Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS3 ja FullHD-videoprojektori

wsu69

Member
Tässä jo jonkin aikaa miettinyt Full Hd projektorin ja valkokankaan hommaamista pleikkarin kaveriksi, kuten varmasti moni muukin. Ketjun tarkoituksena olisi helpottaa oikean projektorin ja kankaan hommaamista meille, joille tämä alue ei ole niin tuttu.

Ite olen miettinyt Epsonin EH-TW3200 mallia projektoriksi ja kankaaksiGrandview Cyber 92". Arvosteluissa ainakin tämä Epsonin projektori on pärjännyt hienosti (monet vielä väittävät, että 3200 ja 3600 versiot eivät juurikaan eroa. Vaikka hintaeroa onkin monen satasen verran.) ja hintakaan ei ole paha. Kangas vaikuttaa perushyvältä, vaikka ei moottoria sisälläkkään. Toisaalta en halua maksaa 200e lisää siitä, että saisin kankaan kaukolla ylös ja alas.

Mitenkäs, kuinka hyvin tämä Epsonin projektori synkkaa pleikkarin kanssa? Entä onko jotain muita parempia projektoreita samassa hintahaarukassa? Tarkoituksena siis pelata pelejä ja katsella blu-ray leffoja.

Setti sijaitsisi maan alla, eikä mitenkään liikaa valoa sinne pääse, vaikka ikkunat kyllä seinän yläreunasta löytyy. Etäisyys projektorista kankaaseen tulisi olemaan noin 3m.

Kiitoksia jo näin etukäteen kaikille jotka tähän viitsivät vastailla!
 
Vastaus: PS3 + Full Hd Videoprojektori

Tuosta kankaasta. Itselläni on varmaankin viideltä vuodelta kokemusta maalatusta levystä (en enään muista mitä levyä se oli ) ja nyt viimeiseltä puolelta vuodelta moottoroimattomasta kankaasta.

DIY MDF/Kovalevy tms.
+ Suora
+ Pysyy paikallaan (= ei tarvitse suunnata tykkiä)
+ on aina käyttökunnossa
+ halpa
+ voi maalata halutun sävyiseksi
+ ei mene rikki kovin helposti
- ei voi poistaa tilapäisesti
- iso ruma aina näkyvissä
- vaatii tyhjän seinän
- työtä tekimisessä ja kuljetuksessa

Kangas
+ Helppo asentaa ja kuljettaa
+ Sijoitus huomattavasti kovalevyä helpompaa ts. ei tarvitse olla kiinni seinässä
+ tyylikäs aukinaisena ja kiinni olevana (ainakin minulla ;) )
+ mahdollisuus laittaa rullalle kun ei tarvitse
- mahdollisesti vetelee enemmän tai vähemmän
-- ilman moottoria tai aukipitävää koukkua kangas on vaikea avata juuri samalle korkeudelle kuin edellisellä kertaa.
- hinta (vrt. DIY)

Nykyisessä paikassa en voi käyttää levyä, koska kankaan taakse jää osaksi oviaukko. Kangas on moottoroimaton. Käytännössä kangas on aina auki kun sitä ei viitsi vedellä alas kun alkaa katsomaan tykillä. Kankaassa on pientä vetelyä, mutta kuvassa pienikin vetely näkyy selvästi.

Jos paikka (ja sisustajan ääni) antaa myöden niin levystä saa halvalla hyvän suoran kankaan joka pysyy paikallaan. Vetelemätön moottorikangas olisi toiveissa, mutta ei nyt liikene rahaa sellaiseen joten mennään vanhalla...
 
Vastaus: PS3 + Full Hd Videoprojektori

No niin. Nyt joku puhuu asiaa. Nimittäin tykkiasiaa.

Ensiksikin. Tuo tykin etäisyslaskuria voi pitää viitteellisenä. Meitä on nimittäin moneen junaan ja itse kuulun tuohon sarjaan, joka ei koe "liian isoa" kuvaa ongelmallisena. Monet leffafriikitkin ovat sitä mieltä, että isompi on parempi, tarkoittaen tällä kuvan kokoa. Full-HD tykeillä tämä on etenkin helppoa, sillä pikseliverkkoa ei huomaa kultasilmimmätkään, kuin todella läheltä. Sateenkaariefekti, niistä kärsivillä tykeillä, toki on helpommin havaittavissa, joskin olikos se 1/4 ihmisistä jotka edes havaitsee tuon.

Tuosta epsonista mitä ehdotat. Kirkkaus on todella hyvä ja liiketoisto. Tummat sävyt jäävät vastaavien Sanyoiden, Mitsubishien ja Panasonicien jälkeen ja Sanyon kuva on myös tarkempi. Tuossa tullaan mieltymyksiin. Sanyolla on huono valovoima, mitsulla hieman parempi, mutta jos huoneesi on kellarissa ja pimennettävissä(Omassani on pimennysverho ja 2x3 spotin LED-lamppua katossa sinertävällä valolla, joka ei vaikuta käytännössä yhtään katseluun) voi myös Sanyon mallistoa vilkuilla. Valivoima on tuon ainoa heikkous ja osin hinta, joka ei ole tuntunut kovin helpolla laskevan. Sähkövalo muuten vaikuttaa hitosti vähemmän tykkikuvaan, kuin luonnonvalo. Perus 40w lamppu katossa ei vaikuta itselläni käytännössä yhtään, mutta luonnonvalo vetää heti himmeäksi.

Pelaamasi pelit myös vaikuttaa. Mikäli olet FPS-fani, niin ylisuuri kuva antaa muille etua, koska joudut aktiivisesti haravoimaan katseella(ja pahimmillaan päällä)kuvaa vihollista etsiessä. Autopeleissä tuo taas tuo lisää vauhdintunnetta.Retropelaaminen saa uuden xtremen, sillä C64-emuja on kiva pelata, kun pikselit on noin nyrkin kokoisia.

Itselläni on settinä Sanyo PLV-Z4000 heijastettuna Kuva-alaltaaan 102" maalattuun(joku Magic valkokangasmaali se oli) MDF-levyyn, joka on sivuistaan hieman korotettu seinästä keskikohtaan nähden ja jonka alla kiertää led-valokaapeli(korostaa kuvan kontrastia). Vaffistin on Onkyo TX-SR608B jossa kiinni Itsetehty Subbari Infinityn 14" elementillä Simexin vahvistin, sekä Tannoyn(mallia en muista ja purkit tuli maalattua sarjamerkinnät mukana) 7 kajaria.

Kuva on siis liian iso laskuriin(heitto 3,2) verrattuna, mutta itselle tuo maistuu paremmin. Ei silmät särje ja porn.... pelaaminen on nautinnollista. Mutta makuasioitahan nuo ja kannattaa kokeilla ensin.

Niin ja mikäli tila mahdollistaa, niin mieluumin kiinteä kangas, sillä vedettäviin, oli kuinka hyviä tai moottoroituja tulee aina laineita. Jos taas ei ole mahdollista, niin ei tuo laineilu niin paha tikki ole, etenkin kun siihen tottuu.
 
Vastaus: PS3 + Full Hd Videoprojektori

Viitteellisiahan nuo aina ovat. Mutta auttaa ymmartamaan heittoetaisyyden, kuvakoon, zoomin ja valovoiman suhteita.
Itse kaytin omalla setupillani (Sony HS-60 ja valkoinen seina) laskuria sopivan sijoituspaikan etsimiseen kun rajana oli "kankaan" mitat.
Eco-moodissa paivanvalo kiusaa, huoneessa itsessaan pimennysverhot ikkunoissa mutta heijastuksia tulee sielta taalta sen verran etta kesalla huone on kaytannossa valoisa.
15w energiasaastolamppu on myos liikaa (tykin ja "kankaan" valissa), tykin takana katselupisteen ylapuolella olevat pienempi tehoiset lamput lahinna syovat kontrastia mutta valaisevat tilan kevyesti.
Toisin sanoen, optimaalisesti luonnonvalo pois (hallitsematon todella valovoimainen spotti), ja tilan valaistus matalatehoisilla valaisimilla.

Laskurista loytyy myos nappara "Find similar"-nappi, vaikkakin tuloksissa pitaa huomioida useat jenkki-alueen tuotteet..
 
Eco-moodissa paivanvalo kiusaa

Älkää herran jumala käyttäkö Eco-moodia. Tasan jokaisessa mallissa se käyttää enemmän virtaa, kun kuva on hyväksi säädetty, verrattuna normimoodiin. Lisäksi lamppu kuluu nopeammin. Tuosta on useampiakin testejä, mutta mm mikrobitti selvitti tuon muutama vuosi sitten ja av-foorumeiden perusteella ei asiaan ole tullut tuoreissa malleissa muutosta. Eli säätäkää vain kuva hyväksi normimoodissa. Hipit hiiteen.
 
Vastaus: PS3 + Full Hd Videoprojektori

- iso ruma aina näkyvissä
- hinta (vrt. DIY)
Kun muutettiin omaan taloon, niin viimeinen valkokangas (nyt tosin telkku) maalattiin suoraan seinään. Ja kyllä kun maltilla pistää tarpeeksi kerroksia niin pinnasta tulee melko tasainen. Absoluuttisen suorahan se ei voi olla koska seinät on vinoja, mutta ei "vetele", eikä sitä vinoutta huomaa. Maksoi pienen pönikän harmonyä ja mironolia reunoille (mattamusta kaistale).
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Älkää herran jumala käyttäkö Eco-moodia. Tasan jokaisessa mallissa se käyttää enemmän virtaa, kun kuva on hyväksi säädetty, verrattuna normimoodiin. Lisäksi lamppu kuluu nopeammin. Tuosta on useampiakin testejä, mutta mm mikrobitti selvitti tuon muutama vuosi sitten ja av-foorumeiden perusteella ei asiaan ole tullut tuoreissa malleissa muutosta. Eli säätäkää vain kuva hyväksi normimoodissa. Hipit hiiteen.
Virran kulutuksesta viis, mutta tuosta (boldattu) en muista kuulleeni, pain vastaista ainoastaan. Mikropilttikin on jostain syysta tullut vuosikaudet enka muista tuollaista juttua. Omalla kohdalla tulee paljon kaytettya eco-moodia lampun saastamistarkoituksessa ja lamput ovat myos kestaneet sen mita luvataan (poislukien ne jotka ovat hajonneet jo heti alkuunsa ja menneet takuuvaihtoon) ja ylikin, nykyinen on 297h yli luvatun maksimi keston (kaytto ehka 2/3 eco-moodissa).
Huomattakoon toki etta mulla tykki on paalla paljon "turhaan", kun ei ole muita telkkareita lukuunottamatta lahinna penskojen kaytossa olevaa 90-lukulaista kuvaputkilootaa, joten eco-moodin heikompi kontrasti ei haittaa eika pienet varivirheet (eli tykkia ei ole saadetty eco-moodiin). Leffojen kattelu sitten erikseen.
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

(eli tykkia ei ole saadetty eco-moodiin).

Tuo onkin ratkaiseva kohdallasi. Mikäli säädät kuvan yhtä hyväksi, kuin normimoodissa, niin lamppu todellakin kuluu nopeammin. Perussäädöillä se kestää kauemmin, mutta kuten sanoi kuva ei ole yhtä hyvä. Mikäli tämän kestää säästää muutaman euron. Itsellä lamppu kestää 3000h ja maksaa 112€, joten ei paljoa parisataa tuntia tunnu. Epsonin lamppujen hinnoista en valitettavasti ole perillä.

Yleistyksenä kuitenkin kaikkien täällä puhuneiden puolesta.
Kyllä tykki vaan on tykki.;)
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Pitänee miettiä tuota levyä rullatavan kankaan sijaan. Ite en kyllä ole tekemässä, mutta jossain niitä pysty muistaakseeni teettää. Ei se välttämättä niin ruma edes olisi, pikemminkin hyvin (nyky)taiteellinen, tai ainakin muistaakseeni olen kiasmassa joskus valkoisen taulun nähnyt :D ja voihan siihen tykittää jotain Picassoa päivät pitkät...

Muistin melko väärin tuon etäisyyden tykistä seinään, eli 3m sijaan mennäänkin hieman yli 4m. Eli ehkä yli 100'' kangas/levy voisi olla passeli. Istumapaikalta etäisyys on sitten sen n.3m. Minkä kokoista kuvaa porukka tykittää seinälle ja onko toi 100'' nyt sitten liikaa fps peleille? Niitä kuitenkin pelailen aika paljon.

Onko muuten jotenkin mahdollista liittää pleikkari sekä tykkiin että telkkariin? Movella pelaaminen tykin kanssa saattaisi nimittäin tuottaa hankaluuksia joten ajattelin säilyttää tv:n siitäkin syystä. Vahvarina toimii sonyn is100. Ite en muuta keksi, kuin hdmi tykkiin ja componentti telkkariin.

Pitänee käydä verkkokaupassa vähän vakoilemassa tykkijen eroavaisuuksia ja kankaiden toimivuutta. Ehdottamani epson vaikuttaa tällä hetkellä melko vahvalta ehdokkaalta, sen saa nimittäin 1000e netistä tilattuna.
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Jos resoluutiotuet osuvat telsulla ja tykilla kohilleen niin splitterilla saa kuvan yhta-aikaa. Jos sille ei ole tarvetta niin kytkinta (hdmi switch) valiin vaan.

Muistelen foorumeilla (dvdplaza?) mainitun jonkun todella kevyn materiaalin jossa tausta puolen vari viela sattui olemaan sopiva tykkikaytton. Kayttavat isoissa mainoskuvissa, eli sita saa mainospuljuista ja optiona toiselle puolelle saa sielta jonku kuvan tulostettuna. Kun tykki ei ole kaytossa niin kaantaa taulu puolen nakyviin ja tykin ottaessa kayttoon screening. Tuollaista meinasin aikanaan itselleni.
Muisti on vaan hapero ja laiskottaa joten ei ole tarjota suoraa linkkia :eek:

Movesta en tieda, mutta wiin kanssa en ole huomannut ongelmia tykkin kanssa kaytettaessa.


Jaahas, >3300h ikaa lampulla ja tykilla reilusti enemman..
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Täällä ollut Sanyon PLV-Z700 Pleikkarin kaverina vajaa puolitoista vuotta. Mustan taso voisi olla hieman parempi, mutta toisaalta löytyypä huoneesta kyllä valkoista kattoa ja seinääkin. Projektori on siitä erinomainen, että runsas linssinsiirto mahdollistaa tykin sijoittamisen huoneen toiseen reunaan. Itselläni tykki onkin sivuseinällä olevassa kaapissa sille vartavasten tehdyssä telineessä. Kun katselun lopettaa, tykki sujahtaa kaappiin piiloon.

attachment.php

Heijastuspintana Grandviewin kiinteä kangas, huone on pyhitetty elokuville & peleille, eikä rullattavalle kankaalle täten tarvetta. Ne rullakankaathan kärsivät myös melkein aina pienistä aaltoiluista. Etäisyyttä sohvalta n. 3 metriä, kuvan koko 92". Ei kyllä mitenkään voisi enää vaihtaa takaisin töllöttimeen kun tähän on tottunut.

beddis-albums-beddiksen-pelihuone-picture4648-leffa-pelihuoneen-paivitysta-maalatun-seinan-tilalle-tuli-grandviewin-92-kangas-juu-keskikaiutin-vinossa-kankaaseen-nahden-kangas-vatupassilla-katsottuna-suorassa-lattia-katto-hyllyt-pikkasen-johonkin-kallellaan-pitanee-sinitarralla-paikata-kaiutin.jpg
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Muistelen foorumeilla (dvdplaza?) mainitun jonkun todella kevyn materiaalin jossa tausta puolen vari viela sattui olemaan sopiva tykkikaytton. Kayttavat isoissa mainoskuvissa, eli sita saa mainospuljuista ja optiona toiselle puolelle saa sielta jonku kuvan tulostettuna. Kun tykki ei ole kaytossa niin kaantaa taulu puolen nakyviin ja tykin ottaessa kayttoon screening. Tuollaista meinasin aikanaan itselleni.
Muisti on vaan hapero ja laiskottaa joten ei ole tarjota suoraa linkkia :eek:

Mahtava screeniuutuus: Referenssiasiakkaita kaivataan! - DVD Plaza Forums
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Täällä ollut Sanyon PLV-Z700 Pleikkarin kaverina vajaa puolitoista vuotta. Mustan taso voisi olla hieman parempi, mutta toisaalta löytyypä huoneesta kyllä valkoista kattoa ja seinääkin.
Mullakin on toi sama tykki ollut parisen vuotta (noin 2000h). Sen verran tyytyväinen ollut että ostin taannoin varalampun ja pelkän polttimonkin siihen (vaihdan vanhan runkoon kun siitä aika jättää), pakkohan tuo on ajaa loppuun asti. :)

Mitä joku puhui jostain kellarista ja pimennysverhoista, niin itellä on pelkästään sälekaihtimet pimennystä varten ja ihan hyvin on toiminut kesät talvet, tämä kaikki toki riippuu taas kultasilmän asteesta, tuolla DVDPlazallakin kun joskus noita juttuja lueskelee 10000eur kaiutinkaapeleineen yms niin pistää miettimään asutaanko ihan samaa palloa...

Harmillistahan näissä tykeissä on se että ei näistä ole enää paluuta telkkareiden pariin, ehkä sitten voisi harkita jos yli 80" töllöjä alkaisi saamaan muutamalla tonnilla...
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Harmillistahan näissä tykeissä on se että ei näistä ole enää paluuta telkkareiden pariin, ehkä sitten voisi harkita jos yli 80" töllöjä alkaisi saamaan muutamalla tonnilla...

Tämä on niin totta. Nyt kun tuo HD alkaa olemaan peruskauraa niin seuraava steppi onkin 3D. IMO 3D, videotyykki ja pelikonsolit tulevat olemaan kova juttu hyvinkin nopealla aikataululla. Tälläkin hetkellä saa ihan Suomestakin 700€ pintaan 720p 3D videotykkejä, jotka eivät tosin tue Full HD 3D:tä. Pelit tulee lähes samalla vaivalla 3D muotoonkin. Tekniikkaa ja sisältöä tarvitsee vielä vähän lisää... Pelit + 3D :D
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Pientä offaria tähän väliin. Itsellä Panasonicin PT-AX200E (hd-ready) vekotus ja lampulla ikää 1900h. 1800h kohdalla alkoi tykin suunnilta mainostus että pitäisi lamppu laittaa vaihtoon. Joten, käytänkö lampun loppuun vai hommaanko uuden lampun. Joku pelotteli että lampun käräyttäminen saattaa aiheuttaa vakaviakin vahinkoja tykin kennossa..

Sitten vähän asiaakin. Täällä oli selvitystä että liian iso kuva vaikeuttaa fps:n pelaamista? Omalla kohdalla mitä tykillä (n.100") battlefieldiä olen nakutellut, niin en missään nimessä enää suostuisi telkulla sitä pelaamaan.
Pleikkarista menee kuva tykille ja teeveelle hdmi valitsimen läpi. Ainahan se on riesana kun pitää sekin kanava käydä valitsemassa manuaalisesti sieltä, joten mistä saisi splitterin, jota ei tarvitse olla renkuttamassa kokoajan?
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Pientä offaria tähän väliin. Itsellä Panasonicin PT-AX200E (hd-ready) vekotus ja lampulla ikää 1900h. 1800h kohdalla alkoi tykin suunnilta mainostus että pitäisi lamppu laittaa vaihtoon. Joten, käytänkö lampun loppuun vai hommaanko uuden lampun. Joku pelotteli että lampun käräyttäminen saattaa aiheuttaa vakaviakin vahinkoja tykin kennossa..

Huonolla tuurilla lasinpalasia voi mennä vääriin paikkoihin. Itselläni on mennyt kaksi lamppua ja kolmannen vaihdoin ennen rikkoutumista. Lähinnä tämän viimeisen vaihdoin kun tiedän että pidän tykkiä vielä, joten miksi katsoa himmeä kuvaa ja sain tilata lampun rauhassa halvimmasta paikasta. Itselläni lampput alkoi himmetä niin paljon että lampunvaihto tarpeen huomasi muustakin kuin tykin herjoista. Ensimmäisellä tykillä tykitin yli 8000h samalla lampulla, joten hyvällä tuurilla ja sopivassa tykissä lamppu voi kestää paljon yli luvatun. Nykyisellä lampun on saanut vaihtaa aika pian (<1000h) herjojen ilmestymisen jälkeen.

Sitten vähän asiaakin. Täällä oli selvitystä että liian iso kuva vaikeuttaa fps:n pelaamista? Omalla kohdalla mitä tykillä (n.100") battlefieldiä olen nakutellut, niin en missään nimessä enää suostuisi telkulla sitä pelaamaan.
Pleikkarista menee kuva tykille ja teeveelle hdmi valitsimen läpi. Ainahan se on riesana kun pitää sekin kanava käydä valitsemassa manuaalisesti sieltä, joten mistä saisi splitterin, jota ei tarvitse olla renkuttamassa kokoajan?

Mitenkäs olisi AV-vahvistimen päivitys?

Sitten mielestäni pakollinen varuste tykki+av-vahvistin+digiboksi+PS3+... systeemille on Logitech Harmony kaukosäädin. Kätevää kun yhdellä napin painalluksella kaikki tarvittavat laitteet menee päällä ja säädöt kohdalleen.
 
Vastaus: PS3 ja FullHD-videoprojektori

Mitenkäs olisi AV-vahvistimen päivitys?

Sitten mielestäni pakollinen varuste tykki+av-vahvistin+digiboksi+PS3+... systeemille on Logitech Harmony kaukosäädin. Kätevää kun yhdellä napin painalluksella kaikki tarvittavat laitteet menee päällä ja säädöt kohdalleen.

Vahvari päivitetty just vähän aikaa sit. Siinä kyl menin vipuun ja ostin vahvarin missä oli vaan 1 hdmi ulos... Joku vanhempi megapläjäyskaukosäädin löytyy millä kaiken pitäis pelata, mut laiska kun oon niin en sitäkään oo jaksanu pitää käytös enää hetkeen :D
 
Ylös Bottom