Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo 3DS

Vastaus: Nintendo 3DS

Loputkin roinat tulivat ja tänään olen testaillut Super Monkey Ballia. 3D toimii tässä aika hyvin, mutta itseltä vaatii totuttelua pysyä riittävän kaukana ruudusta. Väkisin meinaa vaivihkaa hivuttautua lähemmäksi ja sitten näkyy haamukuvia. Peli itsessään on ihan hauska, mutta ainakin alkupuolella turhan helppo. Harmittavasti 3DS-versiosta on myös jätetty Monkey Target -minipeli pois.

Face Raidersia myös pelaillut lisää ja on se vaan hauska. Kun Killzone 3:n kansi, Dr. Phil ja AT-ST hyökkäävät kimppuun, ei voi olla hymyilemättä.

Alanäytön pienet nuhjut lähtivät isopropanoli-vesi -seoksella pyyhkimällä hyvin pois ja sain suojakalvon paikalleen, nyt voi antaa laitteen myös veljenpojille testiin. Kameran kuvanlaatu on odotetusti huono, mutta riittävän hyvin valaistussa tilassa 3D-kuvaus toimii ihan ok. Kaiuttimien laatu on puolestaan ollut itselleni iloinen yllätys ja feikki-surround -efekti toimii mainiosti.

Ensimmäinen StreetPass-kontaktikin osui kohdalle matkalla kotoa yliopistolle. Kaiken kaikkiaan 3DS on parin päivän perusteella teknisenä vimpaimena aika yliveto, nyt vaan kaivataan niitä pelejä.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Tuli tuosta päivitysongelmasta mieleen, että itsellekin pukkasi samaa erroria, kun ekan kerran testasin. Sitten huomasin päivitysohjelman kehottavan laittaa laturin kiinni koneeseen "virran riittävyyden takaamiseksi" ja näin myös tein. Sen jälkeen päivitys latautui ongelmitta. Tiedä sitten oliko juuri tuosta kiinni, mutta kannattaa ainakin testata.

Pitkät pätkät luin samasta aiheesta kansainvälisiltä foorumeilta.
Pitäisi kuulemma Routerin asetuksia hoonailla jne.
Kokeilen kuitenkin mielummin tuota keinoasi, joka kyllä kuulostaa oudolle ratkaisulle :)
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Sääli, että jouduin lähettämään omani huoltoon, jotta vaihtavat kosketusruudun kuolleiden pikselien takia. :( Ensimmäisessä koneessa oli ylänäytössä pölyä ruudun alla ja kuollutta kamaa kosketusnäytöllä. Vein sen takaisin liikkeeseen ja katsastin paikalla kaksi muuta konetta, joissa kummassakin oli tismalleen samoja ongelmia. Toinen taisi olla jopa kertaalleen palautettu kone, koska kannessa oli sormenjälkiä ja manuskoista puuttui puolet. Toivottavasti osaavat huollossa syynätä tilalle virheettömän näytön. 300 eurolla en nimittäin kykene katselemaan yhtäkään mustaa pistettä, joka ei ruudulle kuulu.

Mitä kansainvälisiltä foorumeilta lueskelin, pölyongelmia on ollut liikenteessä. Ilmeisesti vekottimet on koottu kiinalaisessa "puhdastilassa". Omasta laitteesta osui ylänäytön lisäksi myös alanäytöstä yksi silmään. Ei kyllä jaksa pistää huoltoon niin kauan kuin ei kuolleita pikseleitä ole. Tulee mieleen kauhujen huoltokeikka alkuperäisen DS:n kanssa yhden jumiutuneen pikselin takia. Ensin meni ylänäyttö vaihtoon, jonka seurauksena sen sisäpinnalla oli kilo pölyä ja sormenjälkiä. Nooh, tilalle antoivat lopulta upouuden konsolin...jossa siinäkin oli ylänäytössä jumiutunut pikseli ja alanäytössä pölymälli. Ojasta allikkoon :D

Pilotwings tuli noukittua testailuun, kun SF:n mätkintä ei oikein innosta. Eihän tämä tietysti pelinä mullistava ole, mutta mielestäni sopiva esittelemään konsolin 3D-ominaisuuksia. Voi rauhassa lennellä ja ihailla maisemia. Tästäkin olisi saanut kiinnostavamman pelin heittämällä mukaan vaikka parit minipelit, kun kerran Wuhu-saarella ollaan. Vaikkapa tennistä sun muuta, jotka saisi avattua paikan löytämällä.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Yksi Kotakun lukija päätti muokata Assassin's Creed, Mass Effect ja Left 4 Dead -pelikuvia 3D-muotoon. Kotakun sivuilta löytyy linkki lataussivulle, josta pääsee latailemaan noita kuvia 3DS:llä testattavaksi.

Kotakun sivulle pääsee täältä.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Ei sitä vaan pystyny itteeni hillitsemään kun näin nuo pari sivua aikasemmin postatut linkit tonne britti amazoniin. Lopultahan siinä kävi niin, että setti mallia 3DS Aqua Blue, ruudunsuojat, nahkanen Nintendon kotelo ja Ghost Recon: Shadow Wars lähti tulemaan kohti Suomen maata alle 240 eurolla. Nyt vaan sormet syyhyten odotellaan, että milloinkas paketti saapuu kotiin asti.

Tosiaan itsellä suht' pitkä tauko ollut noista nintendon vehkeistä kun NES on viimeisin värkki, joka on tullut omistettua. Siinä välissä on sekä pleikkari ykköset ja kakkoset että boksin kolmekuuskybänen tullu tutuiksi.

3DSään kiinnostus heräsi ihan yht'äkkiä, mutta DS liten ostamista tuli suunniteltua etenkin Chinatown Warsin ilmestyessä. Nyt 3DS tulevista peleistä kiinnosti etenkin Zelda Ocarina of Time ja Snake Eater kun ne tullut missattua ennen. Lisäksi 3D muutenkin vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja 3d-elokuvien katsominen laitteelta kuulostaa siistiltä (ja entäpä Eurosport?). Vanhoja DS-pelejäkin tulee varmaan hankittua ainakin em. GTA ja scribblenauts, joista jälkimmäinen vaikuttaa tosi erillaisesta pelikokemukselta.

Pitää kirjotella analyysiä, ja hyviä ja huonoja puolia, kun laite saapuu allekirjoittaneelle. Tuskin maltan odottaa. :p

Ja ne muut, jotka tilasi kanssa Amazon.co.uk:sta niin kuinka monta arkipäivää kesti paketin saapuminen?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kertokaas te viisaammat, pitäisikö tuon firmware-päivityksen myötä tulla nettiselain ja "store" toimintaan? Sain meinaan pitkällisten taisteluiden jälkeen päivitettyä, selain valittaa edelleen päivityksestä eikä sitä kauppaakkaan näy missään...


Lähetetty iPadista.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Kertokaas te viisaammat, pitäisikö tuon firmware-päivityksen myötä tulla nettiselain ja "store" toimintaan? Sain meinaan pitkällisten taisteluiden jälkeen päivitettyä, selain valittaa edelleen päivityksestä eikä sitä kauppaakkaan näy missään...

Ei tule. Kauppa ja selain ilmestyy joskus ensi kuussa. Tämä firmis toi vain 3D-videoklipin testailuun.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Face Raiders on aika hulvaton ainakin aluksi, en sitten tiedä kuinka kauan jaksaa viihdyttää.
--
Naamat myös aukovat suutaan, iskevät silmää, lällättelevät jne.. Perheen kissastakin sai pahiksen!

Tämä on sinänsä aika mielenkiintoinen kysymys. Itsekin pääsin laitetta vihdoin testailemaan ja kyllähän tuolla Face Raidersilla hupia ja hymyä sai aikaan. Kun oma vauva hyökkää, niin naurattaahan se. :)

Mutta kun peliä on testattu ja esitelty tutuille ja sukulaisille, niin kuinka monta kertaa tuota oikeasti käyttää ns. pitkässä juoksussa? Ja varmaan jossain Applen kaupassa (ja vastaavissa) on about ziljoona vastaavaa "hassua softaa" eurolla tai parilla.

StreetPass on ideana sekin hauska, mutta äkkiä tuntuu että sopii enemmän tuonne Japanilaisiin (ym) suurkaupunkeihin kuin Suomeen, jossa aika harva kantaa DS-konsolia mukanaan.. Hauska idea, mutta miten toimii sitten missäkin.

Tästä päästäänkin tavallaan mun pointtiin: Nintendo saa kyllä tavallaan hyvin vähillä aineksilla sellaisia pieniä innovaatioita aikaan, mutta samalla se myös saa niistä huomattavasti enemmän positiivista huomiota kuin monet vastaavat firmat. On tavallaan ironista sinänsä, että uber-kriittisen pelikansan sulattaa peli jossa kasvot hyökkäävät pienellä ruudulla pelaajaa kohti. Vain Nintendolla onnistuu moinen.

3D-efekti oli ihan toimiva ja ehdottomasti hyvä lisä, mutta kyllä pientä silmien väsymistä yms oli havaittavissa. Varmaan sitä aluksi ei ihan osaa pitää laitetta juuri sillä ideaalilla paikalla kasvoista. Pitkä matka lasittomalla 3D:llä kuitenkin on isoihin televisioihin ja olohuoneisiin jos 3DS:ää on uskominen. Veikkaan, että moni tutustuu 3D-puoleen alussa, mutta käyttää sitten 2D:tä ns. vakavampaan pelaamiseen (jossa sitten saattaa vierähtää useampi tunti pelin ääressä).

Onhan tämän taattua - ja tasan tunnistettavaa - Nintendo-laatua, mutta en itse puhuisi kuitenkaan mistään maamerkistä käsikonsoleiden saralla. Hieman ehkä jäi (omien) odotusten alle. Toisaalta itseä eniten kiinnostavat pelit (RE, MGS, Mariot, Zelda..) ovat vasta tulossa.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Aluekoodeista.. 3DS-pelit ovat siis nyt aluekoodattuja (Eurooppa/Australia).

Mites homma nyt menikään ns. vanhempien DS/DSi-pelien suhteen? Onko 3DS edelleen *niiden suhteen* kuitenkin aluekooditon? Tajusin ettei voi oikein testata kun kaikki pelit Euro-mallia..
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Mites homma nyt menikään ns. vanhempien DS/DSi-pelien suhteen?

Tavalliset DS-pelit toimii edelleen aluevapaasti. DSi-peleistä länsimaiset Pokemon Black/White-versiot toimii ristiin, mutta niihinhän ei jostain syystä laitettu DSi:n mahdollistamaa aluelukitusta.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Aluekoodeista pitää selvittää myös, toimiiko Download Play -ominaisuus aluekoodien yli, eli pystyykö esim. jenkki-3DS:llä imuttamaan demon euro-3DS:n Street Fighter IV:stä.

Vielä ei voi edes tietää, voiko euro-DSista siirtää DSiWare-pelit jenkki-3DS:lle tai toisin päin.

Aluekoodit käsikonsolissa ovat tyhmä idea. Toivottavasti Sonyn NGP näyttää Nintendolle, missä mennään.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

MoonTV:n Pelipoika pyrkii esittelemään ja arvostelemaan 3DS:n ominaisuuksia ja pelejä parhaansa mukaan.
1. osa on vain tuttua jauhantaa itse laitteesta, mutta ensi viikolla alkaa peliarvostelut:
» 3DS:n esittely
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Saako laite jossakin vaiheessa parempia pelejä?
Vain muuttuminen Virtua Boyn kaltaiseksi flopiksi voi estää parempien pelien saapumisen. On (taas) ihan liian aikaista tuomita uutta (käsi)konsolia julkaisuikkunan tarjonnan perusteella.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Vain muuttuminen Virtua Boyn kaltaiseksi flopiksi voi estää parempien pelien saapumisen. On (taas) ihan liian aikaista tuomita uutta (käsi)konsolia julkaisuikkunan tarjonnan perusteella.

Tässä vaiheessa ei tietenkään voi sanoa mitään varmaa 3DS:n tulevaisuudesta, mutta ainakaan konsolin alkutaival ei ole ruusuinen.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Samat tahdit kuin Wiin julkaisussa: kone on mainio mutta julkkaripelit on prrseestä.

Sillä erolla, että DS:n katalogi sisältää huomattavasti enemmän hittejä kuin NGC:n. Ja tästä syystä itsekkin koneen haalin kun ylimääräistä oli. Pikkurahalla saa sellaista timanttia että heikottaa.

Kaverille viisastelin että tekisivät ensin pelit ja kehittäisivät sitten laitteen.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Olen äärimmäisen hämmästynyt, jos Sony ei kopioi StreetPass-toimintoa NGP:en. Vaikka nuo pelit ovatkin yksinkertaisia, kantaa konsolia silti mielellään mukana uusien palapelien ja avustavien sankarien toivossa. Jo Tampereen kokoisessa kaupungissa näyttää toimivan heti julkaisun jälkeen mukavasti. Keskustassa käydessä on useimmiten tullut osumia.

Mutta kyllähän tässä on kieltämättä jo se tilanne, että alkaa odottaa uusia pelejä. Street Fighter (tai muutkaan mätkinnät) ei itseen iske, joten vaihtoehdot on aika vähissä. Shadow Warsia olisi hauska testata, mutta en oikein usko että jaksaisin sitä läpi asti tahkota. Harmillisesti Nintendon toiselle vuosineljännekselle luvatuissa peleissäkään ei ollut oikein mitään jännää Zeldan lisäksi. Steel Diver kiinnosti ennakkoon, mutta tyrmäävät arvostelut ovat hillinneet intoa. Olisivat nyt saaneet edes sen Kid Icaruksen pukata pihalle ennen E3-messuja.
 
Ylös Bottom