Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Morbicae

New Member
Elikkä aihe näille kahdelle uudelle uuden sukupolven käsikonsoleille. Aloittakaa sota.
Itsehän olisin hankkimassa toista näistä, eli olisi mukava kuulla teidän mielipiteitänne näistä :)
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

CNETin Prizefight-sarjassa oli vuorossa Vita vs. 3DS -jakso. Kuka voitti? Sen voit katsoa lähdelinkistä tai jos laiskasti haluat vaan tietää lopputuloksen, kurkkaa spoilerin alle.

Vita voitti erin 5-1. Arvosanapisteitä Vita sai keskimäärin 4,5. 3DS:n oli tyytyminen keskiarvoon 3,6.
Omat 3DS-kokemukset ovat niin vähäiset, etten lähde tässä vaiheessa itse sen kummemmin vertailemaan.

Lähde: CNET
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Aloittakaa sota.

Sanoo pelkuri kenraali mukavasta teltasta kaukana etulinjasta?

Vita vie voiton ohjauksessa (lyhyesti: Kaikki ohjaustavat käytössä jos pelikehittäjät niin haluavat), tehoissa ja graffoissa, kun taas Nintendolla on 3D mukana (ja kaksi näyttöä). Tietysti 3DS-konsoliin saa ostettua erillisen toisen tatin, mutta kovin käytännöllinen vaihtoehto tuo ei ole.

"Sota" ratkaistaan oikeastaan enemmän pelien kautta, missä molemmilla on omia vahvuuksiaan ja exclusiivisia pelisarjoja. Nintendolla on tutut Mariot ja Zeldat - ja tällä hetkellä mm. Resident Evil: Revelationsin tyylinen täsmäisku. Vitalla on hyvä tarjonta alkuun ja Unchartedin tyylinen "lähes kuin ison konsolin peli", mutta hittejä odotetaan varmasti lisää.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

3DS on lisäksi satasen halvempi, kompaktimpi ja sitä saa kivemmissa väreissä. Taitettavuus on kanssa kiva ominaisuus, koska se suojaa näyttöjä, mutta tämän kanssa Nintendo kädetti ja alanäytön kehys koskettaa ylänäyttöä laitteen ollessa kiinni. Tästä seuraa vähintään näytön likaantumista ja ilmeisesti pahimmillaan naarmuuntumista. Tämä suunnittelumoka ja toisen tatin puute korjattaneen seuraavassa rautaversiossa.

Vitasta ei ole muuta tuntumaa kuin että onhan se käsikonsoliksi ihan järkyttävän kokoinen.
 
Omia mietteitä kummatkin konsolit omistavana.

PS Vita:
Todella iso (kosketus)näyttö ja tehot kuluttavat ehkä paljon virtaa, mutta mahdollistavat visuaalisesti käsittämättömän upeat pelit taskulaitteeksi. Kaksi tattia on ihan ehdoton lähes pelissä kuin pelissä, lisäksi sekä etupuolen kosketusnäyttö että takakosketuspaneeli mahdollistavat muunkinlaisia ohjaustapoja. Pelikirjasto on jo nyt PSV-osastolla kova, jopa poikkeuksellisen kova julkaisuvalikoima, ja lisää huippunimikkeitä on tulossa kovaa vauhtia. Tämän lisäksi (lähes kaikki) ladattavat PSP-pelit toimivat Vitalla, joten peliosastokin on kunnossa. Niin, ei minulla oikeastaan ole mitään valittamista Vitasta, olen ollut todella tyytyväinen.

Nintendo 3DS:
Tämä on vähän ikävämpi tapaus. Aloitetaan huonoista puolista, ja niitä ikävä kyllä riittää. Ensimmäiseksi tulee mieleen käsittämättömät suunnitteluratkaisut. Yksi tatti? Postimerkin kokoiset näytöt? Toimintahäiriöt (mm. itsestään sammuilu)? Itse itseään naarmuttava tuplanäyttö? Pienempiä ärsytyksiä mm. teleskooppistylus ja sen sijoittaminen sekä volume toteutettu jälleen liukusäätimellä. Tattiongelmaa lukuunottamatta kaikki oli paremmin DSi XL:ssä, ja minua ketuttaa suunnattomasti että ostaessani uutta rautaa, ollaan otettu näin paljon takapakkia. Kerrankin voi oikeutetusti kysyä että WTF??

Toisekseen ne pelit. Tai niiden olemattomuus. Jälleen kerran, WTF?? Laite on ollut markkinoilla yli vuoden, ja huippupelejä on ilmestynyt... niin... muutama. Zelda: OoT on kieltämättä sellainen, mutta remake. Mario Kart on myös hyvä. Sitten pari ok viritystä kuten Ghost Recon. Eipä tule muuta mieleen. Sitävastoin kuin kuuta nousevaa odottamani Mario 3D Land oli valtaisa pettymys. Muuten tosiaan on ollut aika hiljaista. No ostettuani konsolin ennen hinnanalennusta sain GB- ja NES-pelit ilmaiseksi, ja kyllähän osa niistä on edelleen timanttia, mutta vanhoja pelejä yhtä kaikki eikä uudelle raudalle tehtyjä uusia pelejä, joita ihan perustellusti sopii odottaa kun uuden konsolin ostaa.

Hyviä puolia on edellämainitut muutamat pelit. Ja lisäksi DS:n huikea pelivalikoima joka soveltuu sellaisenaan 3DS:llä pelattavaksi. Mutta, nuo DS:n pelit ovat noin n+1 kertaa mukavampi pelata juurikin esim. DSi XL:llä, joten ihan yksioikoisesti en DS-pelien valikoimaa ja laatua lukisi 3DS:n hyväksi puoleksi.

Lisää huipupelejä 3DS:lle ja UUSI VERSIO KONSOLISTA, tyyliin 3DSi XL kahdella tatilla, niin avot. Toivon todella vain pelkkää hyvää 3DS:n tulevaisuudelle, koskapa Nintendon pelien laatu on aiemmin lähes aina ollut kohdillaan ja mielelläni näkisin tämän myös jatkossa.

Eli tällä hetkellä minun kirjoissa Vita on selkeästi oikeastaan jokaisella osa-alueella voittaja. Uskon ja toivon, että Nintendo kirii eroa kiinni, joka on mahdollista huippupeleillä ja uudella versiolla konsolista. Samalla toivon, että Vita myy, elää ja voi hyvin, jotta pelitalojen tuki jatkuu myös sillä puolella. Koska ns. tosipelaajana näen molemmat konsolit potentiaalisina "oikeiden" pelien julkaisualustoina, jotka taistelevat vallalla olevaa casual-pelien tulvaa vastaan. Molempia pelimuotoja toki tarvitaan, vaikkakin itse liputan hc-pelien puolesta. Oma pelaamiseni kun kuitenkin jakautuu karkeasti 95-5, hc-pelien hyväksi.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

N3DS ihan vaan paremman pelitarjonnan takia. Vita on vielä sen verran uusi että hyvien pelien tarjonta on tosi pieni. 3DS:ltä löytyy mm. kaikkien aikojen lempi pelini elikkä LoZ: Ocarina of Time. Sanokaa mitä sanotte tuo peli on mielestäni paras jota olen koskaan, pelannut. Vastaus on hyvin yleinen ja ihan syystäkin. DS on myös helpompi kantaa mukana koonsa vuoksi, ja hei kamoon onhan siinä 3D ;)
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Vitaa tullut kokeiltua muutaman kerran, eikä se ole kyllä onnistunut herättämään juuri minkäänlaista mielenkiintoa. Sonylla on mielestäni konsepti pahasti hukassa laitteen kanssa, eikä pelitarjontakaan vakuuta. Käsikonsolin kuuluu mielestäni tarjota uniikki, kannettavaan muotoon sopiva pelikokemus, eikä imitoida mahdollisimman tehokkaasti kotikonsoleita. Unchartedia pelaan paljon mieluummin telkkarista PS3:lla. Vitan heikot myynnit viittaavat pahasti siihen suuntaan, ettei laitteesta mitään menestystarinaa synny.

3DS tuli hankittua heti julkaisussa. Lähtökohtaisesti olin laitteeseen todella tyytyväinen, mutta ensimmäinen puoli vuotta pelityhjiöineen ja heikkoine myynteineen meinasi horjuttaa uskoa laitteeseen pahasti. Nyt laitteelle kuitenkin löytyy jo useita laatupelejä (Ocarina of Time, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Star Fox 64 3D, Resident Evil - Revelations, Metal Gear Solid, Kid Icarus jne.) ja uutta pukkaa tasaista tahtia. Laitetta myydään myös kuin leipää, joten tulevaisuus näyttää valoisalta. 3D on myös mielestäni tuonut lisäarvoa peleihin (SM3DL, RE:Revelations), eikä jäänyt pelkäksi kosmeettiseksi lisäksi, niinkuin aluksi pelkäsin. Toista analogitattia en osannut aluksi kaivata, mutta nyt kun asiasta on puhuttu niin paljon, niin olisihan se hyvä olla olemassa...Slide pad pro-hirvitystä en ole vielä nielaissut; laite on häpeällinen ja saa 3DS:n näyttämään rampalta muotopuolelta.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Ps vita tuntuu tällähetkellä persoonattomalta väkisin väännetyltä gimmick-vehkeeltä, jolle julkaistaan paskempia pelejä ps3:en pelesitä. En todellakaan ole yllättynyt vitan heikoista myynneistä, sillä pelitarjonta saa aikaan "hohohijaa evk" tuntemuksen ja laitteen hinta on naurettava: yli parisataa euroa käsikonsolista on paljon ja 3g mallin 300 euroa on "kusipäismäisyydenmultihuipentuma" kaunistelematta sanottuna.

Ei vita niin tuhoon tuomittu ole, mikäeli e3 messuilla vehkeelle saadaan geneerisen sonnan sijasta persoonallisempia, omaperäisempiä ja ennenkaikkea pelkästään vitalle suunniteltuja pelisarjoja, jotka sopivat "käsikonsolipelaamiseen".

3ds on hyvästä... tai joskin väljästä pelivalikoimasta raudanpuolella kömpelö ja joskin typerästi suunniteltu. Siis mikä ihmeen järki on siinä, että ds liten ja ds xl:än jälkeen sivulla oleva kynänpaikka vaihdetaan laitteen taakse...siis oikeasti, onko tämä julmaa pilaa vai kuuluuko nintendon politiikkaan se, että julkaistaan tahallaan prototyyppiasteella oleva laite jonka jälkeen rahastetaan ihmisiä julkaisemalla uusi malli, jossa kaikki naurettavuudet ja typeryydet on korjattu? Näinhän on game boy advancen ja ds-laitteiden kohdalla käynyt ja voisin lyödä vaikka vetoa siitä, että seuraavassa 3ds mallissa kynä on sijoitettuna taas sivulle, alempi kosketusnäyttö on yhtä iso kuin ylempi näyttö, kuulekeportti fiksusti sivummalla ja toinen tatti tulee jäädäkseen.

Kyllähän 3ds konelle saa toisenkin tatin circle padin muodossa, mutta suurin miinus koko vehkeessä on se, että pelikorttia tai kosketuskynää ei saa laitteesta irti jos circle pad-laite on 3ds:sä kiinni.

No, ei 3ds:kään ole myöskään kokonaan tuomittu laite ole, sillä new super mario bros 2, luigis mansion 2 ja monet muut hyvät pelit näkyvät horisontissa. 3ds tarvitsisi vain paremman mallin laitteesta, jossa kaikki typeryydet olisi korjattu.
 
No niin, nyt on hymy herkässä. Puhun tietysti 3DS XL:n julkistamisesta. Mistä tuossa aiemmin valittelin, niin toisen tatin puuttumista lukuunottamatta XL tullee olemaan huikea laite joka menee välittömästi ostoon. Huh huh, kyllä kelpaa pelailla, vielä kun saavat lisää niitä huippupelejä ulos. No niitä odotellessa tällä kelpaa pelailla jopa niitä DS:n helmiä, jostain Mario Kart 7:sta tai Zelda: OoT:sta nyt puhumattakaan!
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

No niin, nyt on hymy herkässä. Puhun tietysti 3DS XL:n julkistamisesta. Mistä tuossa aiemmin valittelin, niin toisen tatin puuttumista lukuunottamatta XL tullee olemaan huikea laite joka menee välittömästi ostoon. Huh huh, kyllä kelpaa pelailla, vielä kun saavat lisää niitä huippupelejä ulos. No niitä odotellessa tällä kelpaa pelailla jopa niitä DS:n helmiä, jostain Mario Kart 7:sta tai Zelda: OoT:sta nyt puhumattakaan!

Tuota noin, murenevatko haaveesi jos new super mario 2:sa mario ei juokse ja hypi a ja b napeista vaan x ja y napeista. (Joo, oli pakko). :D
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Ei toi Nintendo 3DS, 3D ominaisuus nyt niin kummoiselta vaikuttanut :p
 
Ei toi Nintendo 3DS, 3D ominaisuus nyt niin kummoiselta vaikuttanut :p

Tarkoitatko että koko 3D on laimea juttu vai että 3DS:n 3D ei ole hyvä? Hollywoodin ja leffateattereiden innostuksesta päätellen 3D miellyttää kuitenkin aika montaa maksavaa asiakasta, jopa laseineen päivineen.

Plussaa tietysti siitä, että vanhat jäärät saavat kytkettyä 3D:n peleistään helposti pois. 3D-elokuvissa (teatteri, blu-ray) se ei olekaan niin yksinkertaista.
 
Aiemmin listasmani 3DS:n heikkoudet on nyt saatu korjattua uuden mallin myötä, joten puntit rupeaa olemaan melko tasan. Eli kun tekniset asiat ovat mielestäni molemmilla suurin piirtein reilassa, niin pelit ratkaisevat.

PS Vita: Metal Gear Solid HD Collection, Uncharted, Disgaea 3, Gravity Rush, Everybody's Golf, Super Stardust Delta, Motorstorm RC, Mutant Blobs Attack, Rayman Origins, Mortal Kombat yms.

3DS: Mario Kart 7, Zelda: OoT, Theathrhytm Final Fantasy, (ovella kolkutteleva) NSMB2, Pullblox, MGS: Snake Eater yms.

Tällä hetkellä Vita vie IMO pidemmän korren pelien suhteen, mutta eiköhän kilpailu ajan myötä tiukkene. Edellinen sukupolvi tasoittaa tilannetta; DS:llä on tunnetusti huippupelejä aika tavalla, ja kaikki toimivat 3DS:ssä. Mutta kyllä PSP:lläkin on hyvää kamaa mistä valita, kunhan Vita vaan pyörittäisi niitä kaikkia. Kokeilinpa tuossa juuri Vitan kirkkaalla näytöllä PSP:n FF IV - remakea ja näyttää kyllä julmetun hyvältä. Sama homma Persona 3:n kanssa. Toisaalta taas esim. FF VII on ilmeisesti vielä vailla tukea.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Aiemmin listasmani 3DS:n heikkoudet on nyt saatu korjattua uuden mallin myötä...

...paitsi ettei Nintendo edelleenkään "integroinut" toista tattia laitteeseen, vaan sen joutuu ostamaan erikseen. Harmi. Ehkä sitten myöhemmin tulee joku uudelleen muokattu malli.
 
Juu, ei ole ei. Ja toinen tattihan olisi pitänyt olla jo ensimmäisessä mallissa. Mutta näillä mennään.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Mitä nyt seurannut niin tintento kusi täysin nuitten 3ds:n tattien kanssa. Siispä Vita , 'nuff said.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

2D-tasoloikkafanin näkökulmasta molemmilla konsoleilla on etunsa: 3DS:llä NSMB2 sekä Rayman Origins ja Vitalla LittleBigPlanet, Rayman Origins ja Mutant Blobs Attack.

NSMB. 2 on toki hyvä peli, jopa erinomainen, mutta lähes hiilikopio aiemmista ja siten vähän itseääntoistava. Pelattavuus on toki rautaa ja siitähän Mario on kuuluisa, mutta muuten jää kaiken tasoloikkaparhauden keskellä hieman valju maku. Rayman Originsia en ole 3DS:llä pelannut, mutta arvostelujen mukaan käännös ei valitettavasti ole ihan parhaimmasta päästä...

...toisin kuin Vitalla jossa Rayman on käytännössä yhtä hyvä kuin isoveljellään PS3:lla. Lisäksi Mutant Blobs Attack on erinomainen, vaikkakin lyhyt, tasoloikka. Ja sitten LittleBigPlanet: aivan mahtavaa. Ok, toistaahan LBP:kin vanhaa toimivaa kaavaa, mutta pelissä on (ainakin näennäisesti) enemmän variaatiota kentissä jolloin peli tuntuu paljon tuoreemmalta kuin kilpailijansa NSMB2. Mario on toki ylittämätön ohjattavuudessa, mutta on Säkkipoikaakin ilo käskyttää jahka ohjauksen sisäistää. Muuten LBP vaikuttaisi tämän taisteluparin voittajalta. Ja tässä en ottanut huomioon sitä, kuinka hienoja kenttiä LBP:iin tullee ajan myötä, ainakin LBP2:ssa on aivan huikeita käyttäjien luomuksia. Niinpä LBP Vita tulee varmasti viettämään huomattavasti enemmän aikaa konsolissani kuin NSMB2.
 
Vitan tasoloikkasaralta on syytä mainita Sound Shapes, jota voisi myös luonnehtia sanoilla "lyhyt, mutta erinomainen". Samalla rahalla saa kaiken hyvän lisäksi myös PSN-version, ja savet+Trophyt kulkevat vaivatta pilvitallennuksen kautta. Eli kaksi platinaa tarjolla yhden pelin pelaamisen vaivalla, eikä hintaakaan taida olla kuin noin kympin verran. :)
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Noniin, nyt kun vitalle tuli tuo yhteensopivuus psone-peleihin niin vitan pelitarjonta on ylivoimainen 3ds:ään verrattuna. On erittäin käyttäjäystävällistä, että kertaaleen ostetut psone-pelit saa ilmaiseski vitalle sen kummempia ongelmia.

3ds-laitteella tuo vanhojen pelien yhteensopivuus on ryssitty pahasi: Mitä järkeä on siinä, että jos on ennestään ostanut wiille kasibittisen super mario tai zeldan 5 eurolla, niin nuo samat pelit pitäsi ostaa "uudelleen" 3ds:lle, mikäeli haluaa samat pelit taskumuotoon. Miksi nintendo ei mahdollista kertaalleen ostettujen pelien siirtoa 3ds-laitteeseen maksutta?
 
Ylös Bottom