Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kännykät

Vastaus: Kännykät

Kaikki nykyiset platat jäävät edelleen olemaan ja Dead-on-Arrival Winukka vielä siihen sitten rinnalle. Meego laite(ita) tulee edelleen tänä vuonna, mutta se ei tule olemaan high-end laitteiden alusta, vaan "seuraavan sukupolven laitteiden alusta". Symbian, S40 ja S30 jäävät nekin edelleen olemaan.

Symbianit eivät "jää olemaan", vaan noita kehitysmaakapuloita myydään jotta siirtymäaikana olisi edes jotain hyllyntäytettä.


Kaikki hylättiiin, eikä esim. QT:tä, joka on cross-platform kehitysframework, tueta Windows ympäristössä.
No onneksi QT:n tapaisia virityksiä ei enää tarvita - WinMo7-aplikaatiot ajetaan virtuaalikoneella (CLR) jolloin ei tarvita erillisiä binäärejä joka helkutin luurille, joissa erona on vain nappulan sijainti. (Näitä softa-konversioita eri Nokian malleille muuten teetetään intialaisissa halpispajoissa - laatu on, sanotaanko, vaihtelevaa.)

WinMo7-aplikaatiot muuten kääntyvät nappulaa painamalla myös Xbox 360:lle.
Pelaajan kannalta sangen kiehtova ajatus, eikö?

Meinasin tippua tuolilta kun luin julkilausumasta "avoin Microsoft ympäristö ja ekosysteemi". WTF? Suljetumpi on ainoastaan Apple ja mitään "ekosysteemiä" ei ole olemassakaan.
XNA.

Microsoftilla on tarjota ilmaiset kehitystyökalut aplikaatioiden tekemiseen.
Kaiken lisäksi nuo työkalut ovat aivan järjettömät hyvät!
Microsotilla on tarjota valmis Marketplace, jota ei ole (ainakaan vielä) kyllästety toistaitoisten java-naputtelijoiden räpellyksillä (Andoid-marketplace, hyi helvata!).
Microsoftilla on tarjota Nokialle valmiita markkinointikanavia jenkkilässä. (Googlella ei)
jne jne.


Ekosysteemi edellyttäisi, että tuoteita ostaisikin joku.
No jostain kait se on aina aloitettava?

Sinä kahtena vuotena, mitä Nokia käyttää nyt yrittääkseen saada aikaan kunnollisia Win-laitteita, sovittaakseen oman palveluvalikoimansa siihen, luodakseen uuden tuoteorganisaation, olisi Nokia hionut MeeGo-laitevalikoiman valmiiksi, tehnyt tarvittavat muutokset Symbianiin ja pitänyt kuitenkin vahvan aseman markkinoilla.

Nokian WinMo7-luureja saa kaupasta ensi vuonna (2012).
Sulla on nyt aika iso luottamus siihen että MeeGo on oikeasti hyvä ja että Symbianista saisi 'muutoksilla' edes siedettävän. Ja miten Symbian puhelimilla (joita kukaan ei halua) tai MeeGolla (josta kukaan ei tiedä mitään) saisi pidettyä 'vahvan aseman markkinoilla'?
Oma luottamukseni noihin Linux-viritelmiin ei ole järin korkealla. Androidiakin on puukotettu kasaan jo vuosikausia, ja edelleenkään se ei ole lähelläkään Applen käyttiksen tasoa.

Anna WinMolle mahdollisuus - siitä on sentään media tykännyt.

Windows Mobilen ympärillä ei ole mitään ekosysteemiä, ei kehittäjiä, ei julkaisijoita, ei ostajia.

http://create.msdn.com/en-US

Oikeasti merkittävillä ja kasvavilla markkina-alueilla Aasiassa, erityisesti Intiassa ja Kiinassa, Nokia oli ja on ehdoton ykkönen kaikille mittareilla. USA:n markkinoiden koko on pieni tähän verrattuna, pienempi kuin Euroopan markkinat, mutta jostain syystä tämän perusteella tehdään paniikkiratkaisuita.
Aasian markkinat täyttyvät paikallisista halpiskännyköistä, Nokia ei voi kilpailla vastaan hinnalla katteiden ollessa jo nyt vaatimattomia.
Yhdysvallat on suunnannäyttäjänä todella merkittävä markkina-alue - ja tietenkin myös imagollisista syistä. Jos brändiarvo on nolla yhdysvalloissa, ei se ole kummoinen muuallakaan.
Niin ja olihan Yhdysvallat suurin yksittäinen maa älypuhelinmyynnissä viime vuonna, en siis lähtisi vähättelemään! :D

Ja nuo pörssikurssit nyt eivät kerro mitään Nokian tulevaisuudesta - sijoittajat ovat tyhmiä.
(Tällä viikolla Applen kurssi dippasi kun joku kertoi internetissä Steve Jobsin kuolemasta.)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Kännykät

Muuten olen Paolon kannalla, mutta tuota androidin haukkumista en ymmärrä. Mielestäni android vie 100-0 tuota applen natsijärjestelmää.
 
Vastaus: Kännykät

Muuten olen Paolon kannalla, mutta tuota androidin haukkumista en ymmärrä. Mielestäni android vie 100-0 tuota applen natsijärjestelmää.
Ymmärrän ajatuksesi 'natsijärjestelmästä' - itse kirjoitin lähinnä teknisestä perspektiivistä (suorituskyky, luotettavuus), näissä Andoid ei vielä lähimainkaan kykene kilpailemaan Applen kanssa.
 
Vastaus: Kännykät

Mikä tuosta Androidista muuten tekee niin mahtavan käyttiksen?

Kuka tässä nyt on sanonut että se "mahtava" olisi, kummassakin luonnollisesti on heikkoutensa. Tuntuu vain että applen puolella kaikki tehdään suoraan niin kuin he haluavat, android on hiukan vapaampi ympäristö. Ja roboluureja on enemmän (daa) ja sieltä voi valita kukin itselleen ja KUKKAROLLEEN sopivan vaihtoehdon. Jotenkin omaan käteen (ja kukkaroon) vain tuo iphone sovi. Kovin ylihintainen hyötysuhteeseensa nähden. :)
 
Vastaus: Kännykät

Kuka tässä nyt on sanonut että se "mahtava" olisi, kummassakin luonnollisesti on heikkoutensa.

Ymmärrän. Ja olen samaa mieltä.

Ja roboluureja on enemmän (daa) ja sieltä voi valita kukin itselleen ja KUKKAROLLEEN sopivan vaihtoehdon.

Onhan se varmasti noinkin, mutta tuolla "periaatteessa yksi puhelin - yksi käyttis" -tyylissä (mitä iPhone harrastaa) on omat vahvuutensa.

Esim. pelinkehittäjät pitävät siitä, ettei peliä tarvitse "portata"/optimoida eri käyttisvariaatioille kuten käsittääkseni välillä tapahtuu Androidin kanssa. Se tuo lisää duunia, testaamista ja päivitystä (hulluina Java-aikoinahan se oli yksi syy miksi mobiilipelit eivät oikein koskaan lähteneet kunnolla lentoon - toinen oli tietty operaattoreiden ylivalta).

Käsittääkseni Android on myös haavoittuvainen piratismille. Vaikka tietysti viime aikoina tullut huomattua, että ehkä se on vain hyvä juttu osalle.. "Homebrew!"

Ylipäänsäkin "avoimuus" tuntuu olevan sellainen nykypäivän muotisana. "Avoin käyttöjärjestelmä" on kiva sana, vaikka suurin osa ei hyödynnä sitä mitenkään oman puhelimensa kanssa. Ja osa ei oikeastaan edes tiedä mitä se tarkoittaa..

Nyt olisikin hyvä paikka kertoa ja perustella, mitä etuja Androidin "avoimuus" antaa tavis kuluttajalle? Kiinnostaa itseäkin kun käyttis niin kovasti leviää..
 
Vastaus: Kännykät

Nyt olisikin hyvä paikka kertoa ja perustella, mitä etuja Androidin "avoimuus" antaa tavis kuluttajalle? Kiinnostaa itseäkin kun käyttis niin kovasti leviää..

No ainakin muutamat asiansa osaavat pukkaavat ulos virtyksiä joilla paikataan Androidin/puhelinvalmistajan aiheuttamia ongelmia (lagfixit, wifi-fiksit yms).

Harmillista tietenkin että tuollaisille on tarvetta...
 
Vastaus: Kännykät

hartzu sanoi:
Olemassa olevaa kehittäjätukea ei menetetä ja heille on tarjolla selkeä putki uuteen. MeeGolle kehittäjäyhteisö oli jo olemassa ja Intelin vahva panostus sen kehittämiseen vei paineita Nokialta olla yksinään kantamassa sitä eteenpäin. MeeGo-sovelluskehitys hyödyntää standardeja kirjastoja ja työkaluja, joten mukaan on todella helppo hypätä.

Nokialla mitään mainstream tukea ole ollut pitkään aikaan. Vertaa vaikka netin suurimpien palvelujen tuotteita Symbian^3 vs kilpailijat. Suomalaista pankkiakin pakko käyttää Androidilla tai iPhonella
 
Vastaus: Kännykät

Symbianit eivät "jää olemaan", vaan noita kehitysmaakapuloita myydään jotta siirtymäaikana olisi edes jotain hyllyntäytettä

WP7 ei skaaladu alemman hintaluokan puhelimiin, joista koostuu suurin osa maailman matkapuhelinmyynnistä. S40/S30 jäävät edelleen olemaan jatkossakin, ja tämän Elopkin totesi perjantaina ja tälle alueella uudessa organisaatiossa on oma yksikkö eli McDowellin vetämä Mobile Phones -divisioona Jo Harlow:n vetämän Smartphones -divisioonan rinnalla. Symbian sen sijaan siirtyy jossain vaiheessa pois, jos WP7 myy. Jollei myy, jää pois niin Elop kuin WP7.

No onneksi QT:n tapaisia virityksiä ei enää tarvita - WinMo7-aplikaatiot ajetaan virtuaalikoneella (CLR) jolloin ei tarvita erillisiä binäärejä joka helkutin luurille

QT on erinomaisesti rakennetty cross-platform framework, joka tukee useita käyttöjärjestelmiä. Samaa käyttistä käyttävien eri puhelinten tukeminen on eri asia. VM pohjainen ratkaisu on yksi syy, miksi WP7 ei skaalaudu alaspäin.

WinMo7-aplikaatiot muuten kääntyvät nappulaa painamalla myös Xbox 360:lle.
Pelaajan kannalta sangen kiehtova ajatus, eikö?

Mahdollisesti, mutta Nokiaa tuo ei auta yhtään. Microsoftia varmaan sitäkin enemmän.

Microsoftilla on tarjota ilmaiset kehitystyökalut aplikaatioiden tekemiseen.

Kuten oli muillakin. Siihen kelkkaan vain kukaan ei ole mobiilipuolella lähtenyt, joten melkoista riskiä Nokia pelaa.

Microsotilla on tarjota valmis Marketplace, jota ei ole (ainakaan vielä) kyllästety toistaitoisten java-naputtelijoiden räpellyksillä (Andoid-marketplace, hyi helvata!).

Tyhjä kauppa ei houkuta ketään, Marketplace on pienin kaikista sovelluskaupoista. Nokian nykyinen on kolmantena Googlen ja Applen jälkeen maailmanlaajuisesti, ja suurin toimija Aasian markkinoilla.

Microsoftilla on tarjota Nokialle valmiita markkinointikanavia jenkkilässä. (Googlella ei)

USA:n takaperoisilla markkinoilla ainoa tärkeä markkinointikanava on operaattorit. Jos operaattorit eivät ota tuoteita valikoimiin ja tue hintaa, ei menestykseen ole mahdollisuuksia. Nokia mokasi tämän rintaman ylimielisyydellä aiemmin ja Microsoft ei ole yhtään paremmassa asemassa.

No jostain kait se on aina aloitettava?

Niin, pohjalta on tietysti helppo ponnistaa jos hakee itselleen haasteita. Fakta kuitenkin on edelleen se, että Nokian laskusta huolimatta edelleen markkinajohtaja ja Symbian edelleen suosituin käyttöjärjestelmä. Vaikka jenkkimedia ja muu hypekoneista ei sitä ymmärräkään, on maailman suurimmilla markkinoilla sille edelleen kysyntää.

Sulla on nyt aika iso luottamus siihen että MeeGo on oikeasti hyvä ja että Symbianista saisi 'muutoksilla' edes siedettävän.

MeeGo on ainakin parempi kuin WP7 kutakuinkin jokaisella alueella. Symbian oli jo ottanut isoja harppauksia eteenpäin, joten en epäile etteikö loputkin 90-luvun jäänteen olisi saatu sieltä siivottua pois ja kiillotettua Symbian sopivaksi alustaksi halpojen ja keskihintaisten älyluurin luokkaan. Se on kaikista nyt markkinoilla olevista tehokkaimmin laitteiston tehon hyödyntävä OS.

Ja miten Symbian puhelimilla (joita kukaan ei halua) tai MeeGolla (josta kukaan ei tiedä mitään) saisi pidettyä 'vahvan aseman markkinoilla'?

Symbian myi edelleen hyvin ja Nokia oli jo aiemmin selkestä asettanut tavoitteen, jossa se jää halvempaan luokkaan ja MeeGo teholaitteiden luokkaan. Pointtini oli, että Elop suorin sanakääntein haukkui Nokian nykyiset tuotteet, ilmoitti niiden tuen loppumisesta ja vieraannutti koko Symbianin tukeneen yhteisön. Voit arvata miten hyvin Nokian tuotteet myyvät tämän "siirtymäkauden" aikana, kun yhtiön toimitusjohtaja veti niiltä maton alta.

Jos Nokia puolestaan olisi jatkanut aiemmalla strategialla Symbianin edelleen kehittämiseen ja panostanut lisää MeeGo-valikoiman kehittämiseen, ei kuluttajien ja kehittäjä- ja partneriyhteisön tuki olisi kadonnut. Siirtymä olisi ollut hallittu ja markkinaosuuden putoaminen loivempaa, eikä olemassa olevaa "ekosysteemiä" olisi hylätty.

Nyt Nokia Elopin toimesta oikeastaan melko suorin sanakääntein haistatti pitkät nykyisille asiakkailleen ja kumppaneilleen, ja varmisti ettei Nokia tuotteiden kysyntä ainakaan kasva.

Oma luottamukseni noihin Linux-viritelmiin ei ole järin korkealla. Androidiakin on puukotettu kasaan jo vuosikausia

Erona MeeGon ja Androidin välillä on se, että MeeGo on aito ja standardi mobiilioptimoitu Linux kun taas Android on ihmeellinen purkkaviritys rankasti puukotetun Linux kernelin ja libc:n päälle, joka ei ole yhteensopiva yhtään minkään kanssa.

Anna WinMolle mahdollisuus - siitä on sentään media tykännyt.

Jenkkimedian tykkääminen on yhtä tyhjän kanssa. Kuten sanoin, se ei ole konvertoinut markkinaosuudeksi eikä kuluttajien kiinnostukseksi.

Aasian markkinat täyttyvät paikallisista halpiskännyköistä, Nokia ei voi kilpailla vastaan hinnalla katteiden ollessa jo nyt vaatimattomia.

Hinnassa Nokia voi nimenomaan kilpailla erinomaisen tehokkaan logistiikkakoneistonsa kautta ja sen avulla Nokia on nimenomaan kehittyvillä markkinoilla ollut täysin suvereeni. Ongelman on lähinnä ollut tuotteistamisen hitaus, joka on johtunut ihan muusta. Aasiassa kännykän synonyymi on edelleen Nokia ja sen markkinaosuus on kiistaton.

Yhdysvallat on suunnannäyttäjänä todella merkittävä markkina-alue - ja tietenkin myös imagollisista syistä. Jos brändiarvo on nolla yhdysvalloissa, ei se ole kummoinen muuallakaan.

Mobiilimarkkina-alueena USA on edelleen takapajula ja markkina-alueena pieni verrattuna muihin. Teknologian kehityksen osalta se on ihme kyllä vienyt valtikan Euroopalta, mutta markkinana se ei ole millään muotoa tärkein kuin Applelle ja RIM:lle. Näkyvyyden kannalta USA on tärkeä alue, mutta ei sen takia kannata uhrata kaikkea muuta, kuten nyt Nokia näyttäisi tekevän. Rahat tehdään kuitenkin ihan muualla.

Ihmeellistä amerikkakeskeisyyttä brändiarvon osalta, esimerkkinä tuon olettaman virheellisyydestä Nokia. USA:ssa ei kovin arvostettu, mutta muualla erittäin arvostettu ja mm. Intian arvostetuin brändi edelleen.

Niin ja olihan Yhdysvallat suurin yksittäinen maa älypuhelinmyynnissä viime vuonna, en siis lähtisi vähättelemään! :D

Ei ollut. Japani on tällä sektorilla ollut johtaja jo vuosikausia, samoin kuin muut Aasian talousmahdit, kuten Singapore ja Malesia. Japanissa ei tosin myy Apple, ei Nokia eikä Google, vaan paikalliset toimijat.

Edellen valtasoa maailman matkapuhelinmarkkinoista on ihan muuta kuin kalliita älypuhelimia.

Ja nuo pörssikurssit nyt eivät kerro mitään Nokian tulevaisuudesta

Se jos mikä sen nimenomaan kertoo. Jos sijoittajilla ei ole pienintäkään uskoa Nokian uuteen strategiaan, ei yrityksen tulevaisuus näytä kovinkaan ruusuiselta.

Eilen ja tänään luin paljon eri tahojen kommentointeja (lehdet, analyytikot, talous- ja teknologiasivustot jne.) enkä löytänyt oikeastaan yhtään positiivisesti tähän yhteistyöhon suhtautuvaa tahoa. Microsoftille uskomaton voitti, mutta Nokialle katastrofaalinen virhe. Arviot yhteistyöstä Nokian kannalta ja Elopin toiminnasta ylipäätän ovat olleet harvinaisen tylyjä, ja jopa Financial Times muiden ohella on ihmetellyt kenen pussiin Elop oikein pelaa. Painaako Elopin oma Microsoft osakesalkku liikaa hänen päätöksissään? Nokiaa Elop ei omista yhtään.

Omistajat eivät kovin pitkää katsoa tuollaista kurssisyöksyä. Sinänsä Elop ei ole yksi tällaisia päätöksiä tehnyt, vaan Nokian hallitus on Ollilan johdolla ne vähintääkin hyväksynyt.
 
Vastaus: Kännykät

Onhan se varmasti noinkin, mutta tuolla "periaatteessa yksi puhelin - yksi käyttis" -tyylissä (mitä iPhone harrastaa) on omat vahvuutensa.

Eikös just ollut huhuja että Apple ois pukkaamassa pihalle toistakin mallia piakkoin, joka olisi iPhonea pienempi.. En nyt pysty lähdettä etsimään mutta tuollaista muistan lukeneeni juuri viime viikolla.

Käsittääkseni Android on myös haavoittuvainen piratismille. Vaikka tietysti viime aikoina tullut huomattua, että ehkä se on vain hyvä juttu osalle.. "Homebrew!"

No eikös näissä Androideissa ja iPhoneissa joudu heti heittämään jailbreakin tai roottaukset kehiin jos niillä leluilla haluaa yhtään mitään tehdä? Monesti ainakin eri foorumeilla tulee vastaan kysymyksiä näistä laitteista ja vastaus alkaa usein "eka jailbreakkaat/roottaat laitteen ja sitten...". Piratismista puhelinpuolella mulla ei ole hajuakaan, kai sitäkin on ollut luultavasti niin kauan kuin puhelimiakin (meikäkin harrasti "piratismia", jos tätä siksi voi laskea, aikoinaan wanhalla kunnon 3210:lla yläaste-aikoihin, mulla oli datakaapeli ja latasin soittoäänipuljujen sivuilta soittoäänet kun ne oli esikuunneltavissa, ja tallensin operaattorilogot ja käänsin ne oikeaan muotoon ja latasin puhelimeen :D mitään estoja tuohon ei ollut niin en koe kyllä toimineeni väärin, kuvat ja soittoäänet oli netissä saatavilla heidän omilla sivuillaan ilman suojauksia ;-) )

Tää koko ***** fiasko rupee kyllä vaikuttamaan sille että kohta varmaan luetaan uutisista että Nokia on myyty Microsoftille. Ballmer ja Gateskin myyvät MS:n osakkeita kovaa vauhtia parhaillaan, liekkö tarkoituksena sit hankkia näillä rahoilla Nokian osakkeita että saavat isoiksi omistajiksi MS-myönteisiä ihmisiä joille kauppa kelpaa? Mulla ei ole hirveän hyviä tietoja osakekaupoista ja yritysostoista mutta eikö isot osakkeenomistajat loppupeleissä päätä näistä yrityskaupoista? Jos tääl on joku joka tietää näistä jutuista enemmän niin kertokaa toki miten väärässä tai miten typerälle tälläinen idea kuulostaa :p
 
Vastaus: Kännykät

Tää koko ***** fiasko rupee kyllä vaikuttamaan sille että kohta varmaan luetaan uutisista että Nokia on myyty Microsoftille.

Nokian jo ennestäänkin halpa osake halpenee kovaa kyytiä, joten Nokia on entistä helpompi kohde vihamieliselle valtaukselle. Nokia tuottaa edelleen huimaa voittoa, jakaa hyviä osinkoja ja kassassa on rahaa todella paljon, joten Nokia olisi siis todella edullinen ostos. Lisäksi Nokian ns. assetit ovat huomattavan arvokkaita (esim. patenttisalkku), joten Nokia on markkina-arvoltaan aliarvostettu.

Ongelmana on tosin Nokian hajanainen omistus, jossa suurimmat omistajat eivät yhdessäkään omaa määräävää asemaa. Käytännössä kuitenkin USA:n instituutiosijoittajat eli eläkekassat ovat suurimpia äänivallan käyttäjiä.

Microsoftia Nokia tuskin ostokohteena enää suoranaisesti kiinnostaa, koska se sai jo haluamansa ilmaiseksi, ja Nokia itse asiassa maksaa tästä riemusta Microsoftille WP7 lisenssimaksujen muodossa.
 
Vastaus: Kännykät

Nokian valtaaminen olisi hyvä veto Microsoftilta koska Nokialla ei ole yhtään kovin suurta omistajaa. Suhteellisen pienelläkin osuudella voi saada suurimman määräysvallan yrityksessä. Lisäksi Nokia on nyt poikkeuksellisen edullinen heikon pörssikurssin vuoksi ja toisaalta varakas. Jos Microsoft ottaisi johtavan aseman Nokiasta, se saisi käytännössä Nokian kassavarat kaupan päälle.
 
Vastaus: Kännykät

No eikös näissä Androideissa ja iPhoneissa joudu heti heittämään jailbreakin tai roottaukset kehiin jos niillä leluilla haluaa yhtään mitään tehdä?

En todellakaan ole kaikista nippeliasioista puhelinmaailmassa perillä (hei, enkä edes halua.. ;) ), mutta käsittääkseni suurin osa "jailbreikkasi" iPhonen sen takia, ettei mitään kytkyjä tarvitse operaattoreiden kanssa tehdä, vaan voi heittää minkä tahansa kortin sisään.. Se oli ainut syy miksi hetken sitä itsekin harkitsin (en tosin koskaan tehnyt).

Kaipa siitä voi muutakin hyötyä olla jos jaksaa säätää (homebrew!!), mutta sitä en aidosti edes tiedä mitä "hyötyä" iPhonen jailbreikkauksesta on ns. normi kuluttajalle, joka haluaa vain käyttää puhelimen virallisia juttuja? Siis nyt kun ainakin Elisalta saa iPhonen ilman kytkyä..

**

Se tässä viime aikojen Nokia uutisoinnissa tietysti huolettaa, että tämä oli lähtölaukaus sille, että firma siirtyy pikku hiljaa pois Suomessa (tuotekehitys, valmistus.. jopa pääkonttori joskus). Voi olla, etten enää koskaan omista Nokian puhelinta, mutta se ei tarkoita sitä ettenkö olisi jossain määrin "ylpeä" Nokian suomalaisuudesta. Toivon todella, että työpaikkoja menetetään mahd. vähän tästä maasta..
 
Vastaus: Kännykät

Eikös just ollut huhuja että Apple ois pukkaamassa pihalle toistakin mallia piakkoin, joka olisi iPhonea pienempi.. En nyt pysty lähdettä etsimään mutta tuollaista muistan lukeneeni juuri viime viikolla.

Ei se sovelluskehittäjien elämään vaikuta juuri mitenkään. Samat sovellukset toimivat edelleen kaikissa luureissa. Enkä oikein jaksa uskoa mihinkään iPhone nanoon. Kenelle se on suunnattu? Nykyinenkin luuri käy enemmän kuin hyvin kaupaksi.

No eikös näissä Androideissa ja iPhoneissa joudu heti heittämään jailbreakin tai roottaukset kehiin jos niillä leluilla haluaa yhtään mitään tehdä?

Sehän riippuu ihan mitä niillä haluaa tehdä. Pääsen iPhonellani nettiin, kuuntelen musat, podcastit, katson TV-kaistan lähetyksiä, pelaan ja käytän ties mitä sovelluksia. Eiköhän tuo riitä suurimmalle osalle ihmisistä. iPhonen kohdalla suurin syy jailbreakata on kustomointi. Jos haluat esim. kalenterimerkintäsi näkyville työpöydälle, pitää luuri jailbreakata.
 
Vastaus: Kännykät

Kaipa siitä voi muutakin hyötyä olla jos jaksaa säätää (homebrew!!), mutta sitä en aidosti edes tiedä mitä "hyötyä" iPhonen jailbreikkauksesta on ns. normi kuluttajalle, joka haluaa vain käyttää puhelimen virallisia juttuja? Siis nyt kun ainakin Elisalta saa iPhonen ilman kytkyä..
Hyödythän ovat pienet jos on rehti kansalainen, ja riittää kun puhelin toimii.

Itselläni ainakin päälimmäinen syy jailbreakkiin oli raha.
Kytkylliset käytetyt iPhonet kun ovat törkeästi halvempia kuin kytkyttömät/uudet ainakin näin yleistäen.
Tiesin googlettelun jälkeen että homma on törkeän helppo hoitaa niin ostin luurin huudosta > jailbreakkasin > unlockasin ja toimi nätisti ensi yrittämällä, ja aikaa meni n. 15min. Jos lyö yhteen ruutuun jailbreakkia tehtäessä ruksin niin saa app-storen kaltaisen appsin, mutta tuolla hinnat ovat samat kuin eräällä ruotsalaisella sivustolla joka varmasti innostaa myös jailbreakkiin.
Yhtä ruksia painamalla jailbreakatessa saa myös mm. multitaskin iPhone 3G:hen käyttöön, jota apple ei ole sille tuonut.

En nyt viitsi enempää kirjoitella kun alkaa olemaan vähän hämärällä alueella viesti, mutta halusin vain ilmaista ettei tarvitse paljoakaan tietää miten homma hoidetaan ja saa silti monta uutta ovea auki. Jailbreak nimittäin tehdään lähes samalla tavalla kuin ohjelmien asennus koneelle: hakataan next-nappia kunnes lukee finish installation.
 
Vastaus: Kännykät

WP7 ei skaaladu alemman hintaluokan puhelimiin, joista koostuu suurin osa maailman matkapuhelinmyynnistä.
Syy miksi Nokian on pakko breikata älypuhelimissa onkin halpapuhelinmyynnin kannattamattomuus.
Lisäksi Nokia menettää jatkuvasti jalansijaa halpismarkkinoillakin, kuten aikemmin kirjoitin.
Halvat brändittömät puhelimet kilpailevat nimenomaan Nokian kanssa, muut suuret keskittyvät paremmat katteet tuoviin älypuhelimiin.

QT on erinomaisesti rakennetty cross-platform framework, joka tukee useita käyttöjärjestelmiä.
Jaa meinaat että noita kammottavia Symbian-ohjelmia on paljonkin tarvetta käännellä muille alustoille?
QT:lla ei ole muuta virkaa kuin koittaa helpottaa aivan hirveää Symbian-kehittämistä.

Kuten oli muillakin. Siihen kelkkaan vain kukaan ei ole mobiilipuolella lähtenyt, joten melkoista riskiä Nokia pelaa.
WinMo7:n ja Symbianin kehitystyökaluista ei kannata edes lähteä puhumaan samassa lauseessa.
XNA:lla saa robustin aplikaation rungon kasaan minuuteissa, Symbian SDK:lla vasta-alkajalla on viikon kuluttua kasassa viritys joka toimii yhdessä puhelinmallissa, ja kaataa senkin.

Tyhjä kauppa ei houkuta ketään, Marketplace on pienin kaikista sovelluskaupoista. Nokian nykyinen on kolmantena Googlen ja Applen jälkeen maailmanlaajuisesti, ja suurin toimija Aasian markkinoilla.
Meinaat ihan vakavissasi että Nokian olisi kannattanut jatkaa OVI:llaan, ja keskittyä Aasian markkinoille?
Innovatiivinen aplikaatiokehitys tapahtuu tällähetkellä pääasiassa Jenkkilässä, ja siellä
kenelläkään ei ole minkäänlaista motivaatiota lähteä kehittämään Nokialaiselle.

Niin, pohjalta on tietysti helppo ponnistaa jos hakee itselleen haasteita. Fakta kuitenkin on edelleen se, että Nokian laskusta huolimatta edelleen markkinajohtaja ja Symbian edelleen suosituin käyttöjärjestelmä. Vaikka jenkkimedia ja muu hypekoneista ei sitä ymmärräkään, on maailman suurimmilla markkinoilla sille edelleen kysyntää.
Et nyt ole ehkä ihan ymmärtänyt Nokian ongelmaa: Halpisluurimarkkinat eivät ole tarpeeksi kannattavat.


MeeGo on ainakin parempi kuin WP7 kutakuinkin jokaisella alueella.
Jahas, selvä. Kumma kun ei nykymuodossaan kelvannut edes Nokialle itselleen.

Symbian oli jo ottanut isoja harppauksia eteenpäin, joten en epäile etteikö loputkin 90-luvun jäänteen olisi saatu sieltä siivottua pois ja kiillotettua Symbian sopivaksi alustaksi halpojen ja keskihintaisten älyluurin luokkaan. Se on kaikista nyt markkinoilla olevista tehokkaimmin laitteiston tehon hyödyntävä OS.
Ei ole mitään järkeä panostaa heikkoa katetta tuovaan tuoteryhmään.

Jos Nokia puolestaan olisi jatkanut aiemmalla strategialla Symbianin edelleen kehittämiseen ja panostanut lisää MeeGo-valikoiman kehittämiseen, ei kuluttajien ja kehittäjä- ja partneriyhteisön tuki olisi kadonnut. Siirtymä olisi ollut hallittu ja markkinaosuuden putoaminen loivempaa, eikä olemassa olevaa "ekosysteemiä" olisi hylätty.
Juuri tuollainen vanhan mallin mukainen varovainen aikaansaamattomuus on romahduttanut Nokian.
Nuo 'kuluttaja- ja kehittäjäyhteisöt' ovat jo pitkään siirtyneet parempien puhelinten pariin.

Erona MeeGon ja Androidin välillä on se, että MeeGo on aito ja standardi mobiilioptimoitu Linux kun taas Android on ihmeellinen purkkaviritys rankasti puukotetun Linux kernelin ja libc:n päälle, joka ei ole yhteensopiva yhtään minkään kanssa.
Paljon puhetta, ei yhtään näyttöä.

Hinnassa Nokia voi nimenomaan kilpailla erinomaisen tehokkaan logistiikkakoneistonsa kautta ja sen avulla Nokia on nimenomaan kehittyvillä markkinoilla ollut täysin suvereeni.
Nokian tulos on jo paukkunut pohjalukemiin hinnanpolkemisen seurauksena.

Ongelman on lähinnä ollut tuotteistamisen hitaus, joka on johtunut ihan muusta. Aasiassa kännykän synonyymi on edelleen Nokia ja sen markkinaosuus on kiistaton.
Nokian markkinaosuus putoaa Aasiassakin jatkuvasti, ja uutena uhkana brändittömien puhelinten lisäksi ovat uudet halpis-andoidit.

Ihmeellistä amerikkakeskeisyyttä brändiarvon osalta, esimerkkinä tuon olettaman virheellisyydestä Nokia. USA:ssa ei kovin arvostettu, mutta muualla erittäin arvostettu ja mm. Intian arvostetuin brändi edelleen.
Nokian osuus Intian markkinoilla on pudonnut rankasti jo ainakin kahtena perättäisenä vuotena, Samsung ja LG ovat kasvaneet.
Rajuimpien arvioiden mukaan paikalliset halpismerkit kahmaisivat 33% markkinoista.


Ei ollut. Japani on tällä sektorilla ollut johtaja jo vuosikausia, samoin kuin muut Aasian talousmahdit, kuten Singapore ja Malesia.
"The United States smart phone market grew 41% year on year. It is the largest smart phone market in the world by a significant margin, with 14.7 million units accounting for 23% of global shipments in Q2 2010."
Voit googlettaa vaikka "largest smart phone country market".

Edellen valtasoa maailman matkapuhelinmarkkinoista on ihan muuta kuin kalliita älypuhelimia.
Katteet -> tulos -> kannattavuus



...jopa Financial Times muiden ohella on ihmetellyt kenen pussiin Elop oikein pelaa. Painaako Elopin oma Microsoft osakesalkku liikaa hänen päätöksissään? Nokiaa Elop ei omista yhtään.
Jep, sijoittaminen perustuu juurikin vain ja ainoastaa tuollaiseen spekulaatioon ja huhumyllyyn.
Tarkistappa viimeisimmät uutiset Elopin osakkeisiin liittyen.

Omistajat eivät kovin pitkää katsoa tuollaista kurssisyöksyä.
Muutosten tielle lähdettiin koska omistajat eivät enää katselleet entistä menoa!
 
Vastaus: Kännykät

Erona MeeGon ja Androidin välillä on se, että MeeGo on aito ja standardi mobiilioptimoitu Linux kun taas Android on ihmeellinen purkkaviritys rankasti puukotetun Linux kernelin ja libc:n päälle, joka ei ole yhteensopiva yhtään minkään kanssa.

Tämä on ihan irrallaan reaalimaailman kanssa. Täydellistä insinööriajattelua jolla ei ole mitään tekemistä rahan tekemisen kanssa. N95 on iPhonea parempi kun siinä 3G ja moniajo. Nokia on sortunut tähän vuosikausia.. johtokunta heräsi vasta kesällä.
 
Vastaus: Kännykät

Syy miksi Nokian on pakko breikata älypuhelimissa onkin halpapuhelinmyynnin kannattamattomuus.

Breikata? Tarkoittanet pitää markkinajohtajuus ja kääntää markkinaosuus taas nousuun? Nokian myynti älypuhelinsegmentissä on jopa kasvanut niin kappalemäärällisesti kuin liikevaihdoltaakin viimeisen vuoden aikana.

Kannattaa laajentaa omaa katsantoaan hieman USA:n mediaan laajemmalle.

Halvat brändittömät puhelimet kilpailevat nimenomaan Nokian kanssa, muut suuret keskittyvät paremmat katteet tuoviin älypuhelimiin.

Ainoastaan Apple on keskittynyt kalliiseen premium-segmenttiin koska ei muuta toistaiseksi voi, mutta kaikki muut tavoittelevat keski- ja halpapuhelinten markkinoita, koska volyymit ovat siellä, ja niistä löytyy se "next billion", kuten Elopin totesi.

Niin sanonut kehittyvät markkinat ovat ne mistä mobiilialan kasvu löytyy. Kiina, Intian, Venäjä, Brasilia ja Aasia ylipätään ovat haluttuja markkina-alueita kaikille toimijoille. Se, joka pystyy siellä tarjoamaan hyvän laitteen, hyvillä ominaisuuksilla ja sopivalla palveluvalikoimalla, pärjää.

Jaa meinaat että noita kammottavia Symbian-ohjelmia on paljonkin tarvetta käännellä muille alustoille?
QT:lla ei ole muuta virkaa kuin koittaa helpottaa aivan hirveää Symbian-kehittämistä.

Mistä ihmeen kääntämisestä puhut? Itse puhuin uusien ohjelmistojen kehittämisestä QT:tä käyttäen useille alustoille kerralla. En vanhojen sovellusten tai vanhojen Symbian-versioiden tukemista.

WinMo7:n ja Symbianin kehitystyökaluista ei kannata edes lähteä puhumaan samassa lauseessa.

Nyt taidat muistalla vanhaa Symbian dev-ympäristöä. Symbian^3:n uudet Qt-pohjaiset ympäristöt ja työkalut ovat samalla viivalla minkä tahansa nykyakaisen dev-ympäristön kanssa.

Meinaat ihan vakavissasi että Nokian olisi kannattanut jatkaa OVI:llaan, ja keskittyä Aasian markkinoille?

Kuten sanottu, Nokia nykyinen palveluportfolio ml. kauppa on laajempi, suositumpi, monipuolisempi ja toimivampi kuin Microsoftin.

Innovatiivinen aplikaatiokehitys tapahtuu tällähetkellä pääasiassa Jenkkilässä, ja siellä
kenelläkään ei ole minkäänlaista motivaatiota lähteä kehittämään Nokialaiselle.

Ja sama tulee jatkumaan jatkossakin, kun yhtälöön otettiin alle 2% markkinaosuuden omaava alusta, jolle kellään ei ole ollut motivaatiota kehittää yhtään mitään. Ei tarvitse kuin katsoa Marketplacen tarjontaa todetakseen tämän.

Et nyt ole ehkä ihan ymmärtänyt Nokian ongelmaa: Halpisluurimarkkinat eivät ole tarpeeksi kannattavat.

Nokian tuloskortti kertoo jotain ihan muuta. Kate on pienempi, mutta volyymit moninkertaisia.

Jahas, selvä. Kumma kun ei nykymuodossaan kelvannut edes Nokialle itselleen.

Niinpä. Nyt se jää elämään Nokian ainoana pelastusrenkaana jos/kun WP7 kortti osoittautuu mustaksi pekaksi. WP7 on jo osoittanut olevansa kykenemätön vastaavaan kuluttajien tarpeisiin, MeeGolle ei edes annettu mahdollisuutta. Valintahan se tuokin on. Useamman valmistajan alustavasta tuotteista huolimatta alusta on myynyt vain noin 1.5 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Samassa ajassa myytiin n. 98 miljoonaa muuta laitetta, joista yli 31 miljoonaa oli Symbian laitteita.

Perusominaisuuksiltaan WP7 vaikuttaisi olevan lähempänä nykyistä S40:stä kuin Symbiania MeeGosta puhumattakaan. Ympäristön suljettu luonne taas on kopioitu IOS:lta. Melkoisen lyömätön yhdistelmä.

Ei ole mitään järkeä panostaa heikkoa katetta tuovaan tuoteryhmään.

Luepa se Nokian strategia-julkistus uudestaan, siellä nimenomaan erikseen mainitaan kehittyvien markkinoiden suuri merkitys. Siellä ei 600 euron superpuhelimet ole se, millä markkinat otetaan haltuun. Kasvumarkkinat ovat kehittyvillä alueilla ja siellä on pakko olla riittävän halpoja tuotteita voidakseen myydä ylipäätään mitään.

Nokian tulos on jo paukkunut pohjalukemiin hinnanpolkemisen seurauksena.

Onhan vajaan miljardin liikevoitto jo melkoista mudassa rypemistä, totta. Ymmärrettävästi se on laskenut kovan kilpailun takia, mutta jostain syystä harva tuntuu ymmärtävän että Nokian tuottaa edelleen huimia voittoja. Tosin tämä tulee muuttumaan tulevan kahden vuoden aikana uuden strategian myötä, jollei Elop aloita damage controllia per heti.

Nokian osuus Intian markkinoilla on pudonnut rankasti jo ainakin kahtena perättäisenä vuotena, Samsung ja LG ovat kasvaneet.

Laskenut se on kovan kilpailun takia, mutta ei kovin suuresti. Jos viittaat IDC:n raportiin, niin se osoitettiin vääräksi, koska se jätti huomioimatta kokonaan Intian sisäisen valmistuksen ja toimitukset sieltä. Maailman suurin kännykkätehdas sijaitsee Chennaissa, joka on Nokian tehdas, jonka toimituksista yli puolet menee maan sisälle.

smart phone market in the world by a significant margin, with 14.7 million units

Jonka suuruutta voi vertailla vaikkapa Intian yli 100 miljoonan laitteen vuosimyyntiin.
 
Ylös Bottom