Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Alatreon - Nukutus Pommitus!

Arucard-

Member
Hienosti Sleep Bombing suomennettu eikö?

Eli nyt kun on metsästäjät saaneet hipaisun Alatreonin laajasta hyökkäyskuvioista niin laitampa tämän tänne.

Eli mitä Sleep Bombing nyt sitten tarkottaa. No perus idea on että monsu (monsteri), nukutetaan, ja samantien pommit asetetaan kohtaan joka halutaan rikkoa. Useimmiten ensin pää, sitten siivet.
Tämän voi toteuttaa kaikkiin mosuihin, toki osalla on korkeampi vastustuskyky sleep statukseen.

Alatreon on erittäin keikko kaikille status elementeille. Ja siksi sleep on otettu käyttöön. On toki mahdollista tuhota sarvet ja siivet ihan ilman koko sleeppiä. Mutta ei nyt mennä siihen.

Nyt itse asiaan..

VARUSTUKSESTA RIIPPUMATTA JOKAISELLA TÄYTYY OLLA BOMBARDIER SKILLI

(Bombardier skill: 150% damage, eli 50% lisää jokaiseen pommiin)

Syy tuohon on selvä, eli bombardier skill antaa 100% mahollisuuden kaikille pommi kombinaatioille. Eli ei tule sitä kommenttia että ei saanut pommeja tehtyä ku tulikin vaan roskaa.

Kuten varmaan olet jo nyt tajunnut niin questiin täytyy ottaa mukaan materiaalit 8-10 bb+:n.

Seuraavat asiat ovat hieman tarkemmin selostettu varustuksesta:

Ampujat (Gunners):


Suositeltavat aseen osat käytettäviksi (Bowgun):

Blizzard Cannon (Frame)
Aquamatic Needler (Barrel)
Jhen Cannon (Barrel)
Rathling Gun (Stock)

Suositeltavat Armorit:

Uragaan+
Jhen Mohran + (Mutsu/Amagi)

Skillit:
  • Recoil Down +2
  • Precision
  • Status Atk Up
  • Combination +XX%(Riippuu täysin siitä kuinka monta combinaatio kirjaa haluaa ottaa mukaan)

Itemit:

  • Potions
  • Mega Potions
  • Max Potions
  • Life Powder
  • Charms (mihin skilliin nyt satut tarviimaan lisäboostia)
  • Large Barrels x10
  • Gunpowder x10
  • Barrel Bomb L x3
  • Barrel Bomb L+x2
  • Huskberry x10
  • Bone Husk Sx10
  • Sleep Herb x10
  • Sleepy Fish x10
  • Scatterfish x10
  • Parashroom x10
  • Cool Drinks
  • Farcaster (tiukan paikan tullen, tai olet ansassa kun Alatreon nukahti)

Riippuen ampujien määrästä, kavereiden on hyvä ottaa mukaan Sleepyfish x10, Sleep Herb x10 sekä Sleep Ammo LV1. JA mitä varsinaisia ammuksia otetaan mukaan niin oletan että jos olet gunneri niin tiedät mitä pitää ottaa mukaan.

Miekkamestarit (Blademasters):


Tämä kokoonpano on hyvin vaihteleva, toki tietyt samat itemit täytyy olla mukana. Poislukien siis nämä ampujien tarvitsemat itemit. Kuten huskberry, bone husk S. Mukaan siis:

Suositeltavat Armorit:

Damascus
Dober
Agnaktor+

Itemit:

  • Potions
  • Mega Potions
  • Max Potions
  • Life Powder
  • Charms (mihin skilliin nyt satut tarviimaan lisäboostia).
  • Large Barrels x10
  • Gunpowder x10
  • Barrel Bomb L x3
  • Barrel Bomb L+x2
  • Scatterfish x10
  • Cool Drinks
  • Whetstones
  • Farcaster (tiukan paikan tullen, tai olet ansassa kun Alatreon nukahti)

Tässä hyviä skillejä miekkamestareille:
  • Guard Boost (Jos käytössä Morpeus Kniife)
  • Status Atk Up (Jos käytössä Morpeus Knife)
  • Punish Draw (Jos käytössä Hammer)
  • Earplugs (Jos käytössä Hammer)

Mitä nyt tulee näistä miekka tyypeistä mieleen, niin LS/GS käyttäjät ovat pääosin hännän kimpussa. Ja Hammerin käyttäjä on pään kimpussa ja yrittää hakea sitä Stun statusta.
Hyvä vinkki vasaran käyttäjille: Stun statuksen saanti riippuu täysin vasaran terävyydestä ei voimasta.

Alatreonin voi nukuttaa 5 kertaa, ja jos jokainen on ottanut maksimi määrän bb+:ia niin pelkästään niiden käyttö saa Alatreonin kuoleman partaille. Alatreon nukkuu kuitenkin kokonaisen 60sekunttia, ja siinä ajassa pitäisi pommit olla kohdillaan.

Ja miten pommitus sitten menee Alatreonin tilanteessa kun sen voi nukuttaa 5 kertaa: Ekat kaksi kertaa menee ensimmäisen sarven kanssa. Ja kolmas pitäisi tuhota toisenkin sarven. Tuo siis jättää 2 pommitusta siipiin. Yhden ylimääräisen pommtusken voi asettaa jos Alatreon saadaan paralyysi tilaan (Paralyze status) jolloin nopeasti pommit (mieluiten normaalit pommit) paikoilleen. Pommit kun tekevät enemmän vahinkoa kun miekat samassa ajassa.

hieman hymiöitä :):):p Tovottavasti on hyödyksi!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Hyvät ohjeet. :)
Antaako tuo Bombardier siis lisäpotkua pommeihin JA yhdistelyprosentin 100%?

Mulla oli eilen kaikki combokirjat kyydissä kun en tiennyt tuollaisesta skillistä. Harmittaa se eka yritys kun varmistelin että kaikki tarvittavat tavarat pommitukseen ovat mukana, niin unohdin cold rinksut. :D
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Jep, erittäin kätevä skilli tuohon taistoon, ja melko helppo gemittää (+2 per gem).

Arucard, hyvät ohjeet. Muutama lisäys:
-Blade skilleistä Guard Boost: auttaa torjumaan Alan tulipallot
-Bounce Bomb(+): auttaa rikkomaan siivet, joihin on normaalisti vaikea päästä käsiksi

-Guard Bosst käytännössä turha, sillä lancen ottaminen questiin ei ole suoisiteltua. Pääosin sen takia että aseilla ei ole muuta merkitystä kun joko leikata häntä tai auttaa sarvien rikkomisessa.

Kuten ohjeissa ilmoitinkin, niin pommit tekevät tarpeeksi tuohoa.

-Bounce Bomb+, erittäin hyödyllinen jos jokin menee vikaan, esimerkiksi nukutuspanokset loppuvat ja ehti nukahtaa vain 4 kertaa. Mutta yleisesti nuo siivet hajoavat jo ensimmäisestä pommituksesta jos kaikki käyttävävt niitä bb+:ia. Toinen pommitus vain varmuudeksi koska on vaikea havaita ovatko molemmat siivet hajalla.

EDIT: Guard Boost tietenkin hyvä olla SnS käyttäjällä jos mahdollista.
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Ylettyykö LS suoraan häntään? Muistelisin, että Lancella häntään saa kunnon iskuja lähinnä Alan kaatuessa tai mennessä paralyysiin, sen verran kurvikas ja vipattava on tuo häntä...

Tosiaan, tuo Sleep Bombingin käännös on hieman hankala...Nukuta ja pommita? Nukutus ja pommitus? Tosin jos mietitään tarvittavia materiaaleja, niin yhtä hyvin nimeksi voisi laittaa Nukkumatti ja kalapommit :D

Tuo lancen charge hyökkäys (juoksu) on lancen heikoin isku. Ainoastaan viimeinen PISTO tekee paljon damagea sillä se on Lancen tokaksi voimakkain isku.

Muutoinkin kun ottaa huomioon, että miekat ovat vain hännän leikkuuta ja tarvittaessa sarvia varten. Niin lance on erittäin huono, sillä on vaikea päästä hyvään tilanteeseen kiinni, sarvien rikkomisessa itellä kokemusta lancella ja toimii kyllä mutta tekee hyvin minimaalisen määrän tuhoa vasaraan verratuna, ja jos mukaan ottaa vielä että heiluvaa päätä on ärsyttävä lancella yrittää kun välillä jopa paikoillaan olevaankin on jotenkin mahdoton osua :).

Hännän leikkuussa lance myös huono jos vertaa LS:n sillä Lancella vaikea iskeä häntää kun Alatreon on ilmassa. Ja jos on huno tuuri niin olet lancella valmiina hyökkäämään ja Alatreon kaatuu, satut olemaan pään puolella niin Aseen takaisin laitto ja juokseminen hännälle vie rasittavan paljon aikaa. Kuten aiemmin sanoin, vaike päästä hyvään tilanteeseen kiinni.

En toki sano etteikö Lance toimi hännän leikkuussa tai sarvien tuhoamisessa. Ja kokenut lance peluri hoitaa homman varmasti hienosti. Mutta kokenut LS käyttäjä hoitaa nopeammin ihan täysin sen takia että tilaisuuksia iskeä häntää on enemmän.
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Uni pommitus... siinä teille hyvä käännös :rolleyes:

olen melko varma että kaikki jotka tietävät mistä tässä on kysymys ja ovat kiinnostuneita tästä ovat jo nähneet tämän viddeon mutta laitanpa linkin kuitenkin.. saapa ne jotka eivät hiffaa mistä on kyse käytännössä niin kokonaiskuvan

[video=youtube;GgJApJejsEQ]http://www.youtube.com/watch?v=GgJApJejsEQ[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Hieno ketju
Itsellä rupesi nyt 200 pelatun tunnin jälkeen vähän jo kyllästyttämään mutta tota olisi kiva kokeilla suomalaisella porukalla.
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Joo, käytän chargea hyvin harkitusti juuri tuosta syystä, ja yleensä pistän heti ensimmäisen iskun jälkeen. Sen lisäksi että vahinko on pieni chargessa, ase tylstyy hyvin nopeasti...



Joo, oon ihan samaa mieltä siitä, että lancella on joskus vaikea osua kohteeseen, kun pistokohta on niin suppea. Alatreon on myös niin korkea, että homma vaikeutuu vaan entisestään. Lancen hyvä puoli on se, että guard boostin ja guard+2 kanssa ei tarvitse pelätä kuolemaa :D Mutta niin kuin sanoit, LS on varmasti parempi leikkuuväline, tosin en omista vielä hyvää LS:a saati sopivaa armoria.

Miten muuten hammerin kanssa...ylettyvätkö iskut edes Alan päähän normaalisti?

Viime aikoina oon mennyt Alatreonia tuon Morpheus Knifen kanssa, ja toimii yllättävän hyvin nukuttajana. Guard boost vaikuttaa vaan tuohon Alatreonin tulipalloon, ei itse räjähdykseen, joten en oo sittenkään kovin varma sen hyödyllisyydestä. Ainakaan yhtään tulipalloa en muista torjuneeni, kun SnS keskittyy enimmäkseen jalkoihin tai vatsaan, ei päähän...Kilpi sen sijaan on osoittanut olevansa mainio kapistus tässä taistossa.

No mitäs luulisit? Hammerillä täytyykin olla HYVÄ, ainu tilaisuus lyödä on kun sylkee tulipallon, tai tekee sen ihme karjasu-heilunnan. HAmmerillä täytyy saada hyvin nopeasti alatreon stunnattua eikä iskuja pahemmin saa mennä ohi. Pistän vielä videon:

[video=youtube;2FwXa2wDEaU]http://www.youtube.com/watch?v=2FwXa2wDEaU&feature=related[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Tuntuu vain randomisti etsimällä olevan käytännössä mahdotonta löytää kunnon sleep bombing porukkaa, niin miten on, saataisiinkohan täältä mahdollisesti kasattua kunnollista porukkaa tuohon? On aika tuskaa yrittää saada 3 skypierceriä, jos päivässä saa rikottua Alatreonin sarvet max 2 kertaa...
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Tuntuu vain randomisti etsimällä olevan käytännössä mahdotonta löytää kunnon sleep bombing porukkaa, niin miten on, saataisiinkohan täältä mahdollisesti kasattua kunnollista porukkaa tuohon? On aika tuskaa yrittää saada 3 skypierceriä, jos päivässä saa rikottua Alatreonin sarvet max 2 kertaa...

Kyllä varmaan saadaan jonkinlainen porukka kasaan. Laitan ilmotuksen tuonne sevu ketjuun
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Pelaako tätä vielä joku? Olis kiva kaataa Alaa kunnon porukalla, jossa ei oo jotai yyber-warrior saksalaisia pellejä, jotka aborttaa ja painuu citystä kun joku tekee pienenpienenkin virheen. Oon saanu vissii 3 brkn skypierceriä ja pitäis itekin koittaa saada Ala-armori ja Dark Harvesti (eli vähintää 3 Skypierceriä...).
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Pelaako tätä vielä joku? Olis kiva kaataa Alaa kunnon porukalla, jossa ei oo jotai yyber-warrior saksalaisia pellejä, jotka aborttaa ja painuu citystä kun joku tekee pienenpienenkin virheen. Oon saanu vissii 3 brkn skypierceriä ja pitäis itekin koittaa saada Ala-armori ja Dark Harvesti (eli vähintää 3 Skypierceriä...).

Pelaa paljonkin suomalaisia. Ja itse oon Alatreon porukkaa ettimäs myös, tokalla hahmolla kun jo pelailen. Lisää ID: APUCX2 (nick: Arucard)

Voit myös minut lisää messengeriin Arucardi[at]hotmail.com, tai skypeen: SebastianJSL

Itellä on suomalaisia kaverilistassa jonkun verran, joten suomiporukka kyllä suht nopiaan saadaan kasaan :)
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Pelaa paljonkin suomalaisia. Ja itse oon Alatreon porukkaa ettimäs myös, tokalla hahmolla kun jo pelailen. Lisää ID: APUCX2 (nick: Arucard)

Voit myös minut lisää messengeriin Arucardi[at]hotmail.com, tai skypeen: SebastianJSL

Itellä on suomalaisia kaverilistassa jonkun verran, joten suomiporukka kyllä suht nopiaan saadaan kasaan :)

Jees, lisäilen huomenna kun pelailen aamupäivällä sut listaan, koitetaan törmätä jossain niin jos sais siitä sitte suomijengiä listaan, pelatessa tullut vastaan "ominpäin" tasan yks suomalainen. Jos jotai ala-grindejä sais aikaseks joskus olis kyllä hienoa. En omista tosin ite Speakkia, mutta se tuskin on ihan välttämätön.
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Jees, lisäilen huomenna kun pelailen aamupäivällä sut listaan, koitetaan törmätä jossain niin jos sais siitä sitte suomijengiä listaan, pelatessa tullut vastaan "ominpäin" tasan yks suomalainen. Jos jotai ala-grindejä sais aikaseks joskus olis kyllä hienoa. En omista tosin ite Speakkia, mutta se tuskin on ihan välttämätön.

Jepjep, ei ole Speak välttämätön. Jos joku usb näppis löytyy niin siitä on hyötyä :) KAtellaan huomenna tarkemmin!
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Hyvät ohjeet. :)
Antaako tuo Bombardier siis lisäpotkua pommeihin JA yhdistelyprosentin 100%?

Mulla oli eilen kaikki combokirjat kyydissä kun en tiennyt tuollaisesta skillistä. Harmittaa se eka yritys kun varmistelin että kaikki tarvittavat tavarat pommitukseen ovat mukana, niin unohdin cold rinksut. :D

Heh, tuli tuossa tehtyä eilen se eka Alan kellistys ja kävi sama että unohtu ne cool drinkit kun piti kaikkea mahollista tunkea reppuun. Noh ei siinä mitään, meni vaa vähä enemmä potuja. Ihan tavallisesti dragon element aseita käyttäen tosin kellistettiin ja piti lancella sohia se häntäkin pois kun kaikilla muilla hammer. Voin kyllä sanoa että Guard Boost on hyvä skilli lancella koska sillä on sen verta hidas mennä pois tieltä johtuen erilaisesta väistömekaniikasta, SnS ja GS voivat pyöriä pois nopeasti niin ei tarvitse oikeastaan.

Tarvitsee kyllä hankkia vähän varustuksia jos nukutus pommitusta meinaa harkita. Katellaan lisää!
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Heh, tuli tuossa tehtyä eilen se eka Alan kellistys ja kävi sama että unohtu ne cool drinkit kun piti kaikkea mahollista tunkea reppuun. Noh ei siinä mitään, meni vaa vähä enemmä potuja. Ihan tavallisesti dragon element aseita käyttäen tosin kellistettiin ja piti lancella sohia se häntäkin pois kun kaikilla muilla hammer. Voin kyllä sanoa että Guard Boost on hyvä skilli lancella koska sillä on sen verta hidas mennä pois tieltä johtuen erilaisesta väistömekaniikasta, SnS ja GS voivat pyöriä pois nopeasti niin ei tarvitse oikeastaan.

Tarvitsee kyllä hankkia vähän varustuksia jos nukutus pommitusta meinaa harkita. Katellaan lisää!

Tätä tekniikkaa kyll harva enää käyttää. MHtri alkuaikoina erittäin käytetty, mutta nykyään uudet naamat sielä vaan; "Se on nyyppää". Ja sitten ite menevät Clustaaamaan alatreonia, eikä saa sarvia irti ja sit ihmetellään.

Clustaaminen on nopeaa puuhaa, menee 2min-5min hyvällä porukalla. tosin, kyseisellä tavalla saa vain siivet rikki, ja itse en tätä tekniikkaa ymmärrä siksi ollenkaan..

2 Hammer & 2 status wep, tekniikka toimii taas mainiosti sarvien katkomiseen. Siivet on mahdollista tuhoa, mutta vaatii tällöin 2 sleep aseella hakkaajaa.

Sleepbomb tekniikka sentään mahdollistaa niin sarvien kuin siipien rikkomisen suht helposti.
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Tätä tekniikkaa kyll harva enää käyttää. MHtri alkuaikoina erittäin käytetty, mutta nykyään uudet naamat sielä vaan; "Se on nyyppää". Ja sitten ite menevät Clustaaamaan alatreonia, eikä saa sarvia irti ja sit ihmetellään.

Clustaaminen on nopeaa puuhaa, menee 2min-5min hyvällä porukalla. tosin, kyseisellä tavalla saa vain siivet rikki, ja itse en tätä tekniikkaa ymmärrä siksi ollenkaan..

2 Hammer & 2 status wep, tekniikka toimii taas mainiosti sarvien katkomiseen. Siivet on mahdollista tuhoa, mutta vaatii tällöin 2 sleep aseella hakkaajaa.

Sleepbomb tekniikka sentään mahdollistaa niin sarvien kuin siipien rikkomisen suht helposti.

Nyt sain säädeltyä skilleiksi Guard +1, Razor Sharp, Speed Sharpening, Wide-Range +1, Status Atk Up. Tähän saan oikeastaan minkä tahansa status aseen. Wide-Rangen voi vaihtaa jos on parempaa ehdotusta kypärä+rintapanssariksi (tarttee yhden slotin sharpeneriin). Agnaa jos farmais nii sais sen +armorin ja onnistuisi guard+2 wide-rangen sijaan.

Häntähän voi olla vähän hankala, mutta tarvitseeko niitä paljonkin muuhunkin kuin siihen trapper jeweliin? Ja SnS taktiikka on mahdollisimman paljon iskuja mihin tahansa vai pitääkö pyrkiä osumaan etukäpäliin tai häntään enemmän?
 
Vastaus: Alatreon - Nukutus Pommitus!

Nyt sain säädeltyä skilleiksi Guard +1, Razor Sharp, Speed Sharpening, Wide-Range +1, Status Atk Up. Tähän saan oikeastaan minkä tahansa status aseen. Wide-Rangen voi vaihtaa jos on parempaa ehdotusta kypärä+rintapanssariksi (tarttee yhden slotin sharpeneriin). Agnaa jos farmais nii sais sen +armorin ja onnistuisi guard+2 wide-rangen sijaan.

Häntähän voi olla vähän hankala, mutta tarvitseeko niitä paljonkin muuhunkin kuin siihen trapper jeweliin? Ja SnS taktiikka on mahdollisimman paljon iskuja mihin tahansa vai pitääkö pyrkiä osumaan etukäpäliin tai häntään enemmän?

Häntiä tarvii vähän kaiken näköseen. Mutta yleisesti joku sen aina katkasee. Tarkemmin SnS menetelmästä nyt ei kauheasti ole. Jos alatreon on kaatunut, niin tuolloin on hyvä iskeä häntää. Muutoin oikeastaan se on aivan sama, etu- tai takakäpälät. Etukäpälät voi hajottaa, se on oikeastaan ainut ero jaloissa.

Tuossa vielä tarkempaa informaatiota:

Alatreon - The Monster Hunter Wiki - Monster Hunter, Monster Hunter 2, Monster Hunter 3, and more
 
Ylös Bottom