Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5

Kumman PlayStation 5 -version aiot hankkia?

  • Perinteisen, tarvitsen sen levyn

    Äänet: 300 74,6%
  • Digital Edition, pelit ykkösinä ja nollina

    Äänet: 102 25,4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    402
Sony työskentelee Ryzenin parissa. Tätä toivoin itsekin, PS5 Ryzenillä olisi valtava askel varsinkin prosessorin osalta, joka nykykonsoleissa on heikoin lenkki.

Tässä ehtii vielä muutama piirisukupolvi nähdä päivänvalon sekä viivanleveys tihentyä ennen kuin ollaan PlayStation 5 myyntiversiossa asti. Hyvältä kuitenkin kuulostaa ja kun näitä huhuja alkaa nyt tulla vähän eri suunnilta, ei savua ilman tulta.

Tietokoneiden puolella ollaan juuri siirrytty 2. sukupolven Ryzen-prosessoreihin ja valmistustekniikassa 12 nanometriin. Kun katsoo AMD:n kalvoa, ollaan tuolla vuoden 2020 nurkilla jo saavutettu 7 nanometrin viivanleveys. Näytönohjain vielä samalta valmistajalta?

amd2-08012018.jpg
 
Viimeksi muokattu:
PS5:n julkaisua saa odotella vielä hetken: PS4 entered the final stage of its lifecycle and that Sony will spend the next three years "preparing for the future".



 
Auttamatta jää taas vehkeet vanhoiks jos noin pitkään menee, raudan rajat on tulleet jo ajat sitten vastaan ja mitään mullistavaa ei tulla näkemään graaffisella puolella.
 
Ei itselläkään muuten hinku olisi uuteen konsoliin, ellei tämä sukupolvi olisi ollut jo heti alkuunsa alitehoinen.

Eikä ne sitä uusinta uutta prosessoria tunge siihen, hinta ja saatavuus tulee vastaan. Ei sen tosin tarvitse uusin ollakaan, nuo ensimmäisetkin Zenit on iso harppaus. Saa sitten nähdä tuleeko APU vai erillinen näyttis ja prossu.
 
Viimeksi muokattu:
Tuntuu kyllä pitkältä ajalta, jos kolme vuotta vielä pitäisi odotella seuraavaa sukupolvea. Nykyinen tulee kuitenkin jouluna jo viiden vuoden ikään. Itse kyllä haluaisin kokonaan uutta rautaa ulos jo vuoden 2019 aikana, viimeistään alkuvuodesta 2020.

Tosin eliväthän aikanaan PS3 ja PS4 myös rinnakkain jonkun aikaa. Ja taitaa sille edelleen tulla esim. urheilupelien vuosipäivityksiä. Tuon perusteella on tietysti ihan mahdollista, jopa todennäköistä, että PS4 jatkaa elinkaartaan vielä jonkun aikaa PS5:n julkaisun jälkeenkin. Ehkä ihan kolmea vuotta ei sentään siis tarvitse uutta sukupolvea odotella.
 
Nyt kun seuraava Boxi on ilmeisesti lyöty lukkoon vuodelle 2020, niin eiköhän Sonykin uuden koneen lykkää markkinoille samana vuonna. Oma veikkaus on loppuvuosi.
 
Karsee ohjain :eek: Itselle ei niin väliä mille kone näyttää ja onko vähän isompi, kunhan siinä on tuuletus kunnossa .
 
Ei savua ilman tulta, sieltä tuleva laitearkkitehtuuri alkaa paljastua.

Forbes is reporting, as per unnamed industry sources, that the upcoming PlayStation 5 will use AMD’s Zen CPU architecture, as well as Navi tech for its GPU.

As for Navi, the report says the architecture was created for Sony. This collaboration has been going on for a while, apparently, during Radeon Technologies Group boss Raja Koduri’s tenure at the company. So much so, in fact, that AMD’s RX Vega project suffered.



Lähde: https://www.vg247.com/2018/06/14/playstation-5-amds-zen-cpu-navi-gpu-reports/
 
Seuraava pleikkari voisi napata Switchiltä tuon toimivan idean tarjota kahdet ohjaimet heti peruspaketin mukana. Liittyminen peleihin 2-ohjaimella helpoksi, ohjaimeen voisi olla identiteetti rekisteröity jo ennakolta, riittäisi kun painaa virrat päälle ja olet mukana.
 
Seuraava pleikkari voisi napata Switchiltä tuon toimivan idean tarjota kahdet ohjaimet heti peruspaketin mukana. Liittyminen peleihin 2-ohjaimella helpoksi, ohjaimeen voisi olla identiteetti rekisteröity jo ennakolta, riittäisi kun painaa virrat päälle ja olet mukana.
Tätä olen ihmetellyt jo pitkään miksei näin ole ollut.

Xbox taas mainostaa itseään "jälleen" tekoälykonsolina, eli hieman samoilla argumenteillä lähdettiin tuomaan Xbox Onea Azurella.
 
Ennemminkin puhdas netti laite ilman kiinteitä levy asemia. Kovalevy riittää!

Tämä. Halvempi hinta tälle versiolle.

Kovalevyn virkaa toimittamaan vähintään teratavun SSD.

Periaatteessa kotelo voisi olla ennätyksellisen pieni. Luokkaa Switch + telakka?
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka olenkin ollut fyysisten pelien puolella, niin kyllä tulevat konsolit kelpaisi ilman levyasemaa jos sillä saataisiin digipelien hintaa alas.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ennemminkin puhdas netti laite ilman kiinteitä levy asemia. Kovalevy riittää!

Itselle ei pelkkä kovalevy riitä..Mieluummin soittimen sisältävä laite ja sitten vaikka halvempi pelkän kovalevyn sisältävä karvalakki malli semmoisen haluaville..Eli 2 mallia..
 
Ylös Bottom