Internetin kauppapaikoilla myynnissä olevista tavaroista ei puhuta KonsoliFINin osto/myynti-palstoila. Niistä saa mainita keskusteluketjuissa, jos maininta sopii asiayhteyteen. Moderaattorit päättävät sopivuudesta, joten epävarmoissa tilanteissa on parempi soveltaa pidättyvyyttä. Rikkomuksista tätä sääntökohtaa vastaan ilmoitetaan myös ao. kauppapaikan ylläpidolle.

  6. Kauppa-alueilla ei sallita Huuto.net-mainostusta, eikä promo/lehdistöversio/piraatti/mod/warekauppaa. Kielto on kokonaisvaltainen ja koskee edellämainittujen pelitavaroiden myyntiä, ostoa sekä vaihtoa

  7. Rikolliseen toimintaan yllyttävä keskustelu on kielletty. Koskeemm. toisen omaisuutta, henkilön koskemattomuutta kuin kansanryhmää vastaan kiihottamista. Rasismia ei

  8. Asiattomasta käytöksestä yleensä huomautetaan ennen bannaamista, sekä henkilökohtaisesti, että julkisesti. Erittäin törkeissä tapauksissa bannaaminen voi tapahtua varoittamatta.

  9. KonsoliFIN pidättää myös oikeuden muuttaa näitä sääntöjä milloin tahansa aiheuttamatta mitään korvausvelvollisuutta käyttäjille ja muille tahoille, joiden katsotaan puolestaan hyväksyneen kaikki sääntöihin tehdyt muutokset, mikäli he ovat jatkaneet KonsoliFINissä sääntömuutosten jälkeen. Uusista säännöistä ja käyttöehdoista tiedotetaan aina KonsoliFINin keskustelualueella.

  10. Päivämäärällä 5.4.2007 todetaan yleistä viihtyvyyttä ajatellen sopimattomaksi käyttää omassa allekirjoituksessa (sigussa) toisten jäsenten keskustelualueella tai uutiskommenteissa kirjoittamia tekstejä missään muodossa; niin tekstinä kuin linkkinäkään.

  11. Allekirjoituksissa käytetyt QUOTE ja SPOILER -taget huonontavat viestien luettavuutta. Tästä johtuen päivämäärällä 15.8.2007 yritämme tulla toimeen ilman että kyseisiä tageja käytämme allekirjoituksessa. Ylläpito poistaa jatkossa nämä ilman ennakkovaroitusta ja asiasta huomautetaan tämän säännön puitteissa. Sama koskee allekirjoitukseen liitettäviä kuvia, jotka heikentävät yleistyessään koko foorumin luettavuutta. Lisäksi allekirjoituksen fonttikoko ja tekstimäärä on hyvä pitää maltillisissa puitteissa. Ylipitkät monen rivin allekirjoitukset pyydetään lyhentämään jäsenen toimesta tai vaihtoehtoisesti ne lyhennetään kohtuullisempaan muotoonsa automaattisesti.

  12. Tarjouslinkkeihin sisällytetyt henkilökohtaiset affliction-kytkyt pitää jatkossa näkyvästi mainita. Piiloaffi-linkit ja yleinen linkkispämmäys ovat kiellettyjä. Allekirjoituksessa ko. linkit ovat rajatussa määrin sallittuja, mikäli ovat siistissä muodossa kohdan 10 mukaisesti. Ohje astuu voimaan 21.11.2007.

  13. KonsoliFIN / PlaystationFIN / XboxFIN ja NintendoFIN -nimet ovat kaikissa variaatioissaan rajattu vain sivuston ylläpitäjien käyttöön virallisten turnausten järjestämistä ja osallistumista varten sekä mahdollisten väärinkäytösten välttämiseksi. Tämä huomio uutta klaaninimeä itselleen valitseville ja muille KonsoliFIN-nimen käyttöä harkitseville.

  14. Päivämäärästä 10.12 alkaen jäseniltä toivotaan erityistä huomiota keskusteluaiheessa pysymiseen. Otsikkoaiheesta ohikeskusteleminen (eli OT / offtopic) on vain tapauskohtaisesti hyväksyttävää. Mikäli esimerkiksi esität aiheen ohi laajemman kysymyksen tai näkökulman, siitä kannattaa suosiolla tehdä oma ketju. Tätä ennen kannattaa vielä tarkistaa nykyiset keskustelupuut, jos oma postaus sinne sopii. Kaikissa tapauksissa ylläpito voi poistaa, siirtää tai muokata irralliseksi katsomansa OT-viestit alkuperäisen ketjusisällön suojelemiseksi. Aiheessa kannattaa siis pysyä.

  15. Päivämäärästä 18.3.2011 alkaen käyttäjiltä vaaditaan erityistä huolellisuutta keskustelualueen tarjoamien lisätoimintojen sekä ominaisuuksien käytössä. Koskee muun muassa "Suosittele"-painiketta, jota on tarkoitus käyttää vain asiapitoisten ja informatiivisten viestien kohdalla, ei esimerkiksi vinoilumielessä, huvin vuoksi tai spämmäystarkoituksessa.

  Yksityisviesteinä käyttäjille annettavat huomautukset

  Moderaattorit voivat lähettää huomautuksen epäsopivasta tai epätoivottavasta käytöksestä sääntöjä rikkovalle tai muuten tökeröille kirjoittelijoille. Ilmoitukset sääntörikkeistä annetaan huomautuksen tai varoituksen muodossa.

  Huomautus on yksinkertaisesti muistutus käyttäjälle siitä, että foorumilla on tietty käytöskoodi, jota jokin kirjoitus on rikkonut. Huomautus on pehmein tapa puuttua kirjoitustapaan, ja sen tarkoituksena on vain herättää huomautettu käyttäjä noteeraamaan säännöt ja etiketti.

  Varoitus on seurausta useammasta sääntöjä rikkovasta postauksesta tai yhdestä tavallista törpömmästä viestistä. Varoituksen yhteydessä käyttäjälle annetaan aina rikepisteitä, joita tarpeeksi kerännyt käyttäjä suljetaan foorumilta määräajaksi tai pysyvästi.
  • Järjestelyn tarkoituksena on selkeyttää eri ketjujen sisältöä ja pyhittää esimerkiksi tämä ketju vain ylläpidon tiedotteille. Näin jäsenet bongaavat kaikki viralliset ilmoitukset täältä ilman ylimääräistä kahlaamista.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.05.2011
 2. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  Vedoten kohtaan 7. Jäsen D3V1L666 bannitty pysyvästi 4 -viestin jälkeen. Jokaisessa viestissä saman foorumin linkki 4 -eri keskustelussa.

  Omia sivujaan/foorumejaan saa mainostaa esim täällä

  hyviä www-osoitteita

  tai täällä.

  Käyttäjien omat peliaiheiset sivut

  Ei mielellään muissa aiheissa, eikä varsinkaan useassa keskustelussa lyhyen ajan puitteissa. Eikä varsinkaan toisten myynti ilmoitukseen laiteta viestiä omista sivuista, kuten tämä sankari teki.
   
 3. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  Nimimerkki AnkanPerse sai palkinnoksi esimerkillisestä käytöksestään kahden kuukauden jäähyn. Raadin vakuuttivat kuolemattomat lausahdukset, kuten:

  "Syökää kananpaskaa pellet :(" (http://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php?p=433263#post433263)

  ja

  "Nyt taitaa porukka olla hukassa :( mitä tehdään pelikonsolilla? no vittu pelataan.yks vitun hailee vaikka kosolissasi olis tuhat mummoa ja viistoista kissan poikasta kuhan pelit on hyviä.se on totta..." (http://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php?p=433246#post433246)

  Bannaamisesta ei varoitettu etukäteen, koska käyttäjän esiintymisestä ei voinut löytää minkäänlaista pyrkimystä täydellisten pohjanoteerausten välttämiseen. Pidettäköön mielessä, että säännöistä tärkein on tuo hyvien tapojen noudattaminen, ja luokattomalla trollaamisella saa palamaan rauhallisemmankin moderaattorin käämit.
   
 4. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  Nimimerkki ENGINESSQ bannitty ekan viestin jälkeen. Syy selvinnee kaverin(botin) viestistä.  Edit: Ja nimimerkki mgladstonez bännitty sähköpostivermennusta odottaessa. Sama syy.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.01.2007
 5. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  tusoun bannitty pysyvästi. Englanninkielinen kauppailmoitus.
   
 6. Oliver

  Oliver KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  *offline*
  PSN:
  OliverFIN
  Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

  Bannattu myös herran uusin tunnus, Xbox 360.
  Jos vielä tekee uuden tunnuksen, siirrytään kovempiin ja pysyviin toimiin.
   
 7. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Lisäys sääntöihin.
   
 8. Jooseppi

  Jooseppi New Member

  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Miksi?
   
 9. nothing

  nothing Active Member

  XBL:
  Notinki
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Mielestäni hyvä kysymys. Jos itse viitsii laukoa jotain niin legendaarista, että sen joku haluaa siguunsa ikuistaa, niin mielestäni siinä ei mitään vikaa.
   
 10. Jumala

  Jumala Member

  PSN:
  A-Karma
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Keneenkään tiettyyn henkilöön viittaamatta, on lapsellista sanoa tiettyjä asioita, mutta vahingon kierrättämistä (lue: turhaa) on jatkaa asiaa vielä senkin jälkeen, kun asian olisi voinut jo lopettaa. Toisin sanoen toista ihmistä loukkaamaan pyrkivä toiminta ei ole suotavaa, kuten ohjeessa sanotaan, yleistä viihtyvyyttä ajatellen. Myöskään, hyvien tapojen mukaisesti, ei ole mukavaa pyrkiä saattamaan toista osapuolta naurunalaiseksi; jokainen moiseen asemaan pyrkivä onnistunee halutessaan siihen itsekin.
   
 11. olge

  olge New Member

  XBL:
  olgeFIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  En muista kenellä, mutta jollain oli siguna joskus Lloopen kuolematon heitto. Taisi olla tyyliin "Olen warettaja, ja ylpeä siitä -Lloope" Hauskahan tuo oli. Vai muistanko aivan väärin?
   
 12. gefilus A

  gefilus A New Member

  XBL:
  Eibou
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Xbugsilla olisi Nisun heitto ainakin.
   
 13. Zoukka

  Zoukka New Member

  PSN:
  zoukka_FIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Rautaverho kiristyy. Kohta täällä ei saa enää nauraa toisten mokailuillekaan :eek:
   
 14. Baron

  Baron Active Member

  PSN:
  BaronFIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Nisu tuskin sitä tarkoitti miksikään hyväksi heitoksi, mutta Bugs halusi sen nyt väen väkisin vääntää sellaiseksi.
   
 15. Vinnie

  Vinnie Active Member

  XBL:
  VinnieFIN
  PSN:
  Vinnie_FIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  jossei ylläpidon linjaukset miellytä, perusta oma foorumi ;)

  mielestäni tämä on vältttämtäön lisäys sääntöihin. koska allekirjoituksissa on menty
  jo henkilökohtaisuuksiin pitkin kevättä.
   
 16. Zoukka

  Zoukka New Member

  PSN:
  zoukka_FIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  No huhhuh...
   
 17. Paavi

  Paavi Moderator

  XBL:
  Paavi
  PSN:
  Paavi
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Kuulin juttua, että moderointikeskustelulle olisi oma triidikin keksitty, eix jea?
   
 18. Zoukka

  Zoukka New Member

  PSN:
  zoukka_FIN
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt & Jäähyt

  Säännöistähän tässä minusta vielä puhuttiin eix jea ?
   
 19. AnkanPerse2

  AnkanPerse2 New Member

  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  Kuinka pitkä se 2 kuukautta on suurin piirtein :(
   
 20. Cubase

  Cubase KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  Smiis
  PSN:
  SmiisTheMachine
  Vastaus: KonsoliFIN Foorumin säännöt

  Bannit venähtivät vahingossa hieman pidemmiksi. Nyt ne on poistettu, joten tervetuloa takaisin! Toivottavasti viihdyt. :)
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.

Jaa tämä sivu