Vastaus: Keskustelua PS4:n ongelmista (laite- ja ohjelmistoviat)
Kyllä ääni kuulostaa aikalailla samalta, kun tuo linkkaamasi Coil Whine.
Tuolle coil whine -ilmiölle on kyllä hieman hankala tehdä mitään ainakaan takuun alaisessa konsolissa. Äänen tuottaa sähkövirran aiheuttama resonointi. Ilmiö on yleisin näytönohjaimissa, mutta esim. virtalähde saattaa inistä samalla lailla. Siitä ei tarvitse stressata, mutta onhan se häiritsevää jos korva on sen oppinut erottamaan.
PC-kokoonpanossa äänen aiheuttajaa voisi koittaa etsiä avaamalla kotelon ja kuuntelemalla esim. talouspaperirullaa kuulotorvena käyttäen, mikä komponentti ääntä pitää. Jotkut virittelijät ovat sitten yrittäneet vaimentaa resonointia peittämällä syyllisen komponentin kuumaliimaan, mutta itse olisin tuon kanssa varovainen, ainakin jos kyseessä on lämpenevä osa. Jotkut taas ovat saaneet ilmiön vaimenemaan käyttämällä laitetta pidemmän aikaa kovassa rasituksessa.
Konsolia en kyllä lähtisi tuon takia availemaan. Mutta voisit ihan yleisen kiinnostuksen vuoksi testata, muuttuuko tilanne jos kytket laitteen toiseen pistorasiaan. Onko vaikutusta sillä, onko pistorasia maadoitettu vai maadoittamaton? Jos sulta löytyy sähkön laatua parantava ylijännitesuoja, UPS-laite tai vastaava, senkin vaikutusta voisi testata, samoin kuin jatkojohdon vaikutusta. Joskus nämä on vähän henkimaailman asioita ja oudompikin ratkaisu saattaa tuottaa tulosta.
Ja jos kyse olisikin mekaanisesta resonoinnista (esim. tuuletin), sen vaikutusta voisi pienentää pitämällä konsolia hiirimaton tai muun pehmeän alustan päällä.
Sammutan aina konsolini kokonaan ja ääni kuuluu juurikin silloin, kun konsolini on sammutettu, eli ei kuulu pelatessa.
Jos konsoli on tosiaan kokonaan sammutettu, ei tuon ininän luulisi kovin montaa minuuttia jatkuvan. Jos sulla kuitenkin on konsolin USB-portissa kiinni esim. ohjain tai kuulokkeet latautumassa, niitä ladataan silloinkin kun PS4 on sammutettu. Tämänkin vaihtoehdon elimoimista kannattaa kokeilla.
Ja tietenkin viimeistään sähköpistokkeen irrottamalla luulisi laitteen vaimenevan aika nopeasti. Itse pidän jatkojohdon ja seinäpistokkeen välissä kauko-ohjattavaa sähköpistoketta, jolla saa kaiken sammutettavan elektroniikan kerralla suljettua seisottamatta mitään turhassa valmiustilassa. Jatkuvasti päällä olevat laitteet (kuten tallentava digiboksi ja WLAN-tukiasema) on sitten liitetty toiseen jatkojohtoon, joka saa pysyä jatkuvasti päällä.